Chino írta:Dani a csapat egyik legfontosabb láncszeme. Lahm ide vagy oda ő se tudná úgy pótolni. Montoya bármilyen tehetséges is és sokat edzett a "nagyokkal" még messze van attól, hogy a Barca kezdő jobbhátvédje legyen. Lehet, hogy néha gond van Alves magatartásával, de nem lehet azt mondani, hogy nem tenne meg mindent a csapatért. A pótlása szinte lehetetlen, nem csak azért mert posztján talán a legjobb játékos, de nagyon érzi ezt a játékot, nem tudom ki tudna ilyen kényszerítőket, egyérintőket csinálni Messivel, még akkor is ha mostanában kevesebbet „találkoznak". iszonyatosan meggyengülne nélküle a jobb oldalunk, arra az 1-2 évre amíg Montoya beépülhet pedig luxus lenne egy minőségi jh-t hozni. (ha egyáltalán van ilyen.) Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok vele szemben, mert a kedvenceim közé tartozik, azzal együtt hogy néha nekem is felkúrja az agyam a fetrengéseivel, egy-két alattomossággal.
Hatalmas hiba lenne megszabadulni tőle, még akkor is ha Bale-lel fel lehetne turbózni a bal oldalt.
Ha Lahm jönne helyette, akkor felőlem mehetne isten hírével. Mondjuk más embert én sem tudnék mondani, akki tudná őt pótolni, de német érzi ezt a játékstílust, sztem legalább olyan jó, mint Alves, és 1000x szimpatikusabb. A kényszerítők, egyérintők Messivel meg még a 2008/2009-re voltak jellemzők, az utóbbi 3 szezonban azért szürkébb volt Alves, idei pedig talán az eddigi leggyengébb szezonja volt.