Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.07.08. 16:08:24

davi10 írta:
2021.07.08. 14:42:52

Aki elvakult Messi fan,azt már semmi nem fogja meggyőzni.
Aki meg messi hater (ha már aki más véleményen van az fan) azt sem fogja meggyőzni semmi.
Takarónak jó a “nekünk a csapat érdeke számít” lózung, aminek semmi értelme, csak egy becsapás.

Jah aki meg középutas, azt meg se halljuk, csak Sonoma agymenéseit kell olvasni, és személyeskedéseit mindenki felé.
Akkora magas lóról beszél, hogy az elképesztő.

Nincs igazság ebben a sztoriban, egy középutat kellene megtalálni, minden olyan szélsőségtől mentesen mint a:
a) Messi nélkül kiesünk a ligából, 100 év pusztulás.
b) Messi nélkül kivirágozna a klub, és mindennek ő a hibája.

Ennek így nem sok értelme van.
Hetek óta reszelgetjük a fekáliát.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
tengit
Barça B

2021.07.08. 15:39:01

Aranylabda. Elnézést, de egy-két fontos tényt közölnöm kell elöljáróban. Már akkor Barca drukker voltam, amikor – jó eséllyel valószínűsítem – az itt levelezők közül jó néhányan még nem tartózkodtak a bolygónkon, Messit minden idők egyik legjobb labdarúgójának, CR-t a valaha volt egyik legjobb góllövőnek tartom, valamint – legjobb tudomásom szerint – az Aranylabda egyéni díj. Magyarra fordítva: Barcás vagyok nem Messis, elismerem CR eredményeit. Erről ennyit. Több hozzászólásból kitűnik, hogy vannak, akik keverik a csapatsportokat az egyénivel, olyanok, akik szerint csak az kaphatja meg az Aranylabdát, aki nagy tornát nyert. Szerintem viszont soha nem nyert ilyet – csak példák! – Pelé, Maradona, Zidane, nyert viszont Brazília, Argentína, Franciaország, továbbá – egyéb sportágakban - Carl Lewis, Hosszú Katinka és még sokan mások. Az előbbiek „csupán” világbajnok csapat - bizonyára fontos - tagjai, akik nem csak a maguk, hanem társaik játékának is köszönhetően álltak az emelvény felső fokán, az utóbbiak viszont kizárólag saját teljesítményük okán lettek bajnokok. Remekül érzékeltette a csapatsport lényegét ezen az EB-n Dánia, ugyanez elmondható a svájciakról is, de a legjobb példa talán épp a döntőre készülődő Olaszország. Sehol egy Totti, egy Maldini, egy del Piero, mégis igen jó esélyük van akár a végső győzelemre is. És ha meg is nyerik, akkor ki kell neveznünk valakit közülük, akinek Aranylabdát adunk? Nem irigyelném egyiktől sem, de egyéni díjról lévén szó, ne ez döntsön. Amint azt bence0330 írta – és sok szakember is osztja ezt a vélekedést – Messi 10-12 éven keresztül volt a világ legjobbja, mely megállapítást az e tekintetben lényeges mérőszámok egyértelműen alátámasztanak. Ezeket a számokat nem megye II. szintű gárdák, hanem a világ legjobb csapatai elleni mérkőzéseken produkálta, melyek többször erősebbek voltak, mint a sajátja. El nem tudom képzelni, mivel lehet felülmúlni azt a legértékesebb egyéni teljesítményt, amit valaki a legnagyobb csapatok ellen nyújt. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a kis argentin túl van a zeniten. sőt, fájó szívvel, de elfogadtam volna már tavaly is, amennyiben távozik, ám ha valóban Argentína nyeri a Copát és Messi mutatói továbbra is élen tartják őt, nem látom be, miért ne kaphatná meg az Aranylabdát, főként annak ismeretében, hogy volt rá eset, amikor nála úgy csapat-, mint egyéni szinten gyengébben teljesítő vihette azt haza.
corol
Entrenador del Barça

2021.07.08. 15:20:40

Kalapos kolléga - bocs de melyik hsz- írtad valójában? Most tételesen próbálod cáfolni a 07.07-i hosszan kifejtett, Messit minden tekintetben felelőssé tevő értékelésedet. Azt akkor ugye nem Te irtad?
Kalapos
Capitá del Barça

2021.07.08. 14:54:25

Nem nekem szól de nem hagyhatom ki :DD
corol írta:
2021.07.08. 13:51:59

Én azt nem tudom elfogadni, hogy azt az embert, aki meghatározta az elmúlt időszak klub sikereit, jelentős bevételt termelt (igen - nagyon sokan Messi játékáért mentek ki a Camp Nouba) minden tekintetben felelőssé teszik itt egyesek a csapat jelenlegi, valóban nézhetetlen teljesítményéért, anyagi helyzetéért, az elcseszett igazolásokért.
Ilyet senki se csinált, el kéne olvasni és értelmezni mit írnak az emberek.
corol írta:

Figyelmen kívül hagyják azt is, hogy az utolsó 2-3 évben is ő tartotta lélegeztetőgépen a Barcelonát. Nehéz számon kérni rajta a klub valóban elmaradt eredményeit, ha nincsenek megfelelő színvonalon játszó társai (vagy vannak?, kik?)

Mint írtam, szerintem az eredményekkel mint 1. 2. hely, elődöntők, negyeddöntők még nincs is baj, inkább a leégések formájával. A megfelelő szintű társakról regéltem 2 hosszú hsz-t, de te nem olvastad el őket :D
corol írta:

Igen, ha kiveszik Messit, meghal a csapat játéka. Itt kellett volna/kellene bizonyítani az állítólagos szuper igazolásoknak, tehetségesnek minősített játékosoknak, mi akadályozta őket ebben.
Ezt nem értem.
corol írta:

Nem tudom, hogy mondjuk Michael Jórdan, Kobe Bryant, vagy LeBron - akik a saját sportágukban hasonló nagyságok - elnyomták a társakat? Persze náluk nem nem engedhette meg a menedzsment, hogy amúgy középszerűek játszanak a csapatban.
Teljesen más tészta, jó hogy nem egy golfozót hoztál fel példának :D De amúgy mint írtam, ugyanez volt a foci a jó társakkal is, és akkor se nyertünk, és most is. Nem értetted meg. Amikor nyertünk pl LE-vel, más volt a játék. Más volt Messi szerepe. Ő játszik szabadon, mert úgy szeret, ezért ő a felelős azért ami támadásban történik. Ha ő csak egy szófogadó bábú lenne aki teszi amit a mestere mond, halk lenne a topik nyugi.

Azt hogy elnyomja a társakat még csak le se írtuk xd Konkrétan nem. Nem vagyunk annyira vakok és hülyék hogy ezt higgyük.
Nem arról van szó hogy elnyomja őket, hanem hogy a klub modellje az hogy tegyük Leot boldoggá pályán kívül, pályán belül, és majd ő a pályán megold mindent amit az ellenfél kapujának irányába kéne. De erre nem képes. Nem elnyomja a többieket, hanem olyan többiek játszanak mellette akik az idióta vezetés szerint képesek lennének kiegészíteni az ő hiányosságait. És igen, olyan rendszerben és olyan feladatokkal a pályán, olyan utasítással játszanak a többiek hogy Messinek a lehető legjobb legyen. Ez logikus, mindenki a legjobbjára épít. Csak egy gólérzékeny centerre építeni azzal hogy agyonlövöd a labdával más, mint Messire építeni, akinek a játéka hogy egyedül végig cselezi a félpályát, vagy átível 6-7 embert egy passzal. Ezt már egyszerűen ő nem tudja megcsinálni, de megakarja, és próbálja folyamatosan, és nem megy. Ennyin kell változtatni, játszon máshogy, kevesebbet, többet ésszel, pihenjen a padon a pálya helyett és fogadja el a kevesebb pénzt. Ennyit írunk, nem azt hogy takarodjon miatta rossz minden és tönkre tette a klubbot :D Anyám..
corol írta:

Igaz, hogy Messi 34 évesen már nem a régi, már nem ötven, csak harminc gólt rúg és nem 25, hanem csak 15 gólpasszt oszt ki. Egyetértenék a bírálókkal, ha ez a szám 0 és 5 körül mozogna.
Igen, tök jó hogy még mindig kitömik a kicsiket azzal hogy alájátszik ez egész csapat, csak egy szintre ez már nem elég. Tavaly a kicsikre se volt sokszor elég.
corol írta:

Úgyhogy rendesen elbeszélünk egymás mellett, de majd eldöntik a következő hetek/hónapok, hogy kinek lesz igaza.
Háá ja. Az utóbbi hetek hónapok és évek is azt mutattják kinek van igaza, de a jövő is azt fogja.
sansz
Entrenador del Barça

2021.07.08. 14:43:52

Sonoma írta:
2021.07.08. 07:45:03

De miért nyerje meg, ha nem érdemli meg?
Ez nem egy (hazai) pályázat, ahol az érdemtelen havert hozzuk ki nyertesnek!
Ha így működne felesleges maga a díj is.
Hát, szerintem nem erre akartad kihozni, de igen, felesleges a díj :D Vagyis nem felesleges, hanem egy értelmetlen, szakmaiatlan pojácáskodó balfékek mesterséges kitüntetése, ami azért van, hogy a fontoskodó nemesurak bálozhatnak egyet az új frakkjukban...
Kb arról van szó, hogy egy bizonyos körtől megkérdezik, hogy melyik a kedvenc színe, és ha a lila az, akkor kikiáltják, hogy a világ legszebb színe a LILA!!NÉGY!!!! Érted, nem azt kérdezik, nem az a lényeg, hogy melyik a legszebb (amúgyse lehet eldönteni) a végén mégis úgy csinálnak, mintha ezt döntötték volna el.

Kár is ezen vitatkozni szerintem. Nem Messi a világ legjobbja most, de szerintem az elmúlt ötven évben nagyon ritkán lehetett egy nevet korrekten megnevezni. Pelé, Maradona, brazil Ronaldo, talán Roberto Carlos(akit amúgy nem választottak meg soha) és Messi. És még sokan közel voltak ehhez, Nedved, Drogba, Ronaldinho, Zidane, Figo, CR stbstb...

Jelenleg nincs legjobb, így értelmetlen azon vitatkozni, hogy miért ne Messi kapja. Akár kaphatja ő is. Vagy kaphatja valami szorgos gyerek is(pl Kanté), vagy valakinek akinek szép a szeme(én), vagy a legtöbb hajzselét önti a fejére(Tőzsér), vagy aki a legtöbbet nyeri, vagy akit a legdrágábban vesznek meg.
Bárki kapja, nem érzi majd az ember igazságosnak, mert tényleg nem az. Ha Messi kapja, a teljesen vak imádói majd hozzáírják a sorba, ezzel fognak majd érvelni, hogy ebből is látszik, hogy bármi pénzt megér. De ha más kapja, akkor meg őt fogják komolytalanul felértékelni.

Azért, ha Neymar nyerné a Copát (ahol szerintem sokkal jobbak voltak a meccsek, mint az EB-n), akkor szerintem eggyel jogosabban kapná Ő. Jó volt a PSG-ben, sokszor volt extra teljesítménye, akkor is, ha nem lettek bajnokok se. De inkább ne kapná senki...mint ahogy sokszor nem kellett volna.
davi10
Llegenda del Barça

2021.07.08. 14:42:52

Egyrészt a személyeskedést mindkét oldalon be lehet ezen a ponton fejezni.
Mésrészt daffy után én csak erre reagálnék.
corol írta:
Úgyhogy rendesen elbeszélünk egymás mellett, de majd eldöntik a következő hetek/hónapok, hogy kinek lesz igaza.
Ez pontosan hogy fog eldőlni? Ha Messi marad csillagászati pénzért de nem megyünk csődbe, akkor neked van igazad? Vagy ha marad, csődbe megyünk de mellé valahogy összejön egy BL, akkor is?

Aki elvakult Messi fan,azt már semmi nem fogja meggyőzni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Alcantara
Director del Fútbol

2021.07.08. 14:41:08

Corol és Sonoma! Be lehet fejezni a hozzászólásba szőtt személyeskedéseket!
Témáról lehet érvelgetni bármennyit, a többi részét/egymás degradálását engedjétek el.

daffy
Madridista

2021.07.08. 14:15:51

corol írta:
Igaz, hogy Messi 34 évesen már nem a régi, már nem ötven, csak harminc gólt rúg és nem 25, hanem csak 15 gólpasszt oszt ki. Egyetértenék a bírálókkal, ha ez a szám 0 és 5 körül mozogna.
És pont ezért nem miatta kellene felszabadítani a fizetést,hanem csodálatosan csökkenteni az övét is. Mivel ő a tőr hegye,rá van kihegyezve a támadás,így akkor is ő lőné a legtöbbet,ha csak 10 gólt tenne el. Tökéletes ember lehetne a csapatban,ha a helyén lenne kezelve. És a helye nem ott van,ahol 10 éve volt. A társak,a stílus és a foci is más lett.
De az lejön ebből az egész hercehurcából,hogy a Barcelona történelmi bajban lehet pénzügyileg és talán a felszínére se látunk mi rá.
corol
Entrenador del Barça

Sonoma írta:
2021.07.07. 22:52:46
Kedves corol!
Kb. egy 12 éves szintjén tolod a hisztit, hogy merik a te kedvencedet bírálni.
Valószínű te Messin nőttél fel, ezért nehéz elképzelni nélküle a csapatodat ( azért nem írom, hogy kedvenc csapatod, mert neked olyan nincs, csak kedvenc játékosod).
Te vagy (leszel) az a szurkoló, aki ha Messi a PSG- be megy, gyorsan mezt cserélsz.
Nincs ezzel baj, csak nem kell védeni ennyire Messit itt.
Előbb még kellene nêzned pár bajnoki találkozót, ajánlom figyelmedbe egy Reál, PSG-, Athletico elleni meccsét idén.
Az, hogy a rajongásod miatt, egy torzított lencsén látod őt, azzal meg mi nem tudunk mit kezdeni.
Üdv.: egy Barca-fan ( és nem Messi-fan).
Kedves Sonoma!

Megköszönöm teljesen személyeskedéstől mentes igazi "nagyfiús" hozzászólásodat. Biztosan ismerhetsz személyesen valahonnan, talán a Barca meccsekről (bár nem emlékszem hogy együtt utaztunk volna?), vagy egészen különleges telepatikus képességekkel rendelkezel, hogy ennyire határozott véleményt alkottál rólam, igazán lenyűgöző.
Mivel több mint 15 éve Barcelona szurkoló vagyok, valóban Messin nőttem/nőttünk fel, élveztem több alkalommal személyes jelenléttel is a csapat és Messi játékát. Ez idő alatt nagyon kevés Barca meccset hagytam ki, úgyhogy az aktívabb mérkőzés nézésre vonatkozó felkérésedet külön méltányolom.
Én azt nem tudom elfogadni, hogy azt az embert, aki meghatározta az elmúlt időszak klub sikereit, jelentős bevételt termelt (igen - nagyon sokan Messi játékáért mentek ki a Camp Nouba) minden tekintetben felelőssé teszik itt egyesek a csapat jelenlegi, valóban nézhetetlen teljesítményéért, anyagi helyzetéért, az elcseszett igazolásokért.

Figyelmen kívül hagyják azt is, hogy az utolsó 2-3 évben is ő tartotta lélegeztetőgépen a Barcelonát. Nehéz számon kérni rajta a klub valóban elmaradt eredményeit, ha nincsenek megfelelő színvonalon játszó társai (vagy vannak?, kik?)
Igen, ha kiveszik Messit, meghal a csapat játéka. Itt kellett volna/kellene bizonyítani az állítólagos szuper igazolásoknak, tehetségesnek minősített játékosoknak, mi akadályozta őket ebben.

Nem tudom, hogy mondjuk Michael Jórdan, Kobe Bryant, vagy LeBron - akik a saját sportágukban hasonló nagyságok - elnyomták a társakat? Persze náluk nem nem engedhette meg a menedzsment, hogy amúgy középszerűek játszanak a csapatban.

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2021.07.08. 11:30:48

Kalapos írta:
2021.07.08. 10:32:59
...Aranylabda:

Egyébként Messi egyénileg tényleg a legjobb, így cselezni, lőni, passzolni senki se tud. Aranylabdát viszont az kap, aki nyer. Nem a legjobb.
Az aranylabda szavazásnak egyébként nincs értelme szerintem, tök hülye egy díj...
Bocs, hogy így kiragadtam a hosszú hszből:
Nekem is ez a legnagyobb bajom vele. Messi minimum 12-szer volt a világ legjobb játékosa, max volt olyan év, mikor CR7 közel volt hozzá nagyon. Ezért akarok neki nagyon aranylabdát, tudom, hogy a kritériumok alapján max akkor lenne esélyes, ha vezérként, és döntő gólokkal megvernék Brazíliát, de szerintem ez már önmagában nevetséges. Egy meccsen múljon valami? Vagy azért nem lehetsz a legjobb, mert épp nem nyertél BL-t vagy EB/VB-t? Egy olyan csapatban, ami azért elmarad a Brazilokétól, a VB elitjéről nem is beszélve? Nézzük meg a BL-t: legalább 4-5 csapat vetélkedik érte (plusz az adott évi 1-2 meglepetéscsapat, Ajax, Atalanta, Lipcse, stb), akik közel egy szinten vannak, de még a csúcsBarca idején, mikor nagyon kiemelkedtünk pár évig, akkor is szerencse kellett, hogy behúzzon egy csapat egy egyenes kieséses versenyt, mert egyszerűen 2 meccsen, meg a döntőben 1-en egy noname kiscsapat is megverheti a legjobbat, nincs elég idő, hogy biztosan kijöjjön a nagy számok törvénye. Az EB/VB téma még rosszabb, ott konkrétan egy meccsen múlik az egyenes kieséses rendszerben a továbbjutó sorsa, és még több a végső esélyes. Bár ezen az EB-n tán a két legjobb csapat jutott a döntőbe, ha az egész tornát nézzük, szóval ilyen is van, mint ahogy persze a BL-t is sokszor a legjobb csapat nyeri meg. VB-n pl, ha az elmúlt szűk 20 évet nézzük, mikor Messi porondon volt: Franciaország, Belgium, Anglia, Spanyolország, Olaszország, Brazília, Németország, Portugália, Argentina, és még tuti kihagytam valakit, pl ilyen sötét ló Horvátokat. Egy játékos játszhat 3-4 VB-n, néha 5-ön is. Hogy lehetne elvárás, hogy nyerjen? Argentina meg amúgy azért játékosállományban nem feltétlenül volt a szűk elitben, és örülhetnek, hogy döntőztek 14-ben.
A Copa meg olyan, hogy 3-4 csapat közt szűk a különbség (Brazília, Kolumbia, Argentína, és esetleg Uruguay), és egy Chile-Peru is sötét lóként ott van. A brazilok játékosállománya pedig kiemelkedik toronymagasan. Ha egy ilyen Brazília ellen nem tudnak megnyerni egy meccset a végén, akkor jogos, hogy ezen múljon, ki a legjobb játékos?

Nekem ez olyan, mint az Oscar. Minden évben szerepel ott vagy 8-9 nagyobb film, és mindenki onnan kapja a díjakat, érdemektől legalább félig függetlenül. A legjobb színész akár egy plasztikázott faarc is lehet, ha a legjobb filmben szerepelt, de ebből a pár filmből választanak minden más díjat is. Nekem személy szerint ez nevetséges. Az aranylabda szerencsére messze nem ilyen túlzó, Modric sem volt feltétlen a legjobb játékos a világon, de azért egy zseni a csávó. Mint ahogy CR7 is nyilván zseniális játékos, annak ellenére, hogy Messinél szinte mindig gyengébb volt valamennyivel.
Tisztában vagyok vele, hogy a jelenlegi kritériumok alapján Messi még egy mesterhármassal a Copán sem lenne a fő esélyes, max bekerülne a 3-ba. És mondjuk a fent említett Mountéknak kellene kapnia, főleg, ha még be is húzzák az angolok. (Egy belga győzelem mellett pl. szerintem KDB elég komoly esélyes lett volna, amivel már jobban egyetértenék.) De önmagában a legjobb játékos talán még mindig Lionel Messi (még ha lehetne is KDB-ket már közel egy szinten emlegetni vele), csak most egy rablóbanda által pszichésen, anyagilag, közegileg tönkretett Barcelonában focizik, ahol nem volt esélye BL-t nyerni. A kanadai táblát pl alighanem így is behúzza Európában, ami egyénileg azért elég komoly cucc, és mégiscsak bizonyos alapot ad az esélyeinek. Nem néztem utána, de a 21-es teljesítménye alapján meglepőnek tartanám, ha nem vezetne ebben magasan. Ő a legjobb a labdával, ő lát a legjobban a pályán, ő lő legjobban, és talán még mindig ő a legjobb 1 az 1-ben is, max 1 az 5 ellen már nem. Ha azt a futballt akarjuk megünnepelni, amiért szeretjük a sportot, akkor ő a legjobb még mindig. Ha futómennyiséget, akkor mehet Kanténak, akinek a teljesítménye igazán megsüvegelendő, és még véletlenül sem akarok lekicsinylően beszélni róla, mert top2 a posztján, de nekem elég faramuci lenne legjobb futballistának választani egy ilyen játékost pl.

Megértem a gondolkodást amögött, ahogy az aranylabdát osztogatják, és azt sem mondom, hogy nincs benne ráció, de szerintem, a saját nézőpontom alapján ha valakit megkoronázunk egy ilyen címmel, akkor a játékost koronázzuk meg, nem a csapatot, akinek a trófea már amúgy is a zsebében van. Lehetne erre pl. valami torna MVP (most valuable player - torna legjobb játékosa) díj, és akkor ott mehetne ez a szempontrendszer, a szavazatok alapján legjobb játékos meg megkaphatná az aranylabdát. De ez van, én szurkolok, hogy valahogy megverjék a brazilokat, és a mérvadó szempontrendszer szerint is bekerüljön az esélyesek közé. Nagyon szeretem Messit, és bár tényleg ránőtt a klub fejére, ez szerintem egyáltalán nem az ő hibája, hanem a töketlen vezetőké, meg az apjáé, ezért ezt a témát el is különíteném az aranylabda esetétől.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
mess2009
Director del Fútbol

2021.07.08. 11:27:38

azt kéne tán elkülöníteni,(nem olyan nehéz) hogy Messi életpályályát netán a pályálya csúcsát, vagy pedig a mai képességeit-valós/várható értékeit elemezzük.
mert ha valaki a mostani (közelmúlt) teljesítménye okán lehúzza, más valaki megsértődik, mert hogy milyen jó volt - hajdanán. ez így nyilván zsákutca. az meg hogy milyen lesz? - lutri.
amit én meglehetősen jól láthatónak vélek: Messi a pályálya végefelé járó, egyre csökkenő teljesítményre képes, fajlagosan (bárhol lesz is) a focivilág egyik legdrágábbja marad még egy ideig.
egy ilyen embert kezelni, az értékeit (ár-érték) jól belőni nos erre nincs recept, van viszont néhány ember akinek a képessége adott, hogy megtegye.
a nap kérdése: Laporta még közöttük van e egyáltalán?! megtartani nem tudta, ez már történelem. megvenni? akarja e? tudná e?
tán ezek a valódi polémiák manapság.
Kalapos
Capitá del Barça

2021.07.08. 10:32:59

bence0330 írta:
2021.07.07. 23:02:55
...
Látjátok Corol és Xavi, lehet ezt normálisan is, bence0330-nak tök igaza van abban amit mond, kívánom hogy legyen úgy.

A ti válaszaitokat viszont nem értem. Miből gondolod hogy a PSG-vel megnyerné a Bl-t és még 1-2 aranylabdát kapna? Miért olyan biztos ez? A Citybe pl szerintem be se férne, a jelenlegi fizikai állapotával és erőnlétével, a PL-ben nem szokásos valakinek a pályán 30 perceket pihengetni. Félidős embernek meg kicsit drága lenne Leo :D Pep mondjuk ha valaki, hát ő meg tudja oldani.
A PSG jó hely lenne neki, vagy olaszország, ott még 1-2 évet tényleg villoghatna. De a BL akkor is lutri lenne, nem venném készpénznek. Ha egy Chelsea megtudja nyerni, szorgosan, fegyelmezetten.. Az LE-s Barca Neymarral és Messivel már elbukott, akkor ugyanezen de már egyénileg gyengébb és öregebb sztárok újra összeállása egy lusta luxushajón milyen alapon lenne tuti győzelem? És miért Messi kapná az aranylabdát, és nem Neymar? Ha Mbappé elmegy, és Leo jön, az vajon erősítés a PSG számára akik eddig kontrából éltek? Neymar és Leo, akik dettó ugyanazt focizzák kb megférnek egymás mellett? Mbappéval is neccesen szoktak össze, pedig ők különböző stílus. Ha mindhárman ott lennének, az működne? Ki lesz a jobb szélső? Lesz jobb szélső? Ki lesz középen, ki kérje el a labdákat? Ki lesz elől a védők között a darálóba? Hmm várj, érdekes, hol jött még elő ez a probléma? :roll:
A galaktikus Real se működött, a szorgos Real egy CR-rel mint a nagybetűs szupersztár viszont szétnyerte magát. Tessék elgondolkozni. Ha ott beteszed Benzema helyett Leot, működött volna? Modric ha mindig Leonak kell passzoljon a felezővonalnál, aztán futnia fel sprintben támadni a kaput, mert nem ő szervez, hanem Leo, és Benzema (nyílván helyette játszik Leo) eleve ott sincs hogy mozgásával helyet csináljon másoknak, vajon, működött volna?

A Barca meccseken a pályán történő dolgokra nem tudtatok reagálni szóval azt hiszem belátjátok hogy igazam van :D

Én csak taktikát és a pályán mutatott dolgokat elemeztem, szó se volt bartoról meg igazolásokról. Ha valakit ördögnek tartok, az Barto, ezt le is írtam sokszor, sok topicban. Szerintem közönséges bűnöző, Rosellel együtt. Nem írtam olyat hogy Messi a csőd oka :D Koeman kirúgását is követeltem.. egyértelműen kevés és nagy volt a szája hogy majd változtat aztán maradt minden a régi. Ez egyetlen esélyünk lehetett volna ha teljesen lecopyzza a régi Pep Barcát Pedrivel és Puiggal. Helyettük jött az hogy legyen még kevesebb támadó, és több "stabil ember" aztán még inkább szűk területen játszottunk, még lassabban :D

Ja a sztárjainkkal talán meg lesz EL xd Ez tényleg ovis szint nem más. A sztárjaink: spanyol válogatott húzó emberek és a spanyol jövő legnagyobb ígéretei, francia VB győztes, holland válogatott legnagyobb értéke.. Persze minden EL helyért küzdő csapatban ilyen emberek vannak pl Celta Vigo: Nolito, Denis Suarez, Aspas xd Ismerős arcok? Vagy a Betis: 34 éves mehikói Guadrado, Fekir, meg Borja Iglesias. Na ők a focisták, tuti jobbak mint Pedri, Fati, Coutinho meg Griezmann :D Az a legjobb, hogy én látom hogy nem jó a focink, csak nem fogom senkire, nem utálok vagy piszkálok így a távolból egyetlen játékost sem, hiszem hogy mindenki megteszi a tőle telhetőt, és én vagyok a gonosz? Leírtam hogy jó játékosaink vannak, mert azok, ez tény, csak együtt rosszul működnek. Ez a sportszakmai projekt bukása. Messiről is annyi a véleményem hogy túl sokat vár el magától. Nem azt írtam hogy önző, ezért vegyen vissza magából, nem is értitek a lényeget :D Nem azért kell vissza vennie magából mert csak ő akar gólt lőni, és nem örül a többiek góljainak mint pl CR, hanem mert mindent egyedül akar megoldani, hogy a csapat gólt rúghasson. Úgy játszik mintha ez az ő kizárólagos felelőssége lenne és próbálja próbálja próbálja de nem látja hogy nem megy. Ezt ott van a videón full hd színes, ha nézed, talán látod, és érted hogy így van.

Aranylabda:

Egyébként Messi egyénileg tényleg a legjobb, így cselezni, lőni, passzolni senki se tud. Aranylabdát viszont az kap, aki nyer. Nem a legjobb.
Az aranylabda szavazásnak egyébként nincs értelme szerintem, tök hülye egy díj. Viszont amik alapján adják, azok alapján Messi csak akkor jöhet egyáltalán szóba ha tényleg nagyot megy Brazilia ellen. Eddig a Copán elég jó volt, szóval ha megkoronázza egy góllal a döntőben és nyernek, + ne feledjük el hogy lesz egy ősz, tehát ha ősszel is sok szép pillanata lesz, és emiatt a média kicsit mögé áll akkor megnyerheti.

Lewa-nak nem adnám, 19-20-ra igen, de 20-21re nem. Kanté se. Olasz vagy Angol kaphatná esetleg. De hát nyertek már sokan furán szóval evvan, Kane pl tényleg nagyot megy. És itt gondolkodjunk el.
Kane ha megnyerné az kb olyan lenne mintha Messi nyerné. Klubszinten egyénileg jó volt de a csapattal nem nyert semmit, aztán válogatottal behúzott valamit ahol igazi vezér volt. Szóval ha egyik megérdemli, akkor a másik is. De ennyiből ha Brazilia nyer, akkor kapja Neymar, mert klubban jó volt és megnyerte Braziliának a Copát :D

Chelsea-s arcnak nem adnám igazából, mert ők együtt voltak jók, nem emelkedett ki senki, de így távolról ismerve az aranylabda elit közegét simán kaphatja Jorginho vagy Mount, ha az angol média mögé áll.

A Copa döntőt tuti megnézem, vasárnap 02:00 éjjel, kemény lesz, de remélem nem csalódok és nagy meccs lesz, remélhetőleg Argentín győzelemmel és Leo góllal, gólokkal. (amúgy is tuti iszunk szombatról vasárnapra szóval lehet fent is leszünk még, akkor meg egy jó meccs csak hab a tortán :DD)

Fene egye meg hogy nem tudok rövid hsz-t írni, sorry.
johdepp
Jugador d'estrella

2021.07.08. 08:17:53

Xavier Hernandez írta:
2021.07.08. 01:50:39
corol írta:
2021.07.07. 22:20:23
Hát mit mondjak. Olvasva a hozzászólásokat vszeg kérem felvételemet a Messi ellenesek klubjába és innentől azért drukkolok, hogy Messi hagyja itt a Barcát és igazoljon a PSG-be. Nyer még egy-két BL-t, kap még egy Aranylabdát, a Barca meg a jelenlegi "sztárokkal" talán az Európa Ligába befér. Közben azért majd olvasom a Barca jövőbeli játékát értékelő kommenteket.
Nálam egyébként Kalapos hosszú hozzászólása viszi a prímet, aki már-már a magyar politika szinterén gyakori fordulatot próbál itt is eladni, nevezetesen mindenben Messi a hibás, mindenért Messi a felelős. Messi, Messi, Messi,
Miatta nincsenek szélsőink (Dembelé? Trincao? Fati?), rendre rossz pozíciókat foglal el a pályán, veszélyt jelent, ha ő kapja a labdát, nem tili-tolizik ha esélye van se, Leo hibája a csapat szervezetlen, kiismerhető, esetlen játéka, fejére nőtt az edzőknek, ossza a kulcspasszokat, de egyébként önző, vissza kellene vennie magából, stb. Csúcs. =D>
Kedves Klubtagok, nem kell már sokat várni, eldönti Messi a kérdést, aztán majd meglátjuk. :D :D :D
Csatlakozom :).
Kiegészítve annyival, hogy a Barca úgy nem nyert idén bajnokságot, hogy messze a legtöbb gólt szerezték, és eközben nyolcadik alkalommal is Messi nyerte a legtöbb gólért járó Picichi trófeát. Nyilvánvalóan ő a felelős tehát a klub csődjéért és a gyenge szereplésért - és nem a klubmenedzsment, nem a sportszakmai koncepció évek óta tartó hiánya. És az értelmetlenül elb@szott százmilliók az ilyen Dembele, Griezmann, Pjanic, Trincao szintű játékosokra is Messi felelőssége, nyilván ő intézte a La Maisa elsorvasztását, ahogy a Setién és Koeman szintű óriási taktikusok szerződtetését is :).
Félelmetes, hogy mennyire egysíkúan gondolkodtok.
Szerintem a Real, PSG, Bayern, City, Chelsea, Liverpool hatos is a kiesés ellen küzd évek óta, mert nem náluk focizik Messi. Mi meg Messivel megnyertük az elmúlt öt évben az összes begyűjthető trófeát.

