NovaProspekt írta: ↑2023.10.02. 15:29:34
Nem mintha lenne ilyen fixációm személyszerint, hogy márpedig x fő katalán játékosunk mindenképp legyen, de "odahaza" lehet, hogy páran felvonják erre a szemöldöküket. Eddig viszont érdekes módon sehol nem láttam, hogy ez a dolog felmerült volna.
Ez addig érdekes, amíg nem sikeres a csapat.
Amikor sikert tudunk elérni, akkor lőtéri kutyát nem érdekli ez, hogy hány katalán/spanyol van a csapatban.
Ha sikertelenek vagyunk, akkor viszont támadási felület a hungarokatalánoknak, meg az erre érzékenyeknek.
Sajnos ez a katalán kérdés is leülni látszik, nincs már akkora relevanciája, mint pár éve.
Romeu meg Roberto katalán, de ultragyengék, ezen az áron inkább ne legyen egy katalánunk se.
Főleg, mert nekünk magyaroknak, ez semmit nem ad hozzá, vagy vesz el a csapat megítélésénél.
Persze aranyos volt verni a mellkast anno, de azt kell megérteni, hogy az a Puyol, Xavi, Iniesta, Busqets, Valdes, Pedro, Fabregas felhozatal az egyszeri és megismételhetetlen volt. (és még ezek közül se biztos, hogy mind katalán, had ne keressek utána) Kiegészülve Messi, Henry féle valódi klasszisokkal.
Szerintem Barcelonában se striguláznak, hogy hát megvolt e a katalán kvóta, pláne ha nyer a csapat. Ha nem nyer, akkor igen, valószínűleg az öregek a "bezzeg 40 éve, amikor...." frázisokat puffogtatják.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."