Rafinha vs Manchester United

Elég deja vu gyanús a mostani helyzete..

Tavaly volt egy elfogadható első éve - Thiago 2010/11 -, idén eddig az előszezon legjobbja, akaszt egy nagy gólt a MU-nak, de hoznak a posztjára egy nagyobb nevet - Thiago 2011/12. Tudom, hogy nem pont azonos a szitu, de azért jót röhögtem magamban a buszon, amikor ez így tudatosult..
Sanama írta:Na, nálam Roberto nem ilyen, de még Rafinha sem. Kb. a keretet megtöltik, de ilyen szintet bármikor lehet hozni a B-ből. LE is inkább nyúlt a 35éves Xavihoz, vagy éppen játszott 2vkp egymás mellett, minthogy Rafinha vagy Roberto jöjjön. De még Pedro is gyakrabban jött be a középpályára.
Mivel Rafinháról írok, áthozom ide. Xavi az utóbbi 3 év legjobb szezonját hozta le így, hogy kipihent volt, 2 vkp akkor játszott, amikor taktikailag megkövetelte ezt a szitu Lucho szerint, Pedro meg akkor jött Ini helyett - általában -, amikor kellett a támadójátékot frissíteni, de az MSN-ből senkit nem lehetett lehozni, mert ment a hiszti, így Messi visszalépett, Pedrito meg ment jobbszélre - nem Pedro jött középpályára..
Ezek ellenére így is elég sokszor játszott Rafinha - 36 meccsen lépett pályára -, Atletico ellen is játszott 20 percet - ráadásul elég jól is -, Villarreal ellen többször is kezdett, Sevilla és Bilbao ellen 15 percekre lett bedobva. Első évében szerintem ennél többet nem kell várni, miközben egészséges mindenki a keretből - és az utóbbi évek legjobb kiegészítő középpályása van a csapatban. Majd ha jövőre se kap ennél komolyabb szerepet, akkor lehet gondolkozni a dolgokon, de egyelőre nagyon korai temetni még. Főleg, hogy eddig az előszezon alapján elég biztató a játéka.
u.i.: Amúgy mostanában ez a kedvencem, hogy minden ifinek rögtön robbantania kell itt sokak szerint, különben felesleges időpazarlás őket játszatni, meg eredménykényszer is van, úgyhogy nincs idő/lehetőség egy kicsit gyengébb teljesítményt többször is nyomatni.. Még szerencse, hogy Suárez, Neymar, vagy a tökéletes kiegészítő Matyi olyan parádésan jól kezdték az első szezonjukat.

Pedig aztán náluk a rutin bőven megvolt.. Na mindegy, ez nem a témába vág élesen, csak most úgy eszembe jutott a dolog.