Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
lionel10M
Barça B

2009.10.19. 09:42:01

Talán a tegnapi játéka segít abban, hogy még jobb legyen. Öeültem, hogy segített a csapatnak. A gólpassza előtt láttátok mit csinált? Egyetértek abban, hogy az olasz védekezés más. Talán ezért van az, hogy Ronnie sem kockáztat, és Messi sem tette meg Dél-Amerikában. Leo sem akart a Valencia ellen lesérülni.
neymar
Barça C

2009.10.19. 09:34:35

Már nem tudom melyikötök, volta ki a Ronit temette és nem vaszi észre, hogy egy SEEdorf és Pirlo sokkal.sz...abb Roninál. Az Ő figyelmébe ajánlom a Roma elleni meccset, ha már a korábbi Milan meccseket elmulasztotta. Természetesen Roni valóban nem lesz azon a szinten mint a Barcában, de mint már korábban említettem, így is sokat tehet a Milánért. Ráadásul azt sem szabad elfejteni, hogy Olaszországban egy támadó helyzet sokkal rosszabb mint spanyolban. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a "kaszálásra" és így azt várni Ronitól , hogy ugyanazt nyújtsa mint a Barcában nos ez a blődség. Ami a valaha volt legjobbat illeti, nos azt már 2000-ben eldöntötték: Pelé a valaha volt legjobb. Nm eértek egyetazzal sem, hogy az utobbi évekbenfelgyorsult a futball. Ezt valaki elhintette és ezt szajkózzák. Ez a felgyorsulás, már vagy 20 éve bekövetkezett. Az meg, hogy Ronit nem kazsálták volna eleget? Nos ez is tévedés nézzed, meg a Chelsea elleni meccseket pl. , hogy a Boulahruz nevű gyilkos mit művelz Ronival. Épp , hogy az volt a baj nagyon is hagyták, hogy ronit faragják( talán ez is az oka , hogy kissé hitevesztett lett, sok más mellett). A másik Ronit a Barca az első 3 évében szinte minden meccsen játszatta, legyen az tétmeccs, vagy túrameccs. Nézzétek, meg , hogy Messivel mennyivel jobban bánnak. Sokszor fordult elő tavaly is, hogy csak 1 félidőt játszott. Roni kiégésében nyilván ez is szrepet játszott,természetesn a fő hibás Ő maga , de azért vannak enyhítő körülmények is kedves "ítészek".
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.16. 14:49:20

barcafan0911 írta:Nálam Ronaldinho volt minden idők legjobbja, egészen egy másfél évvel ezelöttig. Most úgy gondolom Messi a valaha volt legjobb footballista. Roni így is a 2. helyen van. Az meg ostobaság hogy Maradona vagy Pelé vagy akárki más jobb volt a fent említett kettőnél. Koránt sem! Az igaz hogy a foci történelmében voltak kiemelkedő alakok, akik koruk legjobbjai voltak, de egyik sem rendelkezett olyan tehetséggel, játéktudással mint Roniék.
Én Ronaldórol gondoltam ezt, amikor a Barcelonában játszott, de talán Dinho hasznosabb volt a csapat szempontjából, ha az összképet nézzük.
Ronaldónál kiismerhetetlenebbül cselező játékost akkor nem hordott a hátán a föld, képes volt egyedül átvinni a fél csapaton a labdát! Ezzel együtt Ronaldinho komplettebb játékos volt, de sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni a hozzáállását, és a néhány év tündöklés nekem nem elég ahhoz, hogy a "minden idők" jelzőt egyáltalán használjam vele kapcsolatban. Nálam "Zizu" simán előzi őt, még akkor is, ha Matarazzi mellcsontját vákumtechnológiával kellett kiegyenesíteni. :D
Lehet, hogy Maradona nem a legszimpatikusabb, mint ember, de nem véletlenül ISTEN Argentinában, én még Őt is Dinho elé sorolom, de ez természetesen szubjektív itélet. :D
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.10.16. 14:27:34

LG,az is igaz amit írsz. :wink:
Mellékesen még megjegyzem, hogy Messit és maradonát összehasonlítani bűn. Maradona Messihez képest egy senki. Mióta "ismerem" őt, rühellem. Egy beképzelt, önimádó @ar ember, aki istennek képzeli magát. Akkoriban lehet hogy ő volt a legjobb, de a jelenlegi foootballisták közül többen kenterbe vernék őt. Rolling Eyes
Ez meg igen erős túlzás...azért mint látható Messi elég messze van attól,h szinte egyedül nyerjen meg egy VB-t Argentinának...sőt...

De ez ne folytatódjon ebben a topikban.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.16. 14:15:28

Kalap1988 írta:
Mikaos írta:Az az igazság, hogy ő addig tudott császár lenni, amíg nem gyorsult fel a foci még egy fokozattal.
Nézegettem régi videókat róla, és az tűnt fel, hogy az ellenfelek szinte állnak vele szemben, nem érnek oda a védők, nem nyúzzák folyamatosan. 3-4 év alatt viszont nagyot változott a foci olyan tekintetben, hogy a védekező csapatok nem állnak egy sorban a 16-osuknál, hanem aktív mozgást végeznek kifelé és oldalirányban.
Dinho sosem volt egy nagyon gyors fazon, viszont ha lendületből el tudott menni, akkor nem volt kérdés, hogy elhúz a védő mellett, de abban a pillanatban, hogy le kellett fékeznie, már megállt a tudomány (persze ez csak az 1-1 elleni, cselezős szitukban igaz). És azzal, hogy később szoros emberfogást alkalmaztak nála, alapból csak úgy tudta levenni a labdát, hogy háttal állt az ellenfél kapujának. Eleinte ezt úgy oldotta meg (első hanyatlási éve), hogy levette a lasztit, és rögtön átívelte keresztbe. Később azonban erre sem volt képes, mert általában "megbokázták", vagy a védő alapból Dinho bal lába felé helyezkedett (ugyanis Dinho elég ritkán fordult a szél felé ilyen esetben).

Viszont ahogy írta LG, az lenne a megoldás, hogy visszatérjen Brazíliába pont azért, mert ott nincsen ilyen aktív védelmi rendszer a csapatoknál. Hagyják úgymond "előadást tartani" az ellenfél sztárjátékosait, tisztes távolságból figyelik őket, ahogy tették ezt Európában is - pár éve.
(Az meg vicc, hogy Ronaldinho kapta ezt az arany akármi díjat.)
Azért ez túlzás, nem állítom, hogy egyáltalán nem gyorsult és keményedett a foci, de ezt magának köszönheti. Bármit mond ő, hogy így edz vagy úgy edz, de láthatóan nincs fizikuma. Odaállítod a régi dinhot a mai mellé, akkor azt látod, hogy a régi egy szálkás, felsőtestre sem gyenge játékos volt, aki igenis gyors volt (ha nem is Cr vagy Messi gyorsaságú). A mai pedig egy picit hajlott hátú, csípőnél fat-es fazon, akinek a felsőteste is igen sokat gyengült. Ég és föld a kettő! 2006-ban Gattuso lepattant róla!!!
Teljesen egyetértek, a foci felgyorsult vagy sem(2-3 év alatt), a produkciót, (feltételezve a tökéletes technikai képzettséget) a kondíció és az izomzat minősége határozza meg, arccal a pályán mutatott észbeli kvalitások felé (döntési és megvalósítási gyorsaság, pályán gondolkodás).
És itt nem a "karceneggeri" izmokra gondolok. :D
Hiába edz valaki teljes intenzitással, ha a szervezet pihenőideje rövidül vagy nem minőségi, a következmény vagy formahanyatlás lesz vagy sérülés. Vannak fizikai csodák, de ez a fehér holló effektus (Gattuso, esetleg Alves), egy idő után Ők is megsínylenék a nem méltó életmódot. Ezért a Dinho témában nagyon egyszerű a véleményem, ha akarna és időt áldozna rá, nem kis munkával elegyítve, ugyanazt a Ronaldinho-t láthatnánk játszani, akit mindannyian szerettünk. Természetesen a játékának eredményességét nagyban befolyásolná a csapatának stílusa és az ott betöltött szerepköre, de a "tényleges visszatérés" csak rajta múlik! Kaka 8 kg izmot szedett fel, és az eredmény, nem tudták az olasz védők letolni a labdáról. Alig hittem el, hogy labdával szinte gyorsabb volt, mint labda nélkül. :D
barcafan0911
Entrenador del Barça

2009.10.16. 14:15:16

Nálam Ronaldinho volt minden idők legjobbja, egészen egy másfél évvel ezelöttig. Most úgy gondolom Messi a valaha volt legjobb footballista. Roni így is a 2. helyen van. Az meg ostobaság hogy Maradona vagy Pelé vagy akárki más jobb volt a fent említett kettőnél. Koránt sem! Az igaz hogy a foci történelmében voltak kiemelkedő alakok, akik koruk legjobbjai voltak, de egyik sem rendelkezett olyan tehetséggel, játéktudással mint Roniék.

Mellékesen még megjegyzem, hogy Messit és maradonát összehasonlítani bűn. Maradona Messihez képest egy senki. Mióta "ismerem" őt, rühellem. Egy beképzelt, önimádó @ar ember, aki istennek képzeli magát. Akkoriban lehet hogy ő volt a legjobb, de a jelenlegi foootballisták közül többen kenterbe vernék őt. :roll:
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.10.16. 13:34:38

Bányász írta: Meg aztán teszem azt egy most 18 éves srác miért mondja mondjuk Maradonát minden idők legjobbjának ha nem is látta játszani?Azért mert mindenki azt mondja?
Viszont pont azért azt sem jelentheti ki, h pl. Ronaldinho minden idők legjobbja, mer nem látta az elődöket játszani. Szóval eleve hülyeség ez a minden idők legjobbja, mert ezt csak egy olyan mondhatná meg, aki látta a lebdarúgás kezdetétől napjainkig az összes játékost játszani, de még igazából őt sem, mert nehéz összehasonlítani pl. Puskást Zidane-nal, mert a 2 között fél évszázad telt el kb. és mások voltak akkor meg most a követelmények.
De akiket én láttam, azok közül a legjobbak: Zidane, Ronaldo(természetesen nem a cé), és Rivaldo voltak, utánnuk tenném csak Ronaldinhot. Bár attól félek, akik itt ronaldinhomindenidőklegjobbjáznak meg az általam felsorolt játékosokat sem látták játszani fénykorukban.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.10.16. 13:17:31

sosem érdemli meg hogy a valaha volt legjobbnak ítéljék.
Az lehet,h Nálad nem érdemli meg de másnál meg igen.Ez a szép ebben,h mindenki magától választ kedvencet és minden idők legjobbját.

Lehet,h valakinek annyit jelentett az az egy-két év,h azt mondja,h ennyit se előtte se utána nem kaptam egy játékostól se,ezért neki éppen Ronaldinho lesz a legnagyobb.

Pont ettől lehet igazán nagy.Elég volt neki két év ahhoz,h sokan minden idők legjobbjának tekintsék.Ilyet másról nem lehet elmondani.

Meg aztán teszem azt egy most 18 éves srác miért mondja mondjuk Maradonát minden idők legjobbjának ha nem is látta játszani?Azért mert mindenki azt mondja?
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.10.16. 12:52:26

Mikaos írta:Az az igazság, hogy ő addig tudott császár lenni, amíg nem gyorsult fel a foci még egy fokozattal.
Nézegettem régi videókat róla, és az tűnt fel, hogy az ellenfelek szinte állnak vele szemben, nem érnek oda a védők, nem nyúzzák folyamatosan. 3-4 év alatt viszont nagyot változott a foci olyan tekintetben, hogy a védekező csapatok nem állnak egy sorban a 16-osuknál, hanem aktív mozgást végeznek kifelé és oldalirányban.
Dinho sosem volt egy nagyon gyors fazon, viszont ha lendületből el tudott menni, akkor nem volt kérdés, hogy elhúz a védő mellett, de abban a pillanatban, hogy le kellett fékeznie, már megállt a tudomány (persze ez csak az 1-1 elleni, cselezős szitukban igaz). És azzal, hogy később szoros emberfogást alkalmaztak nála, alapból csak úgy tudta levenni a labdát, hogy háttal állt az ellenfél kapujának. Eleinte ezt úgy oldotta meg (első hanyatlási éve), hogy levette a lasztit, és rögtön átívelte keresztbe. Később azonban erre sem volt képes, mert általában "megbokázták", vagy a védő alapból Dinho bal lába felé helyezkedett (ugyanis Dinho elég ritkán fordult a szél felé ilyen esetben).

Viszont ahogy írta LG, az lenne a megoldás, hogy visszatérjen Brazíliába pont azért, mert ott nincsen ilyen aktív védelmi rendszer a csapatoknál. Hagyják úgymond "előadást tartani" az ellenfél sztárjátékosait, tisztes távolságból figyelik őket, ahogy tették ezt Európában is - pár éve.
Azért ez túlzás, nem állítom, hogy egyáltalán nem gyorsult és keményedett a foci, de ezt magának köszönheti. Bármit mond ő, hogy így edz vagy úgy edz, de láthatóan nincs fizikuma. Odaállítod a régi dinhot a mai mellé, akkor azt látod, hogy a régi egy szálkás, felsőtestre sem gyenge játékos volt, aki igenis gyors volt (ha nem is Cr vagy Messi gyorsaságú). A mai pedig egy picit hajlott hátú, csípőnél fat-es fazon, akinek a felsőteste is igen sokat gyengült. Ég és föld a kettő! 2006-ban Gattuso lepattant róla!!!
Mikaos
Director del Fútbol

2009.10.16. 12:34:06

Az az igazság, hogy ő addig tudott császár lenni, amíg nem gyorsult fel a foci még egy fokozattal.

ozsimiki
Adminisztrátor

2009.10.16. 11:53:38

Én is így érzem,ahogy az alattam szóló...

amit abban a nagyon kevés (sajnos) évben produkált,valóban kész csoda,és a futball ünnepe volt, viszont számomra ez még kevés ahhoz,h a legnagyobbakhoz társítsam...
főleg,hogy utána ilyen hozzáállása lett, ez sokat ront, minden sportágban sokat számít nekem,hogy mi tesz a sikerért valaki,és hogyan.

ezért tisztelem nagyon Nadal-t pl, aki minden meccsén megszakad szinte minden pontért, fociban is van kismillió példa akik évről évre kiteszik a szívüket a pályára.

Dinhot valóban Maradona,és Pelé magasságokban lehetett volna említeni, sőt...de ez a fantasztikus 2-3 év kevés még hozzá, én úgy érzem.

hogy ne menjek messzire, itt van Messi, már 2-3 éve a szűk elitben van, mégis ha most csak úgy leejtené az egészet, az lenne vele kapcsolatban,hogy mire mehetett volNA,HA....de ő nem fogja, nagyon bízok benne. és akkor őt 7-8 év múlva simán olyan magasságokban kezelhetnek...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Realista24
Jugador del Barça

2009.10.16. 09:37:16

Dinho lecsúszott, sosem lesz már a régi.
Az, hogy Seedorfnál és Pirlonál a mostani formája jobb, meg egyenesen blődség, ennél nagyobb hülyeség már csak ez:
Hozzá hasonlót még sose láttam, szerintem a valaha élt legjobb játékos, ha csak a csúcsidényeket nézzük
Olyan nincs, hogy csak 1 meccset nézünk vagy csak egy szezont, ha meg akarjuk ítélni a legjobb játékost (ami ugye eleve lehetetlen).
Valamint egy ilyen játékos aki produkált egy olyan szintet amit csak nagyon kevesen, rá 1 évre meg no komment kategóriába hajlott át, sosem érdemli meg hogy a valaha volt legjobbnak ítéljék.
neymar
Barça C

2009.10.16. 09:00:28

Én nem látom ilyen sötéten Roni sorsát. tény, hogy nem olyan , mint fénykoráben. Tény, hogy a jelenlegi játéka 60%-a a réginek. De sztem az a 60%-a is jobb, mint pl. a klubtársakéi(Seedorf, Pirlo stb). Még most is zseniális passzokat ad , de sajnos a Milanban jelenleg nincsenek megfelelő társai. A még nagyon fiatal Pato is ezért nem nyújtja azt amit pl. akkor nyújtott mikor bekerült az elején a csapatba. Szóval sztem Ronaldinho csak egy kis szerencse és komoly ráhatás kéne, hogy ismét jó (no nem a régi csúcs) legyen. Szerencse alatt azt értem, ha a télen jönne 1-2 igazi erősítés.
kanty
Llegenda del Barça

2009.10.15. 18:07:49

ElBartimaeus írta:Hozzá hasonlót még sose láttam, szerintem a valaha élt legjobb játékos, ha csak a csúcsidényeket nézzük. Ha nem adja fel, akkor olyan történelmet írhatott volna, hogy... De feladta és így elveszett a legszebb gyöngyszeme a focinak... :( Azért volt R10 különleges, mert meccshelyzetben is hasznosan tudta alkalmazni a szemkápráztató megoldásokat!
Teljes mértékben egyetértek veled.
Számomra is Ő volt a legjobb, az utánozhatatlan.
Magának köszönheti, h idáig jutott.
Kár érte... :cry:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.10.14. 23:42:59

Hozzá hasonlót még sose láttam, szerintem a valaha élt legjobb játékos, ha csak a csúcsidényeket nézzük. Ha nem adja fel, akkor olyan történelmet írhatott volna, hogy... De feladta és így elveszett a legszebb gyöngyszeme a focinak... :( Azért volt R10 különleges, mert meccshelyzetben is hasznosan tudta alkalmazni a szemkápráztató megoldásokat!
Fevernova
Jugador del Barça

2009.10.14. 12:10:47

Borzasztó az ember szíve összeszorul amikor látom mi lett belőle!
A Barcelona volt neki pályája csúcsa! Mennyit kiabáltam , nevettem ujjongtam könnyeztem emiatt a focista miatt!
Nem hiszitek el mekkora öröm volt látni első szezonjában Amerikában Rijki mellett...Mindenki tudta , hogy nagyot fog tenni ezzel a csapattal!
Minden idők egyik legjobbja az is marad a történelmünk része....
R10 csak nekünk volt és ez így is marad...
SEX N MONEY...
LM10
Director del Fútbol

2009.10.14. 12:06:47

Hihetetlen mi lett vele....anno 2004-ben mikor a fotball érdekelni kezdett miatta szerettem meg a Barcát is, és most itt tart....Brazíliába kéne visszamennie ott ismét megtalálná a szambát és brazil szinten még hős lehetne otthon.
messi70
Jugador del Barça

2009.10.14. 11:50:28

LG
Az Év fórumozója 2016

2009.10.14. 08:58:43

Eagico írta:
socio66 írta:Ezzel az életmóddal nem lenne gond(illetve az ő esetében dehogynem..),de nem értem,hogy akkor minek erőlteti a focit ilyen magas szinten,egy topklubban(?).
...money, money, money... 8-[
Nem hiszem, h annyira rá lenne szorulva, már igy is rengeteg lehet neki. Sztem nyáron visszatér Brazíliába, jól tenné, oda még ezt a mostani Ronaldinho is jó lenne.
Eagico
Barça B

2009.10.14. 08:11:03

socio66 írta:Ezzel az életmóddal nem lenne gond(illetve az ő esetében dehogynem..),de nem értem,hogy akkor minek erőlteti a focit ilyen magas szinten,egy topklubban(?).
...money, money, money... 8-[
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.10.14. 08:07:45

Hát igen, ez vicc, a pályán kívül bármennyit is jótékonykodik, attól még sajnos nem lesz példakép, hanem negatív példa. Ráadásul olyan jelöltek közt, mint Giggs, vagy Henry, akik a legutóbbi évben a pályán is kiemelkedőt nyújtottak, illetve nem emlékszem botrányaikra.....
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.10.14. 06:09:32

Igazából nem pontos a megfogalmazás, mert ez egy közönségszavazásos dolog, tehát a lista adott, de onnan a "nép" választ... :wink:
Mondjuk biztosan nem a futball pályán kívüli méltó képviselete miatt szavaztak rá annyian, hanem mert még mindig erősen hat a régi R10 utáni nosztalgia, lásd ezt a topicot, akár... :wink:
(Zárójelben hozzáteszem azért, h pályán kívül komolyan jótékonykodik is Ronaldinho...)
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
Barcaádám
Capitá del Barça

2009.10.13. 22:36:12

ez vicc ez a nem mindegy

z AC Milan játékosa, Ronaldinho újabb elismeréssel gazdagodott, miután ma este Monacóban átvehette II. Albert hercegtől az idei Golden Foot díjat, amit minden évben egy olyan 29 évesnél idősebb futballistának ítélnek oda, aki mind a pályán, mind azon kívül méltó módon képviselte a sportágat.
A brazil játékmester olyan neveket előzött meg, mint a piros-feketéknél szintén megfordult (és valószínűleg visszatérő) David Beckham, vagy az idei olasz bajnokságban remeklő Francesco Totti.

A jelöltek névsora:

David Beckham
Gianluigi Buffon
Luís Figo
Steven Gerrard
Ryan Giggs
Thierry Henry
Raúl González
Ronaldinho
Francesco Totti
David Trezeguet

Az eddigi nyertesek:

2003: Roberto Baggio (olasz)
2004: Pavel Nedved (cseh)
2005: Andrij Sevcsenko (ukrán)
2006: Ronaldo (brazil)
2007: Alessandro Del Piero (olasz)
2008: Roberto Carlos (brazil)
2009: Ronaldinho (brazil)

(acmilan.hu)

úristen :? :shock: :shock: ilyen szégyent...
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.10.10. 10:07:31

Hasonlót akartam írni, mint te :lol:
Én úgy gondolom, hogy ha ennyit bulizik, az nem baj, csak akkor végre adja át magát ennek a hobbijának, és legyen zenész :P Abban is érhetne el sikereket, és még nem is égetné le magát.
Kép
socio66

2009.10.09. 10:55:41

Ezzel az életmóddal nem lenne gond(illetve az ő esetében dehogynem..),de nem értem,hogy akkor minek erőlteti a focit ilyen magas szinten,egy topklubban(?).
Tegye azt,amit Adriano és mennyen vissza Brazíliába,ott élvezheti az életet, büntetlenül,a futball mellett.
És valaki még mindig hisz neki,amikor lenyilatkozza,hogy most bizony majd visszatér a régi formájába..
Válasz küldése