Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem feltétlenül kellene változtatni. Suarez is nagyon illett ebbe a játékstílusba (csak az idő rajta is fogott), sokszor helyzetbe tudott kerülni, saját magának is ki tudja alakítani ezeket. Haaland rááadásul gyors, nagy munkabírású, labdával sem ügyetlen és bírja a darálót.Peter írta: ↑2021.03.11. 22:57:41Akik nagyon szeretnék Haaland leigazolását, várnék választ néhány kérdésre az alábbiak figyelembevételével :
Salzburg is és a Dortmund is teljesen más focit játszik mint a Barca.
Coutinho, Dembelé, Gríz, mindhárman korábbi csapatuk húzó emberei voltak.
Tegnapi meccsen mit tudott volna csinálni vajon Haaland a busz közepén? (neki terület, lendület kell, legalábbis a Dortmundban ilyen körülmények között érzi jól magát)
Egyébként nekem az a véleményem, hogy nekünk komplett az egész támadás felépítése (ha van ilyen egyáltalán) nem alkalmazkodik a jelenlegi játékosaink képességeihez, de ez más lapra tartozik. Tehát úgy gondoljunk Haalandra, hogy ebbe a játékstílusba kell behelyezni.
Mennyire lehetne nálunk életképes így?
Szerintem bárki előrelépés lenne, aki valódi 9-es és képes érkezni a beadásokra, ösztönösen támadja a kaput, gólérzékeny, van önbizalma, nem pedig tilitolizik a 16-oson belül, mint a jelenlegi keret jó része. Én nem mondom, hogy pont Haaland kell, de egy ilyen karakterű alak, aki nem szarozik, hanem ráküldi (mint pl. Suarez fénykorában). Nyilván nem árt, ha tud passzolni is.Peter írta: ↑2021.03.11. 22:57:41Akik nagyon szeretnék Haaland leigazolását, várnék választ néhány kérdésre az alábbiak figyelembevételével :
Tegnapi meccsen mit tudott volna csinálni vajon Haaland a busz közepén? (neki terület, lendület kell, legalábbis a Dortmundban ilyen körülmények között érzi jól magát)
Egyébként nekem az a véleményem, hogy nekünk komplett az egész támadás felépítése (ha van ilyen egyáltalán) nem alkalmazkodik a jelenlegi játékosaink képességeihez, de ez más lapra tartozik. Tehát úgy gondoljunk Haalandra, hogy ebbe a játékstílusba kell behelyezni.
Én azok között vagyok, akik szeretnék hogy Haaland ideigazoljon, és azt tudom válaszolni a kérdésedre, hogy miatta konkrétan érdemes lenne akár játékstílust is váltani, annyira extra a srác már most, és még mindig csak 20 éves. Ők ketten Bappéval a következő 10-15 év Messije és Ronaldoja lehetnek, elképesztően tehetségesek. Szóval tényleg érdemes lehet hozzá igazítani a játékstílust, ha ideigazolna.Peter írta: ↑2021.03.11. 22:57:41Akik nagyon szeretnék Haaland leigazolását, várnék választ néhány kérdésre az alábbiak figyelembevételével :
Messi miatt nagyon nyomják most. Kíváncsi leszek, ki lesz a gólszerzőnk végül. Mostanában nem jönnek össze értelmes igazolások. De Jong oké, Dest talán, de a többi...rá kéne gyúrni erre a problémakörre is!NovaProspekt írta: ↑2021.03.11. 21:42:24nem kell sztem, helyette jöjjön Depay, és dübörögjön tovább a fiatalítás. persze, a padról beállva sokat tudna adni, de félő, h vhogy bent ragadna a kezdőben hosszabb távon. ettől tartva én ide sem hoznámvidra írta: ↑2021.03.11. 21:10:27Kell nekünk ez az Agüero csávó miután elküldtük Suarez-t, aki hasonló életkorban van? Kell nekünk megint a sztárral járó bértömeg?
Ha elküldjük a felesleges embereket és úgy érkezik, azt mondom, lehet benne ráció. A csapat fiatalítását folytatni kell, de nem tűnik rossz gondolatnak egy tapasztalt, hatékony, már bizonyított csatár alkalmazása. Fati-n kívül más nem nagyon válik be most gólszerző pozícióra és könyörög a csapat egy ilyen játékosért.
Nem követem az angol focit. Ő kilences amúgy?![]()
nem kell sztem, helyette jöjjön Depay, és dübörögjön tovább a fiatalítás. persze, a padról beállva sokat tudna adni, de félő, h vhogy bent ragadna a kezdőben hosszabb távon. ettől tartva én ide sem hoznámvidra írta: ↑2021.03.11. 21:10:27Kell nekünk ez az Agüero csávó miután elküldtük Suarez-t, aki hasonló életkorban van? Kell nekünk megint a sztárral járó bértömeg?
Ha elküldjük a felesleges embereket és úgy érkezik, azt mondom, lehet benne ráció. A csapat fiatalítását folytatni kell, de nem tűnik rossz gondolatnak egy tapasztalt, hatékony, már bizonyított csatár alkalmazása. Fati-n kívül más nem nagyon válik be most gólszerző pozícióra és könyörög a csapat egy ilyen játékosért.
Nem követem az angol focit. Ő kilences amúgy?
Kb ezt hiányolom. Nyilván a fejével is kell beszélni, de kigyűjteni az elszabott helyzeteit, ezzel szembesíteni és elmagyarázni neki, hogy ezek kijavítása érdekében erre és erre van szükség. Videot az orra alá dugni, hogy aranycipős is lehetne, ha ezekben a helyzetekben jó döntést hoz.csababarca írta: ↑2021.03.11. 17:00:48Olyan értelemben tanítható, hogy ha egy edzésen mondjuk rúg 100at kapura, ilyen szitukból, úgy, hogy megmondja neki az edző, hogy csak jobb belsővel és csak a hosszút rúghatod, akkor rögzülhet, és talán meccseken is előjön.
De ehhez gyakorolni kellene elsősorban, illetve koncentráltnak lenni.
Azt sosem mondtam, hogy elküldeném, de folyamatosan kritikusa vagyok, ez tény!
Off:
Messi tízből kilenszer belövi, Dembinek pedig húszból egyszer sül el a lába jólNovaProspekt írta: ↑2021.03.11. 16:24:28Messi is megint kihagyta a büntetőjét, pedig Koeman simán elmagyarázhatta volna neki, hogy kell lőni!
Te megadnád Koemannak a lehetőséget ősztől, én viszont kritikusan érzek iránta, csak ezért kérdeztem épp Tőled....davi10 írta: ↑2021.03.11. 16:24:56
Pont tőlem?
Amúgy lövésem nincs, annak fényében meg pláne nevetséges az, amit lövések terén produkál a csapat, hogy a Youtube-ra felnyomott edzésvideók 30%-a rondózás, 30%-a lövöldözés, 30% beadások, 10% meg röhögcsélés.
Szóval valamit csak csinálnak
Ezt lehet gyakorolni, de ahhoz fejben is ott kell lenned, hogy élesben a meccsen egy tizedmp alatt eldöntsd, hogy most izomból rák*rod, vagy inkább helyezed. Ez meg szerintem annyira nem tanulható.
Pont tőlem?Peter írta: ↑2021.03.11. 16:10:23Picit más, de ha már itt vagy kérdeznék![]()
Ha ez a Dembelé úgy lövöldözik, mint egy részeg a búcsúban, vajon miért nem próbálja az edzői stáb megtanítani kicsit jobban célozni? Vagy megtanítani, hogy mikor nem erőből kell ellőni, hanem helyezheti belsővel vagy külsővel? Ezeket gyakorolni reggeltől estig.....de még estétől reggelig is lehetne, kivilágítanák az edzőpályát miatta.
Nálam ez sem áll össze Koemannál, hogy egy csomó ilyen egyéb van, amiben nem látni fejlődést, miközben gyakorlásokkal lehetne fejlődni. Itt nem csak Dembiről lenne szó, hanem mondjuk átlövésekről sokaknak ....stb
Messi is megint kihagyta a büntetőjét, pedig Koeman simán elmagyarázhatta volna neki, hogy kell lőni!Peter írta: ↑2021.03.11. 16:10:23Ha ez a Dembelé úgy lövöldözik, mint egy részeg a búcsúban, vajon miért nem próbálja az edzői stáb megtanítani kicsit jobban célozni? Vagy megtanítani, hogy mikor nem erőből kell ellőni, hanem helyezheti belsővel vagy külsővel? Ezeket gyakorolni reggeltől estig.....de még estétől reggelig is lehetne, kivilágítanák az edzőpályát miatta.
Nálam ez sem áll össze Koemannál, hogy egy csomó ilyen egyéb van, amiben nem látni fejlődést, miközben gyakorlásokkal lehetne fejlődni. Itt nem csak Dembiről lenne szó, hanem mondjuk átlövésekről sokaknak ....stb
Picit más, de ha már itt vagy kérdeznék
Szerintem Mbappé ezzel a PSG-re akar nyomást gyakorolni, mert jövőre már ingyen mehetne. Ezt a nettó 35 millát nagyon kevés csapat tudná állni. A City ráadásul lemondott róla, talán a Bayern még aki megengedhetné magának, de oda nem kell. A Pool-ról voltak még pletykák Salah helyett, de ezt cáfolták, a United-ről nem hallani. Nem hiszem, hogy lenne még más. Arról nem beszélve, hogy ha most vinnék akkor 180-200 millió az ára. Sportszakmai szempontból pedig jelenleg egy Real visszalépés lenne.NovaProspekt írta: ↑2021.03.11. 15:31:54Haalanddal kapcsolatban be lett citálva most ez a 100 misi, de ennyiért beszáll majd a Real meg az angolok is, aztán licitháború. Amiből nem hiszem, h mi jönnénk ki most jól. Az lesz itt a realitás, h vagy Messi elmegy, vagy a Coutinho-Grizi párost küldjük el vhogy, aztán a felszabaduló fizukeretet szétdobjuk pár ingyen igazolt játékos között (García, Alaba, Wijnaldum, Depay, Agüero)
azt sem értem egyébként, h miért menne ma már Mbappé a Realba. Jelenleg mind jó fizura, mind értelmes trófeákra nagyobb esélye van már Párizsban. CR idolja már rég nem a Realban játszik ráadásul, és még Zidane is simán lehet, h lepattan hamarosan.
tetszik a lista. Nálam még jönne Vijnaldum, és maradna Dembele.crixus írta: ↑2021.03.11. 13:10:05Nálam kb a fél csapat átadólistás.
Elölről Dembelé, Griezmann. Braithwaite maradhat amennyiben csak szimpla másodvonalba kerül egy új középcsatár mögött.
Középpálya - Pjanic, Coutinho, Fernandes(van ilyenünk is....).
Hátulról Umtiti, Lengelet, Firpo, Neto listás.
A kölcsönjâtékosok pláne.
Cserekapus jó lenne a B-ből is. Középre Alaba, Garcia. Balra Alba mögé nem kellene pótlás mert ott lenne Alaba. Viszont Dest mellé nem ártana bent tartani Waguet ha egyszer felépül. Vagy Mingueza, bár őt erőltetettnek tartom arra a posztra. Középre nem igazolnék. Pedri, Moriba, Puig elég jónak tűnik De Jong és Busquets ill Roberto mellé.
Előre kellene Trincao, Messi és Fati mellé még 2 csatár. Depay ill egy minőségi center.