Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
Gergolino
Jugador del Barça

2012.05.11. 12:00:59

Ha Bale jön, akkor az azt jelenti, hogy Alves megy. 2 ilyen támadószellemű védőt már túl kockázatos lenne egyszerre játszani, az meg luxus, hogy ilyen játékosok a padon üljenek. Úgyhogy szerintem ha sikerülne megegyezni a Tottenham-mel, akkor megválunk Alvestől és az érte kapott pénz kb fedezné a walesi árát.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.05.05. 14:27:47

Állítólag már cáfolta a feltételezéseket, hogy távozni fog, de nyugtával dícsérjük a napot. Most egy korszak véget ér az edző távozásával, ezzel pár olyan játékos is távozhat, akik a Pep-éra alatt kulcsemberek voltak. Alvés pl. ilyen, de ha tényleg azt érzi, hogy nincs ennél feljebb, akkor maradni fog. Nincsen pótolhatatlan ember, így ő sem az. Ott van a tehetséges és fiatal Montoya, adott esetben Bartra, de még van számos olyan sztár is, akik illenének a Barcelona játékába. Azonban erről most nincs szó, örüljünk, hogy itt van, de akkor se kell kétségbe esni, ha elmenne.
Kép
Kép
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2012.05.05. 13:38:16

Barca96 írta:én se szeretném, ha menne, nagyon beleillik a csapatba, Messivel nagyon érzik egymást, esetleg Jordi Alba pótolhatná.
Alves sztem pótolhatatlan, mert bár van sok rossz beadása és nem mindíg játszik tökéletesen, de a jobb oldali munkája hihetetlen. Cafú óta nem játtam ilyen szélsőt, aki ennyit robotol, bár az öreg jobban osztogatta a lasztikat...
Jordi Alba meg valóban jó megoldás lenne, de nem pótolná Alvest, mert ő nem jobb hátvéd! Sokkal inkább Abidal/Adriano helyett játszhatna!!!
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.05.05. 13:02:43

Alvesnek a csapatban betöltött szerepét, fontosságát nem vitatom. Sokat tesz a csapatért, ha nem is mindig hibátlanul, de szívét-lelkét kiteszi a pályára, és ez megsüvegelendő. Szimpatikus sosem volt és valószínűleg nem is lesz a kedvenceim között, de elismerem a munkáját! Rendkívül fontos eleme volt a Pep-érának, talán Messivel és Valdéssel karöltve a legtöbbet foglalkoztatott játékos volt.
Viszont jelenleg a csapatból róla tudom elképzelni leginkább hogy egy busásabb szerződésre ugrani fog, márpedig nyáron bombázni fogják az ilyen ajánlatokkal, amire szerintem nem legyinthetünk nyugodtan Alves esetében.
Jó lenne ha maradna!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Barca96
Jugador del Barça

2012.05.03. 23:13:18

én se szeretném, ha menne, nagyon beleillik a csapatba, Messivel nagyon érzik egymást, esetleg Jordi Alba pótolhatná.
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
barca0417
Entrenador del Barça

2012.05.01. 16:55:53

Érdekes lenne ha elmenne. Furcsa lenne nélküle a csapat, de egy fontos változás lehetne esetleg, hogy innentől a jobb oldal a védekezőbb egy másik jobbhátvéddel, és a baloldal a támadó Albával.... de egyelőre én nem hinném hogy Alves távozna.
A tánca meg szerintem túl lett reagálva. Thiagoval együtt, előjött belőlük a brazil vér... nem az ellenfélnek szólt az a tánc, nem megalázásnak szánták szerintem. Csak bennük van a bugi.. :P
Kép
miihii
KHAL

2012.05.01. 16:42:30

maxilopez írta:Hogy ünnepelte a gólját? Nem láttam a meccset és nem nagyon találok róla információt.
http://www.youtube.com/watch?v=sH381XnQ ... re=related
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
maxilopez
Jugador d'estrella

2012.05.01. 16:34:25

Hogy ünnepelte a gólját? Nem láttam a meccset és nem nagyon találok róla információt.
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.01. 15:31:10

Kash írta:ami nekem is szemet szúr, és más is állitja, akkor bezony felhozom.
vagy inkább csak utóbbi :twisted:
miihii
KHAL

2012.05.01. 15:27:07

Kash írta:
Irreális dolgokat én sem állitok/hiszek el
OFF

Ááááá,dehogy :mrgreen:

Ezt azért megszavaztatnám :twisted:
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.01. 15:18:11

S ha én azt mondom, h a szomszéd Mózi bá, több gólt lő, mint Messi, akkor elhiszed, h jobb lenne elcserélni?

Tényleg nem tudhatjuk. Lehet, h Messi hátvédként lenne a leghatékonyabb.
Nem :lol: Irreális dolgokat én sem állitok/hiszek el, ám ami nekem is szemet szúr, és más is állitja, akkor bezony felhozom.
Kép
miihii
KHAL

2012.05.01. 15:00:26

Kash írta:
Azért egy kicsit kezd el nézegetni a meccseinket,mielőtt véleményt formálsz egy játékosról.Mondom ezt azért,ha neked csak annyi jött le Dani játékából,h 10 rossz beadása van és slussz Wink

Montoyával egyelőre nem tudom mi alapján hasonlítod,mivel túl sokat gondolom őt sem láttad játszani.Potenciál van benne,de azért rögtön Alves-i szintre emelni...hááát,finoman szólva is optimista dolog.

Az utolsó bekezdést már nem is véleményezem inkább,látva ,h szerinted Dani a fék a csapatban Mr. Green Applause
Igen, mondjuk ez csak egy vélemény, ám én sem akarom hogy elmenjen. Dehogy fék, az egyik motor, jól játszik, ám én Sanama kommentjéből szedtem a rossz beadásokat, persze erre én is felfigyeltem.

Nem emeltem Alves szintjére, én csak a védőmunkát emeltem ki, a többit majd csak évek múltán, de ha te nem bizol a fiataljainkban, akkor az a te gondod. Mint irtam, szélsőként Montoya-t még nem láttam játszani, ott talán nem is lesz jobb, mint Alves, de ki tudja!?

Ui: Mégegyszer leirom, hogy nem szeretném ha Alves elmenne, én csak szimplán anyit mondtam, hogy az ő távaozása esetén sem fogunk kevesebb kupát nyerni.
Kicsit vitában vagy önmagaddal,nem is akarlak megzavarni benne,de mégis :P

A távozása esetén sem fogunk kevesebb kupát nyerni lett abból,h ha elmegy, a csapat csak eredményesebb lehet,rosszabb esetben stagnálhat,de rosszabb már nem lehet a teljesítmény :D

Utóbbi rész ez ennél rosszabb teljesítmény miatt gondoltatta velem azt,h ő szted a fék a még jobb teljesítményhez ;) Hozzáfűzve ,h egy csapat teljesítménye sztem nem egyenlő a kupákkal,hanem az már az eredményessége ;) A teljesítmény lehet kiemelkedő akkor is,ha nem párosodik kupákkal.Lásd idei szezon. Nem lehet azt mondani,h olyan nagyon rossz játékot mutattunk,mégsem lesz a kezünkben a két legnagyobb trófea egyike sem. Szted meg "ennél rosszabb már nem lehet a teljesítmény"... Ami meg nem feltétlenül Alves-en múlik,azaz egy emberen.Illetve annyiban mégis,h egy nagyon fontos tagja a csapatnak,akit azért jelenleg igen nehéz lenne pótolni hosszabb távon.

Írtad,h Montoya az ő posztján is képes jól teljesíteni,bár az ifjoncot még nem láttad ott játszani,szélsőként :D

Vmint felhívom a figyelmed egy árnyalatnyi különbségre,h azért,mert vakon nem mondok olyanokat,h simán lejátssza azt,amit Dani (amit még a rutinos,befutott spílerek közül is kevesen) ,nem azt jelenti,h nem bízom a fiatalokban ;) Mindössze nem dobálok ilyen nagy és kiszámíthatatlan dolgokat senkire,aki ilyen keveset tett le még az asztalra. Legyen igazad,de ezt kimondani jelen pillanatban elég necces,h 1-2 év múlva már Dani fölé is emelkedhet. Persze emelkedHET... Csak én meg láttam már néhány nagy ígéretet és a rutin meg az évek azt mondatják,h várjam meg amíg mutatnak is vmit,mielőtt értékelem őket vagy párhuzamot állítanék a jelenkor egyik legjobb szélső hátvédjével.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.05.01. 13:53:25

Szerintem D.Alves a saját posztján az egyik legjobb,sőt merem állítani,hogy a legjobb játékos ... Tipikusan az a játékos,aki fel tudja vinni a labdát,és Messivel,vagy bárkivel kis területen össze tud játszani,és mit ne mondjak a hátvéd szerepét is maximalisan ellátja,kvázi ha kell mindig ott van,és ami a legjobb,meglátásom szerint,hogy szinte állandóan mozgásban van .. megnéznék egy statisztikát egy mérkőzésen megtett km-ek számával...
Beadásokról csak annyit,hogy amikor idejött,akkor tényleg egy kicsit olyannak tűnt,hogy a labdáival nemtudna megtalálni a csapattársakat.. de lásd Thiago fejesénél is ő volt az előkészítő,és Messinek is gazdagon osztja a gólpasszokat,csúnyán megerézné a csapat,ha elmenne..ez tuti.. Visca
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.01. 13:53:19

Kash írta:
Igen, mondjuk ez csak egy vélemény, ám én sem akarom hogy elmenjen. Dehogy fék, az egyik motor, jól játszik, ám én Sanama kommentjéből szedtem a rossz beadásokat, persze erre én is felfigyeltem.

Nem emeltem Alves szintjére, én csak a védőmunkát emeltem ki, a többit majd csak évek múltán, de ha te nem bizol a fiataljainkban, akkor az a te gondod. Mint irtam, szélsőként Montoya-t még nem láttam játszani, ott talán nem is lesz jobb, mint Alves, de ki tudja!?

Ui: Mégegyszer leirom, hogy nem szeretném ha Alves elmenne, én csak szimplán anyit mondtam, hogy az ő távaozása esetén sem fogunk kevesebb kupát nyerni.
S ha én azt mondom, h a szomszéd Mózi bá, több gólt lő, mint Messi, akkor elhiszed, h jobb lenne elcserélni?

Tényleg nem tudhatjuk. Lehet, h Messi hátvédként lenne a leghatékonyabb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2012.05.01. 13:54:15-kor.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
samy85
Capitá del Barça

2012.05.01. 13:39:44

mondjuk Messi középre helyezése eléggé vissza vetette Dani játékát.. mert szerintem mikor Messi a jobb oldalt uralta, az Argentín tangó a Brazil sambával eléggé jól symfonizált! Azért ilyen játékos mint alves? nincs sok! sőt talán nincs is! pláne ahogy öltözik a pályán kívül! Nagyon nagy arc! én speciel kedvelem!
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.01. 13:38:25

Azért egy kicsit kezd el nézegetni a meccseinket,mielőtt véleményt formálsz egy játékosról.Mondom ezt azért,ha neked csak annyi jött le Dani játékából,h 10 rossz beadása van és slussz Wink

Montoyával egyelőre nem tudom mi alapján hasonlítod,mivel túl sokat gondolom őt sem láttad játszani.Potenciál van benne,de azért rögtön Alves-i szintre emelni...hááát,finoman szólva is optimista dolog.

Az utolsó bekezdést már nem is véleményezem inkább,látva ,h szerinted Dani a fék a csapatban Mr. Green Applause

Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.01. 13:32:37

Kash írta:
Mivel mostmár tudjuk, hogy kitalálció, de azért megjegyezném, hogy nem dőlne össze a világ, ha elmenne, talán 10-el kevesebb felesleges beadást látnánk, semmi többet.

Montoya az ő posztján is képes jól teljesiteni, a védő munkákból ugyan olyan jól kivesz a részét, mint Alves. Szélsőlént még nem láttam játszani, de talán 1-2 év múlva már Alves fölé emelkedik.

Persze nem szeretném, ha Alves elmenne, csak gondoltam leirom, hogy ha ő elmegy, a csapat csak eredményesebb lehet, roszabb esetben stagnálhat, de roszabb már nem lehet a teljesitmény.
Nem akarlak megsérteni. De miből gondolod, h Montoya jobb lehet, mint Alves? Miért lenne eredményesebb a csapat, ha lelépne a brazil?

Nekem sem a kedvencem, sőt. De el kell ismerni, h egy remek adottságokkal rendelkező, rendkívül sokoldalú játékos, aki évek óta a legmagasabb szinten teljesít. Egy Barca B-s sráccal eléggé rtelmetlen összehasonlítani.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
miihii
KHAL

2012.05.01. 13:11:27

Kash írta:
samy85 írta:http://www.mundodeportivo.com/20120430/ ... 50142.html
lehet jövőre már nem nálunk játszik Dani?? azért sajnálnám! :(

Mivel mostmár tudjuk, hogy kitalálció, de azért megjegyezném, hogy nem dőlne össze a világ, ha elmenne, talán 10-el kevesebb felesleges beadást látnánk, semmi többet.

Montoya az ő posztján is képes jól teljesiteni, a védő munkákból ugyan olyan jól kivesz a részét, mint Alves. Szélsőlént még nem láttam játszani, de talán 1-2 év múlva már Alves fölé emelkedik.

Persze nem szeretném, ha Alves elmenne, csak gondoltam leirom, hogy ha ő elmegy, a csapat csak eredményesebb lehet, roszabb esetben stagnálhat, de roszabb már nem lehet a teljesitmény.
Azért egy kicsit kezd el nézegetni a meccseinket,mielőtt véleményt formálsz egy játékosról.Mondom ezt azért,ha neked csak annyi jött le Dani játékából,h 10 rossz beadása van és slussz ;)

Az utolsó bekezdést már nem is véleményezem inkább,látva ,h szerinted Dani a fék a csapatban :mrgreen: =D>
messideco
Presidente del Barça

2012.05.01. 12:16:28

Azért álljunk le.
Egyesek kalkulálnak a távozásával, de posztján a legjobb játékost, azt jegyezzük meg...
Kép
"And my heart will leave you never."
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.01. 12:12:18

Kép
samy85
Capitá del Barça

2012.05.01. 11:30:22

értem! szóval ez egy fiktív előre vetítés! Kössz! :)
mondjuk hallottam angliából is hogy az ottani újságok írnak róla h oda igazol, mivel kell a pénz a Barcának Bale-re meg ilyenek! :) ez is kevésbé bír valóságtartalommal! :)
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2012.05.01. 11:25:05

Bődületes újságírói kitaláció. Itt van magyarul:

Dani Alves az egyik legaktívabb twitter felhasználónak számít, hiszen minden reggel üzenetekkel köszönti a követőit. A Rayo elleni mérkőzés előtt a következőt üzente az olvasóknak "nem az az igazi harcos, aki állandóan kupákat nyer, hanem az aki újra és újra képes harcba szállni".

Ezt a gondolatot a Mundo Deportivo úgy értelmezte, akár előjele is lehet annak, hogy a 29. életévébe lépő Alves esetleg távozik nyáron. Gazdaságilag természetesen lenne rételme, hiszen az Anzsi és a City is érdeklődnek iránta, márpedig még most is 125 millió euro a kivásárlási ára.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
samy85
Capitá del Barça

2012.05.01. 11:13:44

http://www.mundodeportivo.com/20120430/ ... 50142.html
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.24. 22:56:51

Ennek az embernek több esze van mint egy marék lepkének?

Élveztem a csapat játékát nélküle, komolyan mondom. 2dolog idegesít a játékában az utóbbi időben,de ez a 2 nagyon.

1- már nem cselez,hanem hagyja hogy menjen előtte a labda, és elkezd toporogni, hozzá sem nyúl a labdához. Semmi csel,semmi, csak toporog, majd lesz valami, ha nem akkor elveszíti a labdát....

2- beadások. főleg ma. 185cm alatt nincs védője a Chelseanek, de ő sorra ívelte befelé a labdákat. nem 1et, nem 5öt, kb. 10et szórt be így...

Cuenca játéka a jobb szélen élmény számba ment komolyan mondom. Cuenca miért tudja értelmesen,laposan betenni a labdát??

Mikor Ibra itt volt nem ívelgetett ennyit be.
Na uff.
Balinho
Entrenador del Barça

2012.04.21. 22:33:50

Pavel írta:A mai meccs a második, hogy nem volt egy épkézláb beadása, pedig az oldalán megnyerhettük volna a meccset.
Kedden ez a teljesítménye nagyon kevés lesz.
Eleve mi az jóéletnek próbálkozik beadással. Nem eleme a taktikánknak a szélről jövő labdákra való érkezés, nagyon az emberanyag sincs meg rá, meg igazából jobban is örülnék ha az összjátékba való bekapcsolódási készségét erőltetné, nem a beadásokat.

Teszem hozzá én úgy éreztem, hogy a csapat a bal oldalra volt rántva és Daninak szándékosan volt ekkora tér hagyva. Nem értem, hogy ha a 60 perc környékén nyilvánvaló, hogy nem tud élni ezzel, akkor miért erőltettük ezt a meccs végéig...
Válasz küldése