bence0330 írta: ↑2021.11.04. 22:20:45
Coman is jobblábas balszélső ugye. Ezért furcsállom a híreket, hogy őt akarná Xavi. Sterling és ő is egész jók a másik oldalon, de azért nem ott érzik jól magukat, inkább csak a zsenialitásuk miatt éldegélnek el ott is.
Szoktam nézni PL meccseket, és aki nekem nagyon tetszik, az Rafinha a Leedsből. Ballábas is, hihetetlenül jól keveri a labdát, és kegyetlenül gólérzékeny, dinamika is van benne. És végre nem kényszermegoldás lenne. Nem néztem, mozdítható lenne-e, de ha leveszem az igazi Salah féle méregdrága és/vagy mozdíthatatlan sztárokat, akkor nekem ő tetszik most a legjobban talán egész Európában. Aki elég jó, de nem elképzelhetetlen kategória.
Hallottam jókat róla, de nem tudom mennyire van egy top-játékos szintjén. Arra a posztra én inkább Demirrel próbálkoznék. Az előszezonban nagyon jó teljesítményt nyújtott, azóta azért túl sok lehetőséget sem kapott. Nem várható el egy 18 éves játékostól, hogy egyből sztárszinten tolja.
Sanszosnak tartom, hogy a brazilnak is kellene bőven idő, hogy beilleszkedjen és hasonló teljesítményt nyújtson, mint az előző csapatában.
bence0330 írta: ↑2021.11.04. 22:20:45
Középcsatárnak még végre nekünk is kéne valami olyat igazolni, amit mondjuk a Dortmund szokott, egy fiatal játékost - aki azért félig-meddig már kész, és nem csak ígéret. De ehhez kellene Salzburg-Atalanta féle játékosmegfigyelő rendszer. A Salzburgban különösen érdemes lenne nézelődni, nem tudom, ott mit csinálnak, de Haalandon kívül most ment ugye tőlük a Leicesterbe Daka, aki szerintem nem sok idő, mire top5 lesz a posztján (Őt kevesen ismerik még, tavaly 28 meccsen 27 gól/7gólpassz, 72 percenként rúgott gólt. A Leicesterbe mostanában kezdték berakni, nyert már nekik meccseket ott is bőven, láttam a meccseket, ahol beállt, valami félelmetes volt az impact és a magabiztosság, gólérzékenysége. Pedig siralmasak idén a Rókák. Nem mondom, hogy ő az új Haaland, nem is olyan nagyon fiatal már, de nagyon meghatározó középcsatár lesz a következő 10 évben...)
És a rohadék Salzburg pár garasért vette meg Zambiából. Valamit nagyon tudnak, és eltanulhatnánk tőlük...
Valami ilyesmi igazolást szeretnék látni a közeljövőben. Nem 18 évest, hanem 20-25, és már tudjon focizni.
Ha idősebb, akkor viszont hozzunk valami igazi vezér típust a sok fiatal elé.
Egy Atalantának vagy Salzburgnak azért jobbak az esélyeik ami a játékosmegfigyelő rendszerüket illeti. Őket nem szorongatják annyira az eredmények. Kipróbálhatnak 10-12 játékost, akikből lesz 1-2 klasszis, egy Atalantának is a hullagyenge olasz ligában egy top 3 vagy BL indulás már nagy eredmény.
Nekünk, a Realnak, az Atmanak egy bajnoki második hely vagy Bl negyeddöntő már kudarc.
A Salzburgtól viszont nagyon jó lenne lecsapni Adeyemire, jó esély van rá, hogy a jövő legjobb középcsatárai közé fog tartozni. A következő szezonban már szinte 100 %, hogy elviszi valami nagyobb csapat. A bajnokságban 12 meccsen 10 gólja van, a Bl-ben 4 meccsen hármat pakolt el, szóval az eredményességgel sincs nagy baj. Egy 15 millió körül jelenleg hozható lehet, utána már esélytelen.
Az viszont igaz, hogy nem lehet a csapatot csupa tinivel feltölteni, kellenek idősebb, tapasztaltabb, rutinosabb játékosok, viszont talán Xavi lehet a legalkalmasabb arra, hogy, hogyan kell a fiatalokkal bánni, nemcsak fizikailag, de mentálisan is kihozni belőlük a maxot.