brazilfan írta: ↑2024.06.05. 15:27:01
Világos, kezdettől Flicket akarta, ezzel semmi gond. Csak mivel Flicknek szerződése volt, ezért választotta Xavit, talán az egyetlent, aki ismerte a csapatot, de akinek egyébként szintén élő szerződése volt, és akárhányszor kérdezték, mindig azt mondta, hogy persze, egyszer majd szeretne a Barca edzője lenni, de nem most, még nincs itt az ideje, még nem érzi magát felkészültnek. Gondolom, ment a győzködés, hogy Xavikám, te culé vagy, el kell vállalnod. Persze idény közben, azonnal, nulla felkészülési idővel.
Azt mondja Laporta, „Aztán elmondta nekünk, hogy folytatná”, meg hogy „a lelkesedése miatt döntöttünk a maradása mellett”, ez ellentétben áll a tavaszi mondataival, akkor folyamatosan olyanokat mondott, hogy reméli, hogy sikerül Xavit meggyőzni a maradásról.
Miért kellett hülyíteni Xavit és a szurkolókat, ha Flickkel akarta folytatni?
És Flick, miközben már tudta, hogy ő lesz az edző, mit gondolhatott magában Xavinak a folytatás tudatában tett nyilatkozatait olvasva?
Az első része oké, de szerintem ezzel nincs is gond, és mindenki, még a legvérmesebb Xavi ellenesek is elismerik azt, ahogy és amikor Xavi idejött, sőt, a regnálása első időszakát is a legtöbben.
Mit mondana, ha van egy ilyen speciális "lejárati idős" pár hónap hátra? Pláne egy játékoslegendáról. Jajj de jó, hogy Xavi megy, mindig is ezt akartam? Támogatnia kell, mint ahogy egy rosszul sikerült randin, vagy inkább üzleti megbeszélésen is mondasz olyanokat udvariasságból, hogy "jajj, de kár, hogy mennem kell", pedig alig várod, hogy bárhol máshol legyél. És mivel milliárdok követik a témát, ezt még cukormázasabban kell megoldani, te egyedül még lehetsz brutálisan egyenes, de ez nagyon ritka még így is.
De szerintem továbbra is csak ilyeneket mondott, hogy "jaj, de kár", meg "elfogadjuk a döntését mert kiérdemelte", meg hasonlókat.
Pont fordítva volt, Xavi hülyítette a szurkolókat. Nem szándékosan, de megígért valamit, közben értelemszerűen, és teljesen logikusan Laporta gondoskodott a pótlásáról már a háttérben, elég fura, ha Xavi ezt nem vette figyelembe, mikor hetente elmondta, hogy tuti a dolog, aztán visszakozott, nagyon hülye helyzetbe hozva az öreget, mert nyíltan nem mondhatta fontos meccsek előtt, sorsdöntő vereségek után, hogy Xavi, ne viccelj már, könyörgöm. Mosolygott egy sort arra a 2 meccsre, amíg meg nem lett a 2. hely, aztán rögtön leváltották.
Laporta bűne az egészben annyi volt, hogy próbált jó képet vágni, és a klub számára leghasznosabb módon lereagálni Xavi váltásaihoz, ami szerintem vitathatatlanul a klub és a játékosok érdeke.
Képzeld el a magánéletben a szitut. Van egy párod, aki azt mondja, hogy szakítani akar (mivel szerintem Laporta is azt akarta tél óta hogy távozzon, az analógiában te is szakítani akarsz amúgy is), de mondjuk valami okból kifolyólag (szezon befejezésére nem tudom, mi a metafora, közös vállalkozás, közös gyerekek, külföldre költözik majd, ilyesmi) azt mondja, hogy oké, biztosan befejezem, de maradjunk még xy praktikus okból látszatból együtt, de nyáron lép. Most hagyjuk, hogy ez egy viszonylag ritka helyzet. Aztán eljön a nyár, te azóta már jó eséllyel ismerkedtél is, és megismertél valakit, vagy ha nem, akkor is megbékéltél már a tudattal, aztán a párod azt mondja, hogy hopp, mégsem, aztán meglepődik, hogy te már nem akarod, és esetleg meg is ismertél valakit a lejárati idős időszak alatt. Még kicsit furcsállnád is, hogy mit gondolt, hogy te majd fél évig vársz rá, hátha meggondolja magát?
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy