Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem hiszem, hogy kis haszonnal egy Luis Diazra kellene cserélni.gránit írta: ↑2025.04.23. 22:53:30Az aranytojást tojókat nem érdemes semennyi pénzért eladni. Nem biztos, hogy beválna, aki helyette jönne. A mi profilunk nem a játékoskereskedelem, nekünk a topjátékosok kellenek. Ha megvannak, minek eladni? Nem a pénz kell nekünk elsősorban, hanem a trófeák. De Jongot, Fatit vihetik.
1:1 nélkül meg még a rotációs emberektől sem nagyon válnék meg. Felesleges úgy megválni valakitől, hogy kétszer-háromszor-négyszer-stb alsóbb kategóriás játékos jöhetne helyette.
Ezekkel ugyanakkor az a gond, hogy nem tudjuk, hogy benne leszünk-e egyáltalán az 1:1-ben, anélkül pedig nem szabad a kulcsjátékosoktól szabadulni. De ha a brazil el is megy 100 körül először is pótolni kell, másodszor még így is hiányposzt a balszélső. Egy olyan embertől megszabadulni, aki a szezon egyik, ha nem a legnagyobb sikerkovácsa csak rossz ötlet. Veszünk a helyére kb. 80-90 millióért alsó hangon egy hasonló kalibert, aki a brazilhoz képest most csak zsákbamacska.Troym írta: ↑2025.04.23. 11:34:07Al Hilal are ready to offer €100M to Barcelona for Raphinha this summer!
They will also offer €200M to Raphinha [4-year contract at €50M/year]. - sport
Nekem kérdéses, hogy még ekkora pénzre is nemet mond-e. 29 évesen nyilván még van benne 3-4 év Európában, de ez a fizetés azért csak 4-5* akkora, mint nálunk.
Amúgy a klub oldalán is kérdéses, mert 100 millió azért komoly összeg, gondolom 125-135 milliót is megadnának, ha elkezdenek Decoék alkudozni.
A lehetőségeinket ismerve jó ha tudunk egy szélső védőt és szélső támadót igazolni, és kb mindenki marad. Ez a max.gránit írta: ↑2025.04.14. 01:08:052026-ban Verbruggen érkezhet a kapuba. Most már nem egyszerűen cserekapus után kell néznünk, érdemes most már a hosszú távú megoldást megtalálni. Szczesny közel a hosszabbításhoz a következő szezonra, ő lehet egy átmeneti ember, 2026-tól pedig jöhet Verbruggen. Az Európabajnokságon kifejezetten jól védett.
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -115657099
https://www.transfermarkt.com/bart-verb ... chor_30641
https://www.barcablaugranes.com/2025/3/ ... -successor
https://sports.yahoo.com/article/barcel ... 00881.html
https://barcauniversal.com/barcelona-mo ... 26-switch/
https://www.beinsports.com/en-us/soccer ... 2025-03-18
https://tribuna.com/en/news/2025-03-30- ... nt-reports
Abszolút, jó stratégia lenne árcsökkentés miatt. Csak Chukwut azért említettem példának, mert nekem szem előtt volt, és róla azért már lehet tudni, mit mutat egy La Liga csapatban, meg őt úgy azért ismeri mindenki, nem kell nagyon mélyre ásni érte (meg amúgy sokat fizetni sem). Hátránya, hogy az egyik legegylábasabb játékos, akit láttam, ő tényleg csak jobbra jó, az meg necces a szűk keret miatt.Troym írta: ↑2025.04.19. 21:17:27Inkább olyanokat kéne nézni az ingyen igazolások mellé, akiknek kiesik a csapatuk, de ők maguk kiemelkedően jó szezont futnak és fillérekért megszerezhetőek. Pl Delap az Ipswichnél, 12 gól, gólpasszok, jól cselez, lő, tud szélsőt is játszani 22 éves és 30m záradéka van, ha kiesik az Ipswich.bence0330 írta: ↑2025.04.18. 13:57:03Chukwueze "hivatalosan" is átadólistára került. Én lecsapnék rá, akár kölcsönben is, nem illik az olasz fociba, tuti haza akar jönni, nem keres sokat. Nem mondom, hogy nem lenne ideálisabb egy balszélső, vagy egy kétlábasabb, két szélen bevethető játékos, de ő szerintem alapvetően remek csere lenne, és tudná hozni az 1v1-eket, abban nagyon jó, és akkor már nem kéne azon rettegni annyira, mi lesz, ha Yamal kiesik.
Vagy ott a Las Palmas: Fabio Silva 22 éves 23 meccsen 10 gól, balszélső Moleiro 21 éves 6+1.
Nyilván néhány kiragadott példa, de vannak a kiesőjelölteknél olyan tehetséges 20-23 éves játékosok, akik gondolom nem akarnak másodosztályba menni és már most is bizonyítanak topligákban, plusz gondolom a szerződéseik védik őket, hogy ott kelljen maradniuk,
Inkább olyanokat kéne nézni az ingyen igazolások mellé, akiknek kiesik a csapatuk, de ők maguk kiemelkedően jó szezont futnak és fillérekért megszerezhetőek. Pl Delap az Ipswichnél, 12 gól, gólpasszok, jól cselez, lő, tud szélsőt is játszani 22 éves és 30m záradéka van, ha kiesik az Ipswich.bence0330 írta: ↑2025.04.18. 13:57:03Chukwueze "hivatalosan" is átadólistára került. Én lecsapnék rá, akár kölcsönben is, nem illik az olasz fociba, tuti haza akar jönni, nem keres sokat. Nem mondom, hogy nem lenne ideálisabb egy balszélső, vagy egy kétlábasabb, két szélen bevethető játékos, de ő szerintem alapvetően remek csere lenne, és tudná hozni az 1v1-eket, abban nagyon jó, és akkor már nem kéne azon rettegni annyira, mi lesz, ha Yamal kiesik.
Én nem így látom, szerintem ugyanolyan béna, mint volt. A csapat olyan roppant erős most, hogy elbírja ezt a ballasztot. A Betis ellen is akkorát bénázott, hogy a fejemet fogtam, még jó, hogy a Betis támadója is hótbéna, és elbotlott a saját lábában. A csapat nagyon erős most. Amikor 4 gólt szerzünk meccsenként, még ő is belefér, de nálam Casadó abszolút előte van a sorban. Casadó nagyon pontosan indít és ugrat ki, nagyon jól meglátja a réseket, számomra ő ennek az évnek az igazi meglepetése. Frenkie helyett szerintem kb bárki előrelépést jelent, és Partey magas fizetési igénye sem érv, mert a vicc az, hogy még spórolnánk is rajta.
Frenkie az idei teljesítményével felsőpolcos játékos, legalábbis itt most nálunk. Ahogy Raphinháról és még jó néhány játékosról el lehetne mondani, hogy nem tudni hogyan teljesítene máshol, más edző alatt Ugyanakkor Koeman, az elején Xavi alatt is nagyszerű volt, nemcsak Flick varázslat van vele kapcsolatban, hanem a képességei is adottak. Aztán ő is kicsit visszaesett és jöttek a sérülések, amik betettek neki. Nem követem rendszeresen az Arsenalt, de azért láttam több meccset, viszont a ghánai engem nem győzött meg arról, hogy akkora spíler, itt egy kirobbanthatatlan játékos lenne. Ahogy jelen helyzetben én inkább kockázatnak tartanék egy De Jong-Partey cserét, a holland egy kihagyhatatlan láncszem ebben a csapatban és nem csak a hiányzók vagy szűk keret miatt. Mind a labdás, mind a labda nélküli játékban rengeteg pluszt ad, a szerepét rendre magas szinten látja el. Nagy százalékban nyeri a párharcait, szerez labdákat, jó ütemben lép be a támadásba vagy éppen vissza a védelembe/védelem tengelyébe, a taktikai elemeket precízen hajtja végre, ami ebben a rendszerben, játékban sarokkő.Sokszor MOM vagy azt szorosan megközelítő lenne csak vannak Pedrik, Yamalok, Raphinhák, akiket nehéz ebben felülmúlni.
Csak vannak sokkal égetőbb posztok, mint egy Partey igazolás vagy egy vagyonba kerülő zsákbamacska Mainoo. Annyiból (esetleg kicsit kipótolva) kb egy Wirtz is kijönne, amivel aztán lehetne hasítani. Ha fel tudnánk szabadítani ennyi pénzt, helyet az FFP-ben a támadósort rendbe lehetne tenni. Raphinhának, Yamalnak gyakorlatilag nincs helyettese. Ha egyikük kiesne/kiesett volna vagy a teljesítménye visszaesik (akár most bekövetkezve), rotáció hiánya vagy bármi miatt, az olyan szignifikáns romlást eredményez, hogy jó eséllyel kiesnénk a komoly esélyes kategőriából az összes sorozatot tekintve. Főleg, tartós sérülés, formahanyatlás miatt. De akár Lewyt is ide vehetném. Szinte csodaszámba megy, hogy a szezont eddig így bírják fizikálisan és orvosi probléma nélkül, pláne 36 és 16-17 éves játékossal. Ha megnézzük, nagyon kevés komolyabb csapat tudta ezt így kihúznigránit írta: ↑2025.04.11. 16:36:42
Jelen pillanatban semmi értelme nincs annak, hogy ő a keretben van. Kegyetlen sok pénzünkbe kerül, a semmiért. Bőven megérné számunkra, ha őt kifizetnénk, és jönne helyette akár Partey, akár Mainoo, bár utóbbiról nincs szó a Barca kapcsán, a Manchester United házal vele és próbálja valakire rásózni. Róla nem cikkeznek, hogy érdekelné a Barcelonát, őt csak én tettem hozzá, mint opciót. De Partey-vel is erősödnénk egy használhatatlan Christensen helyett, és ő úgy néz ki, rajta is van a listánkon.
