Joan Laporta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2024.06.07. 20:24:18

El Sie7e írta:
2024.06.07. 20:07:27
Egy szponzornak még ha nem is teljes de valamennyi betekintést kell nyújtani, hogy lássák mibe fektetnek be.
Ne keverjük össze a szponzorációt és a befektetést. Két teljesen más dolog. A szponzor pénzt ad, de nem befektető. Nem kap semmilyen tulajdonosi jogot a cégben. Pénzt ad, amivel kibérel egy reklámfelületet. Ennyi. Egy szponzornak semmiféle betekintést nem kell nyújtani. Ha kibérelsz bárhol egy reklámfelületet, akkor sem kapsz ettől még betekintést semmibe, csak kapsz a pénzért egy reklámfelületet.

A blöff meg mindennapos része a biznisznek. Szépen felverte a nike-s díjat, hatalmas húzás volt. Lehetett akár még igaz is, hogy megfordult a saját márka alapítása a fejében. Lehet, hogy akkor sem jártunk volna rosszul, mert a legtöbben az online shopból vásárolnak, és nem feltétlenül szorulunk a Nike elosztóhálózatára. Ha a Nike 100 milliós aláírási bónuszt tud adni, és megéri nekik még ez a 100 milliós díj is, akkor nyilván sokkal több van ebben a mezbizniszben, így lehet, hogy a saját márkával is tudnánk hatalmasat kaszálni. Abban nyilván nagyobb kockázat lett volna, ez meg egy biztos összeg, ami hatalmas. Történelmi, rekordmagas összeg, minden kockázat nélkül, amit akkor is megkapunk, ha pár év múlva egy fabatkát nem érne a mezünk. A saját márkával ez a kockázat fennállt volna.

Rosszul nem jártunk, az biztos, és akár blöff volt, akár valódi alternatíva volt, a díjat nagyon szépen felverte. Ez tény, nem tudom, miért nem lehet ezt elismerni.

A magasztalás távol áll tőlem, azon nagyon kevesek közé tartoztam, akik a Negreira-ügy miatt hevesen kritizálták. Még úgy is, hogy valószínű volt, hogy nem kapunk érte büntit, mert eleve elévült az ügy, Negreira pedig nem köztisztviselő volt. De zűrös ügyekbe nem kellene belekevernünk magunkat, mondtam ezt én, miközben szinte mindenki más rendben találta a dolgot. Azt viszont el lehet ismerni, hogy alapvetően jól irányítja a klubot.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.06.07. 20:07:27

gránit írta:
2024.06.07. 18:15:53

Többek között ezért kell hazudnia egy elnöknek. A lehető legpozitívabb jövőképet kell festenie a szponzorok előtt az egyesület jövőjével kapcsolatban. Ezért kell a csillagos eget is leígérnie, még akkor is, ha ezt nem fogja teljesíteni. A lényeg, hogy jöjjön minél több pénz a klubhoz.
Ez elég meredek nézőpont. Egy ekkora "cég" vezetőjének hazudoznia kell. Ez csak a népnek szól, mert ha a szponzoroknak is hazudozik és fals információkat nyújt az konkrétan csalás bűnycselekménye. Egy szponzornak még ha nem is teljes de valamennyi betekintést kell nyújtani, hogy lássák mibe fektetnek be. Na most ha ebben hazudozik az cink. Én inkább azt mondanám ez az embereknek szól, hogy minden mekkora rendben van közben meg mégse. Érdekes ezért magasztalni. Az hogy a választási ígéreteket is összehazudozta azért meg egy rendes elnöki tanács már menesztette volna. Egy nagyon sötét populista politikus és azt sem lehet elhinni amit kérdez.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.07. 18:15:53

Troym írta:
2024.06.07. 12:51:20
Szerintem sem kéne hasra esni, hogy egy 3-5% inflációs környezetben az eddigi 85 millió 100 lesz
Az infláció ez esetben a gyártót sújtja. A gyártónak lettek és lesznek magasabbak a termelési költségei. A logikus az lenne, hogy csökkentenének a díjból, mert a gyártónak így is rengeteg plusz költsége adódik. Az, hogy nem csökken a díj, hanem jelentősen növekszik, úgy, hogy a Barcelona presztizse hatalmasat zuhant a legutolsó szerződéskötés óta, óriási teljesítmény a klubvezetés részéről.

Többek között ezért kell hazudnia egy elnöknek. A lehető legpozitívabb jövőképet kell festenie a szponzorok előtt az egyesület jövőjével kapcsolatban. Ezért kell a csillagos eget is leígérnie, még akkor is, ha ezt nem fogja teljesíteni. A lényeg, hogy jöjjön minél több pénz a klubhoz.

Azokkal a fogásokkal, amiket sokan elintéztek annyival, hogy csak "hazudozik", például azzal, hogy saját márkát alapítunk, zseniálisan felverte a díjat, mert a Nike meg nem akarta ezt a zsíros bizniszt elveszíteni, és csipkedniük kellett magukat, hogy megtarthassanak minket.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.06.07. 12:59:44

Azért az a 100 milliós bónusz nem piskóta, még azon túl sem, hogy mennyire életmentő lehet nekünk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.06.07. 12:51:20

Szerintem sem kéne hasra esni, hogy egy 3-5% inflációs környezetben az eddigi 85 millió 100 lesz, az előző szerződést, ha jól értem 8 éve írtunk alá, én nem néztem utána.
Még Euró övezetben is 8 év alatt cca 30% magasabb árak vannak, így a megállapodás sem nem kiemelkedően jó, se nem rossz, átlagos.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2024.06.07. 11:25:12

gy írta:
2024.06.05. 22:07:28
gránit írta:
2024.06.05. 18:31:42
. Most épp egy történelmi szerződést hozott a tető alá, úgy, hogy nem mi vagyunk a legerősebb csapat a világon.
Ugyan már. Mitől van ez is felhypeolva? Mert ő nyomja hogy nagy deal. A Barca marketing értéke top3, ezt nem ő illetve nem most hozta össze. Ezek a szerződések nem közvetlenül az eredményeken múlnak.

Beleszámítva az inflációt nincs ebben semmi különös, mai áron ennyi ami korábban 100 körül vagy picivel az alatt volt. Inkább ha valami akkor az az érdeme hogy jó hamar sikerült kiblöffölnie egy megújítást, ami a Nike részéről nem lett volna sürgős.

De az összeg az amennyi reálisan mai árfolyamon várható, nem valami eszement történelmi deal. A Nike meg nyilván hosszú távon maradni akar a Barcával így belementek egy idő előtti újratárgyalásba. Ebben megint inkább a Barca mint tágabb brand a döntő faktor (női foci, kosárlabda, kézilabda stb), ez a csapat sok sportban topon van és ez felértékeli a legnagyobb láthatósággal bíró férfi foci mezt is. De ez inkább olyan FOMO dolog a Nike nem akarja kockáztatni hogy átmenjünk egy konkurenshez.

Szóval kezeljük már ezt is helyén itt pár ember most hirtelen mindenért felkummantja, nem tudom mire.
A mostani szerződés az 85millió körül van, MÍNUSZ büntető tételek, mint pl ha a Barca nem jut BL elődöntőbe, ami a szerződés megköttetése után(2016) összesen egyszer fordult elő.
https://barcauniversal.com/four-penalty ... -millions/

Ehhez képest a mostani 100 körüli, büntetőtételek nélküli elég jó, ráadásul a fő hangsúly a 100milliós aláírási bónuszon van ami megmenthet minket az 1:1-es FFP-be.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.06. 13:38:08

Troym írta:
2024.06.06. 13:14:17
Bojan a kölcsönjátékosok helyzetét elemzi és kb. mint anno Jordi segíti a sportigazgató munkáját.
Ehhez miért szükséges kiemelkedő játékoskarrier?
Elemzői munka.
Ennyi erővel a recepciós is lehetne a Camp Nouban, vagy Laporta asszisztense.

Amúgy, ha az ő pozíciója kétségeket ébreszt, akkor mit szóltok Decoéhoz?
Szerintem sokkal aggasztóbb Decoé, aki egy féligmeddig ügynök-játékosfigyelő szerepből ült át a legmagasabb szintre a szamárlétrát ugyanúgy kihagyva, mint Xavi edzőként. Ráadásul még játékosfigyelőként is kemény 2 év tapasztalata volt.
Nagyon rajongunk a végzettség és tapasztalat nélküli szakemberekért a szervezet legtetején, de én mégis hoznám inkább vissza Jordit és rá bíznám, hogy akarja-e Bojant, vagy Decot bármilyen titulusban.
Ebben egyetértek. Bojan szerintem egy olyan "elrettentő példa" a fiataloknak. Jobban örülnék egy Puyolnak. Jordi szerepe is hasonló volt. De a lényeg
Deco szerepe. Jó lenne, ha tényleg visszahoznák Alemanyt. Nem értem miért lett Deco a sportigazgató. Alemany távozásával kapcsolatban Bence véleményét osztom, szerintem is kicsit elege lett az FFP mellett abból, hogy akiket nagy erőfeszítések árán hoz, az edzői stáb nem becsül eléggé. Deco nekem az Abidal féle kinevezésre emlékeztet (más okból), vele is befürödtünk. Ez nálam egy mínusz pont Laportánál, nem hiszem, hogy ne lehetne alkalmasabb embert találni a posztra, Deco pedig maradhatna akár a segítője. Az új edző után ez lenne a legfontosabb feladat. Csak az kompenzálhatná, ha Txiki vagy Alemany egy éven belül visszatérne.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.06. 13:14:17

Bojan a kölcsönjátékosok helyzetét elemzi és kb. mint anno Jordi segíti a sportigazgató munkáját.
Ehhez miért szükséges kiemelkedő játékoskarrier?
Elemzői munka.
Ennyi erővel a recepciós is lehetne a Camp Nouban, vagy Laporta asszisztense.

Amúgy, ha az ő pozíciója kétségeket ébreszt, akkor mit szóltok Decoéhoz?
Szerintem sokkal aggasztóbb Decoé, aki egy féligmeddig ügynök-játékosfigyelő szerepből ült át a legmagasabb szintre a szamárlétrát ugyanúgy kihagyva, mint Xavi edzőként. Ráadásul még játékosfigyelőként is kemény 2 év tapasztalata volt.
Nagyon rajongunk a végzettség és tapasztalat nélküli szakemberekért a szervezet legtetején, de én mégis hoznám inkább vissza Jordit és rá bíznám, hogy akarja-e Bojant, vagy Decot bármilyen titulusban.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.06.06. 13:08:33

Ez a Bojan téma honnan jött? Mert teljesen kizártnak tartom Laportát "ismerve" a dolgot.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.06.06. 12:47:48

FcBarcelona1 írta:
2024.06.06. 10:47:14
Az ugye megvan mindenkinek, hogy tavaly 25%-al nőtt a bevétel, csúcsot döntött a marketing bevétel, elsők voltunk mezeladásból, éves bevétel alapján 3-4.
Egyetértek. Az tisztán látható, hogy a legvérmesebb kritikusait a pénzügyi helyzet javulása nem érdekli. Ezen a vonalon csak az számít, hogy mit nyilatkozgat. Tehát ha azt nyilatkozza, hogy egész jó csapatunk van, vagy hogy lesznek sztárigazolások, akkor jönnek az olyan reakciók, hogy kamuzik stb.

Én azért is becsülöm nagyra a teljesítményét, mert a pályán korántsem mi vagyunk az elsők. A Barcelona, mint brand, romokban, pár éve kifejezetten nevetség tárgya volt, ennek ellenére éri el, amit elér.
Peter írta:
2024.06.06. 12:41:02
Nyakamat tenném rá, hogy kb annyi köze van döntésekhez mint bármelyikünknek innen a fórumról.
Az más kérdés, hogy akkor minek van ott?
Én sem értem, hogy merülhet fel bárkiben is, hogy Bojan hozta a döntést. Ő a La Masia játékosainak ellenőrzéséért felel.

https://www.fcbarcelona.com/en/club/new ... -for-sport
Peter
Director del Fútbol

2024.06.06. 12:41:02

Barcaman1993 írta:
2024.06.06. 12:29:26
A róla döntő "szakember" hány helyen tette ezt meg?
Nem vitázni akarok én sem, de vajon mennyire döntött Bojan ? Max bólogathatott....nekem aztán se ingem se gatyám a srác, de nem is verném rá a balhét sem, amihez semmi köze sincs.
Nyakamat tenném rá, hogy kb annyi köze van döntésekhez mint bármelyikünknek innen a fórumról.
Az más kérdés, hogy akkor minek van ott?
A kérdés persze csak költői volt.....
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.06.06. 12:29:26

Peter írta:
2024.06.06. 12:19:37
Barcaman1993 írta:
2024.06.06. 07:20:22
A csávó arról híres mekkora bukta volt az egész karrierje
Tökéletes ember a pozícióra...
A játékosmúltjából "ítélve" kb éppen annyi köze lehet a jelenlegi munkájához, mint akármelyik volt labdarúgónak a karrierje utáni pozíciójához
Nem akarok itt vitákba belemenni, de annyit azért hozzátennék, hogy Xavi helyt állt labdarúgóként és edzőként is a legmagasabb szinten. A róla döntő "szakember" hány helyen tette ezt meg? Pont azt a nyomást nem bírta el, amit Xavi egész játékosi és edzői pályafutása alatt elviselt.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Peter
Director del Fútbol

2024.06.06. 12:19:37

Barcaman1993 írta:
A csávó arról híres mekkora bukta volt az egész karrierje
Tökéletes ember a pozícióra...
Ki lehetne a tökéletes ember a pozícióra?

A játékosmúltjából "ítélve" kb éppen annyi köze lehet a jelenlegi munkájához, mint akármelyik volt labdarúgónak a karrierje utáni pozíciójához
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2024.06.06. 12:12:35

Peter írta:
2024.06.05. 22:07:35
Troym írta:
2024.06.05. 21:02:51
Még egy kis összevetés milyen szuper módon fektetünk be: Roque + Ferran + Raphinha = 160 millió Euró vs. Vinicius + Bellingham + Mbappe =148 millió Euró
Abban egészen biztos vagyok, hogy az aktuális szakmai állapotunkban sem Bellingham, sem Mbappé nem is gondolkozott Barcelona irányába és ennek nem a "pénztelenség" az oka.
Amúgy éppen lejjebb írtam, hogy Laporta a szakmai vonalon mutatott eddig hiányosságokat.
Ennek egy oka van sajnos a Reál sokkal vonzóbb lehetőség mint mi. Lehet nekünk akármennyi pénzünk sajnos 10-ből 7-8-an a Reált választják.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.06. 10:47:14

Azért az érdekes, hogy úgy véljük, jobban értünk a gazdasági oldalhoz, mint a Barca alkalmazottai és megbízottai.
Meggyőzhető vagyok, ha látok megvalósítható alternatívákat, amit Fonttól is várnék.
"Ellenzékben" könnyű kritizálni és ígérgetni.
Az ugye megvan mindenkinek, hogy tavaly 25%-al nőtt a bevétel, csúcsot döntött a marketing bevétel, elsők voltunk mezeladásból, éves bevétel alapján 3-4. A klubok között, jön az előnyösebb Nike szerződés, amihez Lewy és pl. a női focicsapat is hozzájárult.
Emellett minden szakág bajnok lett.
Biztosan lehetett volna jobban is csinálni sok mindent, de ez sem kevés.
Szerk: Lewy duplán is
https://barcauniversal.com/the-bizarre- ... ys-report/
A Nike azért nem tudott megfelelni a szerződésnek, mert nem tudtak "W" betűt nyomtatni, ezért nem volt kapható a boltokban.
Barcaman1993
Director del Fútbol

Cseri írta:
2024.06.06. 05:37:22
Barcaman1993 írta:
2024.06.05. 19:17:18
Olvasva Laporta nyilatkozatát, mekkora mélységben lehet az a klub, ahol egy Bojan szava döntő Xavi sorsában...
Ez egy tökéletes látlelet a klub szakmai hátteréről. Bojanak mi is a pontos funkciója?Élő példája annak hogyan ne építsünk karriert a Barcán kívül. Valami kamu pozíció szaga van az ő szerepének a stábban.
A csávó arról híres mekkora bukta volt az egész karrierje (nyilván az elvárthoz képest). Ezen kívül az Inter elleni meg nem adott gólja ugrik be, de tipikus példája, hogy a szemmel láthatóan ide kevés saját nevelésű játékosokat nem adjuk el időben jó áron, hanem a végletekig ragaszkodunk hozzájuk, amíg mi fizetünk, hogy elmenjenek (az a Roma üzlet #-o )... Tökéletes ember a pozícióra...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Cseri
Entrenador del Barça

2024.06.06. 05:37:22

Barcaman1993 írta:
Olvasva Laporta nyilatkozatát, mekkora mélységben lehet az a klub, ahol egy Bojan szava döntő Xavi sorsában...
Ez egy tökéletes látlelet a klub szakmai hátteréről. Bojanak mi is a pontos funkciója?Élő példája annak hogyan ne építsünk karriert a Barcán kívül. Valami kamu pozíció szaga van az ő szerepének a stábban.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Peter
Director del Fútbol

2024.06.06. 01:55:12

Troym írta:
2024.06.05. 22:18:18
25 alattiak közül keveseknek vagyunk perspektíva a nagy tehetségek közül.
Ez a "perspektíva" ugyan nem Laporta eredetű, de szerintem (is) sokkal többet tehetett volna ez ellen, mint amiket tett.
Azt gondolom, hogy simán maradhatna "nagy culé" Laporta akkor is, ha egyet hátralépne az öltözőtől, ahonnan más fókuszból nézné, látná és ezáltal elnökölne a labdarúgó csapat felett .
Mindenesetre sok szempontból érdekes lesz ez a Flick korszak.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.05. 22:22:04

Troym írta:
2024.06.05. 21:56:49
Tény? Az a Fcbarcelona.com tartama, semmi más. Ígéret? Az meg nem tény.
Hát ez az, nem tény. Nem kamuzott, hanem egyes tervei nem jöttek be. Nem ugyanaz.

Troym írta:
Rüdiger + Alaba + Militao + Fran Garcia = 65 millió
Nálunk Koundé + Christensen + Cubarsí + Martinez = 55 millió. Engem nem nagyon lehet a keretünk hájpolásával vádolni, éppen ellenkezőleg, általában olyanokat kárhoztatok, akiket szinte mindenki más az egekig magasztal. De ezt a párharcot szerintem mi nyertük, és nem itt bukott el sem a bajnokság, sem a BL.

Troym írta:
sem a mi buktáink nem Laporta éra
Ezzel egyetértek. A buktákat pont nem a Laporta-érában hoztuk össze.

Peter írta:
2024.06.05. 21:48:52
Ez amúgy kellemes meglepetés, magamban alábecsültem a Brand "nehézségi erejét", de Laporta úgy tűnik, ebben a szegmensben megfelelő "képlékenységgel" mozog.
Igen, és ez azért is fontos, mert a hatalmas BL-zakók után a brand megítélése a padlón volt.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.05. 22:18:18

Peter írta:
Abban egészen biztos vagyok, hogy az aktuális szakmai állapotunkban sem Bellingham, sem Mbappé nem is gondolkozott Barcelona irányába és ennek nem a "pénztelenség" az oka.
Amúgy éppen lejjebb írtam, hogy Laporta a szakmai vonalon mutatott eddig hiányosságokat.
Nekem az aggasztó, hogy már nem a pénz miatt nem választanak minket, hanem ahogy írod a szakmai munka miatt. Nem tudom ki mit ér el 15 év távlatában, de 25 alattiak közül keveseknek vagyunk perspektíva a nagy tehetségek közül.
A legfrissebb pletyka pl, hogy Alvarez elmegy a Citytől és már pletyka szinten sem kerülünk szóba egy világbajnok 24 éves csatár kapcsán.
Peter
Director del Fútbol

Troym írta:
Még egy kis összevetés milyen szuper módon fektetünk be: Roque + Ferran + Raphinha = 160 millió Euró vs. Vinicius + Bellingham + Mbappe =148 millió Euró
gy
Jugador del Barça

2024.06.05. 22:07:28

gránit írta:
. Most épp egy történelmi szerződést hozott a tető alá, úgy, hogy nem mi vagyunk a legerősebb csapat a világon.
Ugyan már. Mitől van ez is felhypeolva? Mert ő nyomja hogy nagy deal. A Barca marketing értéke top3, ezt nem ő illetve nem most hozta össze. Ezek a szerződések nem közvetlenül az eredményeken múlnak.

Beleszámítva az inflációt nincs ebben semmi különös, mai áron ennyi ami korábban 100 körül vagy picivel az alatt volt. Inkább ha valami akkor az az érdeme hogy jó hamar sikerült kiblöffölnie egy megújítást, ami a Nike részéről nem lett volna sürgős.

De az összeg az amennyi reálisan mai árfolyamon várható, nem valami eszement történelmi deal. A Nike meg nyilván hosszú távon maradni akar a Barcával így belementek egy idő előtti újratárgyalásba. Ebben megint inkább a Barca mint tágabb brand a döntő faktor (női foci, kosárlabda, kézilabda stb), ez a csapat sok sportban topon van és ez felértékeli a legnagyobb láthatósággal bíró férfi foci mezt is. De ez inkább olyan FOMO dolog a Nike nem akarja kockáztatni hogy átmenjünk egy konkurenshez.

Szóval kezeljük már ezt is helyén itt pár ember most hirtelen mindenért felkummantja, nem tudom mire.
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.06.05. 21:27:41
Na ácsi.
Tény? Az a Fcbarcelona.com tartama, semmi más. Ígéret? Az meg nem tény.

JAraujo adminisztrációs hiba miatt nem játszhatott fél évet. Utána már nem kellett Xavinak.
Ki vezeti az adminisztrációt?

A 3 név meg a támadók az elmúlt évekből a két oldalon. Tegyük oda még Rodrygo és Lewát, nem néz ki jobban.

De legyenek védők, ne legyek igazságtalan:
Rüdiger + Alaba + Militao + Fran Garcia = 65 millió nálunk Alonso + Inigo + Kounde + Christensen 50
Mindenre lehet magyarázat a csóró helyzetünk, de ők sem költenek többet nagyságrendekkel.

Jovic és Hazard meg vicc akar lenni? Sem ők, sem a mi buktáink nem Laporta éra, de Dembele, Griezmann és Coutinho megvételével szemben hozzuk fel őket?

A vezetőedző mellett a mindenkori vezér-, pénzügyi és sportigazgató ténykedése is az ő felelőssége, ő a döntéshozó kik dolgoznak a klubnál.
Peter
Director del Fútbol

2024.06.05. 21:48:52

gránit írta:
Amíg ömlik a pénz a csapathoz,
Ez amúgy kellemes meglepetés, magamban alábecsültem a Brand "nehézségi erejét", de Laporta úgy tűnik, ebben a szegmensben megfelelő "képlékenységgel" mozog.

Nagyon jól tudom, hogy az elnöki munkakör nem a labdarúgó szakosztály teendőiben merül ki, mégis sokszor nálam is összecsúsznak a gondolatok. Nyilván minket szurkolókat a csapaton keresztül "üt" a leginkább, ha nem gördülékenyen mennek a dolgok, de a Brand léte szempontjából teljesen igazad van.
Szakmai vonalon ugyanakkor - szerintem - "sérülékeny" a pali, kevésbé kellene az érzelmeire hagyatkoznia és markánsabb racionalitást mutathatna. Talán a maga körüli szakmai felépítmény lehetne tudatosabb.
Barcaman1993 írta:
Bojan szava döntő Xavi sorsában...
Saját projektje döntött.....ha egy építményt meghatározó építkezési fázis kimarad, az nagyon jó esetben utólag helyrehozható, de amikor visszabontással jár, akkor az már sajnos menthetetlen....
gránit
Director del Fútbol

2024.06.05. 21:27:41

Troym írta:

- Jön Haaland - nem jött
- Plusz jön Kimmich - nem jött
- Sebaj jön Brzovic, kapufa
Mondta bármelyikről, hogy TÉNY, hogy jön?
Troym írta:

- Torre, JAraujo, Roque összesen 70 millióba került, 0 hasznuk volt
Torre került kemény 5 millió euróba. Julian Araujo 4 millió dollárba került. Nem tudom, hogy jött ki a 70 millió. Roque eddig 45 milliónkba került. Az meg miért Laporta hibája, mert Xavinak nem kellett Torre, meg Julian Araujo se?
Troym írta:
Roque fél éve van itt, Vinicius első félévét érdemes összevetni vele. Ferran tényleg gáz, ezzel egyetértek, és Raphinhát sem igazoltam volna le. Ő számomra nem a "gáz", inkább a "lehetett volna helyette mást"-kategória (pl. Mac Allistert, sokkal olcsóbban). Ferran tényleg gáz, ezzel egyetértek.

De ha már így matekozunk, ennyi erővel egy Lewandowski + Gündogan + Christensen pakkot szerzett 50 millióért. Ehhez képest a Madrid egy Jovic + Hazard pakkot szerződtetett 160 millióért. Ők persze megtehetik, kíváncsi lennék arra, hogy egy 214 milliós éves bérkeretből mit hoznának ki.
Válasz küldése