2022.03.27. 12:42:25
Ha Dembélé tényleg megy, akkor én nagyon örülnék Raphinhának, valamikor fél-1 éve pont őt említettem meg, hogy mennyire jó lenne egy ilyen okos igazolás olyan értelemben, hogy se nem befutott nagy név, se nem ígéret, de nagyon jó, és illik is ide. A tavalyi Leedset követve ezt tudom mondani róla:
Nagyon gyors, 1v1-ben nagyon bátor, és jól is cselez. Szerintem ő lenne az, akiről újra szabadokat kapnánk. Dembélével és főleg Traoréval ellentétben ő egy igazi tükörszélső, inkább várhatunk tőle gólokat, mint gólpasszokat, de a jobblába is van olyen szinten, hogy alapvonalra cselezve meg tudja játszani a középen érkezőket. A bal lába meg egészen kiemelkedő, nagyon jó a lövőtechnikája távolról is, sok nagy gólt lő. Dembélénél sokkal jobb ilyen tekintetben. Nagyon energikus, küzdős is, szerintem a letámadást 100%-ban el tudná látni.
Szerintem az a játékos ő, aki már most jó, és sokak érdeklődését felkeltette (hirtelen ugye lassan már stabil kezdő lett a válogatottban), de itt Xavi alatt a Barcelonában akár még a klasszis címke is ráragadhatna, legalábbis meg lenne rá a lehetősége. Adama nálam remek lenne rotációnak, mert két teljesen más profilllal és játékfelfogással rendelkező játékosról van szó, lehet variálni, és szerintem Adama elvállalná a csere szerepet is, annak meg mindenképp elég ide. De ha ő is megy, akkor nyilván aki helyette jön, legyen korrekt szint, és megvagyunk oda.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy