Andrés Iniesta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Alcantara
Director del Fútbol

2013.01.08. 19:16:59

Olvasgatom itt ezt a sok kommentet:Messi vagy Iniesta?, Iniesta vagy Messi?
Érvek pro és kontra.

Van még egy olyan csapat a földgolyón, akinek a szurkolótábora ilyen kellemes gondon vitázik? :lol:
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.08. 19:07:13

daffy írta:
csababarca írta:Régen se voltak feltételek, csak akkor nem Messi kapta, ezért mindenki boldog volt.
nem.régen nem olyan dologra (gólra) adták,amiből van egy külön elismerés. ennyi az emberek problémája
És szerinted ezt el lehet választani egymástól?
Ha van egy csávó 91gólt lő,akkor van bárki aki ezt figyelmen kívül hagyja amikor az év játékosáról szavaznak ??
Nem is lenne korrekt dolog sztem
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.08. 18:52:06

csababarca írta:Nem tudom,nem ismerem név szerint,hogy akkor kik szavaztak. csak hogy UEFA-tagországos újságírók. Most meg ugyanez a kör,kibővítve a FIFA tagországos újságírókkal.
Akinek van energiája az összesítse csak az UEFA-s tagországok zsurnalisztáinak szavazatait. És akkor kiderül,hogy hogy szavaztak.
Mert azt ne gondolja senki,hogy annál a díjnál hozzáértőbbek szavaztak,mint a mostani küldöttek.
Végül is egyről beszélünk, valószínűleg ugyanaz a kör, szerintem is, mondjuk nem tudom, mennyi idő telt el a két szavazás között, de azóta Messi brutálisan teljesít.
csababarca írta:Futball csúcsa persze, de ezt a díjat évre adják. Az meg egy 7 meccses sorozat, egy hónap alatt lemegy. Plusz azért megkapják a díjakat,már a vb után. Persze ha valaki totálisan kiemelkedik egy ilyen torna mezőnyéből,akkor megértem. Mint Ronaldo 2002-ben. Ő ott abszolút kiemelkedett,még akkor is,ha egész tavasszal jóformán nem játszott.
De sem a 2010es VB-n,sem a mostani EB-n nem volt olyan ember,aki kiemelkedett a többiek közül. Még a gólkirályi címnél is holtversenyek alakultak ki ilyen 3-gólokkal.
Szóval nem azt mondom,hogy ne emeljék ki, de csak akkor ha tényleg van valaki aki kiemelkedik. Sajnos,nem sajnos,ez a spanyol válogatott nem az amiből egy valaki kiemelkedik,hanem az, akik csapatként működnek tökéletesen.
Abszolút átjön, amit írsz, és egyet is értek benne. Iniesta peche vagy szerencséje (nézőpont kérdése) az, h a spanyol válogatott csapatként erős, nem is tud és nem is kell annyira kiemelkednie, hiszen hozzá hasonló szinten van még 4-5 játékos, és a többiek sem épp ügyetlenek. Ergo, nem kell a hátára venni a csapatot és cipelni, ezért nem szembetűnő a teljesítménye.
Mondjuk szerintem a vb legjobbja, eb legjobbja címeknek rá kell segíteni az aranylabdára.
Ma már nincsenek is olyan kiemelkedő egyéniségek, mint 10 évvel ezelőtt.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.08. 18:35:54

recrea írta:
csababarca írta:Nagyjából ugyanazon újságírók szavaztak akkor és most. és mondom,az újságíróknál sem nyert volna Iniesta. Szóval érdekes az egész.
Most lehet nem egyről beszélünk, de ugyanazok az újságírók vagy legalább ugyanaz a kör szavazott most is, mint a régi rendszerben? Nem hiszem, mert pl. most sokkal több ország (FIFA tagoké is) zsurnalisztája szavazott. Csak mert mondom, az újságíróknál idén Iniesta nyert és ez ugyanaz a kör, mint akik a régi rendszerben szavaztak az aranylabdára.
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Best_ ... rope_Award

Elbeszélünk egymás mellett, nem értitek mire akarok kilyukadni. A lényeg, h ennek a szavazásnak már köze sincs a régi szavazáshoz.
csababarca írta:Nah mindegy,mondjuk én sose voltam híve ennek a VB-t EB-t emeljük ki dolognak,biztos azért gondolkozom így.
Nekem mondjuk tetszett ez a dolog, mert szerintem ez a futball csúcsa, ízlések és pofonok.

Nem tudom,nem ismerem név szerint,hogy akkor kik szavaztak. csak hogy UEFA-tagországos újságírók. Most meg ugyanez a kör,kibővítve a FIFA tagországos újságírókkal.
Akinek van energiája az összesítse csak az UEFA-s tagországok zsurnalisztáinak szavazatait. És akkor kiderül,hogy hogy szavaztak.
Mert azt ne gondolja senki,hogy annál a díjnál hozzáértőbbek szavaztak,mint a mostani küldöttek.

Futball csúcsa persze, de ezt a díjat évre adják. Az meg egy 7 meccses sorozat, egy hónap alatt lemegy. Plusz azért megkapják a díjakat,már a vb után. Persze ha valaki totálisan kiemelkedik egy ilyen torna mezőnyéből,akkor megértem. Mint Ronaldo 2002-ben. Ő ott abszolút kiemelkedett,még akkor is,ha egész tavasszal jóformán nem játszott.
De sem a 2010es VB-n,sem a mostani EB-n nem volt olyan ember,aki kiemelkedett a többiek közül. Még a gólkirályi címnél is holtversenyek alakultak ki ilyen 3-gólokkal.
Szóval nem azt mondom,hogy ne emeljék ki, de csak akkor ha tényleg van valaki aki kiemelkedik. Sajnos,nem sajnos,ez a spanyol válogatott nem az amiből egy valaki kiemelkedik,hanem az, akik csapatként működnek tökéletesen.

Nah mindegy,valószínűleg nem jön át amit írok,mert nem biztos hogy a legjobban fogalmazok. Ez az én véleményem,én így gondolom,és ezért sem tetszett Canna aranylabdája,amit 6 éve is így leírtam.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.08. 18:34:28

recrea írta:Csak mert mondom, az újságíróknál idén Iniesta nyert és ez ugyanaz a kör, mint akik a régi rendszerben szavaztak az aranylabdára.
Csak azt ne felejtsd el, hogy Iniesta azt a díjat rögtön az EB után kapta, amikor torony magasan mindenki felett volt. Mondjuk én azt a díjat is simán Messinek adtam volna, de az aranylaszti kérdése nem volt kérdés. Egyszerűen Messi annyival mindenki felett van, hogy lehet mondani, hogy ez meg az mekkora játékos, és mégsem nyer aranylabdát. Van jobb, ezt a jobbat Leo Messinek hívják, akinek úgy néz ki, hogy a pályafutása során nem csak 1 igazán jó szezon esett le neki.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.08. 18:18:28

csababarca írta:Nagyjából ugyanazon újságírók szavaztak akkor és most. és mondom,az újságíróknál sem nyert volna Iniesta. Szóval érdekes az egész.
Most lehet nem egyről beszélünk, de ugyanazok az újságírók vagy legalább ugyanaz a kör szavazott most is, mint a régi rendszerben? Nem hiszem, mert pl. most sokkal több ország (FIFA tagoké is) zsurnalisztája szavazott. Csak mert mondom, az újságíróknál idén Iniesta nyert és ez ugyanaz a kör, mint akik a régi rendszerben szavaztak az aranylabdára.
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Best_ ... rope_Award

Elbeszélünk egymás mellett, nem értitek mire akarok kilyukadni. A lényeg, h ennek a szavazásnak már köze sincs a régi szavazáshoz.
csababarca írta:Nah mindegy,mondjuk én sose voltam híve ennek a VB-t EB-t emeljük ki dolognak,biztos azért gondolkozom így.
Nekem mondjuk tetszett ez a dolog, mert szerintem ez a futball csúcsa, ízlések és pofonok.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.08. 18:14:57

sura írta:Messi bezzeg első helyre tette Iniestat. Köztük minden rendben van.
Hát még jó, hogy nem Cét tette első helyre :D :roll:
sura
Jugador d'estrella

2013.01.08. 18:12:36

Messi bezzeg első helyre tette Iniestat. Köztük minden rendben van.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.08. 18:01:35

Nagyjából ugyanazon újságírók szavaztak akkor és most. és mondom,az újságíróknál sem nyert volna Iniesta. Szóval érdekes az egész.
Nah mindegy,mondjuk én sose voltam híve ennek a VB-t EB-t emeljük ki dolognak,biztos azért gondolkozom így.

Persze azt nem vitatom,hogy Ini is érdemelne aranylasztit,sajnos még nincs neki,de nyerhet még,de ahhoz elő kell lépnie egy kicsit, magára vállalni nagyobb terheket! ez lehet a kulcs neki. Sajnos jelenleg még mindig túlságosan megbújik Messi és Cé mögött.
Most jobban örülök neki,hogy Messi kaptam,mert kivételes játékos,és bőven megérdemelte a 4.et.
Viszont ha jövőre is odakerülnek megint,akkor már Iniesta sikeréért fogok maximálisan szorítani,mert akkora zseni a gyerek,hogy muszáj aranylabdát kapnia.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.08. 17:53:45

Barcaman1993 írta:
recrea írta: Mert az új rendszer miatt sok ember le fog róla maradni.
Nem hinném, hogy a rendszer hibája, hogy más egyszerűen nem tud nyerni...
Ezt egy szóval sem állítottam...csak azt, h a régiben nem múlt volna el az idő Iniesta aranylabda nélkül, a mostaniban viszont igen, mert amíg Messi a csapattársa, addig esélye sincs. Szerintem ez hiba, de nem akarok senkit meggyőzni arról, h járna neki a díj, egyszerűen kijelentem, h szerintem igen. Számomra nagyobb a presztizse annak a díjnak, amit ő nyert meg idén, mit az aranylabdának. Mindkettő jó helyre került.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.08. 17:44:10

recrea írta: Mert az új rendszer miatt sok ember le fog róla maradni.
Nem hinném, hogy a rendszer hibája, hogy más egyszerűen nem tud nyerni...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.08. 17:33:36

csababarca írta:Közben utánanéztem,csak szakírók szavaztak. Jóformán azok,akik most is szavaznak,és idén a szakírók véleménye szerint is Messi volt a legjobb.
Idén a hasonszőrű (a régi rendszerhez hasonló) szakírók véleménye szerint Iniesta volt a legjobb, csak az egy másik díj.

Én nem vitatom az igazságosságát, csak régen nekem többet jelentett az aranylabda szavazás, különlegesebb, elegánsabb, "szakmaibb" volt, sokkal nagyobb tisztelet övezte.

Persze annak is megvolt a hibája, de jobban tetszett és szerintem az alapján Iniesta kapta volna. Mert az új rendszer miatt sok ember le fog róla maradni.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.08. 14:06:45

Te jó ég, még mindig ezen megy a vita... :roll:
Nem tökmind1, hogy mire adják? Nincs semmilyen írott szabály, hogy a legtöbb gólt lövőnek, a legtechnikásabb játékosnak, vagy a világbajnok csapat teljesen véletlenszerűen kiválasztott védőjének kell adni. Egy teljességgel hiteltelen zsűri hozzávág valakihez egy díjat, aztán megyünk tovább.
Éppenséggel szavazhatott volna mindenki az alapján, hogy kinek van szebb arca, és azért az amerikai szamoai és hasonló csékák szakmai hozzáértése alapján ez könnyen lehet, hogy így is volt.
Régen sem volt igazságos, most sem az, főleg h mindenki tud találni valamit, ami alapján bele lehet kötni az egészbe. 2010-ig az volt a baj, hogy nettó 7 jó meccsre ezt meg lehet kapni, ha az történetesen a vb-re esik, most meg az a baj, hogy a brutális egész éves teljesítmény mellé nem nyert kupát stb.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.08. 13:58:20

daffy írta:
csababarca írta:Régen se voltak feltételek, csak akkor nem Messi kapta, ezért mindenki boldog volt.
nem.régen nem olyan dologra (gólra) adták,amiből van egy külön elismerés. ennyi az emberek problémája
persze,most ez a probléma. mindig van valami probléma.
az aranycipőt meg csak a bajnoki gólokra adják,úgyhogy egyáltalán nincs díja annak,amit ő véghezvitt.
Ha Gomezi szinten lenne,hogy csak bepattannak róla a gólok,20 percenként találkozik a játékszerrel megértenélek,de így nem tudlak.
barca2010
Jugador d'estrella

2013.01.08. 13:57:41

daffy írta:
csababarca írta: Persze én is örültem volna ha ő kapja,megérdemelte volna maximálisan,nagy pechje,hogy Messi megint ekkora évet futott. Majd hátha 2013-ban! De ahhoz tőle kicsit "önzőbb" játék kell, próbálkozzon góllövéssel,menne az is neki. Kicsit tökösebb lehetne,és akkor nagyobb eséllyel pályázna egy ilyen díjra!
ezzel le is írtad a messit ellenzők fő problémáját. messi az idei bogyót a góljaira kapta. ezt elvitatni nehéz,hisz itt is szinte minden meccs után lehetett olvasni,hogy a gólon,gólpasszon kívül semmit nem csinált. csakhogy arra is megvan a díj,amit aranycipőnek hívnak. én is inkább ezt a vonalat képviselem,amely szerint a bogyót iniestának adnám,aki messi és cr tökéletes reciproka és majd az aranycipőt eldönti a két gólgyáros. az egyetlen szerencséjük,a marketing mellett,hogy rájuk van kihegyezve mindkét csapat és így a gólok száma irdatlan,ami felkelti az emberek figyelmét és gólra is odaadják a golyót
Én meg Messinek, nemcsak a góljai miatt. Mondjuk az sem mellékes, hogy a góljai 60 % át maga készíti elő, e mellett számtalan gólpasszt ad. Ami mégis mindenki fölé emeli, nem az amit csinál, hanem az amilyen sebességgel csinálja.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
daffy
Madridista

2013.01.08. 13:48:05

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.08. 13:38:40

Azért az,hogy Messi a meccsein semmit nem csinált,elég nagy hazugság. volt a szezonban 5-6 ilyen meccse. semmivel nem több mint a másik két esélyesnek.
Messi aktív részese a Barca játékának,nem egy szimpla befejező,lesipuskás támadó.
Itt nem olyan gólmennyiségről beszélünk,hogy lőtt 30 gólt egy évben és arra kaptam. 91-t lőtt,ami példa nélküli a modern labdarúgásban, egy olyan korban, ahol a barca ellen 10 ember védekezik, zónázik a 16on belül.
Nem tudom,hogy a régi rendszerben kik szavaztak, de mitől volt jobb,hogy Cannavaro 2006-ban 3-4 jó meccsre díjat kapott? azon jobban fel lehetett háborodni,tekintve,hogy még a vb-legjobbja sem ő lett. Most 3 kiváló labdarúgó versengett, akik közül bármelyik megkaphatta volna,mind mellett vannak érvek.
Közben utánanéztem,csak szakírók szavaztak. Jóformán azok,akik most is szavaznak,és idén a szakírók véleménye szerint is Messi volt a legjobb. 2010ben nem,az más tészta.
Messi különleges dolgot csinált 2012-ben,mert nem normális az a gólmennyiség amit lehozott, ezt most díjazták az emberek. lehet idén rúg 80at,de mégse nyeri majd meg a bogyót.
Amíg nincsenek lefektetve feltételek,amiket teljesíteni kell,addig felesleges vitázni ezen. Régen se voltak feltételek, csak akkor nem Messi kapta, ezért mindenki boldog volt.
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.08. 13:23:53

csababarca írta:Ezt hagyjuk már,és ne terjedjen el tényként,hogy a régi rendszer szerint ő nyert volna.
Ez csak találgatás. nem tudhatjuk biztosra.
Maradjunk annyiban,hogy talán (!!!) több esélye lett volna.
A díj, amit megnyert, sokkal jobban hasonlít a régi aranylabda rendszerére, ugyanazon elgondolás szerint, ugyanazok szavaznak. Gondolom az nem véletlen, h ezt megnyerte, tegnap meg lemaradt, mint a borravaló. Másak a szempontok.
csababarca írta:Persze én is örültem volna ha ő kapja,megérdemelte volna maximálisan,nagy pechje,hogy Messi megint ekkora évet futott. Majd hátha 2013-ban! De ahhoz tőle kicsit "önzőbb" játék kell, próbálkozzon góllövéssel,menne az is neki. Kicsit tökösebb lehetne,és akkor nagyobb eséllyel pályázna egy ilyen díjra!
Igen, ezt én is így gondolom.
daffy
Madridista

2013.01.08. 13:19:23

csababarca írta: Persze én is örültem volna ha ő kapja,megérdemelte volna maximálisan,nagy pechje,hogy Messi megint ekkora évet futott. Majd hátha 2013-ban! De ahhoz tőle kicsit "önzőbb" játék kell, próbálkozzon góllövéssel,menne az is neki. Kicsit tökösebb lehetne,és akkor nagyobb eséllyel pályázna egy ilyen díjra!
ezzel le is írtad a messit ellenzők fő problémáját. messi az idei bogyót a góljaira kapta. ezt elvitatni nehéz,hisz itt is szinte minden meccs után lehetett olvasni,hogy a gólon,gólpasszon kívül semmit nem csinált. csakhogy arra is megvan a díj,amit aranycipőnek hívnak. én is inkább ezt a vonalat képviselem,amely szerint a bogyót iniestának adnám,aki messi és cr tökéletes reciproka és majd az aranycipőt eldönti a két gólgyáros. az egyetlen szerencséjük,a marketing mellett,hogy rájuk van kihegyezve mindkét csapat és így a gólok száma irdatlan,ami felkelti az emberek figyelmét és gólra is odaadják a golyót
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.08. 13:13:00

Ezt hagyjuk már,és ne terjedjen el tényként,hogy a régi rendszer szerint ő nyert volna.
Ez csak találgatás. nem tudhatjuk biztosra.
Maradjunk annyiban,hogy talán (!!!) több esélye lett volna.

Persze én is örültem volna ha ő kapja,megérdemelte volna maximálisan,nagy pechje,hogy Messi megint ekkora évet futott. Majd hátha 2013-ban! De ahhoz tőle kicsit "önzőbb" játék kell, próbálkozzon góllövéssel,menne az is neki. Kicsit tökösebb lehetne,és akkor nagyobb eséllyel pályázna egy ilyen díjra!
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.08. 13:01:58

messideco írta:Simán megérdemelte volna, de Messinek és Ronaldonak akkora a marketingértéke, hogy Iniestára talán nem is figyeltek/tünk eléggé...
Nagy igazság, (ebből is kifolyólag) a régi rendszer szerint ő nyert volna. Nálam hatalmas játékos, nyugodtan lehet emlegetni a történelem legjobbjaival egy lapon. Szimpátiát nem is említem.
messideco
Presidente del Barça

