noname írta:Tény, hogy Mathieu és Vermaelen sem ad 100%-os biztonságot, de ne feledjük azt, hogy Mathieu a végtelenségig megbízható és fegyelmezett, míg Vermaelen, ha formába lendül , akkor a világ top5 védőjének egyike. Lehet panaszkodni, de azért egyáltalán nem rossz ez.
Nekem is bőven elegem van a jelenlegi vezetőségből, de ahogy most a középső védő témát megoldották tulajdonképpen egyáltalán nem rossz.
A probléma az, hogy ha visszapörgetnénk az idő kerekét a szezon végére, szerintem százból száz szurkoló azt mondaná, hogy a középhátvéd poszt foltozása a legégetőbb kérdés. Oda kell egy 'A'-kategóriás világklasszis igazolás, aki tuti beválik. Kerül, amibe kerül. A védelembe kellett volna egy Suarez-kaliberű játékos, nem előre. Oda kellett volna olyat venni, aki biztos beválik.
Mathieu-ről sok mindent lehet írni, de nem középhátvéd, nem világklasszis és (a korához képest) iszonyatosan drága igazolás volt, aki ezekből adódóan zsákbamacska. Talán az sem véletlen, hogy európai top csapatoknál még csak pletyka szintjén sem vetődött fel a leigazolása, mert egyszerűen semmi olyat nem mutatott, amivel ezt kiérdemelte volna. Egészen addig, amíg nem kezdi tálcán szállítani a klasszis teljesítményeket, addig az átigazolása kérdéses húzás (és akkor finoman szóltam).
Verma jó igazolás, kicsit görbe tükröt is tart elénk a Mathieu-transzfer kapcsán, lásd ennyiért lehet egy klasszis, rutinos középhátvédet venni. Viszont a sérülései miatt ő is rizikós és kérdéses, hogy beválik-e.
Ezek alapján azt mondom, hogy egyáltalán nem oldottuk meg jól a védelmet. Égető lett volna egy biztos megoldást hozni és nem tudtunk. 3 éve égető problémát sikerült úgy megoldani, hogy hoztunk két kérdőjeles játékost a legfontosabb posztra.
noname írta: A legnagyobb baklövés h Daniel mindenmeccsen15támadástelszúrokmertegyfelmosóvedérisjobbanadbe Alves jövőre is minket erősít a jelek szerint.

Inkább ezért kéne Zubiékat lehordani, nem pedig azért, amit kivételesen egész jól megoldottak.
Ez meg a másik. A szezon előtt egyértelmű volt, hogy a középhátvéd poszt mellett Danival kell kezdeni valamit. Az más kérdés, hogy a VB-n akkorát blamált, hogy gyakorlatilag az eladhatatlan kategóriába tornászta magát és a fizetési igényeit, de a tény ettől még tény marad, jelesül ezt sem sikerült (mindezigáig) megoldani.
És akkor a harmadik probléma a középpálya, ahol év végén látható volt, hogy Xavinak leáldozóban van. Erre Xavi pótlása helyett sikerült elengedni Fabregast (és itt senki ne jöjjön azzal, hogy ha egy játékos menni akar, akkor nem tartóztatható, lásd pont Fabregast nem engedte az Arsenal 2 szezonon keresztül). Rakitic amúgy jó igazolás meg minden, Rafinha is beválhat, de a középpályás állomány helyzete romlott azt gondolom.
Félre ne érts, nem ellened szól ez a hsz, csak úgy érzem, hogy most már ahhoz próbálunk inkább ideológiát gyártani, hogy hogyan alakult ez az átigazolási időszak, nem az előzetes elvárásainkhoz.
Számomra csalódás, hogy 1) a védelembe nem lett egyértelmű erősítés hozva (mennyiségben megleszünk ezt elismerem) 2) a jobbhátvéd poszt egyelőre változatlan 3) a középpályánkról világklasszis távozott, míg helyette egy tehetség és egy klasszis érkezett. Szintén csalódás, hogy a vezetés a két legfontosabb kérdést hagyta utoljára, gyakorlatilag minden fontosabb volt, mint a belső védő(k) és a jobbhátvéd.
Ezek mellett nekem eltörpül, hogy 1) bebiztosítottuk magunkat drágán egy cserekapussal 2) jött egy emberileg korántsem makulátlan Suarez, akivel kapcsolatosan a támadóhármas harmóniáját illetően a cruyffi aggályokat is osztom.
Persze a puding próbája az evés. Az esélyt mindenkinek meg kell adni. Ettől függetlenül én nem vagyok nyugodt, sem rövid távon az idei szezont nézve, sem hosszútávon ha a vezetőség tendenciáit nézem...