Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Mihu
Director del Fútbol

2013.01.05. 23:10:31

Mezner2 írta:
Most néztem,hogy rossz videót linkeltem be,ráadásul nem is találom amit akartam,de a leírásban ott van a videó alatt,hogy miről is szólt,szerintem sokan is emlékeznek rá,ha megtalálom,akkor mindenképp berakom,javítva ezzel a tévedést :D
Azért mondom, mert itt arról beszél CR-nek, hogy még egyet se rúgott, hagy rúgja már ezt most ő...Erről próbálja győzködni a portugált. :)
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.05. 23:08:03

Mihu írta:
Mezner2 írta: Hát nem tudom,szerintem még mindig rohadtul öncélú CR,annyira bennem van ez a jelenet : https://www.youtube.com/watch?v=bWqkYwu5F7Q

Xabi csak megnézte a labdát,mert azon a meccsen probléma volt a játékszerek keménységével,erre cr azt hitte,hogy el akarja tőle venni a tizit,és a tipikus durcis kisgyerek reakció volt.
Ebben csak én nem érzem az iróniát, vagy tényleg úgy gondolod, hogy Xabi csak a labdát akarta leellenőrizni?

Egyébként a témához szólva, volt egy idő, amikor Ronaldo kifejezetten visszafogott, alázatos volt. Akkor semmi gond nem volt se a játékával, se a viselkedésével. Ez asszem az első éve közepétől kezdődött. Amikor átjött spanyolba, és látta, hogy nem Ő a kiskirály, és nem a csapata, mert van tőlük és tőle is jobb. Mikor nem jöttek az eredmények, akkor nem voltak vele problémák, sőt...sok meccsen kifejezetten hasznosan játszott a csapat számára. Sok találkozón csak őt lehetett kiemelni, aki hajtott, küzdött a csapatért, és nem magáért. Aztán nyertek egy spanyol kupát, és minden visszatért a régibe. Azóta jönnek a nagyképű gólörömök, szurkolók hergelése, önzőzések, stb.
Most néztem,hogy rossz videót linkeltem be,ráadásul nem is találom amit akartam,de a leírásban ott van a videó alatt,hogy miről is szólt,szerintem sokan is emlékeznek rá,ha megtalálom,akkor mindenképp berakom,javítva ezzel a tévedést :D
Mihu
Director del Fútbol

2013.01.05. 23:04:13

Mezner2 írta: Hát nem tudom,szerintem még mindig rohadtul öncélú CR,annyira bennem van ez a jelenet : https://www.youtube.com/watch?v=bWqkYwu5F7Q

Xabi csak megnézte a labdát,mert azon a meccsen probléma volt a játékszerek keménységével,erre cr azt hitte,hogy el akarja tőle venni a tizit,és a tipikus durcis kisgyerek reakció volt.
Ebben csak én nem érzem az iróniát, vagy tényleg úgy gondolod, hogy Xabi csak a labdát akarta leellenőrizni?

Egyébként a témához szólva, volt egy idő, amikor Ronaldo kifejezetten visszafogott, alázatos volt. Akkor semmi gond nem volt se a játékával, se a viselkedésével. Ez asszem az első éve közepétől kezdődött. Amikor átjött spanyolba, és látta, hogy nem Ő a kiskirály, és nem a csapata, mert van tőlük és tőle is jobb. Mikor nem jöttek az eredmények, akkor nem voltak vele problémák, sőt...sok meccsen kifejezetten hasznosan játszott a csapat számára. Sok találkozón csak őt lehetett kiemelni, aki hajtott, küzdött a csapatért, és nem magáért. Aztán nyertek egy spanyol kupát, és minden visszatért a régibe. Azóta jönnek a nagyképű gólörömök, szurkolók hergelése, önzőzések, stb.