2013.01.08. 12:51:57

Simán megérdemelte volna, de Messinek és Ronaldonak akkora a marketingértéke, hogy Iniestára talán nem is figyeltek/tünk eléggé...
Kép
"And my heart will leave you never."
Alcantara
Director del Fútbol

2013.01.08. 12:44:37

Bárki lett volna a másik két játékos ugyanaz a csalódottság ült volna ki az arcukra. Természetes emberi reakció. Ez eddig is így volt, viszont 20 éve nem közvetítették ezt, nem volt ilyen jellegű gála sem, más volt a szavazás jellege is, így az akkori második és harmadik nem élhette át a nagy csalódást ennyire intenzíven.

Én is sajnálom Iniestát, voltak olyan évek, amikor ő és CR szinte 100%-os fölénnyel nyertek volna (pld: Nedved, Cannavaro stb.. győzelmének évében).
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.08. 12:39:34

Mezner2 írta:Csodálkozom,hogy ide még nem írt senki.
Először is Ini arckifejezése csak nekem volt furcsa? Mintha csalódottság ült volna ki az arcára az eredménykihirdetésekor,ami nekem azért meglepő mivel róla azt gondoltam,hogy ezek hidegen hagyják.

Másodszor szerintem rengeteg hálával tartoznak neki a szurkolok,azért amit a 2012-es évben nyújtott,és adott a csapatnak.
A statisztikái nem kiemelkedőek,ennek ellenére szinte minden támadásban kulcsfontosságú szerepe van,az 1az1 elleni csatáit rendre megnyeri,így folyamatos létszámfölényt biztosít nekünk játékunk alapjához,az apró háromszögek kialakításához.
Nincs szerencséje,mert Messi ellen egy ilyen szavazáson győzedelmeskedni,azt jelenti,mintha a csúcson lévő Phelps ellen úsznál,nincs semmi esélyed,ennek ellenére Ininek már egyszer sikerült,és még fog is,ebben nem is kételkedek:)
Messi szavai is sokatmondóak:
"Szeretném megosztani a díjat a barcelonai illetve az argentin válogatottbeli csapattársaimmal, s különösen Andrésnek ajánlom, akivel élmény és megtiszteltetés nap mint nap együtt edzeni és játszani. "
Akármennyire is "érdektelen" lenne neki az aranylabda, azért másodjára(?) van ott, ej karnyújtásnyira a legnagyobb elismeréstől, amit egy focista megkaphat. Az lenne természetellenes, ha nem lenne kicsit, a lelke mélyén csalódott. Ez anno Xavinal is azért látható volt szerintem.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.08. 12:00:25

Csodálkozom,hogy ide még nem írt senki.
Először is Ini arckifejezése csak nekem volt furcsa? Mintha csalódottság ült volna ki az arcára az eredménykihirdetésekor,ami nekem azért meglepő mivel róla azt gondoltam,hogy ezek hidegen hagyják.

Másodszor szerintem rengeteg hálával tartoznak neki a szurkolok,azért amit a 2012-es évben nyújtott,és adott a csapatnak.
A statisztikái nem kiemelkedőek,ennek ellenére szinte minden támadásban kulcsfontosságú szerepe van,az 1az1 elleni csatáit rendre megnyeri,így folyamatos létszámfölényt biztosít nekünk játékunk alapjához,az apró háromszögek kialakításához.
Nincs szerencséje,mert Messi ellen egy ilyen szavazáson győzedelmeskedni,azt jelenti,mintha a csúcson lévő Phelps ellen úsznál,nincs semmi esélyed,ennek ellenére Ininek már egyszer sikerült,és még fog is,ebben nem is kételkedek:)
Messi szavai is sokatmondóak:
"Szeretném megosztani a díjat a barcelonai illetve az argentin válogatottbeli csapattársaimmal, s különösen Andrésnek ajánlom, akivel élmény és megtiszteltetés nap mint nap együtt edzeni és játszani. "
Válasz küldése