Kovbal88 írta: ↑2021.04.17. 09:10:45
"Furcsa, hogy reagálnom kell erre. 19 mérkőzésen keresztül nem kaptunk ki a spanyol bajnokságban és nekem válaszolnom kell a jövőmre vonatkozó kérdésekre. Ezt el kell fogadnom, de nem értek egyet vele"
Ez az ember tényleg azt gondolja, hogy
- egy sima kiesés a BL legjobb 16 között teljesen normális?
- a Real Madrid simán oda-vissza ver minket a bajnokságban?
- ha kikapunk a kupadöntőben azzal sincs különösebb gond?
Mert lehozott 19 meccset a bajnokságban vereség nélkül. Nem számoltam, mennyi volt belőle igazán látványos és jól sikerült, de nem is ez a lényeges. Hanem, hogy egy ilyen eredmény szerinte feljogosítja őt a további munkára. Szerintem nem ő lesz a mi megmentőnk
Sokat hisztizik, ez tény. De legalább leszokott a felelősséghárításról, mármint a játékosok felé, az engem sokkal jobban idegesített ősszel.
Tény, hogy talált egy formációt, amiben kevesebb gólt kapunk, és felrakja minden egyes meccsen ugyanazt a szürke, nem túl erős, de melós kp-t, ami ezt segíti, és kisebb csapatok ellen Leo behúzza nekünk a meccset. Emiatt sikerült egy kicsit szerencsés, de azért félig-meddig jogos veretlenségi, sőt, győzelmi sorozatot felállítani, ami tényleg szép teljesítmény - nem evidens, hogy ennyi kötelezőt lehozunk. De jól látjuk, hogy erősebb ellenfél ellen ez sajnos nem működik. És én sajna úgy látom, hogy az okok, ami miatt nem működik, alatta nem fognak megváltozni, mert sajnos sok szempontból csökönyös.
Én személy szerint nagyon szeretném, hogy távozzon, de abban igazat kell, hogy adjak, hogy 1-1 meccs nem feltétlenül kellene hogy eldöntsön egy edzői kérdést. Mármint a gondolatmenetét megértem. Nem attól lesz jobb vagy rosszabb a Barca, hogy kikap-e egy meccsen egy közepesen erős csapattól.
Az viszont tény, hogy egész évben csak a kötelezőket tudtuk hozni, és nem voltunk ütőképesek. Ami azért gáz, mert szerintem kb a Pool elleni buktáig olyan csapatunk volt, amit ha bedobunk egy 10-es csoportmeccsbe a maradék 9 legjobb csapattal, akkor mi jöttünk volna ki győztesként, mert kb csak fejben tudtunk addig elveszteni egy egyenes kieséses meccset a tét miatt, de még mi voltunk a legjobbak, és bárkit meg tudtunk verni, sőt, bárki ellen esélyesként léptünk volna ki. Nyilván erősebb volt a keret, és fiatalabb volt Messi, de szerintem a mostani keretben is jóval több van - főleg a középpálya tekintetében, elég Puigra vagy akár a számomra értelmezhetetlen módon a csodameccse után Alena elpasszolására gondolni, aki DJ mellett az egyetlen gyors erős, igazi, modern követelményeknek megfelelő kp-sunk lehetett volna, és hozzáteszem, figyelem a Getafe meccseit miatta, és brutális melót tesz le a pályára, gólpasszokkal, kőkemény távoli lövésekkel. Na mindegy, elkalandoztam - és képesek lennének a srácok ütőképességre. És ezt valahogy nem sikerült majd' egy szezon alatt felépíteni, pedig ennyi időnek már lassan elégnek kellett volna lennie.
Ráadásul pár pozitív és negatív játékosfavorizáláson kívül is látványosan, megbocsáthatatlanul eltaktikázott sok nagy meccset:
1. Klasszikó: Senki nem játszott a helyén, és a végére ilyen 2-8-as felállásban nyomtuk
1. PSG: Piqué és főleg Dest személyében sérülést követően 1. meccsen visszatérő fizikálisan még magukhoz képest is nagyon gyenge játékosokat rakott be egy Mbappéval felálló ellenféllel szemben.
2. Klasszikó: egy az egyben minden, mintha sosem látott volna Reál meccset. A védőink 16 méterre voltak végig az ellen kapujától, a középpályánkat addig kimulasztotta, de mégis feltette egy elsöprő erejű kp ellen, stb.
2. Juve - erre bevallom, nem emlékszem jól, mi volt, de valaminek lennie kellett, hogy 0-3 lett
Szerintem mindhárom meccs akár még nyerhető is lett volna - PSG inkább döntetlen vagy kb 1-2-es méltó vereség - a játékosokat jól használva, nem mad scientistként kezdőzve, felkészülve az ellen erősségeiből. Én ezek miatt akarom elküldeni, nem azért, ha kikapna a Bilbaótól és 3. lenne a bajnokságban. Nekem a kupadöntő nem számít, de egy ilyen éles bajokság sem, ezzel elégedett lennék önmagában.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy