Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én Ronaldórol gondoltam ezt, amikor a Barcelonában játszott, de talán Dinho hasznosabb volt a csapat szempontjából, ha az összképet nézzük.barcafan0911 írta:Nálam Ronaldinho volt minden idők legjobbja, egészen egy másfél évvel ezelöttig. Most úgy gondolom Messi a valaha volt legjobb footballista. Roni így is a 2. helyen van. Az meg ostobaság hogy Maradona vagy Pelé vagy akárki más jobb volt a fent említett kettőnél. Koránt sem! Az igaz hogy a foci történelmében voltak kiemelkedő alakok, akik koruk legjobbjai voltak, de egyik sem rendelkezett olyan tehetséggel, játéktudással mint Roniék.
Ez meg igen erős túlzás...azért mint látható Messi elég messze van attól,h szinte egyedül nyerjen meg egy VB-t Argentinának...sőt...Mellékesen még megjegyzem, hogy Messit és maradonát összehasonlítani bűn. Maradona Messihez képest egy senki. Mióta "ismerem" őt, rühellem. Egy beképzelt, önimádó @ar ember, aki istennek képzeli magát. Akkoriban lehet hogy ő volt a legjobb, de a jelenlegi foootballisták közül többen kenterbe vernék őt. Rolling Eyes
Teljesen egyetértek, a foci felgyorsult vagy sem(2-3 év alatt), a produkciót, (feltételezve a tökéletes technikai képzettséget) a kondíció és az izomzat minősége határozza meg, arccal a pályán mutatott észbeli kvalitások felé (döntési és megvalósítási gyorsaság, pályán gondolkodás).Kalap1988 írta:Azért ez túlzás, nem állítom, hogy egyáltalán nem gyorsult és keményedett a foci, de ezt magának köszönheti. Bármit mond ő, hogy így edz vagy úgy edz, de láthatóan nincs fizikuma. Odaállítod a régi dinhot a mai mellé, akkor azt látod, hogy a régi egy szálkás, felsőtestre sem gyenge játékos volt, aki igenis gyors volt (ha nem is Cr vagy Messi gyorsaságú). A mai pedig egy picit hajlott hátú, csípőnél fat-es fazon, akinek a felsőteste is igen sokat gyengült. Ég és föld a kettő! 2006-ban Gattuso lepattant róla!!!Mikaos írta:Az az igazság, hogy ő addig tudott császár lenni, amíg nem gyorsult fel a foci még egy fokozattal.
Nézegettem régi videókat róla, és az tűnt fel, hogy az ellenfelek szinte állnak vele szemben, nem érnek oda a védők, nem nyúzzák folyamatosan. 3-4 év alatt viszont nagyot változott a foci olyan tekintetben, hogy a védekező csapatok nem állnak egy sorban a 16-osuknál, hanem aktív mozgást végeznek kifelé és oldalirányban.
Dinho sosem volt egy nagyon gyors fazon, viszont ha lendületből el tudott menni, akkor nem volt kérdés, hogy elhúz a védő mellett, de abban a pillanatban, hogy le kellett fékeznie, már megállt a tudomány (persze ez csak az 1-1 elleni, cselezős szitukban igaz). És azzal, hogy később szoros emberfogást alkalmaztak nála, alapból csak úgy tudta levenni a labdát, hogy háttal állt az ellenfél kapujának. Eleinte ezt úgy oldotta meg (első hanyatlási éve), hogy levette a lasztit, és rögtön átívelte keresztbe. Később azonban erre sem volt képes, mert általában "megbokázták", vagy a védő alapból Dinho bal lába felé helyezkedett (ugyanis Dinho elég ritkán fordult a szél felé ilyen esetben).
Viszont ahogy írta LG, az lenne a megoldás, hogy visszatérjen Brazíliába pont azért, mert ott nincsen ilyen aktív védelmi rendszer a csapatoknál. Hagyják úgymond "előadást tartani" az ellenfél sztárjátékosait, tisztes távolságból figyelik őket, ahogy tették ezt Európában is - pár éve.
(Az meg vicc, hogy Ronaldinho kapta ezt az arany akármi díjat.)
Viszont pont azért azt sem jelentheti ki, h pl. Ronaldinho minden idők legjobbja, mer nem látta az elődöket játszani. Szóval eleve hülyeség ez a minden idők legjobbja, mert ezt csak egy olyan mondhatná meg, aki látta a lebdarúgás kezdetétől napjainkig az összes játékost játszani, de még igazából őt sem, mert nehéz összehasonlítani pl. Puskást Zidane-nal, mert a 2 között fél évszázad telt el kb. és mások voltak akkor meg most a követelmények.Bányász írta: Meg aztán teszem azt egy most 18 éves srác miért mondja mondjuk Maradonát minden idők legjobbjának ha nem is látta játszani?Azért mert mindenki azt mondja?
Az lehet,h Nálad nem érdemli meg de másnál meg igen.Ez a szép ebben,h mindenki magától választ kedvencet és minden idők legjobbját.sosem érdemli meg hogy a valaha volt legjobbnak ítéljék.
Azért ez túlzás, nem állítom, hogy egyáltalán nem gyorsult és keményedett a foci, de ezt magának köszönheti. Bármit mond ő, hogy így edz vagy úgy edz, de láthatóan nincs fizikuma. Odaállítod a régi dinhot a mai mellé, akkor azt látod, hogy a régi egy szálkás, felsőtestre sem gyenge játékos volt, aki igenis gyors volt (ha nem is Cr vagy Messi gyorsaságú). A mai pedig egy picit hajlott hátú, csípőnél fat-es fazon, akinek a felsőteste is igen sokat gyengült. Ég és föld a kettő! 2006-ban Gattuso lepattant róla!!!Mikaos írta:Az az igazság, hogy ő addig tudott császár lenni, amíg nem gyorsult fel a foci még egy fokozattal.
Nézegettem régi videókat róla, és az tűnt fel, hogy az ellenfelek szinte állnak vele szemben, nem érnek oda a védők, nem nyúzzák folyamatosan. 3-4 év alatt viszont nagyot változott a foci olyan tekintetben, hogy a védekező csapatok nem állnak egy sorban a 16-osuknál, hanem aktív mozgást végeznek kifelé és oldalirányban.
Dinho sosem volt egy nagyon gyors fazon, viszont ha lendületből el tudott menni, akkor nem volt kérdés, hogy elhúz a védő mellett, de abban a pillanatban, hogy le kellett fékeznie, már megállt a tudomány (persze ez csak az 1-1 elleni, cselezős szitukban igaz). És azzal, hogy később szoros emberfogást alkalmaztak nála, alapból csak úgy tudta levenni a labdát, hogy háttal állt az ellenfél kapujának. Eleinte ezt úgy oldotta meg (első hanyatlási éve), hogy levette a lasztit, és rögtön átívelte keresztbe. Később azonban erre sem volt képes, mert általában "megbokázták", vagy a védő alapból Dinho bal lába felé helyezkedett (ugyanis Dinho elég ritkán fordult a szél felé ilyen esetben).
Viszont ahogy írta LG, az lenne a megoldás, hogy visszatérjen Brazíliába pont azért, mert ott nincsen ilyen aktív védelmi rendszer a csapatoknál. Hagyják úgymond "előadást tartani" az ellenfél sztárjátékosait, tisztes távolságból figyelik őket, ahogy tették ezt Európában is - pár éve.
(Az meg vicc, hogy Ronaldinho kapta ezt az arany akármi díjat.)
Olyan nincs, hogy csak 1 meccset nézünk vagy csak egy szezont, ha meg akarjuk ítélni a legjobb játékost (ami ugye eleve lehetetlen).Hozzá hasonlót még sose láttam, szerintem a valaha élt legjobb játékos, ha csak a csúcsidényeket nézzük
Teljes mértékben egyetértek veled.ElBartimaeus írta:Hozzá hasonlót még sose láttam, szerintem a valaha élt legjobb játékos, ha csak a csúcsidényeket nézzük. Ha nem adja fel, akkor olyan történelmet írhatott volna, hogy... De feladta és így elveszett a legszebb gyöngyszeme a focinak...Azért volt R10 különleges, mert meccshelyzetben is hasznosan tudta alkalmazni a szemkápráztató megoldásokat!
Nem hiszem, h annyira rá lenne szorulva, már igy is rengeteg lehet neki. Sztem nyáron visszatér Brazíliába, jól tenné, oda még ezt a mostani Ronaldinho is jó lenne.Eagico írta:...money, money, money...socio66 írta:Ezzel az életmóddal nem lenne gond(illetve az ő esetében dehogynem..),de nem értem,hogy akkor minek erőlteti a focit ilyen magas szinten,egy topklubban(?).
...money, money, money...socio66 írta:Ezzel az életmóddal nem lenne gond(illetve az ő esetében dehogynem..),de nem értem,hogy akkor minek erőlteti a focit ilyen magas szinten,egy topklubban(?).