Messi is elment azért egy rossz irányba. Ő is sokat önzőzik, és egyre flegmább. Kicsit félek, hogy Guardiola elment, Tito pedig nem olyan, mint Pep, hogy ha nem néz a szemébe a Pulga, akkor megrántja a karját, és "na rám figyelj, amikor hozzád beszélek..." És lehet, hogy ennek a hiánya Messinél negatív hatásokat fog eredményezni. Aztán lehet hogy Tito rámcáfol, és kezesbárányt csinál Messiből :D
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.05. 22:58:39

recrea írta:Akit egy Josep Guardiola nem mer lecserélni, az annyira nem lehet visszahúzódó és szerény. Mondjuk nekem semmi bajom a nagyképűséggel, ha van mögötte teljesítmény, ellenben a flegma, kétszínű, sunyi játékosokat nem szeretem. És ezekből a tulajdonságokból vélek felfedezni Messiben is, mégha ezzel nem is leszek népszerű itt.
R10, Cruyff és Maradona meg lett tapsolva Madridban, Messi soha nem lesz, pedig már most többször lesimázta őket, mint az említett három játékos összesen. Ez gondolom nem véletlen.
Szerintem ehhez a játékhoz amit ő csinál,kell is valamilyen szinten ez a mentalitás(nem a sunyizás).
Teljesen megszállott ha fociról van szó,mindene a játék,és ez nekem rohadt szimpatikus,még ha nem is az a legjobb módja nem tetszésének kifejezésére,hogy akkor megsértődik,és kihagy egy edzést stb...mert volt ilyen,mikor Pep a BL döntő előtt pihentette,akkor ő fogta magát,és nem ment edzésre,ez valahol teljes fanatikusságra utal a játék iránti szenvedélyről.
looka
Capitá del Barça

2013.01.05. 22:58:27

Ezt a szerény jellemet sokszor felhozzák Messinél, manapság inkább ennek a hiányát mint negatívumot. Nem hiszem, hogy elvárható a mai fociban, hogy egy csapat első számú vezére és sztárja szerény és visszahúzódó legyen, sőt néha ez a tulajdonság még hátrányára is válhatna... Azért látni kell, hogy évek óta viszi a hátán a csapatot, ehhez kell egy minimális ego legalább, de inkább több. Egy játékos, aki az egyéni képességeiből él, és nagyon jól megél nem lehet visszahúzódó és mindig önzetlen, teljesen abnormális az az elvárás felé, hogy ugyanaz a kissrác legyen, aki 17 évesen volt, ő a csapat vezére, rá épül a játék, és ő a világ legjobbja évek óta. Egyrészt nincs olyan ember, aki ezek után teljesen alázatos, önzetlen, szerény és visszahúzódó maradna. Másrészt nem is teheti meg, neki kell előre lépnie, mint a legjobbnak.

Nem nagyon tudok olyan futballistát sem mondani, aki világsztár, csapata első számú vezére, és emellett szerény és visszahúzódó. Talán Ini, esetleg Kaká, de ez a két játékos is más eset, különböző elvárások vannak feléjük, ráadásul közel sincsenek annyira sztárolva, mint az argentin stb...
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.05. 22:53:04

Akit egy Josep Guardiola nem mer lecserélni, az annyira nem lehet visszahúzódó és szerény. Mondjuk nekem semmi bajom a nagyképűséggel, ha van mögötte teljesítmény, ellenben a flegma, kétszínű, sunyi játékosokat nem szeretem. És ezekből a tulajdonságokból vélek felfedezni Messiben is, mégha ezzel nem is leszek népszerű itt.
R10, Cruyff és Maradona meg lett tapsolva Madridban, Messi soha nem lesz, pedig már most többször lesimázta őket, mint az említett három játékos összesen. Ez gondolom nem véletlen.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.05. 22:48:01

REMY írta:
Mezner2 írta:
Azonkívül a nyilatkozatai a szerződéshosszabbításos mizériában,a hisztijei és a flegma fejek ha nem kap ítéletet,szerintem CR játékstílusban sokkal többet változott,mint jellemben
persze, én nem azt mondom, hogy gyökeresen megváltozott, de észrevehető. Nem fog mindenki fejre állni változások terén. Ki kicsit, ki többet.. kinek a karrierje megy rá stb... változó.
De mindenki változik valamerre.
Ez így van,emellett magánemberként,ha választanom kéne,én ink. CR haverja lennék :lol: óriási fazonnak tűnik,tipikusan az a pali aki mellett nem lehet unatkozni,ez a videó meg hatalmas : https://www.youtube.com/watch?v=QTr4sNhI9mM

Amiket a CR-az ember aki mert nagyot álmodni,meg a youtube videókból ami lejött,az alapján nekem CR a civil,tehát nem a sportpályán megismert arca,kifejezetten szimpatikus
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.05. 22:44:34

Varatrix írta:
Lehet hogy simán antiszociális. Az megtévesztő. Mert ha a barátja vagy akkor neked a világ legkedvesebb embere, de egy kívülállónak bunkónak tűnik.

Amúgy összességében jó könyv, szóval érdemes elolvasni a negatívumok ellenére?
Ezt mondják róla amit fentebb írsz igen.
Megéri bizony,nagyon érdekes sztorik vannak benne,és nem Messivel készült a könyv,hanem pl.az iskolai tanára,első edzője,Verón,és más olyan emberek akik (elsősorban a fiatal Messivel) foglalkoztak valaha is,2nap alatt olvastam ki,szóval lekötött engem,mondom a szerző stílusán ha könnyen túllépsz,akkor egy nagyon jó könyv.
Nekem személy szerint mondjuk a Graham Hunter: Barca c.könyv jobban bejött,azt hittem előtte,hogy mennyi mindent tudok a csapatról,mert,hogy 8év alatt csak ragadt rám valami,hát a könyvet elolvasva rá kellett jönnöm,hogy ez nem így van,érdekes,és nagyszerű könyv,mindenképpen olvassd el azt is ha lehetőséged van rá.
REMY
Madridista

2013.01.05. 22:42:59

Mezner2 írta:
Azonkívül a nyilatkozatai a szerződéshosszabbításos mizériában,a hisztijei és a flegma fejek ha nem kap ítéletet,szerintem CR játékstílusban sokkal többet változott,mint jellemben
persze, én nem azt mondom, hogy gyökeresen megváltozott, de észrevehető. Nem fog mindenki fejre állni változások terén. Ki kicsit, ki többet.. kinek a karrierje megy rá stb... változó.
De mindenki változik valamerre.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.05. 22:39:03

REMY írta:valamilyen szinten az összes játékosnál fellelhető egyfajta jellemfejlődés a karrierje során. Valakinél kibújik a szög a zsákból, valaki visszafogottabb lesz stb...

az már megint más kérdés, hogy ez valakinél a teljesítményére is kihat, valakinél nem.

Gondolok itt Adrianora például. Nagy csatárnak volt kikiáltva, aztán az esze tette tönkre a karrierjét. Bár Ronaldinhot is meglehetne említeni, mert sok évet hagyott magában sajnos.

Pont nektek rossz példa, de szerintem + azok szerint is, akik összehasonlítják a MU-s CR-t és a Realos CR-t, akkor észrevehető, hogy valamilyen szinten visszafogottabb lett.

De több példát is lehetne találni a futball világában.
Hát nem tudom,szerintem még mindig rohadtul öncélú CR,annyira bennem van ez a jelenet : https://www.youtube.com/watch?v=bWqkYwu5F7Q

Varatrix
Director del Fútbol

2013.01.05. 22:36:48

Mezner2 írta:Amúgy érdekes, régebben tényleg sokszor lehetett hallani ezt a visszahúzódását Messinek, mostanában meg ugye már jönnek a pletykák, h diktátor stb. Az tény, az elején még valószínűbb, h visszahúzódó volt, akkor még fiatal vt, de nem
Igazából nekem a könyvet olvasva a csendes őrült kép jött le,viszont jófejnek is tűnt egyben :D Verón-nal készített riportot a könyvhöz a csávó,erről tudott Messi is,az volt a reakciója,hogy írt verónnak egy sms-t,hogy a szilveszteri buli nála lesz,szóljon a k*rváknak,aztán elássák őket a folyónál,hogy ne pofázzanak :lol:
Nem tudom mennyire szállt el amúgy,17 éves korában évi 5 millió ejró-t keresett,aki ettől nem száll el az nem is ember,márpedig azért ő sokáig szerény maradt,am a csapattársai rajongásig szeretik az elbeszélések szerint,csak neki emberundora van,rosszul van attól,hogy minden sarkon rajongók és főleg,hogy a MÉDIA várja őt....valahol érthető,ami még érdekes,elmondása szerint minden kora délután 3-4 órát alszik,és emellett éjszakánként is végigalszik 10-12 órákat,azért az nem semmi :D :D
Lehet hogy simán antiszociális. Az megtévesztő. Mert ha a barátja vagy akkor neked a világ legkedvesebb embere, de egy kívülállónak bunkónak tűnik.

Amúgy összességében jó könyv, szóval érdemes elolvasni a negatívumok ellenére?
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
REMY
Madridista

2013.01.05. 22:35:10

valamilyen szinten az összes játékosnál fellelhető egyfajta jellemfejlődés a karrierje során. Valakinél kibújik a szög a zsákból, valaki visszafogottabb lesz stb...

az már megint más kérdés, hogy ez valakinél a teljesítményére is kihat, valakinél nem.

Gondolok itt Adrianora például. Nagy csatárnak volt kikiáltva, aztán az esze tette tönkre a karrierjét. Bár Ronaldinhot is meglehetne említeni, mert sok évet hagyott magában sajnos.

Pont nektek rossz példa, de szerintem + azok szerint is, akik összehasonlítják a MU-s CR-t és a Realos CR-t, akkor észrevehető, hogy valamilyen szinten visszafogottabb lett.

De több példát is lehetne találni a futball világában.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.05. 22:32:50

bence-barca írta:
REMY írta:Ugyanez érvényes más csapat drukkereire is, akiknek a kedvencük mondjuk CR, Ibra, Rooney stb...
Nekem egy nagy kedvencem Ibra, de szerintem nincs olyan rajongója, aki pont őt nem ismerné el nagy tuskónak. Ahhoz már nagyon vastag szemüveg kell :mrgreen:

Amúgy érdekes, régebben tényleg sokszor lehetett hallani ezt a visszahúzódását Messinek, mostanában meg ugye már jönnek a pletykák, h diktátor stb. Az tény, az elején még valószínűbb, h visszahúzódó volt, akkor még fiatal vt, de nem lepődnék meg, ha a sikerekkel elszállt volna a rossz irányba.
Igazából nekem a könyvet olvasva a csendes őrült kép jött le,viszont jófejnek is tűnt egyben :D Verón-nal készített riportot a könyvhöz a csávó,erről tudott Messi is,az volt a reakciója,hogy írt verónnak egy sms-t,hogy a szilveszteri buli nála lesz,szóljon a k*rváknak,aztán elássák őket a folyónál,hogy ne pofázzanak :lol:
Nem tudom mennyire szállt el amúgy,17 éves korában évi 5 millió ejró-t keresett,aki ettől nem száll el az nem is ember,márpedig azért ő sokáig szerény maradt,am a csapattársai rajongásig szeretik az elbeszélések szerint,csak neki emberundora van,rosszul van attól,hogy minden sarkon rajongók és főleg,hogy a MÉDIA várja őt....valahol érthető,ami még érdekes,elmondása szerint minden kora délután 3-4 órát alszik,és emellett éjszakánként is végigalszik 10-12 órákat,azért az nem semmi :D :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.01.05. 22:27:10

REMY írta:Ugyanez érvényes más csapat drukkereire is, akiknek a kedvencük mondjuk CR, Ibra, Rooney stb...
Nekem egy nagy kedvencem Ibra, de szerintem nincs olyan rajongója, aki pont őt nem ismerné el nagy tuskónak. Ahhoz már nagyon vastag szemüveg kell :mrgreen:

Amúgy érdekes, régebben tényleg sokszor lehetett hallani ezt a visszahúzódását Messinek, mostanában meg ugye már jönnek a pletykák, h diktátor stb. Az tény, az elején még valószínűbb, h visszahúzódó volt, akkor még fiatal vt, de nem lepődnék meg, ha a sikerekkel elszállt volna a rossz irányba.
Mezner2 írta: Igazából felőlem minden meccsen tölthet 70percet úgy,hogy a szögletzászlónál áll előkapja a brokit,hugyozik,lóbálja kicsit,kimutat a nézőknek
Héló, nem Lehmannról beszélünk :lol:
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.05. 22:24:08

Viszont mellette,Cr-rel és Ibraval szemben ott van az az érv,hogy a történelem egyik,hanem a legjobb játékosa :wink:
Igazából felőlem minden meccsen tölthet 70percet úgy,hogy a szögletzászlónál áll előkapja a brokit,hugyozik,lóbálja kicsit,kimutat a nézőknek :lol: ameddig ezt a szintet képes hozni addig minden megbocsájtható,egyébként nem értek azzal egyet,hogy ez a pályán látszott volna 8év alatt volt 3-4 sportszerűtlen dolga,SOKKAL,DE SOKKAL kevesebb mint a többi sztárnak akárcsak 1 szezonban is.... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mezner2 2013.01.05. 22:27:38-kor.
REMY
Madridista

2013.01.05. 22:16:25

Mezner2 írta:Most fejeztem be Leonardo Faccio: Messi című könyvét,hááát,hogy is mondjam, nem lett tőle szimpatikus számomra Leo.
Ha igazak azok a sztorik melyeket a könyv leír,nekem sokkal ink tűnik a srác egy öntörvényű flegma,sokszor nagyképű spílernek,mint egy szerény visszahúzódó zseninek,sok dolog megdöbbentő volt benne.
Semmi vitaindításból, meg semmi leszólásból, de ezt észre lehet venni Messin a pályán is. Mármint azt, hogy öntörvényű, flegma, mintsem visszahúzódó.

És ezt nem azért mondom, mert nem bírom stb, hanem azért mert ezt tényleg észre lehet venni, csak sok barcás elfogult vele szemben. Ugyanez érvényes más csapat drukkereire is, akiknek a kedvencük mondjuk CR, Ibra, Rooney stb... mindig egy kicsit máshogy látják az adott játékost. Ezzel nincs is gond, csak néha vegyük észre, hogy van valami valóságalapja annak, amit a többség mond. Ettől függetlenül ugyan úgy fogja szeretni a játékost az adott ember, csak talán észreveszi, hogy nem feltétlenül hibátlan.
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.01.05. 22:04:56

Barcaman14 írta: Így van, január 7.-e, vagyis hétfő. Az m1 20:15-től közvetíti!
Ha CR ismét monitoron fogja majd nézni, akkor lehet hogy megnyugodhatunk. :lol: :lol: :lol:
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.05. 21:53:53

Most fejeztem be Leonardo Faccio: Messi című könyvét,hááát,hogy is mondjam, nem lett tőle szimpatikus számomra Leo.
Ha igazak azok a sztorik melyeket a könyv leír,nekem sokkal ink tűnik a srác egy öntörvényű flegma,sokszor nagyképű spílernek,mint egy szerény visszahúzódó zseninek,sok dolog megdöbbentő volt benne.
Mondjuk nekem maga a könyv sem tetszett,tartalmilag érdekes volt,viszont a szerző minden második mondatot teljesen feleslegesen túlcifrázott,és olyan kifejezésekkel,szavakkal rakta tele,amik ink.illenének egy szépirodalmi műbe,ráadásul minden 3.mondat egy hasonlat volt,ami szintén rohadt zavaróan hatott . :roll: :roll:
corol
Entrenador del Barça

2013.01.05. 16:36:52

Barcaman14 írta:
Mezner2 írta:Hányadikán lesz hivatalos,hogy övé a 4.aranylabda zsinórban? :wink: :wink: 7.-e rémlik mint dátum,jól tévedek?
Így van, január 7.-e, vagyis hétfő. Az m1 20:15-től közvetíti!
Ez vszeg felvételről megy, mert az Eurosport 19.00 órakor kezdi a közvetítést.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.01.04. 20:09:13

shutterisland írta:az aranylabdához...

szívesen megnézném az ő és cronaldo évét részletesen lebontva.
ki hány gólt rúgott, miket ért el, egyénileg, csapatszinten, stb.

erről van valakinek valami komoly stat, leírás ?
Egy ilyet találtam:
http://images.playup.com/blog/uk/files/ ... 24x574.jpg
Nem tökéletes, tudom, majd még nézegetek, hátha találok valamit.

Lionel Messi - 2012 | Year in Review
http://www.youtube.com/watch?v=dZ8Gatghcxo
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.03. 14:39:18

shutterisland írta:az aranylabdához...

nem tudom,én ezzel kapcsolatban igazából csak egy statisztikát tudok mondani,de szerintem ez a legfontosabb :
- Messi a játék minden elemében jobb és hasznosabb játékos mint Cr...

a többi csak szám és statisztika,persze azokban is kivétel nélkül jobb a kis argentín,de szerintem az első indok dönti el az idei aranylabdát :D :D

Ja,meg persze az,hogy a FIFA őt nyomja... :roll: :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.03. 14:24:04

az aranylabdához...

Barcaman14
Director del Fútbol

2013.01.03. 13:53:55

Mezner2 írta:Hányadikán lesz hivatalos,hogy övé a 4.aranylabda zsinórban? :wink: :wink: 7.-e rémlik mint dátum,jól tévedek?
Így van, január 7.-e, vagyis hétfő. Az m1 20:15-től közvetíti!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.03. 13:32:28

Hányadikán lesz hivatalos,hogy övé a 4.aranylabda zsinórban? :wink: :wink: 7.-e rémlik mint dátum,jól tévedek?
Deus
Boixos Nois

2013.01.03. 12:41:28

KépKép
Válasz küldése