Hansi Flick

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2025.01.13. 13:12:47

FcBarcelona1 írta:
2025.01.13. 09:46:16
Sajnálom ezt az embert. Amikor jó esélyünk lenne szép játékkal nyerni valami címet, kap egy ezer sebből vérző keretet, és mellé a körítést.
Ő a jelenlegi egyetlen esélyünk és a vezetőség értelemmel, ésszel meghozott döntései közül a legjobb.
(sajnos kevés döntés születik ilyen alapon, holott ez az irány lenne a konstruktív)
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.13. 12:09:01

Újabb remek teljesítmény egy rangadón. =D> Nálam az Atletico elleni sem kivétel a vereség ellenére. Ott még talán jobban is ellenfél fölé nőttünk, mint pl. tegnap, csak akkor semmi nem ment be, tegnap meg kíméletlenül bevertük a helyzeteket. Hosszútávon nyerő, amit ott játszottunk, és ezt most ki is jött.

Most már csak 1 dolog kell, a kicsik jobban felpörögni, meg eddig a bajnokság bukónak néz ki amiatt, hogy nem tudjuk hozni a kötelezőket. De a kupasorozatok úgy tűnik nagyon fekszenek neki. =D>
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.13. 09:46:16

Sajnálom ezt az embert. Amikor jó esélyünk lenne szép játékkal nyerni valami címet, kap egy ezer sebből vérző keretet, és mellé a körítést.
Nincsenek nagy igényeim, nem kellene 30 fő, Haaland, elég lenne 2-3 jó igazolás a hiányposztokra, és távozhatna is 2-3 játékos akár.
Ahogy szó volt már róla, elég magasan van a csapat plafonja végre, és nekem személy szerint tetszik, hogy változatos is a játékunk, és vannak kontrák.
Lehet, hogy az utóbbi 10 évben tegnapi 2-3 gólunkat hátrapasszoljuk a kapusig.
Raphinhát komolyan kipróbálnám középcsatárként/árnyékcsatárként, ha jönne egy szélső támadó.
Tartok tőle, hogy megint elfáradnak a srácok, és jön a vissszaesés, mint az év végén.
sansz
Entrenador del Barça

2025.01.12. 22:59:18

A ligából való kilépés hatalmas blődség, ennél is nagyobb ez a jajj, de gyenge a liga, csak miattunk nem megye2...
Aki ezt mondja, az nem ismeri a spanyol focit. 20 éve mondják, hogy a PL a legerősebb, de ezt csak a nagyképű angolok és a majmolóik mondták.
Én a spanyol focit nem kizárólag a Barcelona miatt szeretem, hanem azért, mert kevés a favágó csapat. Még a pénztelen kisebb, közepes csapatok közt is olyan technikás játékosok vannak, ahol a PL-ben csak egy olajos csapatnál.
Nem mondom, hogy az utóbbi években az olajos csapatok nem szaporodtak és ez nem látszik meg az eredményeiken, de azért nem olyan nagy az a szakadék, több évre nézve azért egyáltalán nem dominálta le Európát mindkét bajnokságban (BL és EL). Ha rendre nyernék a BL-t és közben az EL-ben is szinte mindig döntőznének az egyértelmű dominancia lenne.

Ehhez képest (gyorsan ránézve a statra) EL döntőben 2010 óta volt ötször angol csapat és nyolc (!) alkalommal spanyol csapat. Ebből 3 angol győztes és 8 spanyol győztes. BL-ben - köszönhetően az olajnak kicsit jobb a helyzet az angoloknak, de így is messze nézhetik a spanyol dominanciát: ott is 8 spanyol aranyérmes van négy angol arannyal szemben.

Szerintem el kéne felejteni ezt a lecsúszott, gyenge La Liga és hasonló badarságokat. Nincs pénzzel kitömve ez a bajnokság, de élvezhetőek a meccsek, nagyon sok a technikás játékos a kiscsapatoknál is. Ettőlmég lehet szeretni a PL-t, csak fárasztó mindig felhozni, hogy mennyire mögötte kullog mindenki..meghogy már a német foci is előttünk..Hát nézzen német focit, aki ezt gondolja. Na OFF vége.

Flickről én is tudnék most örömódát is írni, de azért volt amit erősen elrontott és majdnem megnehezítette a dolgunkat, csak ezeket emelném ki:
Nagyon zavaró, hogy Fatit ennyire nem használja, annyira rossz szerintem akkor se volt, mikor nála megkapta a perceit. Ha el akarjuk adni, akkor is kéne neki perc, ha marad, akkor is... Ez így elég szomorú. A piroslap után pedig Lewát kellett volna lehozni, a végén nagyon csúnyán elpuskázott egy jó lehetőséget, aztán szépen indított egy Real támadást. Ezenkívül nem tudom ért-e labdába a második félidőben... Közben középpályán elfogytunk, oda kellett volna akárki.

De közben szépen egyben volt a csapat. A szokásos nulla Carlo taktika ellentétje volt Flick. Szerintem Araujo nagyon kellett, a második félidőben Inigot lefutották volna.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.12. 22:43:10

Egyfelől gratula!

Másfelől meg amit a szuperkupában láttunk, az defenzív értelemben, stabilitásban egy teljesen más csapat volt az őszihez képest. Akkor az volt, hogy 4 védőnk, főleg a két belső zseniálisan oldották meg a lescsapdát, de végig lehetett érezni, hogy ez pengeélen táncol. Elkezdtünk kicsit bele is bukni, főleg hogy akkoriban a támadójáték is visszaesett.

Most viszont ebben a Bilbao-Madrid duplában olyan szinten jól találtuk meg az egyensúlyt, hogy nemigen kellett ettől félni. Mintha kicsit Flick tanult volna a korábbiakból, és csavart volna a védelmi vonalon. Stabilabbak, kompaktabbak vagyunk, magabiztosabbak is ezzel. Kisebb tér volt szerintem a védők és a középpályások közt. Ez a két meccs most úgy nézett ki, mint amivel jóval kisebb szerencsefaktorral verhetünk meg kb bárkit, ha a támadóink jó, vagy akár csak egy közepes napot fognak ki.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Bob_Marley
Presidente del Barça

2025.01.12. 22:25:14

Ezért a maiert dicséret illeti. Jó meccs taktika, kello tartás, kapu előtt pontosság. Rendesen felkeszultunk erre hétre, bravó
Kép
Kép
Kép
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.01.04. 22:12:30

szbsz írta:
2025.01.04. 15:00:48
superman írta:
2025.01.04. 11:41:27
szbsz írta:
2025.01.03. 19:57:35
kis szerkesztés: Szerintem amúgy már hetek óta tudták a csapatnál, hogy nem fogják Olmo regisztrációját engedni ezért is kezdtek el jönni a vereségek, mert ha tényleg így kiqrnak velünk Tebasék, akkor ezt az évet bojkottálni fogjuk az tuti...
Ez tuti h.lyeség. Laporta végig szédített mindenkit, mint mindig, honnan tudhatta volna ez elkönyveltként bárki is? Amúgy meg ha ezen a szinten vannak, hogy emiatt kapnak ki hazai közönség előtt a Leganestől, meg a Las Palmastól, akkor semmit nem érdemelnek, itt nem lehet mondani, hogy "hát de ők is emberből vannak".
Figyu én csak annyt mondok ha a Barcelona kilép a ligából vagy ilyesmi, ez az amúgy is ezer sebből vérző liga lehúzhatja a rolót és kb. portugál bajnokság szintjére zuhan a színvonala... Most akkor kinek az érdeke, hogy itt játszunk? :thinking:
Ezt a ligából való kilépést meg a bojkottot te sem gondolhatod komolyan!
:D
szbsz
Capitá del Barça

2025.01.04. 17:02:47

superman írta:
2025.01.04. 16:28:21
szbsz írta:
Figyu én csak annyt mondok ha a Barcelona kilép a ligából vagy ilyesmi, ez az amúgy is ezer sebből vérző liga lehúzhatja a rolót és kb. portugál bajnokság szintjére zuhan a színvonala... Most akkor kinek az érdeke, hogy itt játszunk? :thinking:
Az oké, hogy csökkenne az érdeklődés a liga felé, de ezzel csak magunkat nyugtatjuk, hogy nélkülünk lehúzhatnák a rolót. Ugyanúgy maradna a második top liga, csak nőne a különbség az angol és a spanyol bajnokság között. A német és a francia bajnokság is egy csapatos, az olasz is nagyjából az most éppen az Interrel. Azért spanyolban maradna a Madrid a sztárokkal, felépítenék a rivalizálást a Ticoval, és odaérhetnének még páran a nagyobb csapatok közül. Naivitás azt hinni, hogy a ligának nagyobb szükséges van a Barcára, mint fordítva.
Már most sem a második liga de mindegy, egyes elemzések szerint a német és a olasz liga is erősebb. Nem muszáj persze elfogani őket, de szerintem is olyan 3.-4. legerősebb most a spanyol pontvadászat! Szóval ha a Barca kilépne (feltételes módban) akkor nehéz elképzelni, hogy Top 2 lenne a liga :mrgreen: . De persze bármi is megtörténhetne, valóban a Atletico átvehetné a Barca helyét és megerősödhetne, de erre én kevesebb esélyt látok, mint arra, hogy elhadjuk egyáltalán a ligát...

szerk. Biróságra ment az ügy ahol valószínűleg helyben fogják hagyni a fellebezésünket Olmoék ügyében, de azért belengetni egy ligaváltást Laportáék részéről midenképp megérné, csak a madridi reakciók végett is... :mrgreen:

De ez már nagyon off ebben a topicban... ....hagyjuk is itt!
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
superman
Jugador d'estrella

2025.01.04. 16:28:21

szbsz írta:
Az oké, hogy csökkenne az érdeklődés a liga felé, de ezzel csak magunkat nyugtatjuk, hogy nélkülünk lehúzhatnák a rolót. Ugyanúgy maradna a második top liga, csak nőne a különbség az angol és a spanyol bajnokság között. A német és a francia bajnokság is egy csapatos, az olasz is nagyjából az most éppen az Interrel. Azért spanyolban maradna a Madrid a sztárokkal, felépítenék a rivalizálást a Ticoval, és odaérhetnének még páran a nagyobb csapatok közül. Naivitás azt hinni, hogy a ligának nagyobb szükséges van a Barcára, mint fordítva.
szbsz
Capitá del Barça

superman írta:
szbsz írta:
kis szerkesztés: Szerintem amúgy már hetek óta tudták a csapatnál, hogy nem fogják Olmo regisztrációját engedni ezért is kezdtek el jönni a vereségek, mert ha tényleg így kiqrnak velünk Tebasék, akkor ezt az évet bojkottálni fogjuk az tuti...
Ez tuti h.lyeség. Laporta végig szédített mindenkit, mint mindig, honnan tudhatta volna ez elkönyveltként bárki is? Amúgy meg ha ezen a szinten vannak, hogy emiatt kapnak ki hazai közönség előtt a Leganestől, meg a Las Palmastól, akkor semmit nem érdemelnek, itt nem lehet mondani, hogy "hát de ők is emberből vannak".
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
superman
Jugador d'estrella

szbsz írta:
szbsz
Capitá del Barça

Tényleg kabaré ami ebben a bohóc ligában történik velünk :evil: Szerintem lépjünk ki mostmár és menjünk a franciákhoz. A pénz biztosan jobb lenne és az elnökük se Madrid drukker (PSG még persze lehet :D)...

kmb
Jugador del Barça

2025.01.03. 09:10:57

Ancelottinak mikor szorul a hurok meccs közben ,hány olyan felvétel van mikor fenyegetőzik a kezével mutogatva hogy dá dá lesz? Szégyen az egész liga.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.03. 07:14:43

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... justa.html
Ez szerintem nagyon gáz.
Ez megint csak nem az egyenlő bánásmódot igazolja.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.12.23. 12:56:11

Kovbal88 írta:
2024.12.23. 10:10:31
Pedig ilyen meccseket kell játszanunk, mint az Atletico elleni volt. Ez a helyes út. Nem tudom mennyire tudatosan adta át a kezdeményezést az AM, de ha nem volt az és mi nyomtuk el őket, akkor nagyon jó irányba megyünk. Összesen három kontrára volt lehetőségük, ebből kettő ment be, amúgy közök se volt a merkőzéshez. Mi meg 90 + percen át domináltunk, végig nyomás alatt tartva őket. Ilyen meccsekre van szükség. A Xavi-s 0-1 -ek nem ilyenek voltak, bőven volt helyzete az ellenfeleknek, csak sokszor pont úgy pattant a labda, ami nekünk volt szerencsés.
Amíg így bukunk el meccseket én nem aggódok, ami most nem ment be az be mehet, a különbség is minimális volt. Össze fog ez állni. És pár nyári erősítéssel még jobb lehet.
Másik topicba is írtam, hogy szerintem is egy pazar meccs volt, de határozottan szakított az edző az eddigi iránnyal, ezért nem értettem Péter hozzászólását. Sőt, azt is gondolom, hogy ez volt az első igazán barcás meccse Flicknek és hogy ez kifejezetten tetszett. De egy meccs alatt irányról beszélni nekem elég satnya dolog. Ha tovább kitart ez a hozzáállás a meccsekhez, ez a dominancia a középpályán (amihez számomra kétség nem fér hozzá, hogy szükséges egy egészséges Gavi és Pedri és főleg ennek a két játékosnak a közösen bevethetősége miatt nem volt rendszeres ez a színvonal azon a csapatrészen évek óta), ez a tudatos területteremtés és nem az eszetlen rohangászás, akkor nagyon vidám leszek, mert ezt szeretem látni, illetve ezzel lehet konzisztensebben hosszútávon meccseket nyerni.

Egyébiránt pont az ATMA ellen játszottunk hasonlóan domináns játékot az elmúlt években többször is, valamint Chino, gondolom emlékszel még, hogy pont ilyen jellegű meccsekből volt tavaly nagyon sok, amikor 2 fölötti xG-re lőttünk 1-et, vagy 0-át, míg az ellenfél büntetett helyzet nélkül is. Ugyanazt gondolom most is, mint tavaly: ilyen helyzetben nem vehető elő az edző.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.23. 10:26:46

jclayton írta:
2024.12.23. 09:09:24
Lehetnek nagy taktikai változtatások, pattanhat kifelé a labda, akadhatnak kétes személyi döntések - de a legnagyobb problémája a csapatnak, amitől szerintem egyszerűen az idén nem lehet elvonatkoztatni, hogy ez egy kiüresített keret és egyénileg bőven nem annyira jó, mint amennyire a szurkolók a szebb napjaikban felülértékelik. A nyáron sikerült megszabadulni több veterán csapattagtól és egyedül Olmo jött - meg az ifik. Ebből kell gazdálkodnia Flicknek, miközben szinte mellékesen valóban átalakítja a játékstílust.

Egyszerűen nem normális jelenség, hogy a 17 éves Cubarsí ezen a ponton 1900 játékpercnél jár és a negyedik legfoglalkoztatottabb játékos. Baldé, Casadó, Yamal, Pau Victor a top tízben vannak játékidőt tekintve. Tizennyolc-tizenkilenc éves játékosokkal kell feltölteni a meccskeretet. Nem vonom kétségbe senki képességeit, de ezek a körülmények eleve behatárolják egy edző lehetőségeit - jó időkben és rossz időkben is.

Egyáltalán nem gondolom, hogy Flick kritizálhatatlan és az egyes meccsek kapcsán simán felelősségre is lehet vonni. De a nagy összképet tekintve ez a csapat az idény elején kudarcra volt ítélve és én kizárólag ennek a fényében tudok megítélni minden eredményt - a nagy őszi menetelést is és a mostani szerencsétlen, már-már tragikomikus sorozatot is.
A hétvégi meccsnek kb. ehhez semmi köze nem volt, ahogy a Leganes ellen sem. Ha egy 30-40 %-os helyzetkihasználást hozunk ugyanilyen játékkal senkinek nem lett volna egy szava sem. Nem romlott ezen kívül sem a taktika, sem a játék. Az Atma ellen legalább úgy, ha nem jobban játszottunk, több helyzetet alakítottunk ki, mint amikor a Realt vagy a Bayernt vertük bucira, de akár a BVB-t is idevehetem. Amikor 15-20 lövéssel közel 3-as xG-re egy gólt (vagy egyet sem) tudunk lőni, az ellenfél pedig 0,5-0,6-ra 4-5 lövéssel kettőt is, akkor nem azzal van a baj, hogy játékban alulmaradunk vagy rossz a taktika. Ugyanolyan játékkal az utóbbi 4-5 meccsből nem egy gála lett volna ha legalább a ziccereinket belőjük.
Emiatt nem tudom Flicket kárhoztatni, mert a meccstervei alapjában véve ülnek, és a megvalósítás is. Xavinál, Koemannál az ilyen végeredmények magát a játékot is tükrözték. Talán aabban kell fejlődnie, hogy a fejekben rendben tegyen, de én inkább fáradtságot vélek felfedezni. Az, hogy őt elküldjük, szerintem meg sem kellene fordulni a fejekben. Végre látok valamit a pályán, ami tetszik és az erősebb csapatok ellen is túlnyomó részben jobbak vagyunk. Hosszútávon én ezt a jövőre nézve sokkal biztatóbbnak látom, mint mikor a holland, de még Xavi alatt is hoztuk sorra a kiszenvedett, kilátástalan ad hoc módon behúzott egygólos győzelmeket/X-eket.
Szombaton is inkább bosszankodtam, mintsem szomorú voltam.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.12.23. 10:10:31

ElBartimaeus írta:
2024.12.22. 23:39:06
Peter írta:
2024.12.22. 12:57:19
Nagyon jó úton jár.
Lehetne ezt bővebben kifejteni, de a játékunk változása, felfogása, kvázi fejlődése önmagáért beszél.
De hát pont most játszottunk leginkább Xavisan, már taktikai szempontból.

Vagy akkor most a jó úton járunkot arra érted, hogy az elmúlt 7 bajnoki katasztrófa volt? Vagy azt, hogy visszatértünk egy korábbi taktikához, amit itt káros barca dns-nek hívtak?

Tényleg nem értem, mitől jár ő most "jó úton", amikor mélyponton van a csapat. Az egyetlen piros pont nálam a csapatfejlődését illetően egy taktikusabb felfogás implementálása (félig sikeresen, mert az eredmény elmaradt). Ezt hiányoltam tőle sokszor. De ez azért kellett, mert az eddig elképzelt játéka besült 6 meccsen keresztül. Az jó pont, ha tud változtatni és jó pont, ha úgy is erős marad a csapat.
Pedig ilyen meccseket kell játszanunk, mint az Atletico elleni volt. Ez a helyes út. Nem tudom mennyire tudatosan adta át a kezdeményezést az AM, de ha nem volt az és mi nyomtuk el őket, akkor nagyon jó irányba megyünk. Összesen három kontrára volt lehetőségük, ebből kettő ment be, amúgy közök se volt a merkőzéshez. Mi meg 90 + percen át domináltunk, végig nyomás alatt tartva őket. Ilyen meccsekre van szükség. A Xavi-s 0-1 -ek nem ilyenek voltak, bőven volt helyzete az ellenfeleknek, csak sokszor pont úgy pattant a labda, ami nekünk volt szerencsés.
Amíg így bukunk el meccseket én nem aggódok, ami most nem ment be az be mehet, a különbség is minimális volt. Össze fog ez állni. És pár nyári erősítéssel még jobb lehet.
Andrsika
Jugador del Barça

