2023.12.21. 10:35:07
Ne keverjük a szezont a fazonnal.
Mit mondott Xavi?
1. Azt, hogy rohadtul nem tetszett neki az első félidő.
2. HA nem megy a játék, akkor legalább arcon kell pörögni, kötelező.
Látom itt, hogy próbáltok konklúziókat levonni belőle, de a fenti két állítás és a kivastagított részek a lényeg.
Bence: bármikor, bármilyen meccsen lehet az, hogy Xavi néhány játékostól azt tapasztalja, hogy nem hajt eléggé. Ez nem jelenti azt, hogy ez tendencia, sem azt, hogy bármiféle felkészítésbeli probléma lenne. Egyáltalán nem lehetne azt mondani, hogy a csapattal hajtásbeli problémák vannak idén, 23ból max 3-4 meccset tudok megnevezni, ahol hasonló gondok merültek fel, és azokon sem végig és közel se mindenkitől.
bunga: Fogalmam sincs, miért írod amiket írsz. Mi a gondod Gündogannal? Szerintem tartósan az egyik legjobb játékosunk, tegnap is remek volt összességében. Romeu kezét meg ennél jobban sztem már nem lehet elengedni, egyszerűen megint annyi hiányzó volt tegnap, hogy már más nem is maradt a padon. Egyébként sose játszik, ha van más reális opció. Azt továbbra se tudom hova tenni, hogy még a jelenleginél is több tini játékpercet várnátok (összességében), "biztos van valaki az utánpótlásban, aki jobb" felkiáltással. Ez egyszerűen nem így működik. Yamalra a pihentetés? Hosszú hetek óta pihentetve van, max néha áll be cserének kicsit.
És végül, legfőképp? Miért kéne Roque érkezésekor újra felépíteni a csapatot? Ennek jelenleg annyi értelmét látom, mint ha azt írtad volna, hogy Januárban hideg van és laposan süt a nap, úgyhogy el kell kezdenünk kontrákra alapuló játékot játszani. De ha kifejted egy bő bekezdésben, hogy mire gondolt a költő, akkor simán meggondolhatom magam. Csak tényleg legkevésbé sem értem.
herlius: az első mondatban leírtad a lényeget, nem is értem amit utána írsz. Ha nem megy a játék, fussunk, mint az állat? Tényleg ez lenne a mi játékunk? HA nem megy a játék, akkor legalább ki kell hajtani a belüket. Szerintem ez egy aranyszabály, és alap kéne hogy legyen. Minden csapatnak, még a Citynek meg a Bayernnek is nem egyszer van, hogy nem megy a játék. Meg amúgy is: ha nem megy a játék, akkor nem mindegy hogy mi lenne a mi játékunk? benne van a mondatban is, hogy akármi is a játékunk, épp nem megy. Mindegy, hogy ez miért van... azért mert sok a sérült, azért mert képtelenek vagyunk gólt lőni, azért mert nagyon rossz helyen vagyunk lélektanilag.. ez mind előfordulhat. De még az is, hogy nincs igazam, és Xavi teljességgel alkalmatlan edző. Egyszerűen éppen az a lényeg, hgoy mindegy, milyen okból, de van olyan, hogy nem megy a játék. És akkor pedig mindegy, hogy mi lenne az. Ilyenkor alap, hogy szétszaggatjuk az istrángot. És nagyon örülök, hogy ezt Xavi is így gondolja, és hogy most ez nyíltan és nagyon egyértelműen elhangzott nyilvános csatornán is.
A Girona nagyon rossz példa, ahogy a Leverkusen is pl az lenne. Minden évben vannak meglepetés csapatok, olyan csapatok, akiken nyomtak egy reset-et. Edzőváltással, vagy valami mással. Ez nem jelenti azt, hogy ezek tartósak lesznek. Csak emlékezz, mit csináltunk Xavi az első évében. Nagyon mélyről és nagyon hirtelen olyan jó csapatunk lett, ami halál simán bajnok lett volna, ha Xavi érkezése pillanatában kezdődik a bajnokság. Pontokban és játékban is mindenkit tönkrevertünk. Ez még nem jelenti, hogy Xavi edzőzseniként érkezett, aztán mágikus módon elfelejtette amit tudott.
Btw, ezt is leírom mindig: Xavi érkezése óta a keret 95%a eltűnt. Úgyhogy a csapat építésére, és a játék meghonosítására nem ott kell elindítani a stoppert, ahol ő megérkezett. Hanem ott, ahonnan már egy igazolási ablakonként max 5-15%os fluktuációval kellett megbírkóznia. Máskülönben hiába honosítana, tanítana, gyakoroltatna bármit, hiszen a játékosok, akikkel mondjuk egy éve elkezdett valamit, javarészt már nincsenek a keretben. Épp a napokban számoltuk ki, hogy a tavalyi leggyakrabban kezdő játékosoknak hozzávetőleg a 40-45%a van csak most is gyakorta kezdőben (eddig a pontig). A kispadon még kisebb szerintem az átfedés, mert ahogy 22, úgy 23 nyarán is sokan elmentek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila