bence0330 írta: ↑2024.10.04. 13:41:05
4-3-3? Nem tudom, Flick mennyire akarja ezt. DJ szerintem egyedüli pivotnak mindenképp kevés. Télen remélem Chris bekerül oda majd. Amúgy reális. Én mondjuk Olmót és Raphinhát eleve cserélném, Olmo sokkal inkább "balszélső" (főleg, hogy neki is igazából csak a tizehatos sarkáig kéne kimenni, szóval igazából második 10-es lenne, mint a brazil, csak jobblábasként jobban lábra áll neki). Fermín nem elhalt dolog oda, vele nem tudom mi lesz, szerintem mindenképp ő lesz Forttal együtt az edzőváltás + a nyári transzfer nagy vesztese, nem látom, hogy bárhol többet kapna epizódszerepnél, pedig közben nagyon jó játékos.
Én abból indulok ki, hogy Flick nem akart vkp-s igazolást. Biztosan akart volna, ha lenne pénz, de nem volt prioritás szerintem.
Most is Pedri játszik dupla pivotban, de ez a valóságban úgy néz ki, hogy sima kp-t játszik. Olmo rengetegszer visszalépett a helyére, és ő vitte, cselezte fel a labdát. Szerintem ez nagyon jól nézett ki. Én továbbra sem látom Raphinhaban azt a kp-t, de Ferminben sem. Mind a kettőt kedvelem, de nem ezek az erényeik, így nem cserélném meg Olmot és Raphinhát.
Majd kiderül De Jong mennyire tud védekezni, amúgy tavaly már elég jó számokat hozott, és nem is ez a lényeges szerintem Flick taktikájában. Viszont nagyon nagy erősítés lehet a labdakihozataloknál, felpasszoknál.
Tegnap mindenhol lehozták Xavier Bosch cikkét, hogy Flicknek javítani kell a védekezésen, mert 10 meccs alatt kaptunk 11 gólt. Közben 30+ rúgtunk. Szerintem sokan még most is furcsállják Flick taktikáját.
https://barcauniversal.com/villarreal-m ... cks-style/
Itt van Marcelino véleménye.
A jelenlegi helyzetünkben örülök a sok gólos meccseknek, a BL kieséses szakaszba, vagy a Bayern elleni meccs nem nagyon izgat, mert alapból jobb a keretük, és simán kikaphatunk egy védekező csapattal is.
Szerintem pedig ez a Flick féle foci sokkal közelebb áll az eredeti Barca DNS-hez, mint az utóbbi 10 év meddő tiki-takája. Ha feltoljuk majdnem a félpályáig a védelmünket, szerintem nem is szükséges 2 vkp-s a rendszerbe. A gyors védők annál inkább.
Nekem személy szerint nagyon elegem volt abból, hogy támadgatunk, passzolgattunk, járatjuk körbe a labdát, a kontrákból ugyan úgy nyeltük a gólokat, cserébe a játékunk is impotens volt.
Szerintem simán elfér a krearivitás, még egy támadó szellemű kp-s a csapatban, és ha Gavi és De Jong egészséges marad, nálam egy bal szélső lenne a prioritás.
Yamal és Raphinha ezt nem fogja bírni, Fatitól nem sokat várok, Ferran pedig szerintem kevés ezen a szinten.
Szerk: valahogy úgy látom a kp-ok helyzetét, ahogy Chino megfogalmazta a Pedri topicban.