Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
madmushroom
Capitá del Barça

2009.02.09. 15:57:23

MQuC írta:Pl a cselek amiket CSAK ő tud, azt megcsinálja Ibrahimovic és még elég sokan. Max nem olyan sokszor, mert nem vált védjegyükké. A pontos passzokról meg annyit, hogy a passzai elég nagy százaléka 5-10 méterre megy :? Szerintem nem ad akkora labdákat :oops:
mi ? mi ? mi?

Nem ad jó labdákat ? Jason Kidd féle perifériás látással rendelkezik megspékelve egy adag jó ütemérzékkel. Óriási labdákat tud adni, a rúgó technikája egészen szuper nem értem most, hogy ezt mi alapján szűrted le... mindenesetre egy biztos...nem igaz.
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
Léfe
Entrenador del Barça

2009.02.09. 15:54:58

Én is jól látok a pályán, csak futás csel stb. nélkül ez semmi. Csak azt csodálom, hogy beteszik a Milanba, mert nem sokat ér - sajnos. Ami volt abból nem lehet ma megélni.
Fecó
Forcabarca8
Capitá del Barça

2009.02.09. 15:40:25

MQuC írta:Pl a cselek amiket CSAK ő tud, azt megcsinálja Ibrahimovic és még elég sokan. Max nem olyan sokszor, mert nem vált védjegyükké. A pontos passzokról meg annyit, hogy a passzai elég nagy százaléka 5-10 méterre megy :? Szerintem nem ad akkora labdákat :oops:
hát nem kéne tőle elvitatni a legnagyobb érdemeit! a legjobb passzok az övéi voltak. és az is egyértelmű, h nagyon jol lát a pályán és oda is birja rugni, ami nem mellékes. ha azt nézzük, h kinek passzaiból lett a legtöbb veszélyes szitu, sztem igencsak a világ élmezőnyébé tartozik(hanem első:D )
bali 15
Director del Fútbol

2009.02.09. 14:30:22

Ez volt a jó benne hogy neki minden lépése, lélegzetvétele egy csel volt.
Talán túlzok.
Viszont hogy nem ad akkora labdákat azon röhögnöm kell. :D
Szerintem a játékot még jól átlátja.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.02.09. 14:18:09

Pl a cselek amiket CSAK ő tud, azt megcsinálja Ibrahimovic és még elég sokan. Max nem olyan sokszor, mert nem vált védjegyükké. A pontos passzokról meg annyit, hogy a passzai elég nagy százaléka 5-10 méterre megy :? Szerintem nem ad akkora labdákat :oops:
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2009.02.09. 14:15:02

barca99 írta:Szerintem meg pont attól görcsöl, hogy egyáltalán nem mennek neki a cselek, egyszerűen azért, mert nincs olyan fizikai állapotban. A BL-ben egy Terry vagy egy Gattuso lepattant róla... ahhoz pedig nem kis fizikum kell. Egyszerűen nincs benne az a lendület, hogy szemben legyen valakivel, és megverje egy-az-egy-ben. Tegnap belenéztem a Milan meccsbe, még mindig iszonyat jól látja a játékot, jó ütemben passzol, de ez valószínűleg még 40 évesen is így lesz... :cry:
Ja emlékszem. Egyszer egyszerre hülyítette Gattusót meg Nestát az elődöntőben. :D .
Viszont a precizitásától még mindig elszáll az agyam. Hihetetlen milyen pontos passzokat ad. De a cselek amiket csak ő tud (pl:elastico) azokat már nemigen fogjuk látni. A pimaszsága pedig nekem is nagyon hiányzik. :(
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.02.09. 14:07:24

Igazad van westenrgom, DE én már nem hiányolom. A mostanit nem, a régit kicsit :? , de megvagyok nélküle. Ha ő nem akart változni, engem nem érdekel. Azt nem tudom elhinni, hogy milanoban meg a világon még mindig nyálcsorgatva visitoznak utána... :cry:
Kép
westerngom
Entrenador del Barça

2009.02.08. 10:34:24

barca99 írta:Szerintem meg pont attól görcsöl, hogy egyáltalán nem mennek neki a cselek, egyszerűen azért, mert nincs olyan fizikai állapotban. A BL-ben egy Terry vagy egy Gattuso lepattant róla... ahhoz pedig nem kis fizikum kell. Egyszerűen nincs benne az a lendület, hogy szemben legyen valakivel, és megverje egy-az-egy-ben. Tegnap belenéztem a Milan meccsbe, még mindig iszonyat jól látja a játékot, jó ütemben passzol, de ez valószínűleg még 40 évesen is így lesz... :cry:
Aki korpa közé keveredik azt...............
Nem véletlen Pep részéről a szigor, melyet a csapattól követel a magánélet, de akár az étkezés és mentális felkészülés terén.
Én ezt tartom, Pep legnagyobb erényének, na de nem róla van itt szó........
Szóval, R10 mellé egy olyan valaki hiányzott, mint Hank T. K., aki "moderálta" és "helyre tette", ha kellett! Sajnos, ez így működött ill. nem működött a laza, jó haver Frank mellett. Akinek még a lányát is ........-ta!
R10 soha nem volt egy IQ bajnok és ez kihatott mindenre, a családja a távolban. Arról nem is beszélve, hogy a végére, teljesen elszállt magától.
Nem volt a kezdeti "tűz" és mire kicsit is döbbent, már nem tudott mentálisan visszakapaszkodni, hiányzott a kéz ami utat mutat.
Én nagyon sajnálom, hogy így alakult, igazán R10 szabhatna fazont a játékunknak, mert Messi az új isten és kiváltotta Őt, de R10 pimasz, káprázatos villanásai nagyon hiányoznak!
Fernando
Llegenda del Barça

2009.02.08. 10:15:59

Barcaforever írta:Tánc és csajozás Ronie módra:
http://www.youtube.com/watch?v=5PUJlabc ... re=related
Hát ezen pusztultam :lol:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
barca99
Llegenda del Barça

2009.02.08. 10:15:48

Szerintem meg pont attól görcsöl, hogy egyáltalán nem mennek neki a cselek, egyszerűen azért, mert nincs olyan fizikai állapotban. A BL-ben egy Terry vagy egy Gattuso lepattant róla... ahhoz pedig nem kis fizikum kell. Egyszerűen nincs benne az a lendület, hogy szemben legyen valakivel, és megverje egy-az-egy-ben. Tegnap belenéztem a Milan meccsbe, még mindig iszonyat jól látja a játékot, jó ütemben passzol, de ez valószínűleg még 40 évesen is így lesz... :cry:
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.02.08. 10:05:50

Sokan azt gondolják, azért esett vissza, mert nem ugy dolgozott edzéseken, ahogy kellett volna, nem küzdött eléggé. Én ebben nem vagyok biztos. Ő egy zseni volt, sosem abból élt, h az utolsó pillanatokig küzdött a pályán, hanem azért mert képes volt a villanásaival eldönteni a meccseket. Én inkánn ugy látom, h fénykorában zsigerből jöttek a cselek, a jó passzok, aztám mikor visszaesett, én ugy látam, erőlködött a cseleknél, és nem is sikerültek. Emlékezzünk csak vissza: Volt egy időszak, mikor a szabadrúgások nem mentek neki, holott rengeteget gyakorolta edzésen, és ott jól is rúgta. De a zseniknél ez inkább forditva szokott lenni, ők mindig akkor csinálják meg, mikor kell, Dinhonál is ez volt fénykorában.
Persze az is benne lehet, amit Ti mondtok, de Ronie amikor jó volt akkor is hires volt a lezser, bulizós életmódjáról. Ő nem egy olyan játékos volt, aki attól lett nagy, mert rengetet dolgozott, h ide jusson. Hanem egy őstehetség volt, aki mindig szabadon, kötetlenül játszott, és varázsolt, görcsölés, és erőlködés nélkül.
Barcaforever
Director del Fútbol

2009.02.07. 17:36:01

Én már ezt régen leírtam és persze nagy hurrogást kaptam ezért.Ezzel a hozzáállással és stílussal ő nem egy legenda lett, mint Zidane,Figo,Ronaldo,Beckham,Bergkamp,Mattheus és sorolhatnánk, hanem maradt egy sztár.Bár nem hiszem, h annyira érdekelné, mert nem lesz pénz híjján.

