Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
GM-nek az előszezonban fog eldőlni a sorsa. Ha Flick a látottak/tapasztaltak után Torrentset fogja favorizálni, neki nincs értelme maradni. Egy középcsapatba még el tud menni, ahol akár kezdő is lehet és a jelenlegi fizetését minimum megkeresheti, de egy Villánál még bőven többet is. Gondolom a hosszaabbításban is ezért maradt ez az összeg, hogy el lehessen adni ha kell és ne szúnyókáljon itt magas bérrel.bence0330 írta: ↑2025.07.22. 14:50:04Én is. Egyiknek ez az élete egyetlen és utolsó esélye top csapatban szerepelni, a másik meg mindegy, hogy kés alá fekszik-e vagy nem, senki nem akarja most már megvenni, az kb tuti, hiszen tudják, hogy baj van. Talán majd télen újra lehet tárgyalni a dolgot, akkor már neki is sürgetőbb lesz.
Ha nem lesz komoly távozó (Pau Victoron kívüli), akkor viszont szerintem is itt a vége a dolognak. Erősödtünk így is, lapvetően befoltoztunk két nagy lyukat, ami a kezdőnkben volt. Kapusunk évek óta alig volt, meg balszélsőnk sem, azért az nagy előrelépés lehet. Ha pedig Fortban megbízik már csereként, és Torrentset tényleg ennyire kedveli, akkor talán még azt a kettő csereproblémát is megoldottuk.
Kicsit aránytalan a keretünk a középpálya javára, 2 posztra van Bernal, Casadó, DJ, Pedri, Gavi, akár Chris, és jó eséllyel még Fermín és Olmó közül is valaki, aki épp kiszorul a csere 10-es poziból, és még van Flicknek két új kedvence is oda a fiatalok közül.
Egy egészséges keretben persze ez nem túl sok feltétlen, itt viszont kicsit aránytalanul az talán, mondjuk remélem, hogy tényleg luxus probléma lesz ez, és alig lesz sérültünk, hogy az legyen a legnagyobb gond, ki kap épp kevesebb percet, mint amennyit megérdemelne.
Én is. Egyiknek ez az élete egyetlen és utolsó esélye top csapatban szerepelni, a másik meg mindegy, hogy kés alá fekszik-e vagy nem, senki nem akarja most már megvenni, az kb tuti, hiszen tudják, hogy baj van. Talán majd télen újra lehet tárgyalni a dolgot, akkor már neki is sürgetőbb lesz.
Nagyon meglepődnék, ha GM és TS elmenne most nyáron..fanbarca írta: ↑2025.07.21. 20:54:23Szerintem rendben van ez a deal így. Az MU-nak sem annyira rózsás. Ha Rashford fut egy nagyot, mindössze 30 (35?) milliót látnak belőle. Ha meg nem, akkor igaz, hogy kapnak 5 misit, de mégjobban beesik az ára s fizethetik neki a brutál fizut.
A Grimaldo-s meg Dumfries-es hírekre: szerintem számunkra lejárt az átigazolási időszak. Még elmegy Pau Victor, esetleg Gerard Martin (ha Torrents nagyot megy) és Ter Stegen. Érkező már nem lesz.
A PL-ben olyan bevételeik vannak a csapatoknak, hogy még a kiesőjelöltek is vígan elverhetnek 60-70 milliót, a felvásárolt klubokról ne is beszéljünk, ráadásul az FFP rendszer is teljesenbence0330 írta: ↑2025.07.21. 13:46:56FFP mindenhol van, de még életemben nem hallottam olyan a PL-től, hogy ha nem adják el xy játékost, akkor nem tudják őt, vagy mást regisztrálni, így EL KELL ADNI xy csapatnak pár játékost. A Ligában meg konkrétan szükséghelyzet alakul ki ilyen téren, PL-ben nincs ilyesmi.gránit írta: ↑2025.07.21. 12:54:25
Miből gondolod, hogy őket nem szorítja? Ők is el vannak ám adósodva, a Glazer-család ki is lépett az egészből (persze a saját maguk által összebarmolt állapotokból léptek ki). Büntették nemrég az Evertont és a Nottingham Forestet is. Azért az nem igaz, hogy szabályok csak a Ligában vannak.
Hát ezt mondd a tulajdonosoknak, akik fizetik a ballasztot. De felőlem kikiálthatjuk egy nagy húzásnak a részünkről, én furának tartom, hogy fordított esetben akár az ingyen elengedéseket is zseniális ügyleteknek tartjuk. A Fati-ügyletet is. A Manchester United ehhez képest jól átverte most Deco-ék fejét. Elfogadom a véleményeteket, én nem osztom, kb annyit kereshet majd, mint Pedri, Koundé vagy Raphinha.
Nem, nem akarják fizetni, de megtehetik, hogy maradjon, nem okoz gondot a klub működésében, ergo nem kell megadniuk magukat egy bizonyos pontig, így remek az alkupozíciójuk. A többire az első bekezdésem a válasz. Szükséghelyzetben hozunk általában össze ilyen döntéseket. Zseniális ügyletnek keveset lehet hívni ezek között, pl. az Umtiti eset az volt, amúgy meg szükséges rossz, helyzetnek megfelelő, ilyesmi. De amit dicsérünk, az is nyilván abszolút a kontextusban tesszük.
Erre se mondanám, hogy zseniális, meg nagy húzás (nem is nagyon olvastam ilyet), hanem hogy egy korrekt ügylet, szintjének megfelelő fizetéssel, minimális kockázattal, szerintem rendben van, az átlag véleménynek is hasonlót látok.
FFP mindenhol van, de még életemben nem hallottam olyan a PL-től, hogy ha nem adják el xy játékost, akkor nem tudják őt, vagy mást regisztrálni, így EL KELL ADNI xy csapatnak pár játékost. A Ligában meg konkrétan szükséghelyzet alakul ki ilyen téren, PL-ben nincs ilyesmi.gránit írta: ↑2025.07.21. 12:54:25Miből gondolod, hogy őket nem szorítja? Ők is el vannak ám adósodva, a Glazer-család ki is lépett az egészből (persze a saját maguk által összebarmolt állapotokból léptek ki). Büntették nemrég az Evertont és a Nottingham Forestet is. Azért az nem igaz, hogy szabályok csak a Ligában vannak.
Hát ezt mondd a tulajdonosoknak, akik fizetik a ballasztot. De felőlem kikiálthatjuk egy nagy húzásnak a részünkről, én furának tartom, hogy fordított esetben akár az ingyen elengedéseket is zseniális ügyleteknek tartjuk. A Fati-ügyletet is. A Manchester United ehhez képest jól átverte most Deco-ék fejét. Elfogadom a véleményeteket, én nem osztom, kb annyit kereshet majd, mint Pedri, Koundé vagy Raphinha.
TM szerint Fati 5 milliógránit írta: ↑2025.07.21. 12:37:33Ha beválik, úgyis fizetünk, és az eddigi számai alapján a 35 millió nem egy nagyon alacsony összeg. Ha meg nem válik be és megy vissza hozzájuk, egy évig nem fizettek semmit a giga fizujából. Mi még a 50%-50% kölcsönbe adásokat is hatalmas eredményként értékeljük, nem látom, miért lenne ez előnytelen a Manchester Unitednek. Ha beválik, akkor igen, akkor a 35 millió sem rossz. Jelenleg erre látok kevesebb esélyt, de ne legyen igazam.
Miből gondolod, hogy őket nem szorítja? Ők is el vannak ám adósodva, a Glazer-család ki is lépett az egészből (persze a saját maguk által összebarmolt állapotokból léptek ki). Büntették nemrég az Evertont és a Nottingham Forestet is. Azért az nem igaz, hogy szabályok csak a Ligában vannak.
Ne felejtsd el az okokat. Nem azért akarják eladni, mert rossz, és nem fér be. Van egy súlyos összetűzés közte és klub között. Szóval a játékos értéke azért nem kevés, mert mindenki látja, hogy focizott az elmúlt két év előtt, és pláne, hogy milyen magasan van a plafonja, ami egy top edzőnél releváns.
Ha beválik, úgyis fizetünk, és az eddigi számai alapján a 35 millió nem egy nagyon alacsony összeg. Ha meg nem válik be és megy vissza hozzájuk, egy évig nem fizettek semmit a giga fizujából. Mi még a 50%-50% kölcsönbe adásokat is hatalmas eredményként értékeljük, nem látom, miért lenne ez előnytelen a Manchester Unitednek. Ha beválik, akkor igen, akkor a 35 millió sem rossz. Jelenleg erre látok kevesebb esélyt, de ne legyen igazam.
Azért előnytelen mert egyrészt eladni akarták pénzért, másrészt nem megszabadultak tőle hanem ha nem válik itt be akkor megy is vissza a nyakukra és akkor még nehezebb pozícióban lesznek, illetve opciónk is van rá így ha itt befut akkor lényegében apróért visszük. Jelenleg a TM 50 millióra értékeli, 2 éve pedig 85 millióra, szóval ha jól teljesít akkor erősen előnyös az a 30-35m körüli opció amit lehoztak.gránit írta: ↑2025.07.21. 11:59:02Miért lett volna számukra előnytelen? Megszabadultak egy általuk ballasztnak vélt játékostól, akitől már régóta szabadulni akartak. Mi ezeket a dealeket csodadealnek szoktuk nevezni, még ha ingyen távozik is az illető. Mi fizetjük Fati fizetésének 50%-át, akkor azt ránk nézve minek nevezzük, ha a ManU számára ez előnytelen? Számunkra előnytelenek ezek a dealek, mert mi fizetünk, ezzel szemben a Monaco és a Manchester United is ki tudta alkudni, hogy ők tehermentesüljenek. Rashford meg tényleg nagyon sokat keresett Angliában, a töredékét nem adták vissza a számai. Mindenesetre Manchesterben tegnap biztosan nagy buli volt, meglátjuk, hogy Rashford rájuk cáfol-e.
A bérkeretünk a tavalyi szinthez képest elég erőteljesen növekszik. Giga hosszabbítások, most ez, azért nem olyan nagyon szigorú a Liga velünk szemben sem. Joan Garcia regisztrációja lesz még bajos, mert 3 kapus a max a keretben. Penától valahogy meg kellene szabadulni.
Miért lett volna számukra előnytelen? Megszabadultak egy általuk ballasztnak vélt játékostól, akitől már régóta szabadulni akartak. Mi ezeket a dealeket csodadealnek szoktuk nevezni, még ha ingyen távozik is az illető. Mi fizetjük Fati fizetésének 50%-át, akkor azt ránk nézve minek nevezzük, ha a ManU számára ez előnytelen? Számunkra előnytelenek ezek a dealek, mert mi fizetünk, ezzel szemben a Monaco és a Manchester United is ki tudta alkudni, hogy ők tehermentesüljenek. Rashford meg tényleg nagyon sokat keresett Angliában, a töredékét nem adták vissza a számai. Mindenesetre Manchesterben tegnap biztosan nagy buli volt, meglátjuk, hogy Rashford rájuk cáfol-e.
Én is így látom. Persze egyet lehet azzal érteni, hogy magas a fizetése, cserébe "ingyen" érkezett, amíg más klubok 70-100 milliókat lőnek el a semmibe a lutri játékosokra
Nem értem mi a gond a Rashford ügylettel?gránit írta: ↑2025.07.21. 00:04:52Nekünk jóval magasabb, mint másoknak, mások ügyelnek arra, hogy ne is kerüljenek ilyen helyzetbe. A pontos számokat nekünk nem is kell tudnunk, a végeredményt látjuk. Az én álláspontom lényege az, hogy ami miatt sokan panaszkodnak, hogy nem igazolhatunk rendesen, pont annak a következménye, hogy mindig mindent a legnagyobb rendben találtunk a klub körül. Ezért jutottunk egyáltalán oda, hogy most sokak szerint nem igazolhatunk rendesen.
Fejünkbe vettük a vesztes mentalitást, hogy mi mindig gyenge alkupozícióban vagyunk, ugyanez a szöveg ment akkor is, amikor Messiék, Albáék, Pique-ék, Lenglet-ék kapták az űrfizetéseket. Nekem Griezmann-nal kapcsolatban volt vitám, sokan úgy gondolták, hogy alacsonyabb fizetésért nem jött volna Barcelonába, ami szerintem egyszerűen nem volt igaz. Abban a csapatban is bárki nagyon szívesen játszott volna, de akkor is ugyanezt a vesztes mentalitást toltuk a tárgyalóasztalnál, hogy semmi alkupozíciónk nincs, csak a másik fél van pozícióban. Ezt pedig gyorsan meg is neszelték, és sorra csúnyán le is húzták a klubot. Ez a hozzáállás nem következménye, hanem előzménye a jelenlegi helyzetünknek.
Nem igazán értettem, miért nekem szegezte az illető azt a hozzászólást, mert szerintem pont hogy nem vagyunk olyan vesztes pozícióban, mint ahogy a fejünkbe vettük, ami a részemről egy abszolút optimista szemszög. Rashford magától lemondott a fizetésének egy részéről, mások is lejjebb adtak volna a követeléseikből, ha nem hagyunk nekik más lehetőséget (ugyan ki más adott volna 16 milliós fizetést Lenglet-nak?). Az biztos, hogy komolyabb tárgyalóerőkkel a Manchester United is fizetne, mert nem kell nekik Rashford, amit nem is csodálok, nekik is érdekük volt, hogy szabaduljanak tőle.