Az utánpótlás valóban érdekes téma. A jelenlegi 16-18 éves saját nevelésű korosztály például újra egy nagyon tehetséges, ígéretes "évfolyam". De nagyon sokáig inkább csak középszerek kerültek esetleg egy-egy Gavi-Baldé-Fermin (Nico is ottan körül jött fel), de ők se 17 éves korukban értek be. De egyikükről, sőt Pedriről sem mondanám hogy ez a plafonja, bőven fejlődésben vannak. 20-21 (Fati, Pedri 22) év csikókor egy karriert trekintve, az az aranygeneráció Inivel, Xavival, Busquetsel, Piquével, Albával még ilyen korban távol volt attól, amire vitték, legtöbbjüknek nem is jósoltak olyat.Troym írta: ↑2025.04.11. 16:30:58Nagy átalakításokat én sem tartok indokoltnak, ebben egyetértek, 1-2 poszton lehetne erősíteniZoldbela írta: ↑2025.04.11. 16:03:42Lehet, hogy nem nőtt még be a fejem lágya, de nem tudnék szívből drukkolni egy piros-kék Real Madridnak vagy egy világválogatottnak.
Nekem sokkal kedvesebb egy jellemzően saját nevelésű vagy a Barcában sztárrá váló játékosokból álló Barca, mint egy összevásárolt sztárok gyülekezete.
Ezért aztán mindig értetlenül nézek az állandó "fifázásra".
Most van egy jól működő csapatunk, amit kár lenne szétrobbantani!
Természetesen mindenki szabadon leírhatja, hogy szerinte miként lehetne jobbá tenni a Barcát!
(Én is csak a véleményemet írtam le.)
De ugyanúgy vannak összevásárolt sztárok nálunk is, kár valami másnak képzelni magunkat, mint bármelyik nagycsapatot, csak jelenleg jobban meg vagyunk szorulva.
Olmo 60m, Lewa 50m, Kounde 60m, Rephinha 60m, Frenkie 85m, Ferran 55m ez 6 játékos 350 milliós értékben, a legtöbb csapat teljes kerete nem ér ennyit, de nyilván mellette jött fel nálunk több saját nevelés, mert minden posztra nem futotta egy 50 milliós igazolás.
Azért őszintén kételkedem, hogy Pedrin és Yamalon kívül a többiek szerepet kaptak volna 7-8-10 éve az akkori Barcában, akkor nagyítóval kellett keresni a használt saját neveléseket.
Ezzel nem értek egyet.
Jelen pillanatban semmi értelme nincs annak, hogy ő a keretben van. Kegyetlen sok pénzünkbe kerül, a semmiért. Bőven megérné számunkra, ha őt kifizetnénk, és jönne helyette akár Partey, akár Mainoo, bár utóbbiról nincs szó a Barca kapcsán, a Manchester United házal vele és próbálja valakire rásózni. Róla nem cikkeznek, hogy érdekelné a Barcelonát, őt csak én tettem hozzá, mint opciót. De Partey-vel is erősödnénk egy használhatatlan Christensen helyett, és ő úgy néz ki, rajta is van a listánkon.
Nagy átalakításokat én sem tartok indokoltnak, ebben egyetértek, 1-2 poszton lehetne erősíteniZoldbela írta: ↑2025.04.11. 16:03:42Lehet, hogy nem nőtt még be a fejem lágya, de nem tudnék szívből drukkolni egy piros-kék Real Madridnak vagy egy világválogatottnak.
Nekem sokkal kedvesebb egy jellemzően saját nevelésű vagy a Barcában sztárrá váló játékosokból álló Barca, mint egy összevásárolt sztárok gyülekezete.
Ezért aztán mindig értetlenül nézek az állandó "fifázásra".
Most van egy jól működő csapatunk, amit kár lenne szétrobbantani!
Természetesen mindenki szabadon leírhatja, hogy szerinte miként lehetne jobbá tenni a Barcát!
(Én is csak a véleményemet írtam le.)
Partey-t én sem tartom jó opciónak. Alapból egy komoly aláírási pénzt kellene osztani és főleg ingyenesen érkezve baromi magas fizetést igényelne. És igaz, hogy Inigot 33 évesen igazoltuk, de belső védőként ez még nem olyan vészes, főleg úgy hogy cserének érkezett. Ilyen pozícióban és 3.4. számú játékosként 36-37 évesen még vígan játszanak. Nem mellesleg rövid szerződéssel, hozzá opciós éveket rendelve. Egy Partey pedig nem hiszem, hogy belemenne egy ilyen kontraktusba. Az már más kérdés, hogy IM erre a szezonra olyan szinten feljavult, amilyen kb. karrierje legjobb időszakában volt. Emellett lesz egy Bernal minimális fizetéssel, akinek az esetében komolyan benne van, hogy hosszú időre kezdő kérdést oldja meg. Yamal után szerintem az utóbbi 4-5 év legígéretesebb játékosa. Vagyunk annyian azon a poszton, hogy őt is elkezdhessük beépíteni, még Chris nélkül is. Ráadásul De Jong sokkal biztosabb megoldás, aki még jó pénzért el is adható, míg a ghánai nagy eséllyel ingyen, jó esetben apróért mehetne el. Lehet, hogy lenne köztük egy 3-5 milliós diffi, de ha De Jongot kifizetnénk plusz az aláírási pénz, még negatívan is jönnénk ki. Teljesítményben pedig egy centivel sem lennénk előrébb, sőt!gránit írta: ↑2025.04.11. 13:13:28Ne tőlem kérj elnézést, a klub meg a játékos prioritása![]()
Alapvetően kockázatosnak tartom, mert nem biztos, hogy fogunk tudni igazolni, így bárkitől megválni hatalmas rizikó. Az életkor szerintem egyre kevésbé fontos, manapság nagyon kitolódik már a sportolók pályafutása. Martinez kora miatt is sokan aggódtak, de nincs rá semmi okunk. A 32 év régebben matuzsálemi időnek számított, ma már messze nem. A Ligában alkalmazott FSR-t meg ugyanúgy meg kellene támadni, mint Olmóék regisztrálásának megtorpedózását.
Mainoot, ha el is lehetne hozni az legalább 60-70 millió (de könnyen lehet, hogy több, főleg a MU-ból) és egyelőre ő is inkább ígéret, mint egy biztos erősítés, emellett nagyon sérülékeny és, hogy beváltja-e a reményeket az még hatalmas kérdés. Eddig 19 évesen van bő másfél-szűk két szezonja amiből több mint fél évet kihagyott 3 komoly sérülés miatt.gránit írta: ↑2025.04.11. 11:00:32
A legkézenfekvőbb talán az lenne, ha de Jongnak kifizetnénk a hátralevő egy évét, így nagy pénz szabadulna fel a nyárra. Úgy tűnik, a Flick-csapatba sokan jönnének játszani, ismét népszerű célpont lett a Barcelona, Tah is az ajánlatunkra vár. Ha a csatárigazolás elmarad, mert úgy látjuk, hogy jövőre Lewandowski és Torres, vésztartaléknak PV jók lesznek, akkor Mainoo-ra is rámennék, és Christensent is kifizetném, de Jonghoz hasonlóan. Azért egy Pedri-Partey-Mainoo-Casadó-Gavi-mélységi középpálya elég jó lenne.
Ne tőlem kérj elnézést, a klub meg a játékos prioritása
Bocs, de ez szörnyen hangzik.gránit írta: ↑2025.04.11. 11:00:32A nyáron ingyenes Thomas Partey prioritása a Barcelona, és úgy tűnik, élnénk a lehetőséggel:
A legkézenfekvőbb talán az lenne, ha de Jongnak kifizetnénk a hátralevő egy évét, így nagy pénz szabadulna fel a nyárra. Úgy tűnik, a Flick-csapatba sokan jönnének játszani, ismét népszerű célpont lett a Barcelona, Tah is az ajánlatunkra vár. Ha a csatárigazolás elmarad, mert úgy látjuk, hogy jövőre Lewandowski és Torres, vésztartaléknak PV jók lesznek, akkor Mainoo-ra is rámennék, és Christensent is kifizetném, de Jonghoz hasonlóan. Azért egy Pedri-Partey-Mainoo-Casadó-Gavi-mélységi középpálya elég jó lenne.
Nem nagy ügy:FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.03. 15:46:51The CSD, however, consider that the players have a "right to work" and have therefore adjudicated that Barça can continue to field them until the end of the campaign.
-ESPN