2024.12.23. 09:54:24

jclayton írta:
Lehetnek nagy taktikai változtatások, pattanhat kifelé a labda, akadhatnak kétes személyi döntések - de a legnagyobb problémája a csapatnak, amitől szerintem egyszerűen az idén nem lehet elvonatkoztatni, hogy ez egy kiüresített keret és egyénileg bőven nem annyira jó, mint amennyire a szurkolók a szebb napjaikban felülértékelik. A nyáron sikerült megszabadulni több veterán csapattagtól és egyedül Olmo jött - meg az ifik. Ebből kell gazdálkodnia Flicknek, miközben szinte mellékesen valóban átalakítja a játékstílust.

Egyszerűen nem normális jelenség, hogy a 17 éves Cubarsí ezen a ponton 1900 játékpercnél jár és a negyedik legfoglalkoztatottabb játékos. Baldé, Casadó, Yamal, Pau Victor a top tízben vannak játékidőt tekintve. Tizennyolc-tizenkilenc éves játékosokkal kell feltölteni a meccskeretet. Nem vonom kétségbe senki képességeit, de ezek a körülmények eleve behatárolják egy edző lehetőségeit - jó időkben és rossz időkben is.

Egyáltalán nem gondolom, hogy Flick kritizálhatatlan és az egyes meccsek kapcsán simán felelősségre is lehet vonni. De a nagy összképet tekintve ez a csapat az idény elején kudarcra volt ítélve és én kizárólag ennek a fényében tudok megítélni minden eredményt - a nagy őszi menetelést is és a mostani szerencsétlen, már-már tragikomikus sorozatot is.
Hsz-k egyike amellyel egyetértek.
jclayton
Jugador d'estrella

Peter
Director del Fútbol

2024.12.23. 02:09:49

ElBartimaeus írta:
Az első perctől kezdve jó úton jár. Jobb úton jár, mint bárki Lucho óta.
Besült 6 meccsen keresztül? Voltak közte BL meccsek is, ahol nem sült be
Az, hogy ez az út nem egyenletesen emelkedő, azaz nem linearisan javuló, az teljesen természetes velejárója egy csapat fejlődésének.

Játékfelfogás és a játékhoz való hozzáállás tekintetében semmi hasonlóságot nem vélek felfedezni a korábbi időszakok stílusával, játékával.
Mindez teljesen független attól, hogy milyen játékoskeret áll a rendelkezésére. Megfelelően adaptálja a keret nyújtotta lehetőségeket a játékhoz. Bátor, nem kerüli a kockázatokat, miközben átgondolt tudatosság, megfelelő következetesség van mindezek mögött. Mérlegelve van a valamit valamiért szemlélet. Nyilván ennek sikeressége a pályán már azon is múlik, hogy a srácok ezt mennyire képesek végrehajtani.

Olyan változást hozott, ami életet lehelt a játékba miközben a szervezettség is javult.
Impulzív, intenzív, gyors, határozott, gólratörő játék. A közelmúlt focijához képest hatalmas a változás.
Sokminden változott egyszerre egy nagyon fiatal és tapasztalatlan játékosokból álló csapatnál.

Egyértelműen és határozottan észlelhető az edző szándéka a csapaton. Karaktert, fazont adott a csapatnak olyan stílusjegyekkel, amelyek a klub hagyományainak is teljesen megfelelnek.

Előremutató, progresszív a projekt amire megfelelő a srácok reakciója, fogékonyak voltak a változáshoz.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

Peter írta:
2024.12.22. 12:57:19
Nagyon jó úton jár.
Lehetne ezt bővebben kifejteni, de a játékunk változása, felfogása, kvázi fejlődése önmagáért beszél.
De hát pont most játszottunk leginkább Xavisan, már taktikai szempontból.

Vagy akkor most a jó úton járunkot arra érted, hogy az elmúlt 7 bajnoki katasztrófa volt? Vagy azt, hogy visszatértünk egy korábbi taktikához, amit itt káros barca dns-nek hívtak?

Tényleg nem értem, mitