Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2021.07.06. 13:09:24

mes írta:
2021.07.05. 17:10:57
Ha marad, a klub megsinyli gazdasagilag. Ha megy, majd a palyan fog latszani a hianya ( egy ideig?). Nem tudom, en inkabb az utobbit valasztanam. Par evig lehet szenvedes lenne, de a klub nem menne csodbe.
Tudom hogy nem szeretetotthon de Messi is lehetne egy kicsit lojálisabb a csapathoz. Értem én hogy ő az origó nálunk de szerintem neki már rég nem a pénznek kellene a legfontosabbnak lennie.
Vagy nagyon megalázó lenne neki mondjuk olyan 5-10 millió közötti összeget eltennie?
Szerintem nem,ha most mindent is beáldozunk miatta arra a 2 évre utána megint kezdődik minden előröl.Előbb vagy utóbb el kell engednünk ezt a dolgot.
Xavier Hernandez
Jugador d'estrella

2021.07.06. 12:43:28

Messi simán kitermeli a csillagászati fizetését, az ilyen Pjanicsok, 0embelék, Coutinhók, Umtitik meg tuti nem. És azt sem szabad elfelejteni, hogy Messi nevére jönnek a szponzorok is, míg az előbbieknek kb. semmi reklámértékük sincs, ha a Barca gyorsan ki akar lábalni a gazdasági csődből, Messi megtartása most a legfontosabb. Persze, a 34 évével nem ő a jövő embere, de hát még mindig a leggólerősebb játékos a la Ligában, játékot szervez és jelenlétével erőt, rangot is ad a csapatnak. Az, hogy komoly tétmeccseken, erős ellenféllel szemben nem villog úgy, mint régen, egyértelműen annak tudható be, hogy rajta kívül most nincs igazán veszélyes játékos a keretben: ha őt leveszik a pályáról, a csapaton eluralkodik az impotencia. Ha lenne pár David Villa, Neymar vagy Suárez szintű klasszisa a csapatnak, Messinek is több tere maradna, hisz így elég, ha csak rá koncentrál az ellenfél védelme, és máris összeomlik a Barca támadójátéka.
Messi neve az elmúlt években összeforrt a Barcával, szemet gyönyörködtető játéka mellett milliárdokat is hozott a klubnak - az elmúlt évek rossz igazolásait, elhibázott gazdasági döntésit nem az ő nyakába kell varrni. Sose lesz még egy ilyen játékosa a klubnak, a pályán kell tartani, amíg lehet, ez a klub gazdasági és sportszakmai érdeke. A kritikákat nem neki kell címezni, egy ilyen játékosnak igenis jár a csillagászati gázsi, nehogy már annyit keressen, mint a nyomorult Dembelé, Griezmann vagy Coutinho. Ő - az előbbiekkel ellentétben - rengeteg pénzt hoz a klubnak, és az extraklasszis teljesítményét is értékelni kell, ami a fizetésében is meg kell jelenjen!
LG
Az Év fórumozója 2016

2021.07.05. 17:55:57

mes írta:
Ha marad, a klub megsinyli gazdasagilag. Ha megy, majd a palyan fog latszani a hianya ( egy ideig?). Nem tudom, en inkabb az utobbit valasztanam. Par evig lehet szenvedes lenne, de a klub nem menne csodbe.
Hasonlóan látom. Így is max. 1-2 év van benne, azért kár lenne olyan összegeket feláldozni, ami még évegik hiányozna az igazolásoknál. A fiataloknak is jót tenne, ha nem szoknák meg az alibizést, hanem Messi hiányában rá lennének kényszerítve, hogy játsszanak.
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

corol
Entrenador del Barça

2021.07.05. 14:38:09

Azzal teljesen egyetértek én is, hogy nem szabad horror szerződést kötni Messivel. Engednie kell az igényeiből. 34 éves, nyilván nem lesz jobb. De a jelenlegi csapatból még mindig messze kiemelkedik, ezt azért nehéz megkerdojelezni. Ahogy korábban írtam, akkor történik valami, ha hozzá kerül a labda. Megkérdezhetem a bírálókat miért nem oldják meg a többiek a védelem feltörését, miért nem rugdossàk ők a gólokat, miért nem adják a golpasszokat? Rossz nézni, hogy mennyire tanácstalan a társaság, ha Messi nem villog
Egyébként meglátjuk mi lesz, ha mégis elmegy, amire van esély.
Nyiri81
Entrenador del Barça

2021.07.05. 10:25:13

Végigolvastam az elmúlt napokat itt és nekem az a véleményem hogy Messivel nem szabad horror szerződést kötni. Max 2 év és sokkal mérsékeltebb fizu. 34 éves. Jobb már nem lesz. Nézzük meg az elmúlt 6 évet. Azért mert mit tett az elmúlt 20 évben a csapatért nem fizesse már a klub a végtelen fizetését ameddig Ő jónak látja.. Így is nagyon jól meg volt fizetve. Ezerszeresen meg lett köszönve neki amit értünk tett. De ez többszereplős buli. Messi ugyanúgy rengeteget köszönhet a klubnak is nem csak fordítva.

Köszönök mindent, de a klub fontosabb mint egy ember.. Ameddig az elképesztő bérkölcségét cipeli a hátán a klub addig sehova nem fogunk haladni. Ez megy évek óta. Már korábban meg kellett volna lépni, hogy Ő hátrébb lép a klub miatt és szépen elbúcsúzik.

Egyébként szerintem tudja Ő is hogy ha elmegy bárhová akár PSG, City és nem nyernek meg vele mindent (és egyértelmű hogy nem tudnák, a fix kezdő és lecserélhetetlen státusz miatt), akkor a nimbusz exponenciálisan zuhanna a mélybe. Tehát szerintem eszébe sincs elmenni.

Az meg már más kérdés, hogy ha nem lett volna évekig ilyen egetverő fizetése, akkor Dembelé, Cou, meg a többi bevársárlás ilyen sokba került volna nekünk? Ugyanis mindenki látta hogy csak 1 embernek mennyi pénzt vagyunk hajlandóak odaadni, akkor nehogy már apróért adjanak nekünk bárkit.

A Messi függőségről, annyit hogy a szakmai stáb a hibás nagy részben. Az hogy lehet, hogy klasszis játékosok amint idekerültek elfelejtettek focizni. Cou (Elképesztő rejtély számomra mi lett vele), Dembelé (Ő alig volt sérült előtte, most meg a küszöbön átlépve hónapkora kiesik), Umtiti (Első két évében számomra az egyik legjobb védő volt Európában, aztán mi lett? Mára értéktelen). Ezek mind mind a szakmai stáb hibája. Ez is évek óta csak romlik.
Csak is Puyol
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2021.07.05. 09:47:44

Oszthatjuk, szorozhatjuk, ervekkel, ellenervekkel, tavaly nyaron is az volt a vege, hogy ha marad anyagilag terheli a klubot, de kellenek a goljai, ha megy, akkor marad a zseton, de ki veszi at a helyet...
Sonoma
Capitá del Barça

2021.07.05. 09:23:23

Kalapos írta:
2021.07.05. 07:52:46
corol írta:
2021.07.04. 22:52:50
Mivel a focit gólra jàtszàk, addig elég nehéz a Messi függőséget okolni a Barca gyengébb eredményeiért, amíg a gólok több mint felét ő termeli. Igaz 10 éve még 50 gólt rúgott egy idényben, most a Barca 85 góljából csak 38-at termelt és 12 gólpasszt adott. Sajnos még most is akkor történik valami a pályán, ha nála van a labda, de ez ne legyen már az ő hibája.
Te elolvasod és értelmezed egyáltalán mit írnak a többiek? :D
Aztán 38+12-ből mennyi volt a Real vagy Atlético ellen? És tavaly? És azelőtt?
BL? Az idei kupa győzelemből mekkora rész vállalt? Hány fontos gólja volt, ami döntött és nem sokadik volt az adott meccsen?
Lassan azaz érzésem, hogy a statisztikákkal jövő emberek, nem néznek ( jó ideje) meccseket, max. összefoglalókat vagy csak megnézik a meccs statisztikáját.
Így persze nehéz észrevenni Messi mennyit sétál, mennyi labdavesztéséből (belevezeti a védőfalba) indul ellenünk kontra stb. .
Ez nem azt jelenti, hogy ő már nem tud gólt lőni, de arra már nem elég ( mint régen), hogy egymaga áttörje a védelmet és gólt lőjön egy erősebb ellenféllel szemben ( ld. idén Reál, Tico, PSG).
A baj, hogy a koncepciónk még mindig ez, és Messi is ezt gondolja, hogy ő még képes erre.
Emiatt nincs egy egészséges csapatépítés, és nem is lesz amíg itt van nálunk.
A fizetéséről nem is beszélve...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.07.05. 09:18:05

Kalapos írta:
2021.07.05. 09:03:58

Azért mert a csapatról érkező hírek alapján a klubnál senki se gondolkozik azon hogy Messiből vissza kéne venni, bármilyen formában.
Ezt soha nem fogják lekommunikálni, hogy mostantól Messi kevesebbet játszik, és kevesebbet passzolunk neki.
Majd kiderül a szezon folyamán.

Itt most abban kell bízni, hogy Fati egészséges lesz, mert ő amikor játszott se mindig kereste Messit, meg merte húzni a váratlant (nálunk a kapura lövés is az), cseleket, 1v1-eket.
Jön Depay is, aki szintén nem tűnik simulékonynak.
Ha ők ketten elkezdik a saját focijukat, néha kihagyva belőle Messit, az már pozitív lehet a csapatnak.

Ez bemondásra nem fog menni, hogy Messiből visszaveszünk. Mert ha ég a ház, bekapcsolnak az automatizmusok, ez minden sportban, minden csapatnál így van, ahhoz nyúlnak ilyenkor, ami sokszor bejött már. Idei szezon meg torz volt, mert igen sokszor égett a ház, így Messi szerepe is több volt a kelleténél.

Két utat látok arra, hogy leküzdjük a Messi függőségek.
Az egyik, amit fent írtam, hogy Fati-Depay játékának hatására következik ez be.
A másik, hogy Messi távozik.
Koeman hiába mondja majd meg Businak és PEdrinek, hogy vállaljatok a többiek felé többet, nekik eleve az első gondolatuk a visszaforgás, tologatás, majd keresik Messit. Főleg Busi ez, de nem meglepő, tizenéve játszik Messivel. Griezman karaktere meg szintén ez, a válogatottban is alájátszott a Benzema-MBappé kettősnek, korábban Giroudnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalapos
Capitá del Barça

2021.07.05. 09:03:58

csababarca írta:
2021.07.05. 08:21:26

másik oldal se akarja megérteni a dolgot.

..

@sansz: oké ez a Messi topik, de nézd vissza hány hozzászólás generálódott csak az idei évben itt, és mennyi a többi játékos topikjában.
Itt hirtelen elfelejtődött, hogy az egész keret egy nagy nudli, verünk rá mindent MEssire, hogy miatta van.
Mert Griezman is milyen jó volt az EB. :lol:
Azért mert a csapatról érkező hírek alapján a klubnál senki se gondolkozik azon hogy Messiből vissza kéne venni, bármilyen formában.
Sőt, inkább az ellentetjét hallani.
És ezért, minden hír után jövünk dobálni a számokat és érvéket :D

Kapják a sarat a többiek is, csak ott akkora az egyetértés hogy nem kell minden héten újra lejátszani a meccseket pl Lenglet takarodó, Piké takarodó :D
Dembele is kapta a héten, meg Puig is, meg Pedri is az EB topicban. Nincs ezzel egyedül Messi.

Itt az első pár Copa meccs után max 3an beszélgettünk hogy hogy állnak az argentínok meg szülinap aztán jött valami hír és azóta megy a dobálás hogy de mennyi gólt lő, de mennyi pénzért...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.07.05. 08:21:26

davi10 írta:
2021.07.04. 21:08:36
Direkt nem akarjátok megérteni amiről szó van, ugye? :D
másik oldal se akarja megérteni a dolgot.
főleg, hogy a vita onnan indult, hogy 10/420 millió:D
amit kb egy ember kivételével mindenki elutasított, köztük én is leírtam, hogy annyiért nem.

de a tények még tények maradnak.
jellemző, hogy jönnek statisztikával, amik full korrektek, meg igazodási pontok. más hoz egy másik statisztikát, ami nem az ő szájuk íze szerint mutatja a dolgokat, akkor meg már megy a "rossz a statisztika" vonal. :roll:
Gondolom amikor ugyanezek emberek verik a Pedri-Busquets statokra, ilyen olyan passz %-okról, akkor közben ott is hozzáteszik, hogy Busquets nagy csapatok ellen semmit nem szűr, Pedrit meg elnyomják, és nulla assziszt-gól fűződik hozzá, stb.
Mert akkor úgy kerek, ha már eyetest-re hivatkozunk.

@sansz: oké ez a Messi topik, de nézd vissza hány hozzászólás generálódott csak az idei évben itt, és mennyi a többi játékos topikjában.
Itt hirtelen elfelejtődött, hogy az egész keret egy nagy nudli, verünk rá mindent MEssire, hogy miatta van.
Mert Griezman is milyen jó volt az EB. :lol:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalapos
Capitá del Barça

2021.07.05. 07:52:46

corol írta:
Mivel a focit gólra jàtszàk, addig elég nehéz a Messi függőséget okolni a Barca gyengébb eredményeiért, amíg a gólok több mint felét ő termeli. Igaz 10 éve még 50 gólt rúgott egy idényben, most a Barca 85 góljából csak 38-at termelt és 12 gólpasszt adott. Sajnos még most is akkor történik valami a pályán, ha nála van a labda, de ez ne legyen már az ő hibája.
Te elolvasod és értelmezed egyáltalán mit írnak a többiek? :D
Aztán 38+12-ből mennyi volt a Real vagy Atlético ellen? És tavaly? És azelőtt?
BL? Az idei kupa győzelemből mekkora rész vállalt? Hány fontos gólja volt, ami döntött és nem sokadik volt az adott meccsen?
corol
Entrenador del Barça

LG
Az Év fórumozója 2016

2021.07.04. 21:43:30

corol írta:
2021.07.04. 21:06:45
Hát igen a 2020/21-es idényben 47 meccsen 38 gólt rúgott, de egyébként sokak szerint csak sétálgat. Valóban mi lenne, ha futna is annyit, mint mondjuk Kante, aki nagyon hasznos, sokat güriző játékos, igaz Ő gólokban gyengébb, 30 meccs a PL-ben 0 gól.
Valóban elég hasznos Kanté, pl. az idei BL-győzelemben oroszlánrészt vállalt. Iniesta sem ontotta a gólokat, mégis nyertünk ezt-azt vele, ahogy a spanyol válogatott is.

A felfogással van a baj, hogy mindent Messi köré építünk, de ugyanígy az argentinok is. Ez nagyon jól működik is Getafék meg Bolíviák ellen, de egy bizony szint felett már kevés. És ahogy öregszik Messi, az a szint, amíg még elég, egyre alacsonyabb lesz. A BL győzelmeink is akkor jöttek, amikor csapatszinten is erősek voltunk.

És az a baj, hogy ebből nem tanulunk, mert még mindig az a terv, hogy Messi köré épüljön minden. De ha már évek óta nem működik egy szint felett a dolog, akkor jövő tavasszal mitől lenne jobb? Agüero, Depay és Emerson annyival jobb társak lesznek neki, mint korábbiak? Komolyan, van aki hisz ebben?

Nem jobb játékos Kanté, mint Messi, de nem lesz miatta egysíkú a csapata játéka, mert nem akar mindent egyedül ő csinálni, nem várja el, hogy minden labdával őt keressék, nem kell a haverjait játszatni/leigazolni, nem lecserélhetetlen, nem roppantja össze anyagilag a klubját a fizetési igénye. Aztán köpködhetnek engem a Messi-fanok, de attól még ez van.
davi10
Llegenda del Barça

2021.07.04. 21:08:36

Direkt nem akarjátok megérteni amiről szó van, ugye? :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
corol
Entrenador del Barça

2021.07.04. 21:06:45

Hát igen a 2020/21-es idényben 47 meccsen 38 gólt rúgott, de egyébként sokak szerint csak sétálgat. Valóban mi lenne, ha futna is annyit, mint mondjuk Kante, aki nagyon hasznos, sokat güriző játékos, igaz Ő gólokban gyengébb, 30 meccs a PL-ben 0 gól.
Sinya22
Director del Fútbol

2021.07.04. 18:53:50

corol írta:
2021.07.04. 17:05:03

Igazad van semmi extra két gólpassz és egy szép szabadrugasgól, azt akartad mondani nyilván hogy nála ez természetes, ha ennyit nem hoz, akkor bünti.
Így is bünti, mert nem futott 14 km-t. Majd akkor talán beférne a gálakezdőnkbe.
corol
Entrenador del Barça

2021.07.04. 17:05:03

Sonoma írta:
2021.07.04. 12:53:06
Megnéztem az Ecuador elleni meccsét.
A gólpasszaihoz most nem kellett zsenialitás, ott volt, lepasszolta a teljesen üresen lévő társnak. A szabadrúgás gólja a 93 percben született lefújás előtt, amikor már eldőlt a meccs, plusz kiállítás után egy összezavarodott, megtört csapatnak a 16-os vonaláról.
És nem lehúzásképp, de semmi extrát nem nyújtott. Mondjuk nem is kellett a győzelemhez, mert simán jobbak voltak.

A -1 emberhez. Attól, hogy a többi csapatrészünkben is vannak olyan emberek, akiknek a padra se szabadna leülnie (Piké, SR, Lenglet) még nem menti fel Messit. Csapatkapitányként neki kellene példát mutatni, űzni, hajtani a csapatot, ha hátrányban vagyunk. Ehelyett leszegett fejjel sétál.
És ebben nagy szerepe van önmagának is, mert ebben az évben kiugróan látszott mennyire nincs kondíciója. Max. 20 percet bírt végig hajtani és már a fülén vette a levegőt.

Senki nem beszél csak Messi hibáiról. Viszont ő a legfontosabb, legtöbbet kereső, a csapatra legnagyobb hatással bíró ember. Az ő hibái, az ő mentalitása sokkal jobban hat az egész csapatra, mint a többieké. A gond vele, hogy játszat bármilyen rosszul, nem lehet lecserélni. Bármilyen felállásban játszunk, őt nem lehet kihagyni, pedig néha jobban jártunk volna, ha csak az utolsó 30 percre jön be frissen. Ezért foglalkozunk vele ennyit.
Igazad van semmi extra két gólpassz és egy szép szabadrugasgól, azt akartad mondani nyilván hogy nála ez természetes, ha ennyit nem hoz, akkor bünti.
Sonoma
Capitá del Barça

2021.07.04. 16:07:31

Rob888 írta:
2021.07.03. 21:44:18
Aranylabda témához: Ha az elmúlt évtizedben azt kellett volna díjazni az aranylabda szavazásokon, hogy ki a legjobb játékos akkor Messinek 10 lasztija lenne. Szerencsére mindig az aktuális évet nézik. Az idei évben, ha Messi három góljával a brazilok ellen nyeri a Copát talán lehet esélye, egyébként semmi. Az már más kérdés, hogy ti mondjuk kinek adnátok? Nekem nincs jelöltem!
Kicsit későn reagálva, de ugye volt ez a nagyon fontos Ecuadori meccs, amit meg kellett beszélni.
Nehéz idén bárkire is adni a voksot. Talán Lewandowskinak. Neki is a két éves munkája alapján, mivel tavaly nem adták át.
sansz
Entrenador del Barça

2021.07.04. 15:54:56

csababarca írta:
2021.07.04. 12:09:31

de miért az a kérdés, hogy Messi belefér-e a csapatnak, amikor konkrétan a védőink védekezni se tudnak?
A KP meg nem szűr, akkor az belefér?

Ez a Messi topic itt jóhogy Messi a téma, pláne most,hogy minden nap jön valami félkamuhír,amin lehet csámcsogni.

Tudom,hogy egyedül vagyok a véleményemmel, mert Lengletet a többség gyűlöli, de akkor sem vele van a nagy gond. Érdekes, de Ligt sorra hozta az amatőr hibáit, de az senkit nem érdekel, Lenglet fontos pillanatban csúszik el és lökik fel, erre megint megy a fröcsögés. És ugyanez van a Barcában is. Négy meccset nyomás alatt hibátlanul lehoz, meg sincs említve. De az ötödik meccsen,ha jön a hiba,mint mindenkinél,akkor megint megy a gyűlölködés.

Nem kizárólag Messire kihegyezve, de a Barca az elmúlt években csapatként támadott és lövette Messiékkel a gólokat,mintha az ő személyes rekordjai lennének a legfontosabbak, viszont nem csapatként védekezett. És nem csak Messi miatt,ahogy említetted nincs szűrés stb.
Araujot még nem utálják a szurkolók, de azért már olvad a rózsaszín köd és jönnek szépen a róla kapott gólok is. Pár év is ő is úgy lesz emlegetve. De mindenkiről jönnének, ehhez nyomás kell és egyedűl kell lenni.
A mostani sztár csapatok sztár védői mind olyanok,hogy nyolc emberen verekszi át magát az ellenfél és ha nyolcadikként is hibázik néha,még akkor is sokszor kisegítik őket. Az EB is mutatja,hogy jó védelemhez nem kell extra védő, csak fegyelmezettség a teljes csapattól. Lengelet meg hiába utáljátok, ő egyénileg sem olyan rossz, a jók közt egy erős közepes. Amúgy engem nem zavar,ha a védőket ott felejtik szívni, régen is kedveltem a brazilos, mindegy mennyit kapunk,csak többet rúgjunk mentalitást, csak ehhez már kevés a csapat. És bárkire cseréled a belső védőket, ez nem fog változni. Első körben kéne egy 30-40 perces motivált Messi és egy nagyon sokat és kreatívan dolgozó középpálya és támadósor,hogy objektíven lehessen védőket szelektálni. De Messi, mivel ő a legdrágább,legjobb mindenben legebb, nyilván az az elvárás,hogy ne csak gólt lőjjön,hanem nyerje meg a meccseket. A PSG-ben nagyon hamar kiutálnák a szurkolók is, ha csak az lenne a sikere,hogy gólkirály lesz.
De a sötét polip jósmágiám azt mondja,hogy erre nem kerül sor, biztosan itt marad, pontosan tudja ő is,hogy BL esélyes csapatban ő már nem lenne 90 perces ember.
Peter
Director del Fútbol

2021.07.04. 14:43:26

Amit lejjebb többen leírtatok, abból gyönyörűen kirajzolódik, hogy jelen helyzetben az egyetlen kiút a fiatalokra épülő teljes megújulás lenne Messivel (30-45 játékperc) kiegészülve és egy valóban racionális, hozzáértő edzői stáb.
Ebből a két dologból, jelenleg egyik sem látszik teljesülni.
Koeman már egyszer elszabta tavaly, idén gyaníthatóan folytatni fogja Laporta tollbamondása alapján.
Ha pedig TS, Eric Garcia, Araujo, de Jong, Pedri, (Fati ?) fiatal "test" nyakába akaszt egy Messi - Agüero - Depay labdaszerzésre képtelen vízfejet, a fiatal "test" komoly kiszolgáltatott helyzetbe kerül. Még akkor is, ha valahogy Laporte is kiköthetne nálunk.... :mrgreen:
Tegyük még hozzá azt is, hogy milyen támadó lendülete van folyamatosan 90 percig ennek a triónak.
Persze ésszel ezen még mindíg lehetne változtatni, ha a koloncok elzavarása mellett a középpálya kapna valóban komoly erősítést.
Ez a "mindent a Messi - Agüero - Depay trió érdekében" nem azt feltételezi, hogy padozni fognak (oké, Agüero talán, de hiszem, ha látom).
Barcelona sajnos nem a megfelelő irányba tette ki az irányjelzőt. Megújulás helyett sajnos a böjt iránya élesedik.
Kalapos
Capitá del Barça

2021.07.04. 13:23:52

csababarca írta:

de miért az a kérdés, hogy Messi belefér-e a csapatnak, amikor konkrétan a védőink védekezni se tudnak?
Davi10 hozzászólására reagáltál, nem tudom ő szerkesztett-e esetleg utólag, de konkrétan oda van írva hogy Piké és Lenglet mellett nem fér bele hogy valaki sétál :D Ez rájuk és a csapatra ugyanúgy kritika mint a sétálóra :D

Amúgy meg csababarca, konkrétan talán De Jongon kívül mindenki szidva van a csapatból, de néha még ő is hogy nem egyből volt ilyen jó és hogy túl drága volt :D
Senki sincs dícsérve..

És pont ezért ami jogos, az jogos, szidunk mi Barca drukkerek mindenkit :D
davi10
Llegenda del Barça

2021.07.04. 13:01:14

csababarca írta:

Nem fér bele, nevetségesek a védőink az még ennyire se kérdés :D
Nálam az a kérdés, hogy egy rendesen működő védősorral belefér-e Messi védőmunkája, ha BL-győztes csapatot szeretnénk.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Sonoma
Capitá del Barça

2021.07.04. 12:53:06

Megnéztem az Ecuador elleni meccsét.
A gólpasszaihoz most nem kellett zsenialitás, ott volt, lepasszolta a teljesen üresen lévő társnak. A szabadrúgás gólja a 93 percben született lefújás előtt, amikor már eldőlt a meccs, plusz kiállítás után egy összezavarodott, megtört csapatnak a 16-os vonaláról.
És nem lehúzásképp, de semmi extrát nem nyújtott. Mondjuk nem is kellett a győzelemhez, mert simán jobbak voltak.

A -1 emberhez. Attól, hogy a többi csapatrészünkben is vannak olyan emberek, akiknek a padra se szabadna leülnie (Piké, SR, Lenglet) még nem menti fel Messit. Csapatkapitányként neki kellene példát mutatni, űzni, hajtani a csapatot, ha hátrányban vagyunk. Ehelyett leszegett fejjel sétál.
És ebben nagy szerepe van önmagának is, mert ebben az évben kiugróan látszott mennyire nincs kondíciója. Max. 20 percet bírt végig hajtani és már a fülén vette a levegőt.

Senki nem beszél csak Messi hibáiról. Viszont ő a legfontosabb, legtöbbet kereső, a csapatra legnagyobb hatással bíró ember. Az ő hibái, az ő mentalitása sokkal jobban hat az egész csapatra, mint a többieké. A gond vele, hogy játszat bármilyen rosszul, nem lehet lecserélni. Bármilyen felállásban játszunk, őt nem lehet kihagyni, pedig néha jobban jártunk volna, ha csak az utolsó 30 percre jön be frissen. Ezért foglalkozunk vele ennyit.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

davi10 írta:
2021.07.04. 10:44:16

Eddig se az volt a kérdés, hogy sétálgatva is elrak-e 30 gólokat szezononként, hanem hogy belefér-e a csapatnak védekezésben -1 ember.
Lenglet-val meg Pique-vel egyértelműen nem.

Én értem a kritikát, és teljesen jogos.
De most úgy beszélünk megint Messi gyengeségeiről, mintha amúgy minden rendben lenne a csapatban, mindenki extrát hoz, és csak ő lóg ki lefelé.
Marhára nem ez a helyzet, ezt tudjuk, látjuk.

Amíg ilyen Roberto, Piqué, Lenglet féle nímandok a csapatban rontják a levegőt, meg nincs a kezdő 3 kp mögött normális tartalék, addig nem biztos, hogy Messin verném el a port.

Messivel nem kellene hosszabbítani szerintem. Vagy csak valami jelképes összegért két évre.
Ezzel egyidőben pedig az összes mb1-es szintet se elérőt ki kell paterolni a csapatból, és teljes rebuild TS, DeJong, Pedri, Fati vonalra felhúzva.
Nem akarok egy olyan barcát nézni, ahol nincs Messi, de ilyen Roberto féle emberek játszanak.
Válasz küldése