Nekünk jóval magasabb, mint másoknak, mások ügyelnek arra, hogy ne is kerüljenek ilyen helyzetbe. A pontos számokat nekünk nem is kell tudnunk, a végeredményt látjuk. Az én álláspontom lényege az, hogy ami miatt sokan panaszkodnak, hogy nem igazolhatunk rendesen, pont annak a következménye, hogy mindig mindent a legnagyobb rendben találtunk a klub körül. Ezért jutottunk egyáltalán oda, hogy most sokak szerint nem igazolhatunk rendesen.
Persze, értem, de mondjuk ha valaki késeget, annak nincs rendben a hozzáállása. Bár erre pont a posztján van kivétel a csapaton belül.
Azt én mondom mellé...a késés tuti, meg az is, hogy a német edző kimondottan nem kedveli az ilyesmit.bence0330 írta: ↑2025.07.20. 23:23:48Erről nem tudtam, akkor egyértelmű a helyzet, és el kell passzolni, valami Torréhoz hasonló módon. Kár, mert elég jól el lehetne osztani a játékidőt egy stabil, inkább védő jellegű jh és egy tehetségesebb, ügyes, hátra se rossz, de előre lényegesen jobb Fort között, első körben ilyen kisebb csapatok ellen kezdetve. Két teljesen más profilunk lenne oda. De ha tényleg vannak hozzáállásbeli bajok, akkor mindegy.
Erről nem tudtam, akkor egyértelmű a helyzet, és el kell passzolni, valami Torréhoz hasonló módon. Kár, mert elég jól el lehetne osztani a játékidőt egy stabil, inkább védő jellegű jh és egy tehetségesebb, ügyes, hátra se rossz, de előre lényegesen jobb Fort között, első körben ilyen kisebb csapatok ellen kezdetve. Két teljesen más profilunk lenne oda. De ha tényleg vannak hozzáállásbeli bajok, akkor mindegy.
Szerintem azért, mert ha jön valaki kölcsönadják, ha nem akkor meg ő lesz és EG csere jhv lehetőségek.
Azt, h sose tudunk igazolni igaz, de kicsit a másik hozzászólóval is egyetértek. Te vagy tisztában semmi el sem a pénzügyeket illetően másolod a linket mitn, ha az 100% valóság lenne. Tartozás van ezt tudja mindenki azt is tudjuk, h nekünk magas, de könyörgöm nem csak nekünk az! Bartóek sarát elfelejtik sokan amiből azért a jelenlegi vezetés így vagy úgy, de kihozta a klubbot. Más csapat a süllyesztőbe lenne már rég és többek között ezt sem bírják sokan felfogni/elfogadni. Rashford bérével kapcsolatos dolgokat is annyira biztosnak veszítek mint, ha tutira tudnàtok mennyiért jött végül? 5 plusz adó sztem okés, de aki azt hiszi kevesebbért jött volna….gránit írta: ↑2025.07.20. 22:30:01Valóban nem ismerjük a valós pénzügyi helyzetet, mert a klub nem átláthatóan működik. Azt tudjuk, hogy nyakig el vagyunk adósodva. De tiszteletben tartom a véleményedet, hogy szerinted minden rendben van. Egyébként hivatkozásokkal bizonyítottam, hogy nagyon nem vagyunk elmaradva a BL-győztes kerettől. Így szidjuk Tebas-t, meg hogy minket nem engednek igazolni. Hozzáteszem, meggyőződésem, hogy le tudnánk győzni a PSG-t, a csapat remek szezont futott, és a kapusposztra igazoltunk is azóta. Ám fontosnak tartottam leszögezni, hogy nagyon is igazolhatunk, és nagyon nem igaz az, hogy ennyibe kerül átlagban egy jó játékos fizetése. Ahogy azt is fontosnak tartottam leszögezni, hogy nekünk is volt ütőkártyánk a MU ellen. Én például veled ellentétben azt a vesztes mentalitást tartom fárasztónak, mely szerint nekünk soha semmi alkupozíciónk nincs. Nagyon is van, csak a vezetőink nem tudnak tárgyalni. Szerintem ezt kimondani nem nagyobb kritika a klubvezetés ellen, mint az az elmélet, hogy eleve vereségre vagyunk ítélve minden tárgyaláson.dudastibor írta: ↑2025.07.20. 22:16:41mintha bárki is tudná a valós pénzügyi helyzeteket,ítélkeztek..és okos mindenki
Itt érdekes kérdés, hogy mi lesz Forttal. Se híre, se hamva az átigazolási hírek között. A szezon végén elég sok lehetőséget kapott, és lehozta a posztot teljes zéró hibával a meccsek alatt, magabiztosan, dinamikusan még jegelés után is. Az biztos, hogy még egyszer ilyen szezonja ilyen korban nem lehet, gondolom Flick vagy ad egy ígéretet, hogy előrelépteti normális csere szerepkörbe (a szezon vége alapján adok rá azért 10-20 százalék esélyt), vagy távozik. Utóbbi esetben valaki tényleg kell, előbbinél túléljük azért a Koundé-Fort jobboldallal, főleg, ha amúgy nem távozik egy kh sem, tehát a francia stabilan maradhatna kint.
Nem, falafel bódék állnának a Camp Nou mellett....
Valóban nem ismerjük a valós pénzügyi helyzetet, mert a klub nem átláthatóan működik. Azt tudjuk, hogy nyakig el vagyunk adósodva. De tiszteletben tartom a véleményedet, hogy szerinted minden rendben van. Egyébként hivatkozásokkal bizonyítottam, hogy nagyon nem vagyunk elmaradva a BL-győztes kerettől. Így szidjuk Tebas-t, meg hogy minket nem engednek igazolni. Hozzáteszem, meggyőződésem, hogy le tudnánk győzni a PSG-t, a csapat remek szezont futott, és a kapusposztra igazoltunk is azóta. Ám fontosnak tartottam leszögezni, hogy nagyon is igazolhatunk, és nagyon nem igaz az, hogy ennyibe kerül átlagban egy jó játékos fizetése. Ahogy azt is fontosnak tartottam leszögezni, hogy nekünk is volt ütőkártyánk a MU ellen. Én például veled ellentétben azt a vesztes mentalitást tartom fárasztónak, mely szerint nekünk soha semmi alkupozíciónk nincs. Nagyon is van, csak a vezetőink nem tudnak tárgyalni. Szerintem ezt kimondani nem nagyobb kritika a klubvezetés ellen, mint az az elmélet, hogy eleve vereségre vagyunk ítélve minden tárgyaláson.dudastibor írta: ↑2025.07.20. 22:16:41mintha bárki is tudná a valós pénzügyi helyzeteket,ítélkeztek..és okos mindenki
...Mindig ezek a "kalmár" hozzászólások...lassan a Madridom fórum színvonala ez...pénz,pénz ,pénz...mintha bárki is tudná a valós pénzügyi helyzeteket,ítélkeztek..és okos mindenki...osztottok és szoroztok feleslegesen...várjuk már meg mit tud adni Rashford mielött bármilyen számolásokba kezdtek önhatalmúlag...ilyenkor szégyellem magam miattatok ...a sok okos miatt...Bence és Péter és még néhányan vagytok akik nem csak a szócséplés és ingerencia miatt írtok...a bizalom hiányzik ..és a saját életetetből is...gránit írta: ↑2025.07.20. 21:26:59Mindig is mondtam, hogy kizárólag a megszorításoknak köszönhetjük, hogy nem szalad el a ló újra a költekezésekkel. Ha nem lennének megkötések, kezdenénk újra az eszetlen költekezést.
Panaszkodunk, hogy nem igazolhatunk, miközben alig-alig marad el a keretünk a BL-győztes PSG-étől, és sokkal nagyobb, mint egy Liverpoolé.
https://www.capology.com/club/psg/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
https://www.capology.com/club/liverpool ... %20bonuses.
Nem tudunk dealelni. A Manchester Unitednek nem kell Rashford. Nem csodálom, nem hozott ott túl nagy számokat. Mi megszabadítottuk őket tőle, és a csillagászati fizetésétől. Ehhez azért a Manchester Unitednek is hozzá kellett volna járulnia. Tudtunk volna nála jóval olcsóbb játékost szerezni a posztra, ha a Manchester United nem enged, a nyakukon marad.
Lehet szidni Tebas-t vagy akit akarunk, de még mindig nem tudunk dealelni, a bérkeretünk magas, és egy emberre elverünk annyi pénzt, amennyit kettőre kellene.
Ha te lennel az elnok, akkor a Barcaban nem lenne jatekos, aki jatsszon es nem trofeakert jatszanank, hanem el sem tudnank indulni a versenyeken.