Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Martinez elengedését nem róhatjuk fel, ha egyszer úgy igazoltuk, hogy ha menni akar akkor ingyen elengedjük!gránit írta: ↑2025.10.23. 12:14:48... Ha például Martinezt nem ingyen engedtük volna el, csont nélkül megoldódhatott volna ez a probléma, és jövő nyáron már többet engedhettek volna nekünk. De megint előjött, amit néhányan hangsúlyozni szoktunk (játékosok ingyen elengedése). Az meg egy elég nagy kamu a részedről, hogy ez a rossz alkupozíció miatt lenne. Martineznek szerződése volt velünk, az arab klub semmiféle alkupozícióban nem volt. De ingyen elengedtük őt is, és csodálkozunk, hogy veszteségesek vagyunk és nehezen vagy egyáltalán nem igazolunk Haaland-féléket.
Úgyhogy klasszikusokat csak pontosan![]()
A cselekedetek azt mutatják hogy nincs szándék belenyúlni a keretbe?Peter írta: ↑2025.10.23. 20:06:31Az én számomra határozottan készpénznek értendő, igen!
Ezek a konkrét nyilatkozatok és több más, de e témát is érintő egyéb alkalmi nyilatkozatok, kiegészülve a klub jelenlegi játékospolitikájával (szerződések, fizetések, hosszabbítások) minden egyirányba mutatnak.
Amikor a nyilatkozatok, cselekedetek, magatartás kéz a kézben járnak és mind-mind azonos irányba mutatnak, erősen feltételezhető, hogy az eredendő szándék is ezeknek megfelelő.
Ők, mint jelenlegi vezetők ebben hisznek, különben nem így cselekednének és nem így menedzselnék a csapatot.
A fentiek tekintetében semmi és senki nem gátolja a jelenlegi vezetést a saját útvonaluk irányának megválasztásában.
Ebből teljesen logikusan következik, hogy nincs szándék változtatni, belenyúlni a keretbe.
Az én számomra határozottan készpénznek értendő, igen!
A regisztrációs témára már nem reagálok, mindenki el tudja olvasni hogy mit írtál és hogyan, mindenki érti hogy ellentmondás van benne, hiába kavarsz bele Haalandot meg olcsó igazolást meg szezon elejét vagy határidőket vagy bármit. Ha kell neked valami mint érv, akkor figyelembe veszed, ha nem hasznos, akkor nem. Ez az ellentmondás.gránit írta: ↑2025.10.23. 13:11:47
Teljesen Igazad van, attól valóban tartottam, hogy a szezonkezdetre több játékosunk nem lesz regisztrálva, ahogy tavaly Olmo sem volt. A fizetésemeléssel járó hosszabbításokkal nőtt a bérkeret és ott volt Rashford. Attól nem tartottam, hogy végül regisztrálva lesznek, és ezt le is írtam. Évről évre ez megy, pár nappal a start előtt a liga játékosainak nem kis része még nem volt regisztrálva. Azt azért tudtuk, hogy ez nem marad így, és tíz perccel a szezonkezdet előtt az illetékes "Mancika néni" megnyomja a "jóváhagyás" gombot. De ha nem a kötekedés lett volna számodra a lényeg, akkor ez világos lett volna (szerintem így is az volt, csak kötekedni akartál egyet, mint amikor a középpályás védekezés fontosságáról volt szó (mondjuk azért, mert a mérkőzés nagy része ott zajlik), te nekiálltál kötekedni, majd a végén kihátráltál a saját álláspontodból, és előadtad, hogy te nem úgy értetted, hogy az ne lenne fontos. Nyilván, ha a kötekedés meg a vitatkozás a lényeg, akkor ez a "harcmodor" erre tökéletesen alkalmas, bár azt meg én nem értem, hogy te, mint a fórum fő optimistája, miért gondolja azt, hogy maxon vagyunk igazolás terén, és nem fért volna bele még egy pár százezres, olcsó igazolás, mondjuk Balde posztjára. Sosem tartottam magam hurráoptimistának, de mindig oda lyukadok ki, hogy végül optimistább vagyok, mint az önmagukat annak tartók).
Teljesen Igazad van, attól valóban tartottam, hogy a szezonkezdetre több játékosunk nem lesz regisztrálva, ahogy tavaly Olmo sem volt. A fizetésemeléssel járó hosszabbításokkal nőtt a bérkeret és ott volt Rashford. Attól nem tartottam, hogy végül regisztrálva lesznek, és ezt le is írtam. Évről évre ez megy, pár nappal a start előtt a liga játékosainak nem kis része még nem volt regisztrálva. Azt azért tudtuk, hogy ez nem marad így, és tíz perccel a szezonkezdet előtt az illetékes "Mancika néni" megnyomja a "jóváhagyás" gombot. De ha nem a kötekedés lett volna számodra a lényeg, akkor ez világos lett volna (szerintem így is az volt, csak kötekedni akartál egyet, mint amikor a középpályás védekezés fontosságáról volt szó (mondjuk azért, mert a mérkőzés nagy része ott zajlik), te nekiálltál kötekedni, majd a végén kihátráltál a saját álláspontodból, és előadtad, hogy te nem úgy értetted, hogy az ne lenne fontos. Nyilván, ha a kötekedés meg a vitatkozás a lényeg, akkor ez a "harcmodor" erre tökéletesen alkalmas, bár azt meg én nem értem, hogy te, mint a fórum fő optimistája, miért gondolja azt, hogy maxon vagyunk igazolás terén, és nem fért volna bele még egy pár százezres, olcsó igazolás, mondjuk Balde posztjára. Sosem tartottam magam hurráoptimistának, de mindig oda lyukadok ki, hogy végül optimistább vagyok, mint az önmagukat annak tartók).PR42 írta: ↑2025.10.23. 13:04:00Hát ez igazán beszédes. Szóval szerinted kamuzni és csalni kell egy beszélgetésben, és akkor ügyes valaki, ha ezt megteszi amikor lehetőség nyílik rá.
Ezen túl szerintem mindenki érti miről van szó, kár erre több szót pazarolni.
Nem kapcsoltam, hanem rövidítettem mert direkt nem reagáltál az ellentmondásra.
Lényegtelen, a fizetési sapkánk a maxon van, igazolni nem lehet. Részemről off.
Hát ez igazán beszédes. Szóval szerinted kamuzni és csalni kell egy beszélgetésben, és akkor ügyes valaki, ha ezt megteszi amikor lehetőség nyílik rá.gránit írta: ↑2025.10.23. 12:30:20
Felette pedig írtam, hogy a vége mindig az, hogy szezonkezdetre már szinte mindenki regisztrálva van (ha ügyesebben kötekednél, azt a részt szépen kitörölted volna, bár másodjára már kapcsoltál). Idén még meg is lepett, hogy csak Roony regisztrációja tolódott, tavaly Olmóé tolódott fordulókon át. Pedig Rashford fizetése bruttó 14 millió, nem kis tétel, és nőtt is a bérkeretünk a tavalyiéhoz képest. A vége pedig az, hogy mindenki regisztrálva lesz.
Felette pedig írtam, hogy a vége mindig az, hogy szezonkezdetre már szinte mindenki regisztrálva van (ha ügyesebben kötekednél, azt a részt szépen kitörölted volnaPR42 írta: ↑2025.10.23. 12:21:44gránit írta: ↑2025.08.14. 11:55:02De Rashford még így sem biztos, hogy regisztrálva lesz. Az ő fizetése brutális, és ezzel már nagyon megnőtt a bérkeretünk a tavalyihoz képest, a rengeteg zsíros hosszabbítással együtt. Szóval nekünk lehet, hogy ez nem lesz egy egyszerű menet. Ter Stegen sérülésével is csak Joan García regisztrációja lesz megoldva, és még nincs regisztrálva Rashford, Szczesny, Roony, Martin.
Kérésedre, pontosan, rizsa nélkül.gránit írta: ↑2025.08.14. 11:55:02De Rashford még így sem biztos, hogy regisztrálva lesz. Az ő fizetése brutális, és ezzel már nagyon megnőtt a bérkeretünk a tavalyihoz képest, a rengeteg zsíros hosszabbítással együtt. Szóval nekünk lehet, hogy ez nem lesz egy egyszerű menet. Ter Stegen sérülésével is csak Joan García regisztrációja lesz megoldva, és még nincs regisztrálva Rashford, Szczesny, Roony, Martin.
Mert olcsó igazolást írtam, nem egy Haalandot. Megtisztelő, hogy idézel, de klasszikusokat csak pontosan
Én meg tudtam hogy te úgy is mindig kamuzol.
Fort távozásával kapcsolatban:gránit írta: ↑2025.08.14. 11:55:02Az illetékes Mancika néni ül az "approve" gomb felett, és elképzelhető, hogy a kezdőrúgás előtt egy órával fogja csak megnyomni. Minden évben ez van. Pár nappal a kezdés előtt néhány játékos van csak regisztrálva, aztán regisztrálnak szinte mindenkit. Nálunk Olmo és Pau Victor tolódott tavaly, a súlyosbodó anyagi helyzetünk miatt, és Christensen sérülésével tudták csak beilleszteni őket. Most ter Stegen sérülésével próbáljuk eljátszani ugyanezt. De Rashford még így sem biztos, hogy regisztrálva lesz. Az ő fizetése brutális, és ezzel már nagyon megnőtt a bérkeretünk a tavalyihoz képest, a rengeteg zsíros hosszabbítással együtt. Szóval nekünk lehet, hogy ez nem lesz egy egyszerű menet. Ter Stegen sérülésével is csak Joan García regisztrációja lesz megoldva, és még nincs regisztrálva Rashford, Szczesny, Roony, Martin.
Inigo távozása kapcsán:gránit írta: ↑2025.08.15. 11:38:52Nem örülnék neki. Nagyon vékony lenne már így a keretünk. Ha a regisztrációs problémáink miatt kell valakinek távoznia, küldjük el de Jongot, a PSG sem totojázik Donnarummával. Megy, vagy lelátó egy évig. Bernal úgyis jön vissza.
Több ember távozik, mint érkezik, és már az előző szezonban is a rövid keret miatt panaszkodtunk.
És még korábban Araujo hosszabbítása vagy távozása kapcsán:gránit írta: ↑2025.08.14. 11:35:16
Szerintem nem kapott ő semmilyen ajánlatot tavaly, főleg a sérülései után, ezzel szerintem csak az újabb elbénázott, katasztrofális dealt próbálták megmagyarázni, ahogy a Mundo Deportivo szerint sem volt szó szabad távozásról szóló írásbeli záradékról a szerződésben. Ez szerintem egy utólagos magyarázkodás volt a klubvezetés újabb szörnyű ügylete miatt, jókora kenőpénzt kaphattak az araboktól Laportáék. Pedig ha Martinezért kapunk egy jó 20-30 millió eurót, a regisztrációs problémáink is megoldódhattak volna, és anyagilag is fontos lett volna az egyesület számára.
Szóval tessék, hoztam különböző példákat arra hogy te hányszor hoztad fel a regisztrációs nehézségeket korábban mint témát.
Ez nem PR-nyilatkozat volt. A PR-nyilatkozat az lett volna, hogy gonosz Tebas, mindenért ő a hibás, mindenért is.
Én nem remegtem, tudtam, hogy regisztrálva lesz mindenki.
Ha egy PR kijelentés "nem igényel magyarázatot", akkor viszont innentől kezdve semelyik ne igényeljen, Laportáé sem, stb.gránit írta: ↑2025.10.23. 02:04:07Ez egyben rávilágít arra, amit Chinónak írtam. Itt a szándék hiányzott, különben biztos vagyok benne, hogy belefért volna még egy olcsó igazolás például Balde pozíciójára. Persze, ilyenkor jön, hogy nem fért volna bele, ahogy a regisztrációk kapcsán is mindig megy a pánikkeltés a nyáron, a vége meg mindig az, amit mondok, hogy úgyis regisztrálva lesz mindenki, akkor is, ha két nappal a szezonkezdet előtt még tizen nincsenek beregisztrálva.
Ami nagyot szólna, ha Fati menne a vb-re, most mindenki legyint egy ilyesmire, de például az utólsó spanyol meccsen a cserepadon ült a Comoból Rodriguez, aki tehetséges támadó, de még gólja sincs idén, és talán még Borja Iglesiast is megelőzheti a sorban Fati, ha így folytatja.FcBarcelona1 írta: ↑2025.10.19. 18:45:37Szerintem nem is a visszavásárlási opció a lényeg, attól, hogy nem olvastam, biztos létezik.
Mostanában nem írják ezeket, ahogy Virgilinél sem olvastam.
Van rá esély, hogy valaha még 60+ milliós játékos legyen, de arra is, hogy magas fizetéssel alig játsszon a Barcában.
Nagy a kockázat, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a sérülései miatt nem egy kezdő szintű játékosról beszélünk.
Ezért írtam a fiatalokról.
Szerintem nem is a visszavásárlási opció a lényeg, attól, hogy nem olvastam, biztos létezik.
Ha nincs, akkor nincs min gondolkodni sem...akkor 2 lehetőség marad:
Én nem olvastam visszavásárlási opcióról
Írnék valami nagy okosat, de elképzelésem nincs.PR42 írta: ↑2025.10.19. 17:11:03Tájékozódás miatt kérdezek, ha 4. lesz akkor kvázi 14m-ért igazoljuk le vagy ez a szabályok matekjai miatt máshogy alakul?
Tehát összehasonlítva Fati ebben a helyzetben vs egy random másik játékos ugyanúgy "14m" értékben szerződtetve, abból a kettőből melyikkel szigorúbb a liga?
Van erről infó?
Azért nem egyértelmű nekem, mert az eladásának nem a teljes értékét használhatjuk ugye fel (ahogy te is írtad), emiatt viszont ugye olyan mintha nem 14-ért vennénk hanem többért. Plusz a fizuját is részben mi álljuk.
Én kívánom hogy jól menjen neki, és szívesen látnám viszont, de ne hogy már megint mi jöjjünk ki valamiből rosszul, különben kijár a kritika Deconak.
Teszem hozzá, Fatitól már kb senki se számított semmire, szóval ennyi védelem is kijár Deconak, hogy eddig kvázi örültünk hogy legalább valaki elviszi.
Tájékozódás miatt kérdezek, ha 4. lesz akkor kvázi 14m-ért igazoljuk le vagy ez a szabályok matekjai miatt máshogy alakul?Troym írta: ↑2025.10.19. 16:34:11
Jól mondod, kölcsönben van, 11 milliós opcióval és 25m körüli visszavásárlási opcióval.
Az alábbi forgatókönyvek lehetségesek (kicsit leegyszerűsítve)
1. megsérül, nem kell a Monaconak, jövő nyáron újra ki kell találni mi legyen
2. összezuhan a teljesítménye, és 1. eset
3. nyom egy átlagos szezont megveszik, nem bánjuk, elment
4. folytatja a kb meccs / gólpont szintet, kifizetik a 11 milliót és vakarhatjuk a fejünket, hogy visszavegyük-e 25 millióért, mert ilyen szintű játékosra amúgy sem futná nekünk, vagy annyiban hagyjuk kapunk 11 milliót és felhasználhatunk majd belőle 4 milliót és a Monaco majd eladja 40-60 millióért
Szerintem a 3. a legvalószínűtlenebb ezek közül, de majd meglátjuk.
Az, hogy ő maga visszajönne-e - nem tudom, az hogy mi a plafonja, szerintem jóval magasabban van, mint egy két korábbi lesajnált hsz alapján, hogy milyen az egészsége, az meg a legnagyobb talány....a mezőny és edzésmunka kapcsán meg Olmo téblábolása jut eszembe a meccseken, szóval ki tudja mi kell az edzőnek.
Jól mondod, kölcsönben van, 11 milliós opcióval és 25m körüli visszavásárlási opcióval.