Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.22. 15:45:19

bence0330 írta:
2025.07.22. 14:50:04
vg99 írta:
2025.07.22. 10:11:04
Nagyon meglepődnék, ha GM és TS elmenne most nyáron..
ettől függetlenül egy védő még jöhet szerintem. Flick nagyon szeretné.
Én is. Egyiknek ez az élete egyetlen és utolsó esélye top csapatban szerepelni, a másik meg mindegy, hogy kés alá fekszik-e vagy nem, senki nem akarja most már megvenni, az kb tuti, hiszen tudják, hogy baj van. Talán majd télen újra lehet tárgyalni a dolgot, akkor már neki is sürgetőbb lesz.

Ha nem lesz komoly távozó (Pau Victoron kívüli), akkor viszont szerintem is itt a vége a dolognak. Erősödtünk így is, lapvetően befoltoztunk két nagy lyukat, ami a kezdőnkben volt. Kapusunk évek óta alig volt, meg balszélsőnk sem, azért az nagy előrelépés lehet. Ha pedig Fortban megbízik már csereként, és Torrentset tényleg ennyire kedveli, akkor talán még azt a kettő csereproblémát is megoldottuk.

Kicsit aránytalan a keretünk a középpálya javára, 2 posztra van Bernal, Casadó, DJ, Pedri, Gavi, akár Chris, és jó eséllyel még Fermín és Olmó közül is valaki, aki épp kiszorul a csere 10-es poziból, és még van Flicknek két új kedvence is oda a fiatalok közül.
Egy egészséges keretben persze ez nem túl sok feltétlen, itt viszont kicsit aránytalanul az talán, mondjuk remélem, hogy tényleg luxus probléma lesz ez, és alig lesz sérültünk, hogy az legyen a legnagyobb gond, ki kap épp kevesebb percet, mint amennyit megérdemelne.
GM-nek az előszezonban fog eldőlni a sorsa. Ha Flick a látottak/tapasztaltak után Torrentset fogja favorizálni, neki nincs értelme maradni. Egy középcsapatba még el tud menni, ahol akár kezdő is lehet és a jelenlegi fizetését minimum megkeresheti, de egy Villánál még bőven többet is. Gondolom a hosszaabbításban is ezért maradt ez az összeg, hogy el lehessen adni ha kell és ne szúnyókáljon itt magas bérrel.

A biztos távozók még PV, Pena, Romeu, aki azért kitesznek 7-8 milliónyi fizetést, amivel könnyebbek leszünk.
Az igazolások közé pedig szerintem bátran bevehetjük Bernalt is, illetve az előszezont követően lehet még meglepetés. Aminek viszont örülök, hogy viszonylag korán tudtuk megerősíteni a keretet, Flicknek lesz ideje dolgozni velük és nem augusztus végére állítanak be.

Sajnos Pedri posztja, ami a leglyukasabb és legnehezebben pótolható. A jelenlegi keretből én Casádót tartanám a legalkalmasabbnak. Abszolút nem idegen neki a pozíció, kellő játékintelligenciája is van. Egy Çalhanoğlu például ezért is lett volna kisebb álomigazolás, ha már nemrég felvetődött. Akár együtt is pályán lehettek volna, de Pedri közel megfelelő pótlása is rendben lenne. Bár ez csak egy kósza hipotézis, az Inter nem tudom, hogy adná-e egyáltalán, plusz még utoljára egy zsíros szerződést szeretne az biztos és nem egy levezetőt, amire inkább kellene.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.22. 14:50:04

vg99 írta:
Én is. Egyiknek ez az élete egyetlen és utolsó esélye top csapatban szerepelni, a másik meg mindegy, hogy kés alá fekszik-e vagy nem, senki nem akarja most már megvenni, az kb tuti, hiszen tudják, hogy baj van. Talán majd télen újra lehet tárgyalni a dolgot, akkor már neki is sürgetőbb lesz.

Ha nem lesz komoly távozó (Pau Victoron kívüli), akkor viszont szerintem is itt a vége a dolognak. Erősödtünk így is, lapvetően befoltoztunk két nagy lyukat, ami a kezdőnkben volt. Kapusunk évek óta alig volt, meg balszélsőnk sem, azért az nagy előrelépés lehet. Ha pedig Fortban megbízik már csereként, és Torrentset tényleg ennyire kedveli, akkor talán még azt a kettő csereproblémát is megoldottuk.

Kicsit aránytalan a keretünk a középpálya javára, 2 posztra van Bernal, Casadó, DJ, Pedri, Gavi, akár Chris, és jó eséllyel még Fermín és Olmó közül is valaki, aki épp kiszorul a csere 10-es poziból, és még van Flicknek két új kedvence is oda a fiatalok közül.
Egy egészséges keretben persze ez nem túl sok feltétlen, itt viszont kicsit aránytalanul az talán, mondjuk remélem, hogy tényleg luxus probléma lesz ez, és alig lesz sérültünk, hogy az legyen a legnagyobb gond, ki kap épp kevesebb percet, mint amennyit megérdemelne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
vg99
Capitá del Barça

fanbarca írta:
2025.07.21. 20:54:23
Szerintem rendben van ez a deal így. Az MU-nak sem annyira rózsás. Ha Rashford fut egy nagyot, mindössze 30 (35?) milliót látnak belőle. Ha meg nem, akkor igaz, hogy kapnak 5 misit, de mégjobban beesik az ára s fizethetik neki a brutál fizut.

A Grimaldo-s meg Dumfries-es hírekre: szerintem számunkra lejárt az átigazolási időszak. Még elmegy Pau Victor, esetleg Gerard Martin (ha Torrents nagyot megy) és Ter Stegen. Érkező már nem lesz.
fanbarca
Entrenador del Barça

2025.07.21. 20:54:23

Szerintem rendben van ez a deal így. Az MU-nak sem annyira rózsás. Ha Rashford fut egy nagyot, mindössze 30 (35?) milliót látnak belőle. Ha meg nem, akkor igaz, hogy kapnak 5 misit, de mégjobban beesik az ára s fizethetik neki a brutál fizut.

A Grimaldo-s meg Dumfries-es hírekre: szerintem számunkra lejárt az átigazolási időszak. Még elmegy Pau Victor, esetleg Gerard Martin (ha Torrents nagyot megy) és Ter Stegen. Érkező már nem lesz.
més que un club
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.21. 14:58:06

bence0330 írta:
2025.07.21. 13:46:56
gránit írta:
2025.07.21. 12:54:25

Miből gondolod, hogy őket nem szorítja? Ők is el vannak ám adósodva, a Glazer-család ki is lépett az egészből (persze a saját maguk által összebarmolt állapotokból léptek ki). Büntették nemrég az Evertont és a Nottingham Forestet is. Azért az nem igaz, hogy szabályok csak a Ligában vannak.

Hát ezt mondd a tulajdonosoknak, akik fizetik a ballasztot. De felőlem kikiálthatjuk egy nagy húzásnak a részünkről, én furának tartom, hogy fordított esetben akár az ingyen elengedéseket is zseniális ügyleteknek tartjuk. A Fati-ügyletet is. A Manchester United ehhez képest jól átverte most Deco-ék fejét. Elfogadom a véleményeteket, én nem osztom, kb annyit kereshet majd, mint Pedri, Koundé vagy Raphinha.
FFP mindenhol van, de még életemben nem hallottam olyan a PL-től, hogy ha nem adják el xy játékost, akkor nem tudják őt, vagy mást regisztrálni, így EL KELL ADNI xy csapatnak pár játékost. A Ligában meg konkrétan szükséghelyzet alakul ki ilyen téren, PL-ben nincs ilyesmi.

Nem, nem akarják fizetni, de megtehetik, hogy maradjon, nem okoz gondot a klub működésében, ergo nem kell megadniuk magukat egy bizonyos pontig, így remek az alkupozíciójuk. A többire az első bekezdésem a válasz. Szükséghelyzetben hozunk általában össze ilyen döntéseket. Zseniális ügyletnek keveset lehet hívni ezek között, pl. az Umtiti eset az volt, amúgy meg szükséges rossz, helyzetnek megfelelő, ilyesmi. De amit dicsérünk, az is nyilván abszolút a kontextusban tesszük.

Erre se mondanám, hogy zseniális, meg nagy húzás (nem is nagyon olvastam ilyet), hanem hogy egy korrekt ügylet, szintjének megfelelő fizetéssel, minimális kockázattal, szerintem rendben van, az átlag véleménynek is hasonlót látok.
A PL-ben olyan bevételeik vannak a csapatoknak, hogy még a kiesőjelöltek is vígan elverhetnek 60-70 milliót, a felvásárolt klubokról ne is beszéljünk, ráadásul az FFP rendszer is teljesen

A Rashford üzlet egy nagyon deal szerintem. Mindenképpen ide akart jönni, szinte térden állt már, míg mi Luid Diazt kergettük visszamondott egy szaúdi gigaajánlatot, illetve az Intert is kikosarazta, amikor az érdeklődni kezdett, hanem inkább várt (és ne felejtsük el a télen történteket sem) Már csak emiatt is gondolom, hogy nagyon motivált lesz és iszonyatosan oda fogja tenni magát. A kölcsönnel ráadásul rrengeteg múlik a jövőjén. Ha leigazolnánk, kapna egy 5-6 éves szerződést jó pénzért inkább benne lehetne a pakliban, hogy elkényelmesedik, ahogy ez más játékosoknál, minden klubban előfordulhat.
A képességeit tekintve pedig elit játékos, az utóbbi két évében, ami alatt azért így sem teljesített annyira kritikusan (inkább magához képest) vastagon benne van a MU-val való viszony.
A klub pedig a játékosainak több mint felétől szabadulna, jelenleg például négyen sem edzhettek az első csapattal, de szinte senkinek nem gördítettek volna akadályt a távozása elé.
A klubváltással fejben is rengeteget javulhat, ami a teljesítményére is kihat (ráadásul még meg sem említettük Flick hatását) és ha ezt a képességeivel párhuzamba állítjuk simán kezdőjátékos lehet, nem mellesleg a támadószekcióban centerként és jobbszélsőként is bármikor bevethető, nem kényszerposztok, ha már mindenképp olyat kerestünk, aki elől mobilis.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.07.21. 13:46:56

gránit írta:
bence0330 írta:
2025.07.21. 12:39:06
Másrészt akit nem szorít az ffp
Miből gondolod, hogy őket nem szorítja? Ők is el vannak ám adósodva, a Glazer-család ki is lépett az egészből (persze a saját maguk által összebarmolt állapotokból léptek ki). Büntették nemrég az Evertont és a Nottingham Forestet is. Azért az nem igaz, hogy szabályok csak a Ligában vannak.
bence0330 írta:
A MU ha akarná, megtehetné, hogy Rashfordot lelátóztatják, vagy tudomisén, semmit nem számítana nekik, a szezon meg ffp meg egyéb szempontokból, nyilván kicsit idegesítené őket a fölös fizetés
Hát ezt mondd a tulajdonosoknak, akik fizetik a ballasztot. De felőlem kikiálthatjuk egy nagy húzásnak a részünkről, én furának tartom, hogy fordított esetben akár az ingyen elengedéseket is zseniális ügyleteknek tartjuk. A Fati-ügyletet is. A Manchester United ehhez képest jól átverte most Deco-ék fejét. Elfogadom a véleményeteket, én nem osztom, kb annyit kereshet majd, mint Pedri, Koundé vagy Raphinha.
FFP mindenhol van, de még életemben nem hallottam olyan a PL-től, hogy ha nem adják el xy játékost, akkor nem tudják őt, vagy mást regisztrálni, így EL KELL ADNI xy csapatnak pár játékost. A Ligában meg konkrétan szükséghelyzet alakul ki ilyen téren, PL-ben nincs ilyesmi.

Nem, nem akarják fizetni, de megtehetik, hogy maradjon, nem okoz gondot a klub működésében, ergo nem kell megadniuk magukat egy bizonyos pontig, így remek az alkupozíciójuk. A többire az első bekezdésem a válasz. Szükséghelyzetben hozunk általában össze ilyen döntéseket. Zseniális ügyletnek keveset lehet hívni ezek között, pl. az Umtiti eset az volt, amúgy meg szükséges rossz, helyzetnek megfelelő, ilyesmi. De amit dicsérünk, az is nyilván abszolút a kontextusban tesszük.

Erre se mondanám, hogy zseniális, meg nagy húzás (nem is nagyon olvastam ilyet), hanem hogy egy korrekt ügylet, szintjének megfelelő fizetéssel, minimális kockázattal, szerintem rendben van, az átlag véleménynek is hasonlót látok.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.21. 13:34:10

gránit írta:
2025.07.21. 12:37:33
MessiNeymarSuarez írta:
2025.07.21. 12:13:47
Azért előnytelen mert egyrészt eladni akarták pénzért
Ha beválik, úgyis fizetünk, és az eddigi számai alapján a 35 millió nem egy nagyon alacsony összeg. Ha meg nem válik be és megy vissza hozzájuk, egy évig nem fizettek semmit a giga fizujából. Mi még a 50%-50% kölcsönbe adásokat is hatalmas eredményként értékeljük, nem látom, miért lenne ez előnytelen a Manchester Unitednek. Ha beválik, akkor igen, akkor a 35 millió sem rossz. Jelenleg erre látok kevesebb esélyt, de ne legyen igazam.
TM szerint Fati 5 millió
Rashford 50 millió
30-35 milliós opciót össze tudod hasonlítani a TM-en elkelt támadókkal 25/26
Csak a MU Cunha 74, Mbeumo 80 (nem hivatalos, orvosin volt)

Szerk: Sport szerint Flick szélső védő(ke)t szeretne, Grimaldo és Dumfries a kiszemelt
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.07.21. 14:56:57-kor.
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
Másrészt akit nem szorít az ffp
bence0330 írta:
A MU ha akarná, megtehetné, hogy Rashfordot lelátóztatják, vagy tudomisén, semmit nem számítana nekik, a szezon meg ffp meg egyéb szempontokból, nyilván kicsit idegesítené őket a fölös fizetés
bence0330

gránit írta:
2025.07.21. 11:59:02
FCBsteve írta:
2025.07.21. 07:45:08
amíg MU kénytelen volt belemenni a számukra előnytelen(nek tűnő) kölcsönbe.
Miért lett volna számukra előnytelen? Megszabadultak egy általuk ballasztnak vélt játékostól, akitől már régóta szabadulni akartak.
Ne felejtsd el az okokat. Nem azért akarják eladni, mert rossz, és nem fér be. Van egy súlyos összetűzés közte és klub között. Szóval a játékos értéke azért nem kevés, mert mindenki látja, hogy focizott az elmúlt két év előtt, és pláne, hogy milyen magasan van a plafonja, ami egy top edzőnél releváns.

Másrészt akit nem szorít az ffp, annak nem jó deal csak úgy ingyen eladni valakit, hogy szabaduljanak a bérétől. Ez kb csak nálunk a ligában jó bizonyos szitukban (nyilván akkor sem jó, csak a keretek közt a jobbik rossz, hogy túléljünk). Angliában mondjuk semmiképp sem. Itt jön be a nagyon mellőzött alkupozíció. A MU ha akarná, megtehetné, hogy Rashfordot lelátóztatják, vagy tudomisén, semmit nem számítana nekik a szezon meg ffp meg egyéb szempontokból, nyilván kicsit idegesítené őket a fölös fizetés, de ilyen szintű bevételeknél ellennének azzal is. Szóval el akarják passzolni, de nem kell nekik minden áron. Ez ég és föld szintű különbség ahhoz képest, amikor nekünk kötelezően el kell küldenünk valakit, hogy egyáltalán ki tudjunk állítani egy szűk keretet a Ligára (és ezt még tudja is mindenki).

Ja, meg amúgy azt sem tudom, miért fúrják az előző szezonját, 11+9-et hozott egy kiesőjelölt + egy EL/talánBL szintű, nem épp támadó szellemű csapatban 2400 perc alatt. Ez elég jó teljesítmény, főleg egy önbizalom gondokkal küszködő játékosnál. Ezt nálunk legalább 1,5-el meg lehetne szorozni Flick alatt a játékstílus és a csapat miatt, még akkor is, ha nem hozná a top formáját. Ha meg Flick még ugye az önbizalmát is visszaadja...
gránit
Director del Fútbol

2025.07.21. 12:37:33

MessiNeymarSuarez írta:
Azért előnytelen mert egyrészt eladni akarták pénzért
Ha beválik, úgyis fizetünk, és az eddigi számai alapján a 35 millió nem egy nagyon alacsony összeg. Ha meg nem válik be és megy vissza hozzájuk, egy évig nem fizettek semmit a giga fizujából. Mi még a 50%-50% kölcsönbe adásokat is hatalmas eredményként értékeljük, nem látom, miért lenne ez előnytelen a Manchester Unitednek. Ha beválik, akkor igen, akkor a 35 millió sem rossz. Jelenleg erre látok kevesebb esélyt, de ne legyen igazam.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

gránit írta:
FCBsteve írta:
Miért lett volna számukra előnytelen? Megszabadultak egy általuk ballasztnak vélt játékostól, akitől már régóta szabadulni akartak. Mi ezeket a dealeket csodadealnek szoktuk nevezni, még ha ingyen távozik is az illető. Mi fizetjük Fati fizetésének 50%-át, akkor azt ránk nézve minek nevezzük, ha a ManU számára ez előnytelen? Számunkra előnytelenek ezek a dealek, mert mi fizetünk, ezzel szemben a Monaco és a Manchester United is ki tudta alkudni, hogy ők tehermentesüljenek. Rashford meg tényleg nagyon sokat keresett Angliában, a töredékét nem adták vissza a számai. Mindenesetre Manchesterben tegnap biztosan nagy buli volt, meglátjuk, hogy Rashford rájuk cáfol-e.

A bérkeretünk a tavalyi szinthez képest elég erőteljesen növekszik. Giga hosszabbítások, most ez, azért nem olyan nagyon szigorú a Liga velünk szemben sem. Joan Garcia regisztrációja lesz még bajos, mert 3 kapus a max a keretben. Penától valahogy meg kellene szabadulni.
Azért előnytelen mert egyrészt eladni akarták pénzért, másrészt nem megszabadultak tőle hanem ha nem válik itt be akkor megy is vissza a nyakukra és akkor még nehezebb pozícióban lesznek, illetve opciónk is van rá így ha itt befut akkor lényegében apróért visszük. Jelenleg a TM 50 millióra értékeli, 2 éve pedig 85 millióra, szóval ha jól teljesít akkor erősen előnyös az a 30-35m körüli opció amit lehoztak.

Mindezt az átigazolási ablak közepefele, úgy hogy még 1.5 hónap van hátra, így viszont teljes alapozást, beilleszkedést megkezdheti, nem pedig utolsó pillanatos "nincs más lehetőség"-féle transzfer ahol a MU-nak muszáj kölcsönadnia mert különben lelátón marad ott, feltehetőleg a játékos kampányolása is hozzájárult hogy relatíve gyorsan végbement az üzlet és nem várt ki a MU az utolsó napokig.

Illetve a hírek szerint kölcsöndíj sincs, ha 5m kölcsönt fizetünk de fele fizut akkor az jobban hangzana, de valójában ugyanott lennénk.
A Griezmann eligazolást sokszor nyílt lehúzásként könyveljük el, de valójában az Atleti előtte úgy vette kölcsön 2 évre hogy nemcsak a gigabérét állta hanem mellé még 10-20m körüli összeget is fizetett a kölcsönért.
gránit
Director del Fútbol

FCBsteve írta:
Miért lett volna számukra előnytelen? Megszabadultak egy általuk ballasztnak vélt játékostól, akitől már régóta szabadulni akartak. Mi ezeket a dealeket csodadealnek szoktuk nevezni, még ha ingyen távozik is az illető. Mi fizetjük Fati fizetésének 50%-át, akkor azt ránk nézve minek nevezzük, ha a ManU számára ez előnytelen? Számunkra előnytelenek ezek a dealek, mert mi fizetünk, ezzel szemben a Monaco és a Manchester United is ki tudta alkudni, hogy ők tehermentesüljenek. Rashford meg tényleg nagyon sokat keresett Angliában, a töredékét nem adták vissza a számai. Mindenesetre Manchesterben tegnap biztosan nagy buli volt, meglátjuk, hogy Rashford rájuk cáfol-e.

A bérkeretünk a tavalyi szinthez képest elég erőteljesen növekszik. Giga hosszabbítások, most ez, azért nem olyan nagyon szigorú a Liga velünk szemben sem.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.21. 09:01:41

FCBsteve írta:
Én is így látom. Persze egyet lehet azzal érteni, hogy magas a fizetése, cserébe "ingyen" érkezett, amíg más klubok 70-100 milliókat lőnek el a semmibe a lutri játékosokra
Cserébe igen, 2-4 millióval biztosan többet fizetünk, 10 bruttó alatt ilyen játékos nem jön el ilyen helyzetben
És továbbra sem publikusak ezek a szerződések, szóval továbbra is tartom, hogy nem érdemes ezen ilyen szinten vitázni, főleg máshol elmegy az ember Katarba és szakértésért a fizetése mellé okosba leakaszt egy nagyobb összeget (Mancini) :)

Közben szerintem senkinek nem tűnt fel, hogy 30-35 milliós opciót kötöttünk, amit eddig a La Liga nem engedélyezett egyik kölcsönünknél (Cancelo, Felix)sem az utóbbi években. Ennyit (is) az alkupozíciónkról, és a helyzet (kis mértékű) javulásáról
FCBsteve
Entrenador del Barça

gránit írta:
2025.07.21. 00:04:52
Andrsika írta:
2025.07.20. 23:04:51
Tartozás van ezt tudja mindenki azt is tudjuk, h nekünk magas, de könyörgöm nem csak nekünk az

Más csapat a süllyesztőbe lenne már rég és többek között ezt sem bírják sokan felfogni/elfogadni
Nekünk jóval magasabb, mint másoknak, mások ügyelnek arra, hogy ne is kerüljenek ilyen helyzetbe. A pontos számokat nekünk nem is kell tudnunk, a végeredményt látjuk. Az én álláspontom lényege az, hogy ami miatt sokan panaszkodnak, hogy nem igazolhatunk rendesen, pont annak a következménye, hogy mindig mindent a legnagyobb rendben találtunk a klub körül. Ezért jutottunk egyáltalán oda, hogy most sokak szerint nem igazolhatunk rendesen.

Fejünkbe vettük a vesztes mentalitást, hogy mi mindig gyenge alkupozícióban vagyunk, ugyanez a szöveg ment akkor is, amikor Messiék, Albáék, Pique-ék, Lenglet-ék kapták az űrfizetéseket. Nekem Griezmann-nal kapcsolatban volt vitám, sokan úgy gondolták, hogy alacsonyabb fizetésért nem jött volna Barcelonába, ami szerintem egyszerűen nem volt igaz. Abban a csapatban is bárki nagyon szívesen játszott volna, de akkor is ugyanezt a vesztes mentalitást toltuk a tárgyalóasztalnál, hogy semmi alkupozíciónk nincs, csak a másik fél van pozícióban. Ezt pedig gyorsan meg is neszelték, és sorra csúnyán le is húzták a klubot. Ez a hozzáállás nem következménye, hanem előzménye a jelenlegi helyzetünknek.

Nem igazán értettem, miért nekem szegezte az illető azt a hozzászólást, mert szerintem pont hogy nem vagyunk olyan vesztes pozícióban, mint ahogy a fejünkbe vettük, ami a részemről egy abszolút optimista szemszög. Rashford magától lemondott a fizetésének egy részéről, mások is lejjebb adtak volna a követeléseikből, ha nem hagyunk nekik más lehetőséget (ugyan ki más adott volna 16 milliós fizetést Lenglet-nak?). Az biztos, hogy komolyabb tárgyalóerőkkel a Manchester United is fizetne, mert nem kell nekik Rashford, amit nem is csodálok, nekik is érdekük volt, hogy szabaduljanak tőle.
Nem értem mi a gond a Rashford ügylettel?

Szezon elején kaptunk kölcsönbe egy játékost, akit el akartak adni 40+ millióért - a bére meg elviselhető szinten van. Ilyesmi az átigazolási szezon utolsó napjaiban szokott történni (Lásd pl Joao-k)

Ehhez R elutasított sok egyéb ajánlatot, ragaszkodott a Barca-hoz (regisztrációs kikötésekről se tudni), amíg MU kénytelen volt belemenni a számukra előnytelen(nek tűnő) kölcsönbe.
Ezek után azt várni, hogy MU járuljon hozzá a fizuhoz, vagy azt kritizálni, hogy a játékos azért valahol a kiállásáért kompenzálva van - szerintem túlzó.

Illetve, a piacnak is üzenet, hogy lehet normálisan keresni a klubnál, megéri ide jönni (az esetleges regisztrációs nehézségek ellenére).
gránit
Director del Fútbol

2025.07.21. 00:04:52

Andrsika írta:
Tartozás van ezt tudja mindenki azt is tudjuk, h nekünk magas, de könyörgöm nem csak nekünk az

Más csapat a süllyesztőbe lenne már rég és többek között ezt sem bírják sokan felfogni/elfogadni
Nekünk jóval magasabb, mint másoknak, mások ügyelnek arra, hogy ne is kerüljenek ilyen helyzetbe. A pontos számokat nekünk nem is kell tudnunk, a végeredményt látjuk. Az én álláspontom lényege az, hogy ami miatt sokan panaszkodnak, hogy nem igazolhatunk rendesen, pont annak a következménye, hogy mindig mindent a legnagyobb rendben találtunk a klub körül. Ezért jutottunk egyáltalán oda, hogy most sokak szerint nem igazolhatunk rendesen.

Fejünkbe vettük a vesztes mentalitást, hogy mi mindig gyenge alkupozícióban vagyunk, ugyanez a szöveg ment akkor is, amikor Messiék, Albáék, Pique-ék, Lenglet-ék kapták az űrfizetéseket. Nekem Griezmann-nal kapcsolatban volt vitám, sokan úgy gondolták, hogy alacsonyabb fizetésért nem jött volna Barcelonába, ami szerintem egyszerűen nem volt igaz. Abban a csapatban is bárki nagyon szívesen játszott volna, de akkor is ugyanezt a vesztes mentalitást toltuk a tárgyalóasztalnál, hogy semmi alkupozíciónk nincs, csak a másik fél van pozícióban. Ezt pedig gyorsan meg is neszelték, és sorra csúnyán le is húzták a klubot. Ez a hozzáállás nem következménye, hanem előzménye a jelenlegi helyzetünknek.

Nem igazán értettem, miért nekem szegezte az illető azt a hozzászólást, mert szerintem pont hogy nem vagyunk olyan vesztes pozícióban, mint ahogy a fejünkbe vettük, ami a részemről egy abszolút optimista szemszög. Rashford magától lemondott a fizetésének egy részéről, mások is lejjebb adtak volna a követeléseikből, ha nem hagyunk nekik más lehetőséget (ugyan ki más adott volna 16 milliós fizetést Lenglet-nak?). Az biztos, hogy komolyabb tárgyalóerőkkel a Manchester United is fizetne, mert nem kell nekik Rashford, amit nem is csodálok, nekik is érdekük volt, hogy szabaduljanak tőle.
bence0330

2025.07.20. 23:36:27

Troym írta:
2025.07.20. 23:30:33
tényleg nem egészséges, hogy minden védekező posztra a csereember EG.
Persze, értem, de mondjuk ha valaki késeget, annak nincs rendben a hozzáállása. Bár erre pont a posztján van kivétel a csapaton belül. :)

Jó, azért leginkább csak jobb bekk posztra lenne tényleg csere, ha nem jönne senki. Azért a kp és a védősor elvileg keményebb de főleg bővebb lesz, mint tavaly. Én most bízom Chrisben, Ara, Cubarsi, Ingio... azért alighanem utánuk jön Eric. A vkp posztra meg pláne sokadik csere lesz csak, hárman vannak előtte még a dánt nem számolva is, tavaly azért csak ketten voltak, és amikor még onnan is kidőlt Casadó, akkor jöhetett ő...

Amúgy kicsit más, de ugye a temérdek vkp előtt inkább Pedri az, akinek igazán nincs alternatívája, DJ nem rossz ott, de pont Pedri extráit nem tudja. Azon gondolkodom, nem lehet-e az, hogy a tengernyi 10esből az egyik oda kerül cserének. Vagy Olmo, vagy Fermín, a brazilnál erre minimális az esély.

Persze adja az ég, hogy Guille vagy akárki bejöjjön, aki nyolcas poszton csere lehetne. Engem amúgy ezért nem zavar annyira, ha augusztusban igazolunk valahová, mert kiderülhet, hogy valahová nem kell, vagy oda, vagy balbekkbe Torrents-el, ezek most a fő esélyesek, esetleg Virgili lehet még csere balszélső.

Farré a nagyokkal edz, ő jobb bekk, de nem hallottam arról, hogy őt bárki nagyon dicsérte volna, persze ez nem jelent semmit. Ha jól látom, ő már az újhullámos afrikai igazolások egyike, szépen játszogat a korosztályánál feljebb a válogatottban is, ki tudja.
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.20. 23:30:33

bence0330 írta:
2025.07.20. 23:23:48
Troym írta:
2025.07.20. 23:18:12
A szezon első edzéséről is elkésett Fort, szerintem hozzáállásbeli bajok miatt jegeli Flick, a tehetség egy pontig eljuttatja, innentől kéne a kemény alázatos munka.
Erről nem tudtam, akkor egyértelmű a helyzet, és el kell passzolni, valami Torréhoz hasonló módon. Kár, mert elég jól el lehetne osztani a játékidőt egy stabil, inkább védő jellegű jh és egy tehetségesebb, ügyes, hátra se rossz, de előre lényegesen jobb Fort között, első körben ilyen kisebb csapatok ellen kezdetve. Két teljesen más profilunk lenne oda. De ha tényleg vannak hozzáállásbeli bajok, akkor mindegy.
Azt én mondom mellé...a késés tuti, meg az is, hogy a német edző kimondottan nem kedveli az ilyesmit.
Én kölcsönadnám mondjuk a Betisnek Fortot, neki kellene 30+ meccs, amit végigjátszik, itt meg nincs idő megvárni, amíg benő a feje lágya. Nagy tehetség, de jó pár nagy tehetség akadt meg ezen a ponton, egy topcsapat meg ne építsen olyan 18 éves kölyökre, akivel szemben fenntartásai lehetnek az edzőnek.
Ha Fortot kölcsönadjuk, azzal együtt meg kell hozni valakit, tényleg nem egészséges, hogy minden védekező posztra a csereember EG.
bence0330

2025.07.20. 23:23:48

Troym írta:
A szezon első edzéséről is elkésett Fort, szerintem hozzáállásbeli bajok miatt jegeli Flick, a tehetség egy pontig eljuttatja, innentől kéne a kemény alázatos munka.
Erről nem tudtam, akkor egyértelmű a helyzet, és el kell passzolni, valami Torréhoz hasonló módon. Kár, mert elég jól el lehetne osztani a játékidőt egy stabil, inkább védő jellegű jh és egy tehetségesebb, ügyes, hátra se rossz, de előre lényegesen jobb Fort között, első körben ilyen kisebb csapatok ellen kezdetve. Két teljesen más profilunk lenne oda. De ha tényleg vannak hozzáállásbeli bajok, akkor mindegy.
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.07.20. 22:56:22
Troym írta:
2025.07.20. 22:32:05
plusz továbbra is bízom jhv érkezésében.
Itt érdekes kérdés, hogy mi lesz Forttal. Se híre, se hamva az átigazolási hírek között.
Szerintem azért, mert ha jön valaki kölcsönadják, ha nem akkor meg ő lesz és EG csere jhv lehetőségek.
Ezzal csak a bajom, hogy kb mindenhova EG a csere (jhv, khv, vkp), mi van, ha pont ő dől ki?
Akkor tényleg csak Fort marad, akiben nem bízik az edző.

Rashford még egy mondat, valamiért jobban örülök neki, mint Diaznak, holott ő nincs olyan formában, de valahogy a tökéletesen működő Poolból embert hozni nekem mindig a Coutinho témát hozza elő.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.07.20. 23:25:51-kor.
Andrsika
Jugador d'estrella

gránit írta:
2025.07.20. 22:30:01
dudastibor írta:
2025.07.20. 22:16:41
mintha bárki is tudná a valós pénzügyi helyzeteket,ítélkeztek..és okos mindenki
Valóban nem ismerjük a valós pénzügyi helyzetet, mert a klub nem átláthatóan működik. Azt tudjuk, hogy nyakig el vagyunk adósodva. De tiszteletben tartom a véleményedet, hogy szerinted minden rendben van. Egyébként hivatkozásokkal bizonyítottam, hogy nagyon nem vagyunk elmaradva a BL-győztes kerettől. Így szidjuk Tebas-t, meg hogy minket nem engednek igazolni. Hozzáteszem, meggyőződésem, hogy le tudnánk győzni a PSG-t, a csapat remek szezont futott, és a kapusposztra igazoltunk is azóta. Ám fontosnak tartottam leszögezni, hogy nagyon is igazolhatunk, és nagyon nem igaz az, hogy ennyibe kerül átlagban egy jó játékos fizetése. Ahogy azt is fontosnak tartottam leszögezni, hogy nekünk is volt ütőkártyánk a MU ellen. Én például veled ellentétben azt a vesztes mentalitást tartom fárasztónak, mely szerint nekünk soha semmi alkupozíciónk nincs. Nagyon is van, csak a vezetőink nem tudnak tárgyalni. Szerintem ezt kimondani nem nagyobb kritika a klubvezetés ellen, mint az az elmélet, hogy eleve vereségre vagyunk ítélve minden tárgyaláson.
Azt, h sose tudunk igazolni igaz, de kicsit a másik hozzászólóval is egyetértek. Te vagy tisztában semmi el sem a pénzügyeket illetően másolod a linket mitn, ha az 100% valóság lenne. Tartozás van ezt tudja mindenki azt is tudjuk, h nekünk magas, de könyörgöm nem csak nekünk az! Bartóek sarát elfelejtik sokan amiből azért a jelenlegi vezetés így vagy úgy, de kihozta a klubbot. Más csapat a süllyesztőbe lenne már rég és többek között ezt sem bírják sokan felfogni/elfogadni. Rashford bérével kapcsolatos dolgokat is annyira biztosnak veszítek mint, ha tutira tudnàtok mennyiért jött végül? 5 plusz adó sztem okés, de aki azt hiszi kevesebbért jött volna….
Az viszont frusztráló kicsit, ha bevállik( adja Isten) akkor tuti több lessz a fizuja( mert nálunk ez így működik ami nem kis baj)
bence0330

2025.07.20. 22:56:22

Troym írta:
plusz továbbra is bízom jhv érkezésében.
Itt érdekes kérdés, hogy mi lesz Forttal. Se híre, se hamva az átigazolási hírek között. A szezon végén elég sok lehetőséget kapott, és lehozta a posztot teljes zéró hibával a meccsek alatt, magabiztosan, dinamikusan még jegelés után is. Az biztos, hogy még egyszer ilyen szezonja ilyen korban nem lehet, gondolom Flick vagy ad egy ígéretet, hogy előrelépteti normális csere szerepkörbe (a szezon vége alapján adok rá azért 10-20 százalék esélyt), vagy távozik. Utóbbi esetben valaki tényleg kell, előbbinél túléljük azért a Koundé-Fort jobboldallal, főleg, ha amúgy nem távozik egy kh sem, tehát a francia stabilan maradhatna kint.

Pau Victor amúgy ugyanez, van 2 centerünk plusz Olmo, a saját érdekében nemigen maradhat, csak ez nem égető kérdés, Fort szerepétől függhet az átigazolási piacunk elég rendesen.
Troym
Llegenda del Barça

Deluigi írta:
2025.07.20. 22:09:09
Troym írta:
2025.07.20. 20:21:41
Mondom, én skót vagyok, de nálam ennek kb a 60-70%-át kapná, aztán, ha nem tetszik nem jön, itt mi diktáltunk, nem ő.
Ha te lennel az elnok, akkor a Barcaban nem lenne jatekos, aki jatsszon es nem trofeakert jatszanank, hanem el sem tudnank indulni a versenyeken.

