Daniel Alvés
- visca el barca
- Presidente del Barça
tegnap a válogatott meccsen is lövöldözgette össze-vissza
én azt nem értem, hogy azért egy aránylag technikás játékos h a francba nem bírja belőnei a labdát egy 10x10-es területre?

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

én meg olyat tudok, hogy 166ból 44 volt jó, na? 

no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater
2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
-
- Llegenda del Barça
GT, sry, hogy lopom a statjaidat az ellenoldal fórumáról, de ha már te nem tetted ide be, akkor én
Ez ugyanis szemet szúrt:
A legtöbb beadás Dani Alves nevéhez fűződik, a brazil összesen 169-szer ívelt középre, ebből 13 vezetett lövéshez vagy fejeshez, 3 pedig gólhoz.
Ezek után szerintem az, aki védi a beadásait már nem nagyon tud mit felhozni, hisz ezek a száraz adatok.

Ez ugyanis szemet szúrt:
A legtöbb beadás Dani Alves nevéhez fűződik, a brazil összesen 169-szer ívelt középre, ebből 13 vezetett lövéshez vagy fejeshez, 3 pedig gólhoz.
Ezek után szerintem az, aki védi a beadásait már nem nagyon tud mit felhozni, hisz ezek a száraz adatok.
De más csapatok nem is azt a játékot játsszák, amit mi. Az sem véletlen, hogy mi nagyon keveset lövünk távolról, mi szeretjük kipasszolgatni, kisakkozni az ellenfelet, és úgy befejezni az akciót. Ebbe pedig nem illik bele a tömérdek elrontott beadás. Meg gondolom Alves aránya azért az általad felsorolástól is alaposan elmarad.barca99 írta:
A beadásokon való lovaglást meg nem tudom feldolgozni, nincs játékos a világon, aki akár csak megközelítené, hogy a próbálkozásainak fele emberhez menjen (legjobbak - Seria A: 373/90, Liga: 237/69, PL: 353/106, Bundesliga: 216/80) szóval a sok buta szakember miért nem tiltja be ezeket? A legtöbbből csak labdavesztés és kontra van.
Aktív játékosok közül csak Messinek és Xavinak van a több asszisztja a Ligában, elég egyszerűen lerendezed a kérdést. Egyébként meg kell nézni tíz hőtérképet, Alves pozíciója nem fullback, hanem wingback, egyszerűen hangsúlyosabbak a támadó feladatai, ebben benne van, hogy nem ér vissza. Bumm, valamit valamiért.LG írta:Ezek tudatában talán azt is megértitek, miért kritizálom Alvest állandóan már egy ideje. A mi játékunk a labdatartásra irányul, ő viszont nagyon sok labdát ad el könnyelműen, és beadásai után is ugye az ellenfél jöhet, tehát az is labdavesztés, még ha nem is annyira veszélyes, mintha a mezőnyben adja el, lehetőséget adva ezzel az ellenfélnek a kontrára. Nagyon sok támadásunk miatta hal el, az ellenfél gyakran az ő elrontott passzaiból indulhat, nem beszélve arról, hányszor nem ér vissza az ellenfél kontráinál. És véleményem szerint a néhány gólpasszával, és a sok futással ezeket a hibákat nem kompenzálja.
A beadásokon való lovaglást meg nem tudom feldolgozni, nincs játékos a világon, aki akár csak megközelítené, hogy a próbálkozásainak fele emberhez menjen (legjobbak - Seria A: 373/90, Liga: 237/69, PL: 353/106, Bundesliga: 216/80) szóval a sok buta szakember miért nem tiltja be ezeket? A legtöbbből csak labdavesztés és kontra van.
- Chino
- Llegenda del Barça
Meg Messi és Iniesta nélkül is.Capon írta: Valahogy más csapatok is megvannak sőőt meccseket nyernek Dani Alves nélkül is.
Olykor sok hibával játszik, de bőven kiegyenlíti azzal a plusszal, amiből a csapat rengeteget profitál. Igaz, hogy nem a legstabilabb védekezésben (és akkor még finom voltam), de nélküle sokkal impotensebb lenne az így sem hatalmas veszélyt jelentő szélünk. Ráadásul kulcsszerepe van a labdakihozatalokban. Ha rendben lenne a középpályás letámadásunk és nem bohóckodnának a középső védőink nem lenne vészes, ha kicsit többször fent ragad. Nem fut egy méterrel sem kevesebbet, és nem megy fel kevesebbszer mint korábban, csak a többi csapatrészünk kevésbé hatékony a szűrésben, így könnyebben jönnek át rajtunk. Azonkívül nagyon sokszor eltolódik a komplett védelmünk hatalmas területet hagyva a szélen.
Lényeg a lényeg, nagyon megéreznénk a hiányát ha nem lenne. Montoya ügyes és fejlődőképes, de egyelőre kanyarban sincs Alveshez képest. Jövőre el kell kezdeni beépíteni, akkor könnyebb lesz elengedni Danit.
Viszont azt nem tartom jó érvnek, hogy Neymarnak könnyebb lesz a beilleszkedés Dani miatt, sőt remélem nem fog nagyon hatni rá, ha ideigazol.
Forca Barca!!!!
Alves-nek nem ez volt a legjobb szezonja, de ilyen kaliberű jobb hátvédet jelenleg nem látok az egész futballvilágban.
Energikus, vastüdejű, technikás, kitűnő passzoló, remekül megérti magát Messi-vel, a védőmunkája is elég jó*, gyakorlatilag bejátssza az egész jobb oldalunkat, miatta jobb oldali támadóra sincs feltétlenül szükség.
Amit elfelejthetne: a magas beívelések.
*kivéve az ellenünk elkövetett kontráknál, de mondjuk olyankor az egész védelmünk érdekesen viselkedett idén, főleg a szezon második felében.
Egyébként Alves megítélése hasonló itt a fórumon, mint Busquets-é. Az emberek egyszerűen nem veszik észre, hogy kulcsfontosságú a taktikánk szempontjából**. Jordi Alba érkeztével mondjuk ez csökkent (vagy kiegyenlítődött? - a két oldal szempontjából), de Alves-ben még bőven van 2 év magas szinten...a többi pedig szintén rajta múlik.
Montoya egyébként nagyon ügyes, de még 1-2 évig biztosan nem bíznám rá az első számú jobb hátvéd szerepét.
**gondolom itt is, mint Busquets-nél, szimpátia alapján döntenek, és lássuk be, hogy pont ez a két ember + Valdes a legkevésbé szerethető alakjai a Barca-nak bizonyos viselkedések miatt. Szóval, valahol megértem, csak ne találják ki mellé, hogy Alves nem tud egyeneset sem rúgni a labdába.
Energikus, vastüdejű, technikás, kitűnő passzoló, remekül megérti magát Messi-vel, a védőmunkája is elég jó*, gyakorlatilag bejátssza az egész jobb oldalunkat, miatta jobb oldali támadóra sincs feltétlenül szükség.
Amit elfelejthetne: a magas beívelések.
*kivéve az ellenünk elkövetett kontráknál, de mondjuk olyankor az egész védelmünk érdekesen viselkedett idén, főleg a szezon második felében.
Egyébként Alves megítélése hasonló itt a fórumon, mint Busquets-é. Az emberek egyszerűen nem veszik észre, hogy kulcsfontosságú a taktikánk szempontjából**. Jordi Alba érkeztével mondjuk ez csökkent (vagy kiegyenlítődött? - a két oldal szempontjából), de Alves-ben még bőven van 2 év magas szinten...a többi pedig szintén rajta múlik.
Montoya egyébként nagyon ügyes, de még 1-2 évig biztosan nem bíznám rá az első számú jobb hátvéd szerepét.
**gondolom itt is, mint Busquets-nél, szimpátia alapján döntenek, és lássuk be, hogy pont ez a két ember + Valdes a legkevésbé szerethető alakjai a Barca-nak bizonyos viselkedések miatt. Szóval, valahol megértem, csak ne találják ki mellé, hogy Alves nem tud egyeneset sem rúgni a labdába.
- Capon
- Llegenda del Barça
Kérdés nyilatkozott-e bármi hasonló kérdésben Dani, ha igen akkor meg mennyire forgatták ki a szavait?? Mert tudjuk Beckham is Messi miatt vonult vissza (NSO cím).
Egyébként meg különösebben nem is marasztalnám, de nem is küldeném el.
Igazából semmi maradandót nem alkot, megszoktuk, hogy ott van és fura lenne ha mást kéne odaképzelni. De igazából azt amit ő csinál azt más is tudná hozni szerintem. Valahogy más csapatok is megvannak sőőt meccseket nyernek Dani Alves nélkül is.
Egyébként meg különösebben nem is marasztalnám, de nem is küldeném el.
Igazából semmi maradandót nem alkot, megszoktuk, hogy ott van és fura lenne ha mást kéne odaképzelni. De igazából azt amit ő csinál azt más is tudná hozni szerintem. Valahogy más csapatok is megvannak sőőt meccseket nyernek Dani Alves nélkül is.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
-
- Jugador d'estrella
roselléket ismerve benne van a pakliban, hogy nyáron távozik. most még nagy pénzeket lehetne érte szakítani, viszont pótolni meg egyáltalán nem tudjuk...a világ egyik legjobb játékosa a posztján, ezért remélem maradni fog. van benne még jó néhány év, és a mentalitása példaértékű lehet mindenki számára. az előző sz@r idénye után megfogadta, hogy ebben a szezonban sokkal jobb lesz, és betartotta ígéretét. ha távozik, nincs miért szégyenkeznie tényleg mindent megtett a csapatért. a vezetőség kezében a döntés. mondjuk neymar akklimatizálódása szempontjából jó volna, ha maradna még legalább egy szezont.
na ja, talán adriano lehetne a helyettese, bár azt olvastam, rá is kirakták az eladó cédulát.
na ja, talán adriano lehetne a helyettese, bár azt olvastam, rá is kirakták az eladó cédulát.
Igen, Montoya, teljesen jó. Volt itt már Oleguer-el is lehozva pár meccs, nem lesz itt világvége ha egy Dani Alves elbattyog Párizsba. Legalább szerezünk egy rakat lóvét.LG írta:Az okos emberek a vezetőségben azért összehoztak egy 0-7-es összesitést a Bayern ellen, és bizony Alves szépen asszisztált hozzá a tömérdek eladott labdájával, és minősíthetetlen védekezésével. Top 3 max az eladott labdákban, és az elrontott beadásokban, bár ezekben lehet, hogy az első is.menczel írta:A hátamon feláll a szőr mikor a top5 (top3?) Dani Alvest, a tucatember Montoyával akarják pótolni a fotelmenedzserek. Örülök, hogy ennél okosabb emberek ülnek a vezetőségben.
Vagy játszik Adriano jobb bekket...
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Az ilyen nyilatkozatok hallatán tudatosult csak bennem, elmúlt szezon végén tényleg egy korszak ért véget. Sajnálnám ha távozna, nem is tudom, hiszem találnánk egy jó szélsőt a helyére. Idén pedig pénz sem igazán lenne rá, mivel csatár, kapus és középső védő a prioritás. Maradni fog.mes írta:"A Barcelona játékosa vagyok, jól érzem magam, de nem zárkózom el a PSG vagy más csapatok elől - mondta Daniel Alvés a Canal+ csatornának. - A Paris hatalmas tervekkel rendelkező ambíciózus klub, amely szeretne nemzetközi szinten is a legjobbak közé kerülni. Kiváló játékosokat szerződtetnek céljaik eléréséhez, néhány klasszis már csatlakozott hozzájuk, jó úton járnak. Tudom, hogy a Monaco is hasonló terveket szövöget, tényleg bárki előtt nyitva áll az ajtóm."
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
Remélem Barcelona kapui is nyitva állnak a távozása előtt, és akkor mindenki boldog lesz.mes írta:"A Barcelona játékosa vagyok, jól érzem magam, de nem zárkózom el a PSG vagy más csapatok elől - mondta Daniel Alvés a Canal+ csatornának. - A Paris hatalmas tervekkel rendelkező ambíciózus klub, amely szeretne nemzetközi szinten is a legjobbak közé kerülni. Kiváló játékosokat szerződtetnek céljaik eléréséhez, néhány klasszis már csatlakozott hozzájuk, jó úton járnak. Tudom, hogy a Monaco is hasonló terveket szövöget, tényleg bárki előtt nyitva áll az ajtóm."

-
- Capitá del Barça
- Kapcsolat:
"A Barcelona játékosa vagyok, jól érzem magam, de nem zárkózom el a PSG vagy más csapatok elől - mondta Daniel Alvés a Canal+ csatornának. - A Paris hatalmas tervekkel rendelkező ambíciózus klub, amely szeretne nemzetközi szinten is a legjobbak közé kerülni. Kiváló játékosokat szerződtetnek céljaik eléréséhez, néhány klasszis már csatlakozott hozzájuk, jó úton járnak. Tudom, hogy a Monaco is hasonló terveket szövöget, tényleg bárki előtt nyitva áll az ajtóm."
Az okos emberek a vezetőségben azért összehoztak egy 0-7-es összesitést a Bayern ellen, és bizony Alves szépen asszisztált hozzá a tömérdek eladott labdájával, és minősíthetetlen védekezésével. Top 3 max az eladott labdákban, és az elrontott beadásokban, bár ezekben lehet, hogy az első is.menczel írta:A hátamon feláll a szőr mikor a top5 (top3?) Dani Alvest, a tucatember Montoyával akarják pótolni a fotelmenedzserek. Örülök, hogy ennél okosabb emberek ülnek a vezetőségben.

- Lionel85
- Llegenda del Barça
Abban az anyagi helyzetben, amiben van most a csapat, nem engedheti meg magának, hogy eladja Alvést és bárkivel is pótolja. Vannak szükségposztok, ahová kell igazán irányítani a figyelmet és az nem a jobbhátvéd posztja. Mindenképpen meg kell tartani Alvést és a kapusposztra, a védelemre és a támadósorra koncentrálni. Nem hiszem, hogy annyira gyatra teljesítményt nyújtott idén, hogy el kéne adni. Szakmailag nem indokolt. Ha egy Monaco pedig csillagászati összeget fizetne, meggondolnám, de jelenleg erre nincsen lehetőség, legalább olyan játékost találni, mint Alvés. Montoya még túl kevés, ezért szerintem ezt a témát be is lehetne fagyasztani, mert nem aktuális Alvés eladása szerintem.

A hátamon feláll a szőr mikor a top5 (top3?) Dani Alvest, a tucatember Montoyával akarják pótolni a fotelmenedzserek. Örülök, hogy ennél okosabb emberek ülnek a vezetőségben.
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Mondjuk amennyire nem bíztak idén Montoyában, mivel lenne jobb ha elmenne Alves?! Szerintem nem sokkal. Valószínűleg új jobbhátvéd után néznénk.
Idén még megtartanám Alvest, azzal a feltétellel, hogy jövőre többet legyen rotálva Montoyával és miután a következő idényben fokozatosan beépítettük, jövő nyáron akár túl is adhatunk Alvesen.
Idén még megtartanám Alvest, azzal a feltétellel, hogy jövőre többet legyen rotálva Montoyával és miután a következő idényben fokozatosan beépítettük, jövő nyáron akár túl is adhatunk Alvesen.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Mondjuk nem értem ezt a hangnemet....Levezették múltkor a bajnoki meccsek topicban,hogy beadni is remekül tud,én azóta nem vitatkozom senkivel Alves ügybenLG írta:Akkor kövesse őt Angliába!Ott úgyis elég, hogy a játéka a sok futásban merül ki.

- JOseppe
- Jugador d'estrella
http://viscaelbarca.blog.hu/2013/05/15/ ... e_a_monaco
Kiváncsi vagyok hogy távozik-e a nyáron.
Ha igen, akkor én mindenképpen Montoyát favorizálom. 
Kiváncsi vagyok hogy távozik-e a nyáron.

Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
-
- Llegenda del Barça
Ez a baj... hogy nincsen neki olyan...miihii írta:
Ennek az embernek ki a répa lehet a stylist-ja!?

Amúgy most kissé "kapóra jöhet" a sérülése, Montoya játszhat a helyén és végre nem a bal oldalon. Persze ehhez Adrianonak is offolnia kell magát.
Akkor kövesse őt Angliába!

-
- Az Év fórumozója 2013
[quote="Deus"][/quote]

Kérvényezném a topik kettébontását,
1. Alves játékával stb. kapcsolatos topik
2. "Álvesdehogynézelmánki" topik

Kérvényezném a topik kettébontását,
1. Alves játékával stb. kapcsolatos topik
2. "Álvesdehogynézelmánki" topik