Évek óta megy a húgymeleg semmi a pályán is (meg a csapat, klub körül is amúgy, az tagadhatatlan). Komoly változások és vezéráldozatok kellenek. Én tisztelem Messit, és köszönöm neki, ami tett a klubért, de _bőségesen_ meg lett fizetve neki érte. Olyan agyatlanul durva nagy pénzt keres(ett), hogy soha senki még csak megközelítőleg nem pakolt össze annyi lóvét sportolóként, mint Ő.
Meg kell neki köszönönni az elmúlt 16 évet (amiből az elmúlt ~5 év azért eléggé felemás), és elengedni. Főleg, ha megint bekopogtat a 20-30 milla fölötti éves fizuért.
El kell kezdeni végre egy _csapatot_ építeni, aminek Messi már nem tagja, mivel eléggé nyilvánvaló, hogy amíg itt van, "elnyomja" a többieket. Nem direkt, mielőtt betalálnátok, hogy magának az ördögnek gondolom Őt. Egyszerűen akkora név, akkora legenda, akkora jelenléte van a pályán, öltözőben, csapatban, hogy akaratán kívül is nagyon durván befolyásolja a társait, meg mindenkit. Ha valaki ilyen sikeres lesz, meg egyértelműen a valaha volt legnagyobb, sajnos természetes, hogy a klub, az edző és a csapat "fejére nő".
Szerintem visszafordíthatatlan már ez a folyamat. Mármint Messi nem lesz képes elfogadni, hogy 3-0-nál az 55-60. percben lecseréljék, vagy hogy a Hueszka ellen ne játsszon egyáltalán. Ahogy a csapat sem fog tudni elkezdeni játszani úgy, hogy ne Messi legyen az alfa és az omega. Ez sajnos ilyen. Én hiszek benne, hogy vannak itt olyan emberek már most is, akik Messi távozásával előre tudnak lépni, vagy végre esélyt tudnak kapni. Pl. Fati, de Jong, Pedri, Puig. Minél tovább halogatják az újjáépítést, annál jobban és tovább fog fájni a csapatnak és a klubnak, meg a szurkolóknak is. (Már meg kellett volna lépni korábban, de az megint más kérdés.)
Sonoma
Capitá del Barça

2021.07.08. 07:45:03

Deluigi írta:
2021.07.07. 23:58:39
mar bocsanat, de a mi emberunk, hadd nyerje mar meg azt a labdat megegyszer
De miért nyerje meg, ha nem érdemli meg?
Ez nem egy (hazai) pályázat, ahol az érdemtelen havert hozzuk ki nyertesnek!
Ha így működne felesleges maga a díj is.

" Hadd nyerje meg már a mi emberünk mégegyszer"- komolyan eldobom az agyam ettől az érvtől...

Szerk. Kíváncsi lennék, ha a Ronaldo lobbi valahogyan kihozná őt aranylabdásnak, hogy legyen neki is hat mint Messinek mit szólnál...
Xavier Hernandez
Jugador d'estrella

2021.07.08. 01:50:39

corol írta:
Hát mit mondjak. Olvasva a hozzászólásokat vszeg kérem felvételemet a Messi ellenesek klubjába és innentől azért drukkolok, hogy Messi hagyja itt a Barcát és igazoljon a PSG-be. Nyer még egy-két BL-t, kap még egy Aranylabdát, a Barca meg a jelenlegi "sztárokkal" talán az Európa Ligába befér. Közben azért majd olvasom a Barca jövőbeli játékát értékelő kommenteket.
Nálam egyébként Kalapos hosszú hozzászólása viszi a prímet, aki már-már a magyar politika szinterén gyakori fordulatot próbál itt is eladni, nevezetesen mindenben Messi a hibás, mindenért Messi a felelős. Messi, Messi, Messi,
Miatta nincsenek szélsőink (Dembelé? Trincao? Fati?), rendre rossz pozíciókat foglal el a pályán, veszélyt jelent, ha ő kapja a labdát, nem tili-tolizik ha esélye van se, Leo hibája a csapat szervezetlen, kiismerhető, esetlen játéka, fejére nőtt az edzőknek, ossza a kulcspasszokat, de egyébként önző, vissza kellene vennie magából, stb. Csúcs. =D>
Kedves Klubtagok, nem kell már sokat várni, eldönti Messi a kérdést, aztán majd meglátjuk. :D :D :D
Csatlakozom :).
Kiegészítve annyival, hogy a Barca úgy nem nyert idén bajnokságot, hogy messze a legtöbb gólt szerezték, és eközben nyolcadik alkalommal is Messi nyerte a legtöbb gólért járó Picichi trófeát. Nyilvánvalóan ő a felelős tehát a klub csődjéért és a gyenge szereplésért - és nem a klubmenedzsment, nem a sportszakmai koncepció évek óta tartó hiánya. És az értelmetlenül elb@szott százmilliók az ilyen Dembele, Griezmann, Pjanic, Trincao szintű játékosokra is Messi felelőssége, nyilván ő intézte a La Maisa elsorvasztását, ahogy a Setién és Koeman szintű óriási taktikusok szerződtetését is :).
Peter
Director del Fútbol

2021.07.08. 00:09:17

Azt a Copa-t meg kell előbb nyerni, az érvelések utána ráérnek .... :lol:
Néhányszor leírtam már, ingyen is, vagy jelképes 1 euro fizuért is maradni fog Messi, szerintem.
Deluigi
Entrenador del Barça

2021.07.07. 23:58:39

mar bocsanat, de a mi emberunk, hadd nyerje mar meg azt a labdat megegyszer

Sonoma írta:
2021.07.07. 23:03:56
Rob888 írta:
2021.07.07. 22:08:30
LG hozzászólásához: Ha Brazíliát Messi góljával, vezérletével legyőzik máris lesz rangadó, amin tényező tudott lenn. Ekkor pedig miért ne érdemelné meg?!
1. Mert nem nyertünk meg a saját bajnokságunkat sem, vele.
2. A BL- ből meg csúnyán kizuhantunk már a 1/8-ad döntőben, vele.
3/a. Nem nyertünk egy rangadót sem erősebb csapattal szemben, vele.
3/b. Egy kiugró mérkőzése sem volt idén erős csapat ellen, vele.
4. Az aranycipőtől is messze volt.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Sonoma
Capitá del Barça

2021.07.07. 23:03:56

Rob888 írta:
LG hozzászólásához: Ha Brazíliát Messi góljával, vezérletével legyőzik máris lesz rangadó, amin tényező tudott lenn. Ekkor pedig miért ne érdemelné meg?!
1. Mert nem nyertünk meg a saját bajnokságunkat sem, vele.
2. A BL- ből meg csúnyán kizuhantunk már a 1/8-ad döntőben, vele.
3/a. Nem nyertünk egy rangadót sem erősebb csapattal szemben, vele.
3/b. Egy kiugró mérkőzése sem volt idén erős csapat ellen, vele.
4. Az aranycipőtől is messze volt.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2021.07.07. 23:02:55

corol írta:
Én ugyan Messi párti vagyok ebben a vitában, de azért az pl túlzás, hogy EL-szereplők lennénk, brutálisan erős keretünk van, és Fati visszatérésével még egyéniségünk is, illetve a középpályán Pedri + az így alighanem többszerepet kapó Puig is tud a helyére lépni kicsit az irányításban, gólpasszban. Nem tűnik el 40-50 kanadai pont ha elmegy, mert mások pótolják a gólok és gólpasszok egy részét, ha az összeset nem is. (Szerintem Messivel megnyernénk jövőre a bajnokságot, nélküle meg versenyben lennénk, és vagy összejönne, vagy nem.)
Plusz szerintem itt senki nincs konkrétan Messi ellen (fura is lenne ilyen múlttal), a túlzott szerepét kérdőjelezik meg, ami inkább egy töketlen vezetőség, kritikája, mintsem Messié, aki önmagától nem fog lemondani a státuszáról, mivel élvezi azt. Nem az a fajta, aki önként lemondana erről, de szerintem nem is az a fajta, mint előző ősszel CR7, aki többször hőbölgött, mikor lehozták. Ha lehoznák, szó nélkül lemenne, ha csereként ülne többször a padon, szó nélkül bejönne, ezt bizonyította már jópárszor (és lőne megint 1 percen belül gólt, mint nemrég :D ), és ha kineveznék mondjuk jobbszélsőnek, akkor bár néha bekeveregne, de tartaná magát nagyjából a taktikához szó nélkül. De ezeket az utasításokat sajna senki nem adja ki neki. Koeman biztosan nem, ezt már láttuk.
Egyszóval a többség szerintem teljesen jogosan Messit a habnak akarja látni a tortán, és nem az egész tortának. Szerintem Depay és Fati mellett erre amúgy természetes módon is több esély lesz, mint tavaly, amikor 1 az 1-ben tényleg ő volt egyedül veszélyes játékosunk, és ezért jogosabb volt a függőségünk, mint mondjuk idén lenne, ha megint így lesz.
A túlzott keresetét is megkérdőjelezik sokan, de a többség ott sem Messit szidja, aki nem volt Terézanya, és elfogadta, amit ajánlottak neki, hanem Bartóékat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sonoma
Capitá del Barça

2021.07.07. 22:52:46

Kedves corol!
Kb. egy 12 éves szintjén tolod a hisztit, hogy merik a te kedvencedet bírálni.
Valószínű te Messin nőttél fel, ezért nehéz elképzelni nélküle a csapatodat ( azért nem írom, hogy kedvenc csapatod, mert neked olyan nincs, csak kedvenc játékosod).
Te vagy (leszel) az a szurkoló, aki ha Messi a PSG- be megy, gyorsan mezt cserélsz.
Nincs ezzel baj, csak nem kell védeni ennyire Messit itt.
Előbb még kellene nêzned pár bajnoki találkozót, ajánlom figyelmedbe egy Reál, PSG-, Athletico elleni meccsét idén.
Az, hogy a rajongásod miatt, egy torzított lencsén látod őt, azzal meg mi nem tudunk mit kezdeni.
Üdv.: egy Barca-fan ( és nem Messi-fan).
corol
Entrenador del Barça

Rob888
Jugador d'estrella

MatyiG
Adminisztrátor

2021.07.07. 21:30:14

Ennyi erővel nyerje Mount vagy Jorginho.
NovaProspekt
Entrenador del Barça

2021.07.07. 21:11:03

Ha az angolok nyernek, én odaadnám a labdaszedő fiúnak, akit a Chelsea és az angol válogatott közösen alkalmaz.
LG
Az Év fórumozója 2016

2021.07.07. 20:59:21

MatyiG írta:
2021.07.07. 20:50:12
LG írta:
2021.07.07. 17:42:08
Copával vagy Copa nélkül, nem szabadna Messinek Aranylabda közelében lennie ebben az évben, hiszen rangadókon nem volt tényéző. A neve miatt ott lesz a tűz közelében, ha megnyeri a Copát, lehet oda is adják neki, de én ezt nagyon igazságtalannak tartanám. Így is van már 1-2 egyéni címe, ami kiverte sokaknak a biztosítékot, de ez túltenne mindegyiken.
Ki nyerje akkor? Kanté? :D
Akár. Neki is előbb adnám, mint Messinek.
Vagy ha az angolok behúzzák, közülük is mehetne valakinek, pl. City vagy Chelsea játékosnak. Vagy akár Kane-nek, ha eltesz még néhány gólt az elődöntőben és a döntőben is.
Válasz küldése