Andrés Iniesta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
zola8787
Director del Fútbol

2013.02.27. 21:53:19

visca el barca írta:
herlius írta:"Az egész világ tudhatja, mit gondolok erről, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ott játszom, ahova a Mester tesz."
Erről ennyit, azt hiszem meg is kaptuk a választ az egyik problémára. Gyakorlatilag a legkreatívabb emberünket saját magunk nyírjuk ki, csak hogy Cesc is játszhasson. A gond viszont az, hogy Cesc jelenléte a kulcsmeccseken láthatóan semmiféle hasznot nem hozott, Iniesta játéka viszont ezzel arányosan ki lett herélve.
én csak azt nem értem, ha itt a forumon az emberek 99% látja ezt, akkor vajon azok a szakemberek, akik tényleg ezzel kelnek és fekszenek, miért nem látják? jó, mondjuk egy ideig bejött ez a rendszer, de már meccsek óta döcög szekér, és ezek csak eroltetik tovább... simán benne van h 7végén megint szélen lesz...
Én pedig azt nem értem, miért nem lehetne 1 olyan formációt megpróbálni, hogy Iniesta visszamenne középre, Cesc fel éknek, Messi meg szabadon ahol akar, de inkább bal szélről. Persze csak ha Cesc-nek muszáj játszania. Tolta ő már csatárként, miért nem lehet így próbálni?

Amúgy Xavit pihentetném, nem megy neki, Puyolt meg mondanom sem kell. Egy Real ellen betenni Maschot és szoros emberfogásban megölni Ronaldot.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.27. 21:49:42

herlius írta:"Az egész világ tudhatja, mit gondolok erről, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ott játszom, ahova a Mester tesz."
Erről ennyit, azt hiszem meg is kaptuk a választ az egyik problémára. Gyakorlatilag a legkreatívabb emberünket saját magunk nyírjuk ki, csak hogy Cesc is játszhasson. A gond viszont az, hogy Cesc jelenléte a kulcsmeccseken láthatóan semmiféle hasznot nem hozott, Iniesta játéka viszont ezzel arányosan ki lett herélve.
én csak azt nem értem, ha itt a forumon az emberek 99% látja ezt, akkor vajon azok a szakemberek, akik tényleg ezzel kelnek és fekszenek, miért nem látják? jó, mondjuk egy ideig bejött ez a rendszer, de már meccsek óta döcög szekér, és ezek csak eroltetik tovább... simán benne van h 7végén megint szélen lesz...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.02.27. 21:35:27

"Az egész világ tudhatja, mit gondolok erről, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ott játszom, ahova a Mester tesz."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.16. 13:42:09

Gareth Tello írta:Jelenleg a világ legjobb futballistája.
Na, ezzel sem vagyok egyedül. :D
:arrow:
kurdt írta:Tartom, hogy jelenleg ő a legjobb futballista a földön...
Andrés Iniesta - The Artist
http://www.youtube.com/watch?v=6yiXK78vnwE
lui1698
Llegenda del Barça

2013.02.16. 13:24:13

kurdt írta:Tartom, hogy jelenleg ő a legjobb futballista a földön...
És igaza lesz Pep-nek, hogy ez a gyerek nyugdíjba küld mindenkit előbb-utóbb... 8)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kurdt
Megmentő :)

2013.02.16. 13:12:59

Itt van még két videó, a második az EB-ről (lehet, hogy már voltak itt; ez esetben sorry):

http://www.youtube.com/watch?v=HYgkNvUtdUI
http://www.youtube.com/watch?v=aNgNmaOHg4U

Tartom, hogy jelenleg ő a legjobb futballista a földön...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.02.14. 19:22:29

Egy tökéletes videó Iniestáról.
Pont ezekért a mozdulataiért vált a kedvenc játékosommá.
Andrés Iniesta - When Football Becomes Art - 2012/2013 HD :
http://youtu.be/woG_Iiw3-hs
Ínkredible.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.02.14. 19:14:19

Barcaman14 írta:
Zidane-nak emellett még ott van 1 aranylabda is a neve mellett. Reméljük jövő ilyenkor már Ininek is. :)
Nem tudtad, hogy az egész meg van bundázva, és már most tudják, hogy Messi kapja az 5.-et? :D Viccet félretéve, óriási játékos, élmény nézni komolyan, de van egy ember, aki nem tudom honnan jött...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.02.14. 19:07:11

miihii írta:Ha már nemrég szóba került Ini vs Zizu téma:

Kép
Zidane-nak emellett még ott van 1 aranylabda is a neve mellett. Reméljük jövő ilyenkor már Ininek is. :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
miihii
KHAL

2013.02.14. 18:22:50

Ha már nemrég szóba került Ini vs Zizu téma:

Kép
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.13. 19:47:26

Egy remek írás Iniestáról, a méltán világhírű Allas tollából, illetve klaviatúrájából.
http://allasfcb.blogspot.hu/2013/02/its ... ne-of.html
(Angoltudás nem hátrány.)
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.02.12. 20:14:31

Azt tartom, hogy ez a Barcelona inkább egységesen, csapatként fog megmaradni a köztudatban, de azért az túlzás, hogy Iniestát a kutya se fogja ismerni 10 év múlva.

Egyébként Iniesta legnagyobb baja, hogy nem elég gólerős. Ha a ziccerei 80%-át belőné, már gazdagabb lenne egy aranylabdával.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.12. 19:35:17

Iniesta lett 2012 legjobb férfi sportolója a 65. Grand Gala de El Mundo Deportivo-n! :)

The gala, which was held at the Congressional Palace of Catalonia, also saw Sergio Busquets (Best Team Player) and Éric Abidal (Extraordinary Repsol Award) win awards. The Barça players were accompanied by Sandro Rosell and a large part of the Board of Directors.

(fcbarcelona.com)

Örülök Don Andrés elismerésének, és persze Busquets és Abi díja sem mellékes. :P

Kép: KATT
Varatrix
Director del Fútbol

2013.02.11. 20:30:59

jenooo írta:Csak azért, mert a média Messi, meg CR betegségben szenved még a szakértők között igenis elismert játékos (erre utal a legjobb játékos díja is) és az is lesz 30-40 év múlva is.
Az meg hogy csak azért nem "hájpolják", mert szerény arra meg csak pár nevet írnék: Raúl, Zidane, Del Piero. Ők se voltak azok a húdenagypartyarcok. Hogy van-e olyan jó mint ők voltak? Majd eldől. De az biztos, hogy teljes képet csak akkor kapunk róla, ha szögre akasztja a csukát.
Őt csak a gólok miatt nem "hájpolják". Szerintem. Az ő megítélésén az idő fog segíteni. Majd hallhatjuk nem Barca szurkolóktól is, hogy: "Hiányoznak az olyan futballisták mint Ini." Stb... Én szerintem nincs azon semmi sajnálni való hogy nem övezi tömeghisztéria. Mindenki elismeri olyan kvalitásúnak amilyen. A szurkolók meg azért hallgatnak mert nincs rajta mit kritizálni. :wink:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
jenooo
Madridista

2013.02.11. 20:19:52

Csak azért, mert a média Messi, meg CR betegségben szenved még a szakértők között igenis elismert játékos (erre utal a legjobb játékos díja is) és az is lesz 30-40 év múlva is.
Az meg hogy csak azért nem "hájpolják", mert szerény arra meg csak pár nevet írnék: Raúl, Zidane, Del Piero. Ők se voltak azok a húdenagypartyarcok. Hogy van-e olyan jó mint ők voltak? Majd eldől. De az biztos, hogy teljes képet csak akkor kapunk róla, ha szögre akasztja a csukát.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.02.11. 19:19:14

shutterisland írta:ha megkérdezel a világon random 100 embert, hogy tud e három dolgot mondani róla (hol játszik, kb hány éves, hogy néz ki, ilyesmi) elkeserítő lenne az eredmény szerintem, sokan azt sem tudnák ki ez.
Szerintem ez azért túlzás. Ha másért nem is, a vb-döntős gólja miatt sokan emlékeznek rá, még azok is akik nem közvetlenül követik a Barca meccseket.
Meg amúgy is, attól, hogy nincs annyira elismerve, mint amennyire kellene, hogy legyen attól még igen is ismert, hiszen mégsem egy sokad-vonalas botlábúról beszélünk.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.11. 18:59:11

S.Agüero írta:Egyébként sem igazán izgat, hogy később fognak-e rá emlékezni, én majd tudok az unokáimnak ezt-azt mesélni. :P
Csak ne a labradoros sztorikkal kezdd :wink: :P

Amúgy Messi mellett sztem az is a nagy tragédiája, h itt is, meg a spanyoloknál is annyira komplett és erős csapat veszi körül, hogy már csak azért sem tud húzóember lenni, mert a többiek nem elég gyengék hozzá. Azért a 12 gólpassza jobban feltűnne az embereknek, ha 78 helyett 18 gólt rúgtunk volna, de így egyszerűen hétről-hétre nézni kell, hogy feltűnjön, mekkora zseni. Míg mondjuk egy Falcao már csak a statjaival is felhívja magára a figyelmet.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.11. 18:07:32

Messidona10 írta:Messi miatt aranylabdát nem fog kapni, holott szerintem akár kétszer is lehetett volna már neki adni.
Én azért nagyon bízom benne, hogy (akár idén?) tud olyan kiemelkedőt alkotni egy éven keresztül, ami elhomályosítja még Messit is, és így legalább egyszer megkapja a lasztit... O:)
Nagyon megérdemelné.
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.02.11. 18:01:36

Szépen csendben a csapat szinte legfontosabb tagjává nőtte ki magát pár év alatt. És tényleg, rengetegen alig tudnak róla valamit. Ebben az évben mutatta meg igazán azt, hogy elképesztő teljesítményre képes. Ilyen eleganciával senki más nem rendelkezik. Három ember közt is úgy bánik a labdával, mintha nem lenne körülötte senki.
Azt sajnálom, hogy az elismerésekből kimarad. Messi miatt aranylabdát nem fog kapni, holott szerintem akár kétszer is lehetett volna már neki adni. Nincsenek rá jelzők, amit csinál. Remélem, hogy esze ágában sem lesz majd elmenni.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.11. 17:35:00

ha lenne neymaros taraja, meg tele lenne varrva, nem pedig ilyen kis eminens kisfiú imidzse lenne (mely amúgy az előnye egyébként) akkor biztos sokkal nagyobb hájpja lenne.

ha megkérdezel a világon random 100 embert, hogy tud e három dolgot mondani róla (hol játszik, kb hány éves, hogy néz ki, ilyesmi) elkeserítő lenne az eredmény szerintem, sokan azt sem tudnák ki ez.

pedig a régi nagyokat, és a jelenkor legjobbait még a laikusok is ismerik, legalább névről.
bali 15
Director del Fútbol

2013.02.11. 17:19:11

Iniestát sokkal inkább a játékrendszerünk miatt nem emlegetik egy lapon a múlt nagyobb irányító középpályásaival.
Ő még sohasem vett a vállára csapatot. A rendszerünk miatt a legtöbb embernek csak egy fogaskerék a gépezetünkben. Viszont annyira jó fogaskerék, hogy még a túloldal is fejet hajt előtte. Megjegyezném, hogy a Real oldalon ő az egyettlen egy játékos akit irigyelnek tőlünk néhányan.
Meg talán csak róla tudom elképzelni azt a jelenlegi csapatból, hogy a Madridi publikum őt is megtapsolná, mint anno R10-et.

Ha nem is tudom, a 4-3-3 helyett egy 4-2-3-1-et tolnánk ahol ő lenne a csatár mögött akkor szerintem a mostaninál is nagyobb szerephez jutna, és ott aztán képes lenne igazán kibontakozni.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.02.11. 16:32:55

Castiel írta:
shutterisland írta:az a durva, hogy az ő neve nembarcás körökben nem fog úgy fennmaradni, mint ahogy zidane vagy rivaldo neve.
persze majd a 2030-as években is tudni fogják, hogy volt egyszer egy andrés iniesta, aki talán a korszakának legjobb labdaérzékkel rendelkező zsenije volt, de nekem mégis olyan érzésem van, hogy sosem fogják egy lapon emlegetni a valaha volt legnagyobbakkal.

pedig vb és eb győztes, a korszakos barcelona motorja, látványos játékával pedig évről-évre elkápráztatja a nagyérdeműt.
Ezen én is sokszor elgondolkodom, pedig már már Zidane-i magasságokba jár(szerintem) Xavi detto. Pech hogy van 1 Messi-Cr-zselé-7 a korukban. Mert mindenki kb velük van elfoglalva. meg a "versenyeztetésükkel"!
Ini megérdemelne 1 goldballt, akkor talán. Bár az is elszomorító hogy valakit jegyezzenek valahova, egyéni elismerés kell.
Kis túlzás az, hogy Xavi Zidane magasságokban van/volt. Azért tőle szvsz elég messze. Iniestát én jobb játékosnak tartom Xavinál. Ő talán van olyan jó, mint Zidane, de az is igaz, hogy a szerénysége miatt nincs hájpolva. Egyébként sem igazán izgat, hogy később fognak-e rá emlékezni, én majd tudok az unokáimnak ezt-azt mesélni. :P
Castiel
Capitá del Barça

2013.02.11. 15:12:07

Mezner2 írta:Én Ini-t CR elé helyezem és ezt minden elfogultság nélkül is így tenném.
Olyan technikai tudás,elegancia,és játékintelligencia van Andrésben,amiről CR max csak álmodozhat !
Egyébként meg az nem nagy verseny,legalábbis Messi számára,hogy egy spanyol gólkirályi címen kívül,eddig minden évben,az összes statisztikai adatban (gól,gólpassz),minden sorozatban lekőrözi CR-t :D 1-1 fordulóban (mint pl. a hétvégi) lőhet több gólt CR,de hosszútávon teljesen esélytelen a bolhával szemben !
:D Én a "szurkolókra" gondoltam a Cr-Messi versengésben. :)
Mindegy milyen statot mutatsz nekik bizonyítékként, butát érvekkel meggyőzni nem lehet. :D
Én is amúgy így gondolom Andréssel kapcsolatban. Azért is írtam, hogy Zidane-i magasságokban jár! :D
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.02.11. 14:32:10

Castiel írta: Ezen én is sokszor elgondolkodom, pedig már már Zidane-i magasságokba jár(szerintem) Xavi detto. Pech hogy van 1 Messi-Cr-zselé-7 a korukban. Mert mindenki kb velük van elfoglalva. meg a "versenyeztetésükkel"!
Ini megérdemelne 1 goldballt, akkor talán. Bár az is elszomorító hogy valakit jegyezzenek valahova, egyéni elismerés kell.
Én Ini-t CR elé helyezem és ezt minden elfogultság nélkül is így tenném.
Olyan technikai tudás,elegancia,és játékintelligencia van Andrésben,amiről CR max csak álmodozhat !
Egyébként meg az nem nagy verseny,legalábbis Messi számára,hogy egy spanyol gólkirályi címen kívül,eddig minden évben,az összes statisztikai adatban (gól,gólpassz),minden sorozatban lekőrözi CR-t :D 1-1 fordulóban (mint pl. a hétvégi) lőhet több gólt CR,de hosszútávon teljesen esélytelen a bolhával szemben !
Leo25
Barça C

2013.02.11. 12:04:23

miihii írta:
Gareth Tello írta:Andrés Iniesta vs Getafe
http://www.youtube.com/watch?v=ebPII23OWjI

Jelenleg a világ legjobb futballistája.
Az biztos, h félelmetes formában játszik az ellenféltől függetlenül. Élményszámba megy minden labdaérintése és játszi könnyedséggel teszi a dolgát.
Hihetetlen magabiztos, technikailag tökéletes és olyan szeme van a pályán, h az nagyon ritka.

Ha sikerül neki az a sarkazós labdaátvétel és bepöttyinti a végén, még most is tapsolnék :D De az sem volt gyenge, ahogy átvette ott a szélen a labdát, védővel a nyakát, kitekert mozdulattal.

Méltatlanul alulértékelt srác szurkolói körökben. És egészen érdekes, h önmagában őt nem tartják általánosan a jelenkor legnagyobbjai között számon, de ha Messi érdemeit kell elvitatni, akkor csuklóból bejön a neve, h nélküle és Xavi nélkül senki lenne :P

Mindegy is, mi tudjuk ki ő és mennyit ad a labdarúgásnak valamint nekünk. És ez a lényeg 8)
Messi jól meg van a válogatottban a Barca középpályásai nélkül! Az, hogy Messi senki lenne? Nem így van. Messinek 4 aranylabdája van. Őt biztosan sokáig fogják emlegetni, de Xavit és Iniestát nem biztos! Szerintem Messit értékelik sokan alul. Na de ennyit Messiről.

Szia Kinga! Viszlát Kinga! :P m.
Válasz küldése