A képről: Figyeljetek ide, kemény ez a popszakma. :wink: 8)

Tánc és csajozás Ronie módra:
http://www.youtube.com/watch?v=5PUJlabc ... re=related
Kép
Roniee21
Capitá del Barça

2009.02.07. 17:00:12

Ez a kép mikori? :oops:
Hol találtad?
Deus
Boixos Nois

2009.02.07. 16:45:15

Nesze, nektek Ronaldinho :oops:

Kép
KépKép
barca0417
Entrenador del Barça

2009.02.07. 16:05:40

Livia és Mihii igazatok van abban amit leírtatok, de azt hiszem nem teljesen egyre gondoltunk, mert én általában értettem, és nem feltétlen csak Ronaldinho szempontjából, hogy hálátlan a profi futball. Inkább Ronaldinho esetében pont arra is gondoltam hogy sok embert hagyott cserben akik bíztak benne, és az is igaz hogy ő volt a hálátlan a a focihoz, de ő is a profi futball része ezért mondtam így. Meg még értem ezt úgy is hogy hálátlan ez a sport mert néha túl sok, majd túl kevés megbecsülést kapnak a játékosok, sokszor mikor vétlenek, pl a sérülések. Mert sokszor van ez hogy valaki hosszú időre megsérül és utána már nem számít rá a klub mert mondjuk talált egy helyettest.
Ronaldinho esetében meg tisztában vagyok azzal hogy ő a felelős leginkább, de azzal is, hogy amikor elkezdett gyengébben teljesíteni, az újságírók, a média mindjárt támadta. És sajnos a médiának nagyobb befolyása van a profi futballra mint a szurkolóknak akik még sokáig kitartottak mellette. És ez egy újabb indok amiért a profi futballt hálátlannak tartom.
Azzal együtt hogy igazatok van, mert Ronnie esetében maga az érintett is ludas, de úgy érzem, volt akik nem az ő érdekében cselekedtek.
peace...
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2009.02.07. 15:58:28

Vilmos94!
Abban egyetértek,hogy Cannavaro nem érdemelt aranylabdát de ez most mind1.
Ronaldinho-rol legyen szó.
Én imádtam a játékát,és egyszer már leírtam,hogy milyen érzések keringtek bennem mikor láthattam őt élőben játszani.Sosem fogom elfelejteni!

De az,amit most csinál elfogadhatatlan egy sportolótol.
Mikor láthattuk őt úgy megszakadni a pályán,mint pl Vilmos94 aláírásában láhatjuk az arcát?
Szerintem nagyon régen...

A mai aranylabdások cikkben van jól megfogalmazva,hogy sokat veszzített a labdarugás a hülyeségei miatt.
Mindenki tisztában van vele,hogy még mai napig ő lenne a világ legjobbja,ha akart volna az lenni. Egyszerűen olyan adottságai voltak,amit egy magunkfajta kis ember el sem tud képzelni. Ott cselezett ki mindenkit ahol akart,ez igaz volt. A baj az volt,hogy ő is elhitte,illetve,hogy ebből kifolyólag fele annyira nem tette oda magát se edzésen se meccsen,inkább járt bulizni.

Ő azalatt a 3-4év alatt amit itt töltött(mikor nem voltak gondok vele) bejátszotta magát sokunk szívébe ,és ha már ott volt egy jó nagy tőrt bele is vágott.
ezt csak ő tudja,hogy miért,de így történt.
Az biztos,hogy nem fogják egy lapon említeni mondjuk,Rivaldoval,Xavival,Messivel,Cruyff-al mert azt a szép csillogást amit pár év alatt szerzett magának és nekünk,azt az utobbi 2évben be is sötétítette.

De persze én,és gondolom sokan mások megőrizzük azt a sok szépet és jót,amit ő adott nekünk,de sosem tudok úgy rágondolni,mint aki mindent megtett volna azért,hogy a szívem közepén maradjon.

Csodás karrierje lehetett volna. Mesélhettük volna fiainknak/unokáinak,hogy Kisfiam.. én láthattam Ronaldinhot játszani!

Lehet,hogy igy is fogjuk mondani,de csak annyit fogunk mondani,hogy volt egy nagy vezére a Barcának,vége lett...
vilmso94
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2009.02.07. 15:37:56

LG írta:Owen, Sevcsenko, Cannavaro, Nedved-mind Aranylabdások...
Igen ez így van. De Ronaldinho kiemelkedik közülük. Cannavaro különben meg nem nagyon érdemelte volna meg az aranylabdát.Még abban az évben ő a Fifa Világ legjobbja is lett de szerintem ez hibás döntés volt.
Én hiszek Ronaldinho-ba nem olyan amilyen a barcába volt. De jó játékos az én szememben. Sose felejtem el hogy mit tett a barcáért !
Magyar a szív, de Katalán a lélek, Barcelona drukker leszek amíg élek!!!,
Kép
Kép
chi omega
Entrenador del Barça

2009.02.07. 09:24:25

off: beckham soha nem volt annyira túlértékelt szerintem, a világ legjobb játékosának pl nem nagyon nevezték, és aranylabdaesélyes is talán csak egyszer volt (és a 99es triplázás évében ennyit azért meg is érdemelt, hogy ott legyen hozzá közel). egy nagyon jó, intelligens szélső, tökéletes rúgótechnikával, és jó mentalitással.
a médiában nyilvánvalóan nem EZÉRT szerepelt sokat, mert túlértékelt, hanem mert sztáralkat. jól néz ki, híres a felesége, jól áll nekik a gazdagság. szerintem nagyon dícséretes, hogy annak ellenére, hogy ő másodállásban ilyen popsztár, akivel el lehet adni mindent, meg tudta őrizni a szeretetét a játék iránt, sőt. ha a pályára lép, képes rá, hogy ne arra figyeljünk mekkora sztár, hanem arra, hogy milyen klassz játékos ez. nyilván nem a szambázós vonalból, de mondjuk úgy, mint gerrard.
a válogatottban is csak ő volt képes értékelhető teljesítményt nyújtani az utóbbi években zömmel. a 2006os VB-n pl mindenki mást borzalom volt nézni, becks volt az egyetlen, aki csinálni próbált valamit.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.02.07. 09:11:59

Rivaldo11 írta:
ozsimiki írta:
igen kb ez a véleményem nekem is, lentebb írtam hasonlót. egyszerűen nincs meg benne az alázat,h visszanyerje gyorsaságát,és élvezze maximálisan a játékot. mert mindenkivel előfordulhat h van egy holtpont az életében,játékában, de ha annyira vissza akarta volna szerezni valós játékát, akkor vissza is szerezhette volna.

az angolt lehet utálni,vagy kiröhögni egy egy kihagyott 11es után (mint régebben),de a játékhoz való hozzáállása mindig is példamutató volt, és ő mindig hozza a saját szintjét, ami azért nem olyan rossz.
Senki nem utálná Beckhamet, ha nem lett volna minden idők messze legtúlértékeltebb játékosa. Hozzááállása ellenben tényleg példás. Ronaldinho és Beckham képességei között szakadék van-az angol a cipőjét nem köthetné meg Dinhonak-ha csak a képességeket nézzük. Azonban Beckham tisztában van saját határaival, és dolgozik keményen. Ezért tart még ma is ott, ahol. Dinho viszont nem volt tisztában azzal, mit veszíthet...
Beckham képességeit felesleges R10éhez hasonlítani, én se ezt tettem, csak a sajátjához. viszont nehogy már egy játékos tegyen róla,h túlértékelik, amúgy szerintem nem a foci tudása miatt tették, hanem az eladhatósága, marketing értéke miatt. lehet velem van a gond,de ezért nem fogok megutálni senkit, főleg ha mindig lelkiismeretesen melózik a pályán.

Ronaldinhoban ha fele munkamorál lenne, még mindig top3ban lenne,és pozitív értelemben szólna róla szinte minden. Beckham sem az a fiatal gyerek,mégis saját szintjét tartja, jó pár év óta, kár,h elment USA-ba "berobbanni" , angliában még nyerhetett volna pár dolgot.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
miihii
KHAL

2009.02.07. 04:25:33

Livia Drusilla írta:
barca0417 - a profi futball hálátlan?
Nem is tudom....az éppen aktuális ellenfél játékosait sehol sem fogja érdekelni R80 múltja, nem fognak leborulni előtte a pályán... :?
Egy profi futballista esetében az számít, h hogyan tudja segíteni a csapatát - jelenidőben. Ez hálátlanság lenne?
Nem gondolnám, h az edzéseken nem tennének meg mindent, h beépítsék - ha már egyszer ott van...csak neki is hozzá kéne tenni a magáét...
Hol fizetnek valakit azért, amiket a múltban vitt véghez?
Reklámérték persze más tészta... 8) De nyilvánvalóan nem erről volt szó... :wink:
Igazságot szimatolok a mondataidban,Livia :wink:
Nem tartom valószínűnek,h a futball hálátlansága miatt vált szárnyaszegetté R80.Sőt!Inkább valahol ő lett hálátlan a futballhoz :-k Adott egy istenadta tehetség,aki eggyé vált a labdával és a labdarúgással.Dolgozott,edzett,érzésből/zsigerből JÁTSZOTTA a játékot.Eljutott ezzel a világ tetejére,majd fogta magát és behúzta a kéziféket.Eldobta magától a lehetőséget,h hosszú hosszú évek (évtizedek) múlva is az ő nevétől legyen elájulva a futballvilág,ő legyen az etalon a futballisták közt.Ízelítőt kaptunk csak A játékból és mire megszokhattuk volna,múlt idővé vált,TETTE.Villanásai vannak még,de ez már nyomokban sem emlékeztet RONALDINHOra.Lételeme a foci,de ez meló,edzés,ALÁZAT nélkül önmagában kevés.Nem hiszem,h a labdarúgás volt vele hálátlan,mivel ez az a sport,ahol ő érvényesülni tudott,így lehetőséget kínált neki,h megvalósíthassa magát.Egy ideig élt is a lehetőséggel,de ha vki beletojik az egészbe,"robotpilótával" játszik,az megbosszulja magát...És valóban,attól,h X éve mekkora zsugás volt,ma nem fogják lefhosni a vádlijukat az ellenfelei.
Azt mondta,h új kihívásra vágyik és minden okés lesz.Megkapta a második lehetőségét is a futballtól (na jó,a Milantól :wink: ),h bizonyítson.Amennyi Milan meccset láttam idén,az alapján nem igazán élt vele.Szal akkor ki is a hálátlan kivel szemben :?: :idea:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.02.07. 03:47:33

bali 15 írta: Legtöbben? Ezt írtam? Bocsi XD.Én mindenesetre őt nevezném a valaha volt legtehetségesebbnek.Ezt akartam mondani XD. Olyan forradalmi mozdulatokat, cseleket láttam tőle amilyeneket még sohasem láttam egyetlen focistától sem. Igaz ő sohasem lesz háromszoros világbajnok mint Pelé, sohasem fogja elnyerni egy nemzet teljes imádatát mint Maradona 86-ban vagy Zidane 98-ban és 2006-ban.
De ezeket tehetségben szerintem alázza. De sikerekben nem.
És már nem is fogja.
Ez a tehetségben alázza szerintem erős, főleg Maradonára, aki nem csak '86-ból áll, ugyebár... :roll:

barca0417 - a profi futball hálátlan?
Nem is tudom....az éppen aktuális ellenfél játékosait sehol sem fogja érdekelni R80 múltja, nem fognak leborulni előtte a pályán... :?
Egy profi futballista esetében az számít, h hogyan tudja segíteni a csapatát - jelenidőben. Ez hálátlanság lenne?
Nem gondolnám, h az edzéseken nem tennének meg mindent, h beépítsék - ha már egyszer ott van...csak neki is hozzá kéne tenni a magáét...
Hol fizetnek valakit azért, amiket a múltban vitt véghez?
Reklámérték persze más tészta... 8) De nyilvánvalóan nem erről volt szó... :wink:
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.02.06. 23:12:39

ozsimiki írta:
chi omega írta:ronaldinho olyan mentalitással mint beckham, minden idők legjobbja lenne
igen kb ez a véleményem nekem is, lentebb írtam hasonlót. egyszerűen nincs meg benne az alázat,h visszanyerje gyorsaságát,és élvezze maximálisan a játékot. mert mindenkivel előfordulhat h van egy holtpont az életében,játékában, de ha annyira vissza akarta volna szerezni valós játékát, akkor vissza is szerezhette volna.

az angolt lehet utálni,vagy kiröhögni egy egy kihagyott 11es után (mint régebben),de a játékhoz való hozzáállása mindig is példamutató volt, és ő mindig hozza a saját szintjét, ami azért nem olyan rossz.
Senki nem utálná Beckhamet, ha nem lett volna minden idők messze legtúlértékeltebb játékosa. Hozzááállása ellenben tényleg példás. Ronaldinho és Beckham képességei között szakadék van-az angol a cipőjét nem köthetné meg Dinhonak-ha csak a képességeket nézzük. Azonban Beckham tisztában van saját határaival, és dolgozik keményen. Ezért tart még ma is ott, ahol. Dinho viszont nem volt tisztában azzal, mit veszíthet...
Rivaldo-A Legnagyobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.02.06. 22:44:31

Owen, Sevcsenko, Cannavaro, Nedved-mind Aranylabdások...
CFirpo3
Fejléc Specialista :)

2009.02.06. 22:29:40

Nyert aranylabdát és ez már alapjában véve ok arra, hogy ha nem is akkora, mint Maradona, de legendává váljon.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.02.06. 22:02:23

Sztem nem lesz igazi legenda Ronaldinho, mert nagyon rövid ideig tudott csak magas szinten játszani, és összeségében nem tett le annyit az asztalra, mint pl. egy gyengébb képességű játékos, aki viszont mondjuk 10 évig ott volt a világ elitjében.
Válasz küldése