Lehet, az utcarol fel tudnad tolteni a keretet (esetleg), de utokepes csapatot nem tudnal "skotkent" kialakitani.
Nem, falafel bódék állnának a Camp Nou mellett....:D

Amúgy teljes komolysággal ki mered jelenteni, hogy Rashford a kulcs ahhoz a bajnoksághoz, ahol eleve címvédők vagyunk?
Vagy ő a hiányzó láncszem a BL-hez? (nem mondom, hogy igen,vagy nem, csak meglepő lenne, ha ezt gondolnád)

Lehet skót vagyok, de tartom a véleményem, hogy cserejátékosoknak cserejátékos pénzt adnék, hogy a kezdő embereinél lehessen szintet ugrani, ha szükséges.
Szerintem eleve nem lennénk ekkora bajban, ha 85%ban az előző elnökség 15%-ban meg ez nem adna ekkora fizetéseket mindenkinek...
Tudom, tudom ilyenkor jön a téma, hogy nem lehet máshogy csinálni, csak ahogy most csinálják, ezt mindenképp mondják el a jelenlegi vezetők elégszer a következő, vagy azutáni elnöknek és sportigazgatónak is, mert ha nem tudják, akkor még a végén megcsinálják más módszerekkel.

Mindegy, bízzunk benne, hogy Rashford jó lesz, én kicsit sokallom amibe kerül fizetési oldalon, de cáfoljon rám! Amúgy meg hajrá Virgili, remélem kiszorítja, mert akkorát robbant és akkor még jobb, plusz továbbra is bízom jhv érkezésében.
gránit
Director del Fútbol

2025.07.20. 22:30:01

dudastibor írta:
mintha bárki is tudná a valós pénzügyi helyzeteket,ítélkeztek..és okos mindenki
Valóban nem ismerjük a valós pénzügyi helyzetet, mert a klub nem átláthatóan működik. Azt tudjuk, hogy nyakig el vagyunk adósodva. De tiszteletben tartom a véleményedet, hogy szerinted minden rendben van. Egyébként hivatkozásokkal bizonyítottam, hogy nagyon nem vagyunk elmaradva a BL-győztes kerettől. Így szidjuk Tebas-t, meg hogy minket nem engednek igazolni. Hozzáteszem, meggyőződésem, hogy le tudnánk győzni a PSG-t, a csapat remek szezont futott, és a kapusposztra igazoltunk is azóta. Ám fontosnak tartottam leszögezni, hogy nagyon is igazolhatunk, és nagyon nem igaz az, hogy ennyibe kerül átlagban egy jó játékos fizetése. Ahogy azt is fontosnak tartottam leszögezni, hogy nekünk is volt ütőkártyánk a MU ellen. Én például veled ellentétben azt a vesztes mentalitást tartom fárasztónak, mely szerint nekünk soha semmi alkupozíciónk nincs. Nagyon is van, csak a vezetőink nem tudnak tárgyalni. Szerintem ezt kimondani nem nagyobb kritika a klubvezetés ellen, mint az az elmélet, hogy eleve vereségre vagyunk ítélve minden tárgyaláson.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.07.20. 22:33:51-kor.
dudastibor
Barça C

gránit írta:
2025.07.20. 21:26:59
vg99 írta:
2025.07.20. 21:01:52

Mindig újra kezdjük az eszetlen pénzszórást..
Mindig is mondtam, hogy kizárólag a megszorításoknak köszönhetjük, hogy nem szalad el a ló újra a költekezésekkel. Ha nem lennének megkötések, kezdenénk újra az eszetlen költekezést.

Panaszkodunk, hogy nem igazolhatunk, miközben alig-alig marad el a keretünk a BL-győztes PSG-étől, és sokkal nagyobb, mint egy Liverpoolé.

https://www.capology.com/club/psg/salaries/

https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/

https://www.capology.com/club/liverpool ... %20bonuses.

Nem tudunk dealelni. A Manchester Unitednek nem kell Rashford. Nem csodálom, nem hozott ott túl nagy számokat. Mi megszabadítottuk őket tőle, és a csillagászati fizetésétől. Ehhez azért a Manchester Unitednek is hozzá kellett volna járulnia. Tudtunk volna nála jóval olcsóbb játékost szerezni a posztra, ha a Manchester United nem enged, a nyakukon marad.

Lehet szidni Tebas-t vagy akit akarunk, de még mindig nem tudunk dealelni, a bérkeretünk magas, és egy emberre elverünk annyi pénzt, amennyit kettőre kellene.
...Mindig ezek a "kalmár" hozzászólások...lassan a Madridom fórum színvonala ez...pénz,pénz ,pénz...mintha bárki is tudná a valós pénzügyi helyzeteket,ítélkeztek..és okos mindenki...osztottok és szoroztok feleslegesen...várjuk már meg mit tud adni Rashford mielött bármilyen számolásokba kezdtek önhatalmúlag...ilyenkor szégyellem magam miattatok ...a sok okos miatt...Bence és Péter és még néhányan vagytok akik nem csak a szócséplés és ingerencia miatt írtok...a bizalom hiányzik ..és a saját életetetből is...
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.20. 22:09:09

Troym írta:
2025.07.20. 20:21:41
Mondom, én skót vagyok, de nálam ennek kb a 60-70%-át kapná, aztán, ha nem tetszik nem jön, itt mi diktáltunk, nem ő.
Ha te lennel az elnok, akkor a Barcaban nem lenne jatekos, aki jatsszon es nem trofeakert jatszanank, hanem el sem tudnank indulni a versenyeken.

Lehet, az utcarol fel tudnad tolteni a keretet (esetleg), de utokepes csapatot nem tudnal "skotkent" kialakitani.
Válasz küldése