Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Sajnos ezzel egyet kell értenem. A vkp után szerintem egyértelmű, hogy a center poszt az elsődleges. Lewandowski mellé/elé már idén is kellett volna volna valaki, de az FFP miatt nyilván ez esélytelen volt, de még esetleg ezt a szezont ki lehet vele húzni. Jövőre viszont már 37 évesen abszolút nem lehet rá építeni. PV cserének szerintem tökéletes. Az előszezonban is jó teljesítményt hozott, eddig minimális lehetőséget kapott, főleg a posztján, igazából egy meccsen kapott releváns játékpercet szélsőként egy szétrotált csapatban, de még így is jól játszott, gólt is lőtt. Plusz arra a posztra még azzal sem számolhatunk, hogy felépül majd valaki, mert mégg a sérültek között sincsenek csatárok. Az utánpótlásban max. Toni Fernandez lehet 1-2 éven belül az akivel lehet ott számolni, de ő is inkább hamis kilencesként lenne bevethető.Troym írta: ↑2024.10.01. 12:29:07Lesz egy 37-38 éves kezdő 9esünk, egy Ferran és Pau, plusz gondolom nem hozzuk vissza Roquet. Ferran nem szint sehova, Pau szerintem a csere szintjét is nagy jóindulattal érheti el, így nálam magas szintű prioritás lenne egy jó középcsatár.bence0330 írta: ↑2024.10.01. 12:12:42De nem is ez a gond, mindenképp erősítés lenne, hanem az, hogy nyáron is a center poszt 5.-6. számú jelentőséggel bír, mert oda legalább megvagyunk cserékkel is, és nem is olyan rossz minőségben. Kéne, de 4-5 játékos jobban kéne a középpályára és a védelembe, és még a támadósorban is a balszél lenne talán az első. Abban meg már nehezen merek reménykedni, hogy bankot robbantunk, és tolunk egy legalább 2022 nyaras témát, mikor vagy 5 minőségi játékos jött. Árban nyilván nem számítana David, de az a fránya ffp...
Alapvetően nincs kevés középpályásunk, csak kevés egészséges.
Akkor tartanám fontosnak, hogy középpályás érkezzen, ha 1-2 ember távozna végre. Pedri, Gavi, Fermin, De Jong, Chris + tartaléknak Casado, Torre, Bernal? nem annyira kevés, azt kéne eldönteni elhisszük-e,
hogy ők
1. elég jók ide,
2. egészségileg bírják-e,
3. pont ilyen profilú játékosok kellenek-e.
Akire valamelyik válasz "nem", azt adjuk el és utána nézzük meg ki kell ide valójában.
Védelemnél is a khv posztra ugyanezt a 3 kérdést kéne feltenni. Önmagában khv Cubarsi, Araujo, Chris, Kounde, Martinez, EG, és közülük többen más poszton játszanak, de természetes posztjuk ez.
Kounde pl jól játszik jobb oldalon, de ha lenne még egy komoly jhv a keretben,simán
lehetne khv...
Nálam 1. helyen lenne egy jhv, mert talán az a lekarcsúbb, 2. egy 9es és utána egy vkp, ha végre elküldözgettük, aki nem kell ide.
Ezért kéne kivételesen a 23-27 éves lejáró szerződésű játékosokra rámenni. TAA és David, de még Tah is 28. David és Tah is 2-3milliót keres, annyit nekünk is meg kéne tudni ugrani, de TAA fizetése = Inigoéval, a három együtt is kijönne 20-25m bérből, 0 átigazolási költséggelPeter írta: ↑2024.10.01. 12:50:30Flick talán a tűzoltásban is más műfaj, mint amikhez eddig hozzászoktunk és amennyiben Laporta nem köt eszetlen szerződéseket nyugdíj előttiekkel, akkor még látnám is értelmét a "rutinnak".
8 évig tolt minket a sír felé a rutin meg az ezzel járó valamennyi járulék, így azért "jobb félni, mint megijedni", de kétségtelen, lenne poszt, ahol nagyon ránk férne és még a nyugdíj előtt álló is frissítést jelente....![]()
Flick talán a tűzoltásban is más műfaj, mint amikhez eddig hozzászoktunk és amennyiben Laporta nem köt eszetlen szerződéseket nyugdíj előttiekkel, akkor még látnám is értelmét a "rutinnak".
Lesz egy 37-38 éves kezdő 9esünk, egy Ferran és Pau, plusz gondolom nem hozzuk vissza Roquet. Ferran nem szint sehova, Pau szerintem a csere szintjét is nagy jóindulattal érheti el, így nálam magas szintű prioritás lenne egy jó középcsatár.bence0330 írta: ↑2024.10.01. 12:12:42De nem is ez a gond, mindenképp erősítés lenne, hanem az, hogy nyáron is a center poszt 5.-6. számú jelentőséggel bír, mert oda legalább megvagyunk cserékkel is, és nem is olyan rossz minőségben. Kéne, de 4-5 játékos jobban kéne a középpályára és a védelembe, és még a támadósorban is a balszél lenne talán az első. Abban meg már nehezen merek reménykedni, hogy bankot robbantunk, és tolunk egy legalább 2022 nyaras témát, mikor vagy 5 minőségi játékos jött. Árban nyilván nem számítana David, de az a fránya ffp...
Nálam Eto'o szinte tökéletes reinkarnációja a ligából Ben Yedder lett volna, az a nagyon gólerős futsall stílus nagyon jól jött volna ide. David szerintem annál sokkal inkább erőcsatár, nem kombinál olyan rettenetesen jól (két-három éve még aktívan követtem a L1-t, sokat láttam, azóta persze fejlődhetett ebben is, akkor még fiatal volt). Ingyen amúgy nem kérdés, meg amúgy sem, de szerintem ő az a csatár, aki épp egy fokkal az ideális Barca szint alatt van. Persze most a Barca szint nem ideális. Úgy fogalmaznék, hogy arra nem tartom elégnek, hogy mittudomén 5-6 évre vele számoljunk első számú centerként (aztán lehet, hogy tévedek, ki tudja, nehéz megmondani egy Lille-ből). De amúgy nyilván jó focista.
Na ő nagyot szólna itt, engem Eto'ora emlékeztet. 24 éves, 3 éve zsinórban eljut minimum 15 bajnoki gólig, ingyen ilyen szintű 9es ritkán elérhető.Messa írta: ↑2024.10.01. 09:44:54Akkor lehet, hogy kihúzzák a szelvényedet, mert ma már több helyen olvastam ezt:
Barcelona are very attentive to Jonathan David, who will be a free agent next summer.
[Via:Sport]
Ezt pedig még Romano hozta tavaly márciusban:
Jonathan David: “Barcelona has always been my favorite club since I was a kid”.
Ámen, jöjjön!
Akkor lehet, hogy kihúzzák a szelvényedet, mert ma már több helyen olvastam ezt:Troym írta: ↑2024.10.01. 08:22:16Én arra szavazok, hogy Deco kezdjen el végre dolgozni, mert elég ütős azok sora, akik jövő nyáron ingyen megszerezhetőek: TAA, Salah, Davies, Kimmich, Sané, KdB, J.David, Son, Tah, Van Dijk, Dumfries, stb stb
állítólag 5 percre vagyunk az FFP 1-1től
Csak kettőt szerezzünk meg közülük és sokat erősödünk. Én rámennék Davidre, mert kell egy fiatal 9es és TAA-ra.
Attól függ, hogy Szczesny milyen lesz. Ha beválik, akkor meg lehet tartani hosszabb távra, a korából adódóan pár év még benne lehet. 34 éves. Ha nem válik be, akkor a kapusposzt nálam top3 prioritás. A vezetőségnek már most dolgoznia kellene ezen a forgatókönyvön.Chino írta: ↑2024.09.30. 15:47:13Csak jelenleg sokkal komolyabb prioritások vannak, mint a kapuskérdés. Ha ott tartanánk, hogy a csere/kezdő lenne a legégetőbb probléma már BL esélyes csapat lennénk. Legalább 3 stabil kezdőjátékos kellene még (plusz 1-2 elsődleges rotációba), hogy azon gondolkozzunk kit kellene MAtS mellé/cserének/utódjának hozni. Egy Citynek, Arsenalnak, Internek, Bayernnek, Milannak sincs például komoly cserekapusa. Pedig a bajoroknak például nagyon gondolkozni kellene egy Neuer utódban (aki 38 évesen ráadásul lejáró szerződésű), de elvertek az utóbbi két évben kb. 350 milliót és mindenhová igazoltak csak kapuba nem. Mi még Penával aránylag jól is állunk.
Lunin mondjuk pont nem jó példa, mert vele egyáltalán nem számoltak, nem építgették/próbálgatták Courtois mellett. A kupában is csak az első-második körben kapott helyet másod-harmadosztályú csapatok ellen, sőt ahogy a belga lesérült egyből elé hoztak embert (akit távolról sem lehetett klasszisnak nevezni) nem mögé vagy mellé. Akkor kezdett el játszani, mikor Kepa lesérült és így maradt bent a csapatban, inkább szerencséjük volt vele, mintsem tudatosan építették volna be. A nagyobb csapatok legalább a kupát, szuperkupát stb. odaadták a cserének, az ukrán azt sem kapta meg.
Csak jelenleg sokkal komolyabb prioritások vannak, mint a kapuskérdés. Ha ott tartanánk, hogy a csere/kezdő lenne a legégetőbb probléma már BL esélyes csapat lennénk. Legalább 3 stabil kezdőjátékos kellene még (plusz 1-2 elsődleges rotációba), hogy azon gondolkozzunk kit kellene MAtS mellé/cserének/utódjának hozni. Egy Citynek, Arsenalnak, Internek, Bayernnek, Milannak sincs például komoly cserekapusa. Pedig a bajoroknak például nagyon gondolkozni kellene egy Neuer utódban (aki 38 évesen ráadásul lejáró szerződésű), de elvertek az utóbbi két évben kb. 350 milliót és mindenhová igazoltak csak kapuba nem. Mi még Penával aránylag jól is állunk.gránit írta: ↑2024.09.30. 13:53:01Szerintem nem volt marhaság, mert ha akkor nem két príma kapusban gondolkodunk, akkor ma lehet, hogy nincs ter Stegenünk sem.
Egy Livakovic már nem biztos, hogy ter Stegen mögé jönne, és nem feltétlenül őt kell, csak egy példa volt. Én már abszolút kezdő igazolásban gondolkodnék, és lejátszhatnánk újra azt a sikeres tandemet, amit egykor Bravóval és ter Stegennel eljátszottunk. Ter Stegen mögött én már nem próbálgatnék, mert a próbaember könnyen főszereplővé válhat. Sokadik sérülése az idei, miközben szezonok úszhatnak el a kapusposzt miatt. Én már abszolút egy csúcsigazolásra törekednék, ha Szczesny nem tudja ezt a szerepet még legalább egy évig betölteni.
Szerintem nem volt marhaság, mert ha akkor nem két príma kapusban gondolkodunk, akkor ma lehet, hogy nincs ter Stegenünk sem.
Livakovicot 29 évesen berakni a 32 éves kedő kapus mögé semmi értelme sincs. Stegen felépülése mire véget ér egyik 30 a másik 33. 30 évesen biztos, hogy padra nem jön.gránit írta: ↑2024.09.30. 02:29:05
Bizony. Én már a ter Stegen utáni korszakban gondolkodnék. Mondjuk elhozni egy Livakovic-ot, vagy más, pályafutása csúcsán levő kapust.
Penáról a hétvégén nem volt szó, de azért 5 kaput eltaláló lövésből négyet csak beszedett. Ha a büntetőt nem számítjuk, akkor négyből hármat. A Getafe ellen mázlija volt, csak egy kaput eltaláló lövést kapott. Amint kicsit is jönnek a lövések, bajban lehetünk. Ideje a kapusposztot komolyan venni, mert Cilessen óta elszórakozzuk ezt a témát.
Ne viccelj már, ha nem nézel be egy meccs után csak mondjuk másnap, nyilván nem fogod a hozzászólásokat böngészkedni visszamenőleg....
Elnézésedet kérem, meg mástól is, ha elkerülte a figyelmemet.
Én biztosan írtam, hogy bravúrra sajnos képtelen, mert egy lépéssel folyton lemarad reakcióidőben és elkésik akkor is, ha az irányt eltalálja.
Peter írta: ↑2024.09.29. 00:04:10Pena pedig mindíg ilyen volt, egy ütemmel mindíg később reagál, tőle a bravúr sajnos kizárólag szerencse kérdése, de szerencséje csak a jó kapusnak van, így ez a kör bezárul.
Éppen ezért nem lenne szabad mögé hozni kapust, ha már így alakult, minimum mellé kell(ene), de inkább elé.
Amit lejjebb írtam, annak természetesen ára van. Olyan meccsek, mint a monacoi vagy éppen az osasunai és lesznek még ilyenek, de ez már a gödörből a kiút, ha ésszel gazdálkozdik Laporta és hagyják Flicket is dolgozni.
Bizony. Én már a ter Stegen utáni korszakban gondolkodnék. Mondjuk elhozni egy Livakovic-ot, vagy más, pályafutása csúcsán levő kapust.
Persze, ez oké, ugyanakkor ezt nem most szabtuk el, ez nekem is tiszta, viszont mielőbb át kell szabni a valódi versenyképességre, hogy mielőbb megfelelőlen legyen képes működni.
Gyakorlatilag ugyanez a véleményem és ez érvényes minden egyes posztra ami csak létezik. Óriási hibánk volt a múltban is, hogy tele voltunk és még vagyunk is olyan játékosokkal, akik valamilyen oknál fogva nem a saját posztjukon játszanak, tehát nem ott, ahol a leghatékonyabb teljesítményre képesek. Nem váltunk és ma sem válunk meg tőlük, hanem próbálkozunk velük mindehol ahelyett, hogy tudatosan a posztra fókuszálnánk.Troym írta: ↑2024.09.29. 22:29:10Yamal kiszorította Raphinhát a "természetes" posztjáról. Tetszik, nem tetszik ez történt. Pont ahogy Messi is anno a riválisait, akik vagy megtanultak máshol/máshogy játszani, vagy nem sok sót ettek meg. Úgy tűnik Raphinha alkalmazkodott a helyzethez, ami dícséretes
Ezzel semmi gond, de ettől még necces kicsit az összehasonlítás. Jól alkalmazkodott, de nyilván nem innen hozza a maximumát, és azok a védekezhetetlen, kemény, éles betekerései nagyon sokszor hiányoznak azért. (4-3-3-ban amúgy simán lehetne jobb oldali középpályás Yamal mellett is!), illetve ha Olmo kiszorítja a 10-es posztról, és Nico jönne, és kiszorítaná balról (ez jó lenne, mert Raphinha elég stabilan jó, amikor a csapat nem rossz, szóval ez azt jelentené, hogy mindketten nagyon magas szinten teljesítenek), akkor vagy találunk neki helyet elöl (felállást váltva, pl, 4-3-3), vagy nem, és elsőszámú rotációs lesz, nyilván, ez az élet rendje. Nagyon szeretem, de a csapatot jobban, Nico szerintem hatalmasat dobna. Raphinha nem tud balszélsőként funkcionálni, ahogy kéne, több érthető okból kifolyólag. Onnan is tud 10-est játszani, szerencsére, még ha kicsit esetlenebbül is, érthető okokból egy ballábasnál, de ennyi. Ha neki valahová szorulnia kéne, nem a balszél, hanem a középpálya lenne, lehetőség szerint a jobb oldala. Ott még talán előre is lépne, nemhogy vissza.Troym írta: ↑2024.09.29. 22:29:10Nem először írom le:
Yamal kiszorította Raphinhát a "természetes" posztjáról. Tetszik, nem tetszik ez történt. Pont ahogy Messi is anno a riválisait, akik vagy megtanultak máshol/máshogy játszani, vagy nem sok sót ettek meg. Úgy tűnik Raphinha alkalmazkodott a helyzethez, ami dícséretes de az ugye megvan, hogy ha jön Nico, akkor ő, Olmo és Yamal a gálakezdő, Raphinha meg a csere? Egyszerűen nincs több poszt elöl és gondolom Olmo se és Nico se cserének jönne.
Szóval majd amikor jön GipszJakabinho és jobb, mint Yamal, akkor gondolom Yamalnak is fel lesz téve a kérdés, hogy megtanul valami mást játszani, más poszton, vagy sikertelen lesz...
Nem először írom le:
Ahogy írtam Inaki ugyanezen edzőnél ugyanebben a szezonban csak összehozott 1+4-et.
Raphinha szerintem ahogy a csapat fárad. Neki kell csapat, ez mindig is tudvalevő volt. Ha van csapata, klasszis szint. Ha nem, akkor átlagos. Ő nem az aki egyedül átmegy mindenkin és bevarrja. Nem beszélve arról, hogy szegényem háromnegyed éve kizárólag balról indulhat, megnézném Yamal tekeréseit, de még Messiét is balról, hányadát lőtte volna, alighanem töredékét. Raphinhának két méregfogát tépjük ki balról továbbra is, az éles betekeréseivel együtt, max a tavalyihoz képest kevésbé azzal, hogy bejöhet legalább középre, ha úgy van. Azért Raphinha még kevés perccel Xavi alatt, sok esetben poszton kívülről is közel volt a 25-ökhöz, többet, jobban használva szerintem mindenképp megközelítette volna a 30-at, ez nem egy nagy szám. Idén is meg fogja, ha nem sérül meg, vagy nem esik teljesen szét a csapat hosszabb távra. Jobbról több lenne neki, érthető, hogy nem ott játszik, de azért fals kicsit az összehasonlítás.Troym írta: ↑2024.09.29. 22:12:10még Raphinhából sem nézek ki 30 gólpontot a bajnokságban, arra Yamal és Lewa lehet képes, Raphinha ahogy fárad kb a gólérzékenység a múltté
A lenézett Athletic és Valverde meg 5. helyen áll 7 meccs után 5 rúgott és 5 kapott góllal, magyarán, ha pl Nico olyan jó lenne, előrébb is állnának.
ilyesmit hallottam Ferranra is...
Az egyik egy top edzővel, ligából magasan kiemelkedő csapatban játszik, top játékosok mellett. A másik egy Bilbaóban. Szerintem a tavalyi számai volt a csoda, kb értelmezhetetlen volt egy ilyen csapatban. Szerintem sokkal nagyobb karriert fut be, és ha mindent beleveszek, jóval tehetségesebb is (ez alatt mindent értek, ami Dembélében vagy nincs meg, vagy 27-8 éves korára jött elő). Tavaly meg Nico olyan szezont és olyan válogatott szezont hozott, amilyet Dembélé életében nem, pedig egy sokkal-sokkal gyengébb csapatban, és egy hasonló kaliberű válogatottban játszott.Troym írta: ↑2024.09.29. 21:01:45Többen is kifogásoltuk Nicot, de nem is ez a lényeg.
kicsit off:
Dembele 2.0?
Bocs, de Niconak még ahhoz a nem túl közkedvelt becenévhez is sok babot kell megennie. Tudom, hogy Dembouz mester tüske cca mindenki szemében és agyatlantól, pénzéhesen keresztül sokmindennek ki van kiáltva, nekem sem a szívem csücske, de:
Idén:
Dembele 6 meccs, 4 gól 3 gólpassz
Nico 7 meccs, 1 gól
pedig nem merném kijelenteni, hogy a Laliga egyértelműen erősebb.