Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
El fanático
Entrenador del Barça

2011.07.10. 18:02:06

Lionel85 írta:Mascherano megvédte Messit

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... 82?nocache
....és Maradona is megvédte:

http://www.mundodeportivo.com/20110710/ ... 39638.html
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.07.10. 11:33:54

Mascherano megvédte Messit

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... 82?nocache
Rewolution5 írta:Ha nem szeretné a hazáját, már rég a Spanyol válogatottat erősítené..Kiváncsi vagyok milyen reakció lenne ezután Argentínában ....
A napokban gondolkodtam el azon pont, ha anno mégis elfogadja a spanyol szövetség invitálását, akkor most Európa bajnok és világbajnok... De a szíve diktált, de szerintem még lesz jobb is neki!
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.07.10. 11:28:30

Most olvastam egy cikket a Barca hivatalos oldalán Messi és Alves Copás szerepléséről, ebben írják, hogy az elmúlt 6 évben Messinek csak 2009-ben volt nyári szünete (U20VB, VB, Copa, Olimpia, VB és most megint Copa) és ehhez jön még, hogy a Barcában már 53 meccset játszott. Lehet, hogy egy kicsit elfáradt....
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.07.10. 11:18:18

Lionel85 írta: megkapja a sajtótól és az argentin nép egy bizonyos rétegétől, hogy nem argentin, egy "El Catalán" és persze ettől sem megy egy idő után neki a foci, mert mindenhonnan ezt kapja.
Ha nem szeretné a hazáját, már rég a Spanyol válogatottat erősítené..Kiváncsi vagyok milyen reakció lenne ezután Argentínában ....
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.07.10. 11:12:51

A Barçában kész van a csapat, melynek ő a húzóembere, az ásza. A válogatottnál korántsem ilyen egyszerű helyzet. Ott jönnek-mennek a kapitányok, a játékosok az edzőtáborokban jóval kevesebbet tudnak összecsiszolódni, mint a klubjukban, így nehéz csapatot építeni. Főleg Dél-Amerikában, ahol a válogatottak zömét az Európában játszók adják. Ez az argentin válogatottra hatványozottan igaz. A jelenlegi keretből mindössze Juan Pablo Carrizo játszik otthon, de ő sem kezdő a csapatban, csak a padról figyeli a többiek vergődését.

Ez csak egy kis szelete annak, amiért nem megy se Messinek, se a válogatottnak. Szerencsétlen Leo már eleve frusztráltan érkezik haza, hiszen eddig felnőtt szinten nincsenek pozitív élményei, ezek pedig alaposan befolyásolják a játékát címeres mezben. Aztán ha nem megy a játék, egyből megkapja a sajtótól és az argentin nép egy bizonyos rétegétől, hogy nem argentin, egy "El Catalán" és persze ettől sem megy egy idő után neki a foci, mert mindenhonnan ezt kapja. Egyszóval ez egyfajta örökös körforgás, amiből csak akkor tudna kiszállni, ha áttörné egy jó meccsel (netántán egy győzelemmel) ezeket a negatív hangokat.

De attól még továbbra sem lesz egységes a csapat, hiszen eleve fentről sem a legjobb hírekkel, történésekkel indult útjára a Copán a csapat. Belviszály van az egész argentin fociban, a vezetés és a klubfoci negatív élményei nyomot hagynak alaposan a válogatott játékában is. A sok-sok kis szelet pedig összeáll egy nagy halmazzá, ami ellehetetleníti mind a válogatott, mind Messi produkcióját.

Most nehéznek látszik a kiút, de nem tart ez örökké, addig pedig harcolni kell, harcolni a médiával és a rosszakaró hangokkal szemben.
Kép
Kép
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.10. 10:01:05

Lionel85 írta:Burdisso vs. Messi

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ar ... at-2085250

Érdekes, hogy Messinek kéne védekeznie, ez nem tudom milyen új divat, de nem vezet sikerre.

Nincs abszolút rendben a csapat szénája, innentől csökkennek az esélyek, de még mindig nem esélytelenebb a csapat, mint a brazilok szerintem.
Én a helyébe inkább csöndbe maradnék, mint sem osztanám az észt. Kapus ne legyen???? Messit meg tényleg csak a sajtó cseszteti ha nem rúg 5 gólt minden meccsen..... így nehéz dolga lesz, de reméljük Argentína megnyeri a Copát, és a Barcában ugyanaz lesz Messi, aki volt, és nem görcsöl rá....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
senkialfonz40
Capitá del Barça

2011.07.10. 09:39:14

Mostanában már inkább csak olvasok, mint írok, de muszáj megszólalnom annak kapcsán, hogy Messit "csak" gyorsnak és sok gólt lövőnek, gépnek titulálják egyesek. Olyan szempontból van is benne valami, ennyi meccset lehozni és sokszor, nagyon sokszor meccseket eldönteni, irdatlan mennyiségű gólpasszt kiosztani, rengeteg gólt lőni a szezon egészében, szinte üresjárat nélkül, az nekem is emberfelettinek tűnik, mondhatnám gépiesnek akár.
De, ami megkülönbözteti (nálam) Messit CR.-től (bocsi Daffy, de Őt tényleg gépiesnek tartom, jelenleg mindenképpen), az a kiszámíthatatlanság, az improvizáció. Nem akarok senkit megbántani, de aki életében nem rúgott labdába, az nem tudja, milyen nehéz sprint közben terelgetni a labdát úgy, hogy az csak 20, 30 vagy 50 centire térjen el az eredeti irányától, miközben a védőknek nem csak a labda elvétele a célja, hanem a labdát birtokló "mindenáron" való megállítása. A mai fizikális futballban, tudjuk, már 2 védőn való átverekedés is sokszor lehetetlen feladatnak tűnik, de Messinek sokszor 4-5 sem jelent problémát és ezt csak a gyorsasággal magyarázni nem lehet. Messiben olyan ösztönösség és könnyedség van, amit ma én senkiben sem látok, természetesen párosulva a nem mindennapi fizikális képességekkel. Olyan mozgáskoordinációval rendelkezik, ami mindenki fölé emeli jelenleg a világon.
Annak ellenére, amit leírtam még Messinek is szüksége van egy olyan csapatra, mint a jelenlegi Barcelona, hogy ezeket a képességeket ilyen szinten kibontakoztassa és megajándékozzon minket azokkal a pillanatokal, amiket most már régóta kapunk Tőle. (és a Csapattól)

Off: Azt el szeretném mondani, hogy CR.-t nem utálom, és tisztelem azért a munkáért, amit elvégez, rengeteg meló van az eredmények mögött, de nem az én világom maga az ember.

Visszatérve Messire, aki ma azt mondja, hogy Ő nem más csak gyorsaság és ipari góltermelés, (senkit nem akarok megbántani, mert a véleményformáláshoz mindenkinek joga van) az valami mást néz és lát.
sura
Jugador d'estrella

2011.07.10. 07:42:14

A Barcaban référne Messire, hogy Sanchez egy kicsit tehermentesítse, megosztva a védők figyelmét.
Gaga94
Barça C

2011.07.09. 13:49:22

Őszintén, nem tudom, hogy a sajtó miért kritizálja ennyire Messit...
Mindig azt lehet hallani hogy "egy fecske nem csinál nyarat" de ha Messi egy-egy mecssen nem alkot maradandót már rögtön alulmulja az elvárt teljesítményt...És ami számomra a legfurcsább ha tényleg ennyire katasztrofálisan gyengén szerepelt mind 2 meccsen akkor a Bolívia ellen miért ő lett a meccs legjobbja ?? Nem hinném hogy az aranylabdái miatt... A kommentátor is megemlítette h minden lényeges támadás Messi lábából indult...Nagyon furcsa h a sajtó csak Messire van rászállva de hogy azt hogy nem lehet észre venni hogy Lavezzinek egy jó beadása nincs, Gabi Militonál pedig egy szurkoló is jobb megoldásokat választana az számomra rejtély marad...
El fanático
Entrenador del Barça

2011.07.09. 13:36:42

Batista nagy változtatásokat tervez a jövő heti Costa Rica elleni utolsó csoportmeccsre, mivel a csapatnak mindenképpen meg kell nyernie a meccset, hogy továbbjusson.

Ezért a Maradona által a VB-n már kipróbált 4-2-1-3 as felállásban fognak az argentinek a pályára lépni, ahol Messinek irányítót kell majd játszania, előtte pedig di Maria, Higuaín és Agüero lesznek a csatárok, tehát a kipadra kerül a közönségkedvenc Tevez és még Lavezzi. A középályán a Banega, Mascherano, Cambiasso hármasból is kiesik valaki, de az edző még nem döntötte el, hogy ki lesz az / Banega vagy Cambiasso - mivel véleményem szerint Masche helye biztos /

Lionel85 - ha elolvastad volna, amit írtam, akkor értenéd, hogy Burdisso nem kritizálta Messit, hanem egy feszült meccsen odaszólt neki, amit a sajtó, akik Leo vérét követelik fölszorozták százzal az esetet - 1.
a második dolog pedig az, hogy mint láthattuk: Batsta hiába szerette volna Messire és a Barça-ban általa megszokott rövidpasszos játékra felépíteni a válogatottat, a csapattársak nem tudják ezt a játékot játszani, még úgy sem, ha Leo lépett eddig is vissza szervezni, de emellett gólokat is lőnie kellett volna, ami Xavinak is idényenként átlag 3-4szer jön össze a posztjából adódóan.

Muszáj látnunk a fától az erdőt, ha már az argentinok nem is látják, mert ott a durva és eredményes focit kedvelik, a szöszmötölésnek és a taktikai csodáknak nem hívei.

Batista továbbra is irányítót fog játszatni Messivel, mert a játékintelligenciája megvan hozá, hogy kisegítsen a középpályán, ahol erre komolyan szükség van, mert Cambiasso és Banega sincsenek a helyzet magaslatán, messze alulmúlják a klubbeli teljesítményüket - gólerős csatár pedig van dögivel.
Az, hogy így Leo nem lesz továbbra sem a közönség szíve-csücske, akik továbbra is gólokat akarnak tőle látni, most mellékes: Argentínának tovább kell vergődnie a csoportkörből és ha ehhez Messinek a kp-n kell robotolni, akkor azt kell - egyszerűen ez a "világ legjobbja" címmel járó hatalmas elvárás vele szemben és az edzője elvárása, hogy a gyengébb csapatrészt erősítse.

Mielőtt valaki a forrásért nyekeregne: olvasd el az Origo sportrovatában magyarul vagy bármelyik argentin lapra rákereshetsz a 'Neten és megtalálod.
Kép
samy85
Capitá del Barça

2011.07.09. 13:16:54

A CA elött megvoltam győződve arról, hogy az Argentín válogatott visszavág az őt kritizálók tömegének... erre 2 ilyen csoport meccs... pfff... remélem azért a továbbiakban összekapják magukat... valamit rendbe kell tenni... Villantani kell... egyenként nagyon jo játékosok alkotják az albiceleste-t de az összmunkájuk már nem olyan gördülékeny.... itt kéne valamit a kapitánynak tenni... kiderül...

Ja a Bourdisso féle dologhoz... következő lépés hogy Juan Jópez Córtez argentín állampolgár Leo Messi-t teszi felelőssé mert nem kapott meg egy áruhitelt egy Buenos Airesi szórakoztatói elektronikai áruházban... viccc! mindent a kis Messi nyakába kell verni... ő tehet arról ishogy nem jól védekezik a védelem.. WTF??????????!!! :evil:
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
socio66

2011.07.09. 12:58:40

okos gyerek lehet ez a burdisso.
olyan teljesítmény után,amit ő eddig lehozott én nem nyitnám ki a szám,főleg nem egy nála nagyságrendekkel jobb játékos kritizálására.
méghogy védekezni,nevetséges. kapuba ne álljon be?
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.07.09. 12:36:10

Burdisso vs. Messi

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ar ... at-2085250

Érdekes, hogy Messinek kéne védekeznie, ez nem tudom milyen új divat, de nem vezet sikerre.

Nincs abszolút rendben a csapat szénája, innentől csökkennek az esélyek, de még mindig nem esélytelenebb a csapat, mint a brazilok szerintem.
Kép
Kép
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2011.07.09. 01:11:12

A " Radio 10 " nevű argentin rádióadó készítet egy interjút Jorge Messi-vel, Leo édesapjával, aki elmondta, hogy a fiát érthető módon nagyon megviseli, hogy amióta hazatért, azóta egyfolytában támadják a sajtóban, szó szerint folyamatosan olajat öntenek a tűzre -

pl.: olyan nevetséges vádakkal, hogy nem énekli a himnuszt, nőzős, ivászatos sztorit is csak kiszínezték és totál feltubozták azt az esetet, hogy a Kolumbia elleni meccs 46.percében Burdisso leordította Leo-t. A pályán történt összeszólalkozás tény, de a meccs közben megesik ilyen és már nincs harag.

...és újra felhívta rá a figyelmet, hogy Leo nem Maradona - két különböző karakter az övék és idje lenne, ha nem tőle várnák, hogy vigye a válogatottat a vállán.

Közben két argentin híresség is nyíltan kiállt Leo mellett és a támogatásáról biztosította:

Andrés Calamaro rockzenész és José Acasuso teniszező. - az előbbinek Leo már köszönetet is mondott a FB profilján keresztül.

Itt kell tennem egy utólagos személyes megjegyzést:

A tegnap éjszaka elküldött postomban azt írtam, hogy az argentin sajtót nem hibáztatja Messit és ez így valóban nem pontos - az írott média területéről és a hírközléssel foglalkozó portálok közül számosat lehet említeni, amelyik tisztán lát az ügyben, de a legolvasottabb lapokra valóban a nép haragjának feltüzelése a jellemző.
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.07.08. 14:00:01

LG írta: A zseniségről meg annyit, h talán a mai futball zsenijei pl. Messi, és C. Ronaldo, de én ezt elég szomorúnak tartom. Mind2 játékos első sorban a gyorsaságára, és hatékonyságára épít.
Ronaldinho v. Zidane nem voltak ennyire gyorsak, nem is lőttek ennyi gólt, de az biztos, h sokoldalúbbak voltak, sokkal több váratlan húzást, gyönyörű cselt, zseniális megoldást lehetett látni tőlük. Szóval nem voltak annyira gépiesek, sokkal élvezhetőbb volt a játékuk. E mellett a válogatottban is vezéregyéniségek tudtak lenni(2006-ban már Ronie nem), és ezt sem Messinek, sem Cének nem megy.
Hát konkrétan mikor Ronaldinho elvesztette magának köszönhetően a dinamikáját,sebbeségét édeskevés volt. Mondjuk úgy 07decemberébe , emlékszem a 0-1re veszített klasszikuson volt igazán kiábrándító akarás nagyjából megvolt de szinte képtelen volt megverni bárkit.
Kb annyit ért volna el kiemelkedő fizikai paraméterek nélkül mint amennyit a Milanba láttál tőle.
Zidane is kiemelkedő volt az első pár méteren. Nem is erőltette a versenyfutásokat.
Messi meg sztem még a brazil Ronaldonál is brutálisabban gyorsul. Végsebbeség nem olyan durva de a kezdő :shock: :shock:
d
Entrenador del Barça

2011.07.08. 13:43:30

ozsimiki írta:Amúgy meg mondandód első fele: folyamatosan meg kell felelnie, ő pedig az év nagy részében idényről idényre múlja felül magát,és a rekordokat, immáron 3.éve zsinórban!
Igen, csak már a legelső percektől fogva növekedő támogatást kap a szurkolóktól, abszolút kedvenc a Barcánál. A válogatottban pedig duplán kritikus szemmel nézik a srácot, akit soha nem láttak argentin klubban szerepelni.

Tudjuk azt is, hogy mennyire kritikus a Camp Nou közönsége, gátlástalanul kifütyülnek bárkit, aki nem teljesít. De Messinek szerencsére ezt sosem kellett átélnie itt, hisz a legnagyobb hullámvölgyei is arról szóltak, hogy 3 meccsen nem rúgott gólt.

Az argentinok szeretetét még nem sikerült kivívnia, úgyhogy csak kritikát kap, támogatást nem. Nem tudom milyen érzés lehet így focizni, de nem csodálom, hogy ilyen körülmények közt nem tud húzóereje lenni a válogatottnak.

Egyébként Messinek személy szerint csak annyi kellene, hogy egy tornán villogjon kicsit, máris kiskedvence enne Argentínának is...
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.07.08. 13:30:31

d írta:Megjegyzem van egy nagyon nem elhanyagolható tényező, olyasmi, amivel nagyon-nagyon kevés játékosnak kell megküzdenie: a világ legjobbjaként hihetetlen, irreális elvárások vannak támasztva felé, amiket eleve lehetetlen teljesítenie és sajnos közben egyáltalán nem kap támogatást a saját hazája szurkolóitól. Elhangzott itt valakitől korábban, hogy Messi mennyire fáradtnak tűnt. Én azt mondom nem fáradt volt, hanem elkeseredett, mert a saját szurkolói fütyülték ki. Barcelonában a legelső bemutatkozó meccse óta imádják az emberek, ha kap is kritikát mindig nagyon erős biztatást is érezhet és szerencsére annyira nem ment neki még rosszul, hogy kifütyüjék. A válogatottban kritikát kap, támogatást csak a csapattársaktól. Olyan helyzet ez, amivel a 24 évesen is gyerek Messi nem tud megküzdeni. Ezért kellene neki egy áttörés, egy jó szereplés valami nagytornán. Úgy néz ki nem most jött el az ideje, lehet soha nem is fog.
Igen, az ilyen argentin fanok (akik kifütyülik őt, nem látják, hogy az egész csapat egy nagy nudli, amiatt nem feltétlen egytől egyig a játékosok tehetnek) miatt remélem,hogy még hosszú ideig semmit sem nyernek.

Amúgy meg mondandód első fele: folyamatosan meg kell felelnie, ő pedig az év nagy részében idényről idényre múlja felül magát,és a rekordokat, immáron 3.éve zsinórban!

Lehet jönni itt Zidane-al meg bárkivel, nézzük meg a csapataikat, és mondják azt a fanyalgók,hogy nem voltak sokkal meghatározóbbak mint ezek az Argentinok...Zidane is zseni ettől függetlenül, ahogy Messi zsenijéből sem von le az sokat,hogy sokadik éve elképzelés nélküli játékot nyújt a válogatott,és ebbe nem tud belenyúlni az aktuális szövetségi kapitány.

Így tényleg egyszerű dolga van az ellenfeleknek, Messire 3 embert is megengedhetnek, mert a többiek egy kényszerítőt se tudnak véghez vinni,és kihasználni az esetleges emberfölényes szituációkat. Ha meg megveri azt a 3embert (mert képes rá, és sikerül is párszor),akkor meg hiába ad lasztikat, töketlenkék kihagynak mindent.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Boixos
Llegenda del Barça

2011.07.08. 12:41:40

szerintem is felesleges messit zidane utolsó vbjével versenyeztetni, és talán butaság is egy még a pályája első felében levő gyereket egy olyan emberrel összehasonlítani, aki akkoriban az utolsó meccseit játszotta.
ez a vezérkedés téma meg egyáltalán nem biztos, h mindenkire igaz lehet, még ha akarva, akaratlanul is vannak ilyen elvárások. ez abszolút egyén-függő, van aki alkalmas erre (lásd zidane) és van aki nem. érdekes, h jelenleg a világ két legjobb játékosa egyáltalán nem tölti be ezt a szerepet, amikor a saját válogatottjukban játszanak, de talán még a klubcsapatukban sem. lövik a gólokat számolatlanul, ezért szeretjük/szeretik őket és ezért kapják a címeket, mert ők vannak kitolva a címlapra.
PUYOL-XAVI-INIESTA
d
Entrenador del Barça

2011.07.08. 12:19:40

Megjegyzem van egy nagyon nem elhanyagolható tényező, olyasmi, amivel nagyon-nagyon kevés játékosnak kell megküzdenie: a világ legjobbjaként hihetetlen, irreális elvárások vannak támasztva felé, amiket eleve lehetetlen teljesítenie és sajnos közben egyáltalán nem kap támogatást a saját hazája szurkolóitól. Elhangzott itt valakitől korábban, hogy Messi mennyire fáradtnak tűnt. Én azt mondom nem fáradt volt, hanem elkeseredett, mert a saját szurkolói fütyülték ki. Barcelonában a legelső bemutatkozó meccse óta imádják az emberek, ha kap is kritikát mindig nagyon erős biztatást is érezhet és szerencsére annyira nem ment neki még rosszul, hogy kifütyüjék. A válogatottban kritikát kap, támogatást csak a csapattársaktól. Olyan helyzet ez, amivel a 24 évesen is gyerek Messi nem tud megküzdeni. Ezért kellene neki egy áttörés, egy jó szereplés valami nagytornán. Úgy néz ki nem most jött el az ideje, lehet soha nem is fog.
gergo9
Director del Fútbol

2011.07.08. 12:06:19

LG írta: Ja, de azért Zidane kitűnt az akkori csapatból, egyértelműen vezér volt. És talán az ő jó játéka húzhatta az addig gyengébben teljesítő többieket? :roll: Akárhogy is nézem: akkor a selejtezőkön kínlódtak a franciák, ezért jött vissza segíteni Zidane, és még pár öreg. A VB-n meg ugye tudjuk mi történt,
Jah majdnem kiestek a csoportkörben Zidane-al együtt , borzasztó játékkal.
Vhogy arra a pár meccsre nagyon összeállt a csapat de mondjuk Zidane is "csak" a brazilok ellen meg a spanyolok ellen játszott hatalmasat sem a portugálok ellen sem az olaszok ellen nem tudta megközelíteni azt.
Szval ez az elmélet nem igazán állja meg a helyét.

Messi már a korából adódóan sem vezéralkat. Éretlen még ilyentéren. Csak elég megnézni Xavi-t mennyit változott ezalatt a pár év alatt is mióta Pep itt van mennyit változott a karaktere. Egy szeppent, visszahúzódó srácból lett egy atomkatalán. Nyilatkozatai, pályán való megnyilvánulásai játékvezetőkkel,csapattársakkal, ellenfelekkel szemben stb.
Ezt elérte 30évesen.
Messi még csak 23 majd nézzük meg 5 év múlva amikor kb eléri képességei határait.
d
Entrenador del Barça

2011.07.08. 11:45:28

Zidane vezéralkat, Messi nem és nem is lesz az. Ez volt a baj már Maradonával is, ő a saját képére akarta formálni a srácot és a szurkolók is ezt várják tőle, de ő nem olyan fajta játékos. Ettől nem lesz kevésbé zseni, rosszabb játékos, csak nem rá kell rakni a karszalagot.

Egyébként pedig Bolívia ellen jól játszott és Kolumbia ellen is megteremtette a helyzeteket. Ha azokat belövik a támadók, akkor most nincs miről beszélnünk.

Különben a nagy Zizu sem volt vezére a válogatottnak 24 évesen és vele együtt is bőgtek le csúnyán a válogatottal. De még amikor nyertek is sokkal összeszedettebb volt az a banda, mint ez az argentin. Ahol olyan alapvető hiányosságok vannak felkészültségben, mint például nem tudnak megcsinálni egy kényszerítőt sem, rendre rosszul mozdulnak el az indításokra, ott nincs miről beszélni.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.08. 11:30:06

Ha jól értem, egy olyan ember esetében vitatkozunk a zseni jelző jogosultságáról, aki kétszer emelhette a magasba az aranygömböt, és aki zsinórban szálíítja a gólókat, a szebbnél szebb megoldásokat, mindezt emberfeletti teljesítménnyel?! Mi ez ha nem zsenialitás?! :roll:
Aláírom, én is jobban élveztem Ronaldinho játékát, és a mai napig a kedvencem. De minden zseni máshogy zseni! :) (ez mondjuk elég leegyszerűsített verzió... :D)
De ők is csak akkor tudnak kibontakozni ha ehhez meg van a megfelelő háttér. Pl. egyáltalán nem látom hogy Messi jól érezné magát a válogatottban. De miért is érezné jól magát ha folyamatosan kritizálják, hogy miért nem nyeri meg egytől egyig a meccseket! Mert nincs mögötte csapat, nincs meg a megfelelő háttér, ezzel pedig hatalmas nyomás nehezedik Messire, amitől még görcsösebbé válik.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
sneco7
Capitá del Barça

2011.07.08. 11:27:56

Azt azért illik megemlíteni Zidane-nal kapcsolatban,h pl 2002-ben vagy 2004-ben vele együtt betlizett a francia csapat. Nem tudhatjuk,hogy Messi esetleg 2014-ben 27 évesen mit fog mutatni a válogatottban, Zidane is 26 volt már a VB győzelem idején. Ő sem tudta mindig győzelemre vezetni a válogatottat,ahhoz kellenek a csapattársak,szöv.kapitány.,szerencse...szóval sok összetevős egy ilyen torna,ahol egy meccs mindent eldönthet. Persze nem mentegetni akarom Messit,mert valóban rosszul játszik,ráadásul ez a nyomás még rosszabbat hoz ki belőle. Csak annyit akarok mondani,hogy a sokak által zseninek nevezett Zizunak is voltak gyengébb időszakai a válogatottal. Vagy,ha már Argentína,akkor Maradona pl nem volt klubszinten olyan sikeres,mint Messi, pedig ő is megfordult néhány nagycsapatban. Persze ugye az argentínoknak a válogatott a mérvadó, ezt csak azért mondom,hogy mindenkinek van gyenge pontja. Ráadásul azért egy olimpiai aranyat csak hozott már Argentínának Messi is, persze tudom,hogy fociban azt nem ismerik el úgy, de azért az sem lebecsülendő.
fradika87
Barça B

2011.07.08. 11:18:22

Az a gáz, hogy sokan, ahogy itt olvasom, Messi tudását kérdőjelezik, mikor a vállogatottét kellene, ˇegy fecske nem csinál nyarat"
Én néztem a meccseket, Messi volt középpályán, ahol szervezni próbált, és ha legalább kettőt , a több forintos labdáiból a támadók le tudnak venni, vagy nem tökölik el, nem igy állna argentína, ha meg csatár volt, mivel gondolom már unta hogy az elől lévők tehetetlenek, neki senki nem tudott olyan labdákat adni, mint akár a barcások, vagy ő képes lenne.
Az a baj, hogy 3 értelmes passzt nem tudnak adni az ellenfél térfelén az argentinok, Messi pedig nem ehhez van szokva, meg ugye, itt általában csak rá kell jobban figyelni, ezért lehetetlen olyan szólókat csinálni, mint amit szokott.
Meg ugye az edző, nem igaz nem látja, hogy próbálkozni kellene vmi más felálással is.
Ennyi a véleményem, kössz ha elolvasod.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.07.08. 10:56:38

ez kicsit off lesz, de LG, számodra Messi nem zseni, múú viszont az, sokunk véleménye meg éppen ennek az ellenkezője...

lehet mondani bármit, azt sose fogom zseniális húzásnak felfogni, h pszichológiailag terrorizálom az ellenfelet és a bírót és beállok bekkelni... (mert a chelsea és az inter is ezt csinálta, de ahogy említettem tegnap, a porto is...)

ezzel szemben Messit lőtt passzai, ütemtelen lövései, kiszámíthatatlan mozgása zseni státuszba emeli NÁLAM! (és még sokaknál...)

nem tudom, h szerencsétlen gyereknek milyen poszton kell még helytállnia a pályán, mert védőtől kezdve, labdaszerzőn át a gyilkos támadóig minden erényét megcsillogtatta, egyedül kapusként nem bizonyított még...

az, h nem vezér? szegény gyereknek az egyetlen dolog, amit fel lehet hányni...manapság az igazi vezérek nem elől, hanem hátul és középen mutatkoznak meg...

ha a hadsereg hasonlatot tovább visszük, akkor Puyol vezérlő tábornok, Xavi meg a stratégiai vezér, míg Messi sok csatában győzedelmeskedett, ezért a hadsereg leghatékonyabb katonája... (a katonáktól nem mindig várják el, h vezérek is legyenek...)

tudom, lehet, h zagyvaság, amit leírtam, de a zseni jelzőt ne találjuk már ki, h csak annak való, aki szambázik, vezér tud lenni, vagy éppen pszichikai terrorra képes...
tetszik, nem tetszik, Messire azért illik a zseni jelző, mert 24 évesen még nem érte el a tudása maximumát, és senki sem tudhatja előre, h 26-27-28 évesen nem lesz-e valódi vezéregyéniség, amikor a fejlődése szempontjából fontos irányítói készségeket már teljesen elsajátította...
Válasz küldése