2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ne keverjük össze a szponzorációt és a befektetést. Két teljesen más dolog. A szponzor pénzt ad, de nem befektető. Nem kap semmilyen tulajdonosi jogot a cégben. Pénzt ad, amivel kibérel egy reklámfelületet. Ennyi. Egy szponzornak semmiféle betekintést nem kell nyújtani. Ha kibérelsz bárhol egy reklámfelületet, akkor sem kapsz ettől még betekintést semmibe, csak kapsz a pénzért egy reklámfelületet.
Ez elég meredek nézőpont. Egy ekkora "cég" vezetőjének hazudoznia kell. Ez csak a népnek szól, mert ha a szponzoroknak is hazudozik és fals információkat nyújt az konkrétan csalás bűnycselekménye. Egy szponzornak még ha nem is teljes de valamennyi betekintést kell nyújtani, hogy lássák mibe fektetnek be. Na most ha ebben hazudozik az cink. Én inkább azt mondanám ez az embereknek szól, hogy minden mekkora rendben van közben meg mégse. Érdekes ezért magasztalni. Az hogy a választási ígéreteket is összehazudozta azért meg egy rendes elnöki tanács már menesztette volna. Egy nagyon sötét populista politikus és azt sem lehet elhinni amit kérdez.gránit írta: ↑2024.06.07. 18:15:53
Többek között ezért kell hazudnia egy elnöknek. A lehető legpozitívabb jövőképet kell festenie a szponzorok előtt az egyesület jövőjével kapcsolatban. Ezért kell a csillagos eget is leígérnie, még akkor is, ha ezt nem fogja teljesíteni. A lényeg, hogy jöjjön minél több pénz a klubhoz.
Az infláció ez esetben a gyártót sújtja. A gyártónak lettek és lesznek magasabbak a termelési költségei. A logikus az lenne, hogy csökkentenének a díjból, mert a gyártónak így is rengeteg plusz költsége adódik. Az, hogy nem csökken a díj, hanem jelentősen növekszik, úgy, hogy a Barcelona presztizse hatalmasat zuhant a legutolsó szerződéskötés óta, óriási teljesítmény a klubvezetés részéről.
A mostani szerződés az 85millió körül van, MÍNUSZ büntető tételek, mint pl ha a Barca nem jut BL elődöntőbe, ami a szerződés megköttetése után(2016) összesen egyszer fordult elő.gy írta: ↑2024.06.05. 22:07:28Ugyan már. Mitől van ez is felhypeolva? Mert ő nyomja hogy nagy deal. A Barca marketing értéke top3, ezt nem ő illetve nem most hozta össze. Ezek a szerződések nem közvetlenül az eredményeken múlnak.
Beleszámítva az inflációt nincs ebben semmi különös, mai áron ennyi ami korábban 100 körül vagy picivel az alatt volt. Inkább ha valami akkor az az érdeme hogy jó hamar sikerült kiblöffölnie egy megújítást, ami a Nike részéről nem lett volna sürgős.
De az összeg az amennyi reálisan mai árfolyamon várható, nem valami eszement történelmi deal. A Nike meg nyilván hosszú távon maradni akar a Barcával így belementek egy idő előtti újratárgyalásba. Ebben megint inkább a Barca mint tágabb brand a döntő faktor (női foci, kosárlabda, kézilabda stb), ez a csapat sok sportban topon van és ez felértékeli a legnagyobb láthatósággal bíró férfi foci mezt is. De ez inkább olyan FOMO dolog a Nike nem akarja kockáztatni hogy átmenjünk egy konkurenshez.
Szóval kezeljük már ezt is helyén itt pár ember most hirtelen mindenért felkummantja, nem tudom mire.
Ebben egyetértek. Bojan szerintem egy olyan "elrettentő példa" a fiataloknak. Jobban örülnék egy Puyolnak. Jordi szerepe is hasonló volt. De a lényegTroym írta: ↑2024.06.06. 13:14:17Bojan a kölcsönjátékosok helyzetét elemzi és kb. mint anno Jordi segíti a sportigazgató munkáját.
Ehhez miért szükséges kiemelkedő játékoskarrier?
Elemzői munka.
Ennyi erővel a recepciós is lehetne a Camp Nouban, vagy Laporta asszisztense.
Amúgy, ha az ő pozíciója kétségeket ébreszt, akkor mit szóltok Decoéhoz?
Szerintem sokkal aggasztóbb Decoé, aki egy féligmeddig ügynök-játékosfigyelő szerepből ült át a legmagasabb szintre a szamárlétrát ugyanúgy kihagyva, mint Xavi edzőként. Ráadásul még játékosfigyelőként is kemény 2 év tapasztalata volt.
Nagyon rajongunk a végzettség és tapasztalat nélküli szakemberekért a szervezet legtetején, de én mégis hoznám inkább vissza Jordit és rá bíznám, hogy akarja-e Bojant, vagy Decot bármilyen titulusban.
Egyetértek. Az tisztán látható, hogy a legvérmesebb kritikusait a pénzügyi helyzet javulása nem érdekli. Ezen a vonalon csak az számít, hogy mit nyilatkozgat. Tehát ha azt nyilatkozza, hogy egész jó csapatunk van, vagy hogy lesznek sztárigazolások, akkor jönnek az olyan reakciók, hogy kamuzik stb.FcBarcelona1 írta: ↑2024.06.06. 10:47:14Az ugye megvan mindenkinek, hogy tavaly 25%-al nőtt a bevétel, csúcsot döntött a marketing bevétel, elsők voltunk mezeladásból, éves bevétel alapján 3-4.
Én sem értem, hogy merülhet fel bárkiben is, hogy Bojan hozta a döntést. Ő a La Masia játékosainak ellenőrzéséért felel.
Nem vitázni akarok én sem, de vajon mennyire döntött Bojan ? Max bólogathatott....nekem aztán se ingem se gatyám a srác, de nem is verném rá a balhét sem, amihez semmi köze sincs.
Nem akarok itt vitákba belemenni, de annyit azért hozzátennék, hogy Xavi helyt állt labdarúgóként és edzőként is a legmagasabb szinten. A róla döntő "szakember" hány helyen tette ezt meg? Pont azt a nyomást nem bírta el, amit Xavi egész játékosi és edzői pályafutása alatt elviselt.Peter írta: ↑2024.06.06. 12:19:37A játékosmúltjából "ítélve" kb éppen annyi köze lehet a jelenlegi munkájához, mint akármelyik volt labdarúgónak a karrierje utáni pozíciójáhozBarcaman1993 írta: ↑2024.06.06. 07:20:22A csávó arról híres mekkora bukta volt az egész karrierje
Tökéletes ember a pozícióra...
Ki lehetne a tökéletes ember a pozícióra?Barcaman1993 írta: ↑2024.06.06. 07:20:22A csávó arról híres mekkora bukta volt az egész karrierje
Tökéletes ember a pozícióra...
Ennek egy oka van sajnos a Reál sokkal vonzóbb lehetőség mint mi. Lehet nekünk akármennyi pénzünk sajnos 10-ből 7-8-an a Reált választják.
A csávó arról híres mekkora bukta volt az egész karrierje (nyilván az elvárthoz képest). Ezen kívül az Inter elleni meg nem adott gólja ugrik be, de tipikus példája, hogy a szemmel láthatóan ide kevés saját nevelésű játékosokat nem adjuk el időben jó áron, hanem a végletekig ragaszkodunk hozzájuk, amíg mi fizetünk, hogy elmenjenek (az a Roma üzletCseri írta: ↑2024.06.06. 05:37:22Ez egy tökéletes látlelet a klub szakmai hátteréről. Bojanak mi is a pontos funkciója?Élő példája annak hogyan ne építsünk karriert a Barcán kívül. Valami kamu pozíció szaga van az ő szerepének a stábban.Barcaman1993 írta: ↑2024.06.05. 19:17:18Olvasva Laporta nyilatkozatát, mekkora mélységben lehet az a klub, ahol egy Bojan szava döntő Xavi sorsában...
Ez egy tökéletes látlelet a klub szakmai hátteréről. Bojanak mi is a pontos funkciója?Élő példája annak hogyan ne építsünk karriert a Barcán kívül. Valami kamu pozíció szaga van az ő szerepének a stábban.Barcaman1993 írta: ↑2024.06.05. 19:17:18Olvasva Laporta nyilatkozatát, mekkora mélységben lehet az a klub, ahol egy Bojan szava döntő Xavi sorsában...
Ez a "perspektíva" ugyan nem Laporta eredetű, de szerintem (is) sokkal többet tehetett volna ez ellen, mint amiket tett.
Hát ez az, nem tény. Nem kamuzott, hanem egyes tervei nem jöttek be. Nem ugyanaz.
Nálunk Koundé + Christensen + Cubarsí + Martinez = 55 millió. Engem nem nagyon lehet a keretünk hájpolásával vádolni, éppen ellenkezőleg, általában olyanokat kárhoztatok, akiket szinte mindenki más az egekig magasztal. De ezt a párharcot szerintem mi nyertük, és nem itt bukott el sem a bajnokság, sem a BL.
Ezzel egyetértek. A buktákat pont nem a Laporta-érában hoztuk össze.
Igen, és ez azért is fontos, mert a hatalmas BL-zakók után a brand megítélése a padlón volt.
Nekem az aggasztó, hogy már nem a pénz miatt nem választanak minket, hanem ahogy írod a szakmai munka miatt. Nem tudom ki mit ér el 15 év távlatában, de 25 alattiak közül keveseknek vagyunk perspektíva a nagy tehetségek közül.
Abban egészen biztos vagyok, hogy az aktuális szakmai állapotunkban sem Bellingham, sem Mbappé nem is gondolkozott Barcelona irányába és ennek nem a "pénztelenség" az oka.
Ugyan már. Mitől van ez is felhypeolva? Mert ő nyomja hogy nagy deal. A Barca marketing értéke top3, ezt nem ő illetve nem most hozta össze. Ezek a szerződések nem közvetlenül az eredményeken múlnak.
Na ácsi.
Ez amúgy kellemes meglepetés, magamban alábecsültem a Brand "nehézségi erejét", de Laporta úgy tűnik, ebben a szegmensben megfelelő "képlékenységgel" mozog.
Saját projektje döntött.....ha egy építményt meghatározó építkezési fázis kimarad, az nagyon jó esetben utólag helyrehozható, de amikor visszabontással jár, akkor az már sajnos menthetetlen....
Mondta bármelyikről, hogy TÉNY, hogy jön?
Torre került kemény 5 millió euróba. Julian Araujo 4 millió dollárba került. Nem tudom, hogy jött ki a 70 millió. Roque eddig 45 milliónkba került. Az meg miért Laporta hibája, mert Xavinak nem kellett Torre, meg Julian Araujo se?
Roque fél éve van itt, Vinicius első félévét érdemes összevetni vele. Ferran tényleg gáz, ezzel egyetértek, és Raphinhát sem igazoltam volna le. Ő számomra nem a "gáz", inkább a "lehetett volna helyette mást"-kategória (pl. Mac Allistert, sokkal olcsóbban). Ferran tényleg gáz, ezzel egyetértek.