Ousmane Dembélé
Ebből úgy lehetne még némi pénzt csinálni, ha pl 5 millióért kölcsönbe odaadni fél évre Newcastlebe. Nekik azonnal kell a segítség nehogy kiessenek, ő már erre a fél évre is kaphat még több pénzt, nyáron ha nem esett ki a csapat ottmarad, ha kiesett továbbáll, nekünk meg lenne bérkeret plusz az 5 millió.
- barca0417
- Entrenador del Barça
Lényeg a lényeg, mehet amerre lát. Most már több a gond vele, mint amennyit ad a csapatnak. Pedig jó képességű játékos, de én még a télen megszabadulnék tőle, akár játékos cserével, akár egy pár milláért, de neki lefőtt a kávé.
Eddig amikor igazán szükség lett volna rá a nehezebb időszakokban, sose volt elérhető.
Voltak jó meccsei, fontos góljai, de most már ne foglalja a helyet a keretben, meg a költségvetésben.
Eddig amikor igazán szükség lett volna rá a nehezebb időszakokban, sose volt elérhető.
Voltak jó meccsei, fontos góljai, de most már ne foglalja a helyet a keretben, meg a költségvetésben.

-
- Capitá del Barça
A játékosügynök megbízott/meghatalmazott képviselő. Nem alkalmazott, vagy rabszolga, aki meg se szólalhat a Te engedélyed nélkül. Épp az a feladata, hogy a játékosok érdekét képviselje és annak hangot adjon. Lehet Te megmondod az ügyvédednek, hogy pontosan mit mondjon a bíróságon, vagy a villanyszerelőnek is Te mondod meg melyik kábeleket kösse össze, de általánosságban ez nem így megy.

Ráadásul az idézet alapján az ügynöke sem Xaviba szállt bele konkrétan, hanem szakmai döntéseket és a napi menedzsmentet kritizálta, szándékosan nagyvonalakban. Ez elég sok mindent és mindenkit takarhat. Valószínűleg szándékosan így fogalmazott, mert nincs valódi, mögöttes tartalom. Szimplán tárgyalási pozíciót próbál csinálni magának.
Amúgy pedig ha kicsit is követed a sporthíreket, akkor ilyen nyilatkozatokat játékosügynököktől napi szinten olvashatsz. Nekik az a feladatuk, hogy tárgyaljanak és az ügyfelüknek és maguknak (a bónuszok, aláírási pénzek, stb. által) is jobb ajánlatokat szerezzenek. Ilyenkor szándékosan próbálják a saját játékosukat a nyílvánosság előtt jobb színben feltüntetni, vagy épp a klubokra hárítani a felelősséget ha nem történik megegyezés. A játékosok pedig sokszor szinte teljesen szabad kezet adnak az ügynökeiknek, vagy hát legyünk őszinték az élsportolók egy része nem éppen atomifizikus, ezért könnyen befolyásolhatóak.
Esetünkben például az elmúlt évek cikkei miatt elég biztosak lehetünk benne, hogy Dembelé sem a legélesebb kés. Még ha nem is ért egyet az ügynöke minden kijelentésével, és elsősorban tényleg maradni szeretne, valószínűleg vakon megbízik abban, hogy az ügynöke a legjobbat akarja neki, és hagyja dolgozni. Nem fog keresztbe tenni neki nyilatkozattal amiben cáfolja az ügynökét. (Ha esetleg követtek a Barcát régebben, akkor például ugyanezt a huzavonát láthattad Messiékkel is évente, és Ő is kb. az aláírás után tett csak nyilatkozatot a tárgyalásokkal kapcsolatban.)
A szerződés aláírásról meg annyit, hogy ilyen esetekben biztos vagyok benne, hogy a játékosok nem olvassák végig szóról szóra a szerződéseket és értelmezik, tudják mi van benne. Elméletileg ezért is van mellette az ügynöke, aki tudja mi van benne, értelmezi és összefoglalja neki, aki ezeket intézi, hogy a játékosnak kvázi aláírnia kelljen tényleg.
Az átlag emberek a legtöbbször nem olvassák végig szórol szóra amit aláírnak (albérlet,munkaszerződés,banki papírok, stb.), hát még az akinek elvileg erre van egy túlfizetett embere/csapata hogy megcsinálja helyette.

A lényeg: Dembelét sok minden miatt elő lehet venni. A profizmus hiánya és a szétszórtság az ittléte elején. A tartós jó teljesítmény hiánya a pályán, vagy hogy egy pénzéhes ügynököt választott. Viszont a srác kapja így is az ívet eleget, sokszor bőven túlzásokba esve. Olyasmiért ne vegyük már elő, amit még csak nem is Ő mondott vagy tett.
Troym írta: ↑2022.01.11. 21:28:31A világ vs. a jólelkű Ousmane "Forrest" Dembelé. A csúnya rossz ügynök, aki helyette nyilatkozik, pedig ő imádja a klubbot. Az edző, aki játszatni merte így úgy amúgy. A klub, amelyik nem akar egy vagyont kifizetni egy hadirokkantnak. Kelleni fog Kubala mellé még egy szobor a camp nou elé.
Kicsit kisarkítod. Ilyen a foci.Ha nem akarnak itt maradni akkor mehetnek amerre látnak. Akkor nagy kár sajnos nem ér minket. Jó lett volna ha... De a fociba ha nincs. Senki nem arra fog emlékezni, hogy a Realnak nem kellett volna BL döntőig jutni 3-ból egyszer sem hanem 3x Bl-t nyert. Ő is jobb lett volna, ha kezelhetőbb, elhivatottabb, profibb, kevésbé törékeny stb. Már mindegy.

Az ügynöki szerepről: Én csak ingatlan ügynökkel kerültem kapcsolatba, ahol szinte fillérekről volt szó, nem milliárdokról (forintban). Nos, a szerződés talán egyértelmű. Na, de ott vannak a kitételek! Gyakorlatilag az aláírás után már Te nem árulhatod az ingatlanodat. Illetve árulhatod, de a jutalékot fizetned kell akkor is, ha te adod el.
S ez csak egy kis ingatlan ügynök akció.
A sportban, fociban ügyvédek csapata dolgozik az ügynök mellett. Így csak szócséplés a vélemény nyílvánítás a látatlan szerződésről.
S ez csak egy kis ingatlan ügynök akció.
A sportban, fociban ügyvédek csapata dolgozik az ügynök mellett. Így csak szócséplés a vélemény nyílvánítás a látatlan szerződésről.
A világ vs. a jólelkű Ousmane "Forrest" Dembelé. A csúnya rossz ügynök, aki helyette nyilatkozik, pedig ő imádja a klubbot. Az edző, aki játszatni merte így úgy amúgy. A klub, amelyik nem akar egy vagyont kifizetni egy hadirokkantnak. Kelleni fog Kubala mellé még egy szobor a camp nou elé.
A teljesítményre meg egy mondat: Luuk 3 gólos, Dest 3 gólpassz, Fati 3+2 kb. Alba 4 gólpassz. Memphis 8 gól és ö lenne a legjobb támadó? 0+2 a bajnokságban. Fura egy következtetés. Nálam ez egy 15 perces csere szintje ránézésre.
A teljesítményre meg egy mondat: Luuk 3 gólos, Dest 3 gólpassz, Fati 3+2 kb. Alba 4 gólpassz. Memphis 8 gól és ö lenne a legjobb támadó? 0+2 a bajnokságban. Fura egy következtetés. Nálam ez egy 15 perces csere szintje ránézésre.
Nem teheti meg. Az ilyen szerződések szerint, az ügynök jár el a szerződéskötéskor, az ő ügynök egyezteti le a díjakat a szerződés részleteket stb. Nem tehet nyilatkozatot sem ilyen téren ami nincs leegyeztetve. Ha megnézed soha senki nem is tett. Abban az esetben pl. ha utolsó pillanatban nem ír alá, az ügynöki díj jár. Raiola kb. 30 millát keresett a Pogba Juventus ügyleten. Szerinted ezt ki fizeti ki akkor ha nem írja alá. Sőt ha megszeg egy ilyen ügynöki szerződést a játékjogába kerülhet akár.Troym írta: ↑2022.01.11. 19:54:50A végén a szerződés aláírása a játékos dolga. Ott azért nem akármit ír alá. Sok milliós bér és ugyanúgy buntetésekről beszélúnk. Na ne már, hogy nem ö dönt, hogy hova ír alá. Egyébként erről az ügynökröl én nem is hallottam ezelőtt. De ha ekkora spíler adjuk el az ügynöknek a játékjogát.
Plusz még valami: ha nem ért egyet az ügynök véleményével kiállhat nyilatkozni, és 100% Xavi mellett áll. Nem hallottam ilyet tőle, tehát egyetért.

A végén a szerződés aláírása a játékos dolga. Ott azért nem akármit ír alá. Sok milliós bér és ugyanúgy buntetésekről beszélúnk. Na ne már, hogy nem ö dönt, hogy hova ír alá. Egyébként erről az ügynökröl én nem is hallottam ezelőtt. De ha ekkora spíler adjuk el az ügynöknek a játékjogát.
Plusz még valami: ha nem ért egyet az ügynök véleményével kiállhat nyilatkozni, és 100% Xavi mellett áll. Nem hallottam ilyet tőle, tehát egyetért.
-
- Entrenador del Barça
Szóval akkor ő a hülye, hogy aláírt egy ilyet, már persze ha aláírt.Feast4 írta: ↑2022.01.11. 19:15:36Ha úgy vesszük igen, de egy komoly ügynöknél nagyon nem. Nem tudod mi van az ügynöki szerződésében. Raiola, vagy Mendes esetében az ügyfelének pl. annyi beleszólása van abba hogy hol játszik, mint nekem a pápaválasztásba.
Olyan szerződési kitételt képzelj el, hogy pl. x időszakonként új szerződést kell kötnie, x összegű ügynöki jutalék fejében. Ha nem akkor ilyen és ilyen ügynöki díjakat kell az ügyfélnek fizetnie, x időszakon keresztül. Tulajdonképp belekényszerítik az ügyfelet, hogy minél nagyobb jobb, szerződést kössön különben egy idő után az ügynöke leeszi a bevételét. Na most, Dembélé nekem nem tűnik okosnak. A fene tudja, hogy mit írt alá.
Másrészt gyanítom befolyásolni is elég könnyű lehet, már csak a két bites tevékenységeit nézve.
De igazából lényegtelen, neki semmi, de tényleg az ég világon SEMMI joga nincs arra, hogy bármit is követeljen!!!
Soha nem volt és soha nem is lesz sehol Ő a húzóember, mert 1 megoldására jut 5 óriási blama (labdaelpattanás, láb alatt elcsúszás rólad beszélek).
Viszlát, nincs rád szükség!
Forca Barca
Ha úgy vesszük igen, de egy komoly ügynöknél nagyon nem. Nem tudod mi van az ügynöki szerződésében. Raiola, vagy Mendes esetében az ügyfelének pl. annyi beleszólása van abba hogy hol játszik, mint nekem a pápaválasztásba.
Olyan szerződési kitételt képzelj el, hogy pl. x időszakonként új szerződést kell kötnie, x összegű ügynöki jutalék fejében. Ha nem akkor ilyen és ilyen ügynöki díjakat kell az ügyfélnek fizetnie, x időszakon keresztül. Tulajdonképp belekényszerítik az ügyfelet, hogy minél nagyobb jobb, szerződést kössön különben egy idő után az ügynöke leeszi a bevételét. Na most, Dembélé nekem nem tűnik okosnak. A fene tudja, hogy mit írt alá.
Másrészt gyanítom befolyásolni is elég könnyű lehet, már csak a két bites tevékenységeit nézve.

Szerintem, ha még Koeman lenne az edző mindig, akkor Dembelé okosabban tenné ha lelép, viszont Xavi képes lehet belőle kihozni a maximumot és ezt kellene megértenie. Nem sok ilyen emberséges edző van, mint Xavi. Másrészt nekünk is szükségünk van Dembelére, ha van rá mód megtartani, akkor meg kell tartani.
Az egy gól és két gólpassz alapján megítélni egy játékost, nem jó hozzáállás.
Az ügynöke kvázi egy alkalmazottja. Ő fizeti az ügynököt és nem fordítva. Szerintem nem nyilatkozhat olyat egyetlen ügynök sem, amivel nem ért egyet maga a játékos.
Az egyetlen szerencséje, hogy kb egész szezonban gondokkal küzdünk ami a támadósort illeti, volt olyan meccs ahol az első keretből már csak ő volt bevethető. Most úgy tűnik visszatér majdnem mindenki, Fati, Ferran, Depay, LDJ, Brait + a fiatalok akik eddig játszottak. Nem egy világverő sor, de Dembelé rég nem szupersztár, hogy ezek az emberek ne szorítsák ki
Ha sikerülne nyáron hozni egy 9-est és Fati most már nem tűnik el hónapokra akkor nem látom értelmét ennek a további vergődésnek Dembelével és az ügynökkel.

Ha sikerülne nyáron hozni egy 9-est és Fati most már nem tűnik el hónapokra akkor nem látom értelmét ennek a további vergődésnek Dembelével és az ügynökkel.
Ha még ez sem elég, hogy kihajítsák, akkor nem tudom mi kell. Oda sz***k, ahonnan enni kap. Kritizálja a csapatot szakmailag, nem elég a pénz, még az edzőbe is belekötnek, aki az egyetlen támogatója. Gondolom lassan jön, hogy miért jobb oldalon játszik, ott szemébe süt a nap is. Döbbenet, hogy még nincs kidobva az u16-al edzeni. Máshol konkrétan ilyenek után te többet nem játszanál.NovaProspekt írta: ↑2022.01.11. 14:01:37Moussa Sissoko (Dembele's agent): "We always talk about money when it comes to the renewal of Ousmane, but it is not only a question of money but also of the day-to-day management.”
Sissoko: “In the match against Linares, he was made to enter the field without training, just after recovering from Covid. It is difficult to understand.”
Ehhez gratulálni kell, h beleáll az egyetlen emberbe, aki kardoskodik a klubnál (a hírek szerint) Dembélé megtartásáért.![]()
Remélem, arról is fog beszélni, h Dembi hányszor késett el az edzésről, ha már a day-to-day managementről van szó.
- NovaProspekt
- Entrenador del Barça
Moussa Sissoko (Dembele's agent): "We always talk about money when it comes to the renewal of Ousmane, but it is not only a question of money but also of the day-to-day management.”
Sissoko: “In the match against Linares, he was made to enter the field without training, just after recovering from Covid. It is difficult to understand.”
Ehhez gratulálni kell, h beleáll az egyetlen emberbe, aki kardoskodik a klubnál (a hírek szerint) Dembélé megtartásáért.

Remélem, arról is fog beszélni, h Dembi hányszor késett el az edzésről, ha már a day-to-day managementről van szó.
Tökkelütött barom ez az ember, pedig iszonyat sokáig védtem én is, de már elég.
Tehetséges, de hülye. Boldogítson másokat.
Nem látom magam előtt, hogy megmentse itt magát pl hogy megnyeri nekünk most a szupekupát, és mindkét meccset eldönti.
Tehetséges, de hülye. Boldogítson másokat.
Nem látom magam előtt, hogy megmentse itt magát pl hogy megnyeri nekünk most a szupekupát, és mindkét meccset eldönti.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
És akkor most még egy védővel hasonlítottuk össze. Mi van, ha Fatival tesszük?

Iszonyúan messze került a klasszis szinttől, 18 őszén volt utoljára az, ha nem vesszük azt a nagyon kevés egymeccses felvillanást. 3,5 éve.
Nézzük meg milyen játékosok vannak top, meg féltop klubokban a széleken, akik ha fiatalok, akkor még például akár fejlődnek is inkább, nem visszafelé, mint a franciánk. Megállás nélkül lehetne sorolni a neveket, akik jobb statokat hoznak le előrefelé is, és közben még akár védőmunkát is ellátnak, ami alól Dembélé kb fel van mentve. És keresnek mondjuk 3-10 milliót.
És még egy dolog: nem hibáztatom Xavit, hogy az egekig magasztalta, jól tette. Elvileg önbizalmat is hzhatott volna, meg az árát is felsrófolhatta volna. De itt szerintem egy nem feltétlenül realitás talaján mozgó játékost talált el a dicséretével, és nagyon a fejébe szállt, elhitte, hogy tényleg ő a világ legjobb jobbszélsője, holott szerintem messze nincs a közelében sem. Szóval kicsit a nyúl vitte el a vadászpuskát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Maradjunk annyuban, hogy nagyon másképp latjuk, hogy mit kéne nyújtania, ha elvileg ő a csapat szupersztárja. 1 db gól harmadosztályú csapatnak, 2 gólpassz, ebből 1 szöglet. Dest idén adott 3 gólpasszt és sokan az egyik leggyengébbnek tartják.drobika írta: ↑2022.01.11. 11:37:06Labdavesztés... Nyilván, ha odapasszolom a legközelebb álló játékosnak ( mint ahogyan azt nálunk rengetegen alibizik ), akkor nem fogok labdát veszteni... Így vizsgálni egy támadót, aki egy-egyet felvállalva mer játszani, aki nálunk olyan ritka, mint a fehér holló, szerintem nem korrekt.
Az, hogy javulhatna tény, mint ahogy az is, hogy egy JÓ Dembele nagyon is kellene.
Most még Xaviba is belekötnek a mundo azt írja. Hajítsák ki minél messzebb. Kb ö az egyetlen lát valamit ebben a balfékben.
- hajnesz
- Entrenador del Barça
Az a baj, hogy az utóbbi meccseken alig vállalja fel az egy-egyezést, utóbbi meccsen konkrétan a labdaátvétellel és az oldalvonallal meccselt kb 45percig.drobika írta: ↑2022.01.11. 11:37:06Labdavesztés... Nyilván, ha odapasszolom a legközelebb álló játékosnak ( mint ahogyan azt nálunk rengetegen alibizik ), akkor nem fogok labdát veszteni... Így vizsgálni egy támadót, aki egy-egyet felvállalva mer játszani, aki nálunk olyan ritka, mint a fehér holló, szerintem nem korrekt.
Az, hogy javulhatna tény, mint ahogy az is, hogy egy JÓ Dembele nagyon is kellene.
Nála 2 állapot van, amikor sérült, akkor azért nem szabad bántani, ha meg netán egészséges 1-2 hónapig, akkor meg azért, mert idő kell, mire formába lendül.
Szerintem is jó lenne nekünk egy csúcs Dembele, de az szerintem nem nálunk fog megtörténni.
-
- Entrenador del Barça
Labdavesztés... Nyilván, ha odapasszolom a legközelebb álló játékosnak ( mint ahogyan azt nálunk rengetegen alibizik ), akkor nem fogok labdát veszteni... Így vizsgálni egy támadót, aki egy-egyet felvállalva mer játszani, aki nálunk olyan ritka, mint a fehér holló, szerintem nem korrekt.
Ha elküldenék, rámehetnének pl. Gaya megszerzésére.
- Chino
- Llegenda del Barça
A L’Équipe, játékos közeli forrásokra hivatkozva lehozta, hogy újabb tárgyalásra kerül sor még januárban, elsősorban Xavi szándéka miatt, aki nagyon ragaszkodna a franciához.
Sissoko sem volt azért gyenge. Lenyilatkozta, hogy ez nem pénz kérdés.

(meg pampogott, hogy miért kellett játszatni a kupában, mikor alig tért vissza)
Igazából nem értem az egészet. Ha Haaland jönne, márpedig úgy tűnik Laporta erre van rákattanva, akkor nincs értelme hosszabbítani/totál felesleges volt hozni Torrest.
Sissoko sem volt azért gyenge. Lenyilatkozta, hogy ez nem pénz kérdés.

(meg pampogott, hogy miért kellett játszatni a kupában, mikor alig tért vissza)
Igazából nem értem az egészet. Ha Haaland jönne, márpedig úgy tűnik Laporta erre van rákattanva, akkor nincs értelme hosszabbítani/totál felesleges volt hozni Torrest.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2022.01.11. 11:04:53-kor.
Forca Barca!!!!