Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
És szerinted ezt el lehet választani egymástól?daffy írta:nem.régen nem olyan dologra (gólra) adták,amiből van egy külön elismerés. ennyi az emberek problémájacsababarca írta:Régen se voltak feltételek, csak akkor nem Messi kapta, ezért mindenki boldog volt.
Végül is egyről beszélünk, valószínűleg ugyanaz a kör, szerintem is, mondjuk nem tudom, mennyi idő telt el a két szavazás között, de azóta Messi brutálisan teljesít.csababarca írta:Nem tudom,nem ismerem név szerint,hogy akkor kik szavaztak. csak hogy UEFA-tagországos újságírók. Most meg ugyanez a kör,kibővítve a FIFA tagországos újságírókkal.
Akinek van energiája az összesítse csak az UEFA-s tagországok zsurnalisztáinak szavazatait. És akkor kiderül,hogy hogy szavaztak.
Mert azt ne gondolja senki,hogy annál a díjnál hozzáértőbbek szavaztak,mint a mostani küldöttek.
Abszolút átjön, amit írsz, és egyet is értek benne. Iniesta peche vagy szerencséje (nézőpont kérdése) az, h a spanyol válogatott csapatként erős, nem is tud és nem is kell annyira kiemelkednie, hiszen hozzá hasonló szinten van még 4-5 játékos, és a többiek sem épp ügyetlenek. Ergo, nem kell a hátára venni a csapatot és cipelni, ezért nem szembetűnő a teljesítménye.csababarca írta:Futball csúcsa persze, de ezt a díjat évre adják. Az meg egy 7 meccses sorozat, egy hónap alatt lemegy. Plusz azért megkapják a díjakat,már a vb után. Persze ha valaki totálisan kiemelkedik egy ilyen torna mezőnyéből,akkor megértem. Mint Ronaldo 2002-ben. Ő ott abszolút kiemelkedett,még akkor is,ha egész tavasszal jóformán nem játszott.
De sem a 2010es VB-n,sem a mostani EB-n nem volt olyan ember,aki kiemelkedett a többiek közül. Még a gólkirályi címnél is holtversenyek alakultak ki ilyen 3-gólokkal.
Szóval nem azt mondom,hogy ne emeljék ki, de csak akkor ha tényleg van valaki aki kiemelkedik. Sajnos,nem sajnos,ez a spanyol válogatott nem az amiből egy valaki kiemelkedik,hanem az, akik csapatként működnek tökéletesen.
recrea írta:Most lehet nem egyről beszélünk, de ugyanazok az újságírók vagy legalább ugyanaz a kör szavazott most is, mint a régi rendszerben? Nem hiszem, mert pl. most sokkal több ország (FIFA tagoké is) zsurnalisztája szavazott. Csak mert mondom, az újságíróknál idén Iniesta nyert és ez ugyanaz a kör, mint akik a régi rendszerben szavaztak az aranylabdára.csababarca írta:Nagyjából ugyanazon újságírók szavaztak akkor és most. és mondom,az újságíróknál sem nyert volna Iniesta. Szóval érdekes az egész.
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Best_ ... rope_Award
Elbeszélünk egymás mellett, nem értitek mire akarok kilyukadni. A lényeg, h ennek a szavazásnak már köze sincs a régi szavazáshoz.
Nekem mondjuk tetszett ez a dolog, mert szerintem ez a futball csúcsa, ízlések és pofonok.csababarca írta:Nah mindegy,mondjuk én sose voltam híve ennek a VB-t EB-t emeljük ki dolognak,biztos azért gondolkozom így.
Csak azt ne felejtsd el, hogy Iniesta azt a díjat rögtön az EB után kapta, amikor torony magasan mindenki felett volt. Mondjuk én azt a díjat is simán Messinek adtam volna, de az aranylaszti kérdése nem volt kérdés. Egyszerűen Messi annyival mindenki felett van, hogy lehet mondani, hogy ez meg az mekkora játékos, és mégsem nyer aranylabdát. Van jobb, ezt a jobbat Leo Messinek hívják, akinek úgy néz ki, hogy a pályafutása során nem csak 1 igazán jó szezon esett le neki.recrea írta:Csak mert mondom, az újságíróknál idén Iniesta nyert és ez ugyanaz a kör, mint akik a régi rendszerben szavaztak az aranylabdára.
Most lehet nem egyről beszélünk, de ugyanazok az újságírók vagy legalább ugyanaz a kör szavazott most is, mint a régi rendszerben? Nem hiszem, mert pl. most sokkal több ország (FIFA tagoké is) zsurnalisztája szavazott. Csak mert mondom, az újságíróknál idén Iniesta nyert és ez ugyanaz a kör, mint akik a régi rendszerben szavaztak az aranylabdára.csababarca írta:Nagyjából ugyanazon újságírók szavaztak akkor és most. és mondom,az újságíróknál sem nyert volna Iniesta. Szóval érdekes az egész.
Nekem mondjuk tetszett ez a dolog, mert szerintem ez a futball csúcsa, ízlések és pofonok.csababarca írta:Nah mindegy,mondjuk én sose voltam híve ennek a VB-t EB-t emeljük ki dolognak,biztos azért gondolkozom így.
Hát még jó, hogy nem Cét tette első helyresura írta:Messi bezzeg első helyre tette Iniestat. Köztük minden rendben van.
Ezt egy szóval sem állítottam...csak azt, h a régiben nem múlt volna el az idő Iniesta aranylabda nélkül, a mostaniban viszont igen, mert amíg Messi a csapattársa, addig esélye sincs. Szerintem ez hiba, de nem akarok senkit meggyőzni arról, h járna neki a díj, egyszerűen kijelentem, h szerintem igen. Számomra nagyobb a presztizse annak a díjnak, amit ő nyert meg idén, mit az aranylabdának. Mindkettő jó helyre került.Barcaman1993 írta:Nem hinném, hogy a rendszer hibája, hogy más egyszerűen nem tud nyerni...recrea írta: Mert az új rendszer miatt sok ember le fog róla maradni.
Nem hinném, hogy a rendszer hibája, hogy más egyszerűen nem tud nyerni...recrea írta: Mert az új rendszer miatt sok ember le fog róla maradni.
Idén a hasonszőrű (a régi rendszerhez hasonló) szakírók véleménye szerint Iniesta volt a legjobb, csak az egy másik díj.csababarca írta:Közben utánanéztem,csak szakírók szavaztak. Jóformán azok,akik most is szavaznak,és idén a szakírók véleménye szerint is Messi volt a legjobb.
persze,most ez a probléma. mindig van valami probléma.daffy írta:nem.régen nem olyan dologra (gólra) adták,amiből van egy külön elismerés. ennyi az emberek problémájacsababarca írta:Régen se voltak feltételek, csak akkor nem Messi kapta, ezért mindenki boldog volt.
Én meg Messinek, nemcsak a góljai miatt. Mondjuk az sem mellékes, hogy a góljai 60 % át maga készíti elő, e mellett számtalan gólpasszt ad. Ami mégis mindenki fölé emeli, nem az amit csinál, hanem az amilyen sebességgel csinálja.daffy írta:ezzel le is írtad a messit ellenzők fő problémáját. messi az idei bogyót a góljaira kapta. ezt elvitatni nehéz,hisz itt is szinte minden meccs után lehetett olvasni,hogy a gólon,gólpasszon kívül semmit nem csinált. csakhogy arra is megvan a díj,amit aranycipőnek hívnak. én is inkább ezt a vonalat képviselem,amely szerint a bogyót iniestának adnám,aki messi és cr tökéletes reciproka és majd az aranycipőt eldönti a két gólgyáros. az egyetlen szerencséjük,a marketing mellett,hogy rájuk van kihegyezve mindkét csapat és így a gólok száma irdatlan,ami felkelti az emberek figyelmét és gólra is odaadják a golyótcsababarca írta: Persze én is örültem volna ha ő kapja,megérdemelte volna maximálisan,nagy pechje,hogy Messi megint ekkora évet futott. Majd hátha 2013-ban! De ahhoz tőle kicsit "önzőbb" játék kell, próbálkozzon góllövéssel,menne az is neki. Kicsit tökösebb lehetne,és akkor nagyobb eséllyel pályázna egy ilyen díjra!
nem.régen nem olyan dologra (gólra) adták,amiből van egy külön elismerés. ennyi az emberek problémájacsababarca írta:Régen se voltak feltételek, csak akkor nem Messi kapta, ezért mindenki boldog volt.
A díj, amit megnyert, sokkal jobban hasonlít a régi aranylabda rendszerére, ugyanazon elgondolás szerint, ugyanazok szavaznak. Gondolom az nem véletlen, h ezt megnyerte, tegnap meg lemaradt, mint a borravaló. Másak a szempontok.csababarca írta:Ezt hagyjuk már,és ne terjedjen el tényként,hogy a régi rendszer szerint ő nyert volna.
Ez csak találgatás. nem tudhatjuk biztosra.
Maradjunk annyiban,hogy talán (!!!) több esélye lett volna.
Igen, ezt én is így gondolom.csababarca írta:Persze én is örültem volna ha ő kapja,megérdemelte volna maximálisan,nagy pechje,hogy Messi megint ekkora évet futott. Majd hátha 2013-ban! De ahhoz tőle kicsit "önzőbb" játék kell, próbálkozzon góllövéssel,menne az is neki. Kicsit tökösebb lehetne,és akkor nagyobb eséllyel pályázna egy ilyen díjra!
ezzel le is írtad a messit ellenzők fő problémáját. messi az idei bogyót a góljaira kapta. ezt elvitatni nehéz,hisz itt is szinte minden meccs után lehetett olvasni,hogy a gólon,gólpasszon kívül semmit nem csinált. csakhogy arra is megvan a díj,amit aranycipőnek hívnak. én is inkább ezt a vonalat képviselem,amely szerint a bogyót iniestának adnám,aki messi és cr tökéletes reciproka és majd az aranycipőt eldönti a két gólgyáros. az egyetlen szerencséjük,a marketing mellett,hogy rájuk van kihegyezve mindkét csapat és így a gólok száma irdatlan,ami felkelti az emberek figyelmét és gólra is odaadják a golyótcsababarca írta: Persze én is örültem volna ha ő kapja,megérdemelte volna maximálisan,nagy pechje,hogy Messi megint ekkora évet futott. Majd hátha 2013-ban! De ahhoz tőle kicsit "önzőbb" játék kell, próbálkozzon góllövéssel,menne az is neki. Kicsit tökösebb lehetne,és akkor nagyobb eséllyel pályázna egy ilyen díjra!
Nagy igazság, (ebből is kifolyólag) a régi rendszer szerint ő nyert volna. Nálam hatalmas játékos, nyugodtan lehet emlegetni a történelem legjobbjaival egy lapon. Szimpátiát nem is említem.messideco írta:Simán megérdemelte volna, de Messinek és Ronaldonak akkora a marketingértéke, hogy Iniestára talán nem is figyeltek/tünk eléggé...
Akármennyire is "érdektelen" lenne neki az aranylabda, azért másodjára(?) van ott, ej karnyújtásnyira a legnagyobb elismeréstől, amit egy focista megkaphat. Az lenne természetellenes, ha nem lenne kicsit, a lelke mélyén csalódott. Ez anno Xavinal is azért látható volt szerintem.Mezner2 írta:Csodálkozom,hogy ide még nem írt senki.
Először is Ini arckifejezése csak nekem volt furcsa? Mintha csalódottság ült volna ki az arcára az eredménykihirdetésekor,ami nekem azért meglepő mivel róla azt gondoltam,hogy ezek hidegen hagyják.
Másodszor szerintem rengeteg hálával tartoznak neki a szurkolok,azért amit a 2012-es évben nyújtott,és adott a csapatnak.
A statisztikái nem kiemelkedőek,ennek ellenére szinte minden támadásban kulcsfontosságú szerepe van,az 1az1 elleni csatáit rendre megnyeri,így folyamatos létszámfölényt biztosít nekünk játékunk alapjához,az apró háromszögek kialakításához.
Nincs szerencséje,mert Messi ellen egy ilyen szavazáson győzedelmeskedni,azt jelenti,mintha a csúcson lévő Phelps ellen úsznál,nincs semmi esélyed,ennek ellenére Ininek már egyszer sikerült,és még fog is,ebben nem is kételkedek:)
Messi szavai is sokatmondóak:
"Szeretném megosztani a díjat a barcelonai illetve az argentin válogatottbeli csapattársaimmal, s különösen Andrésnek ajánlom, akivel élmény és megtiszteltetés nap mint nap együtt edzeni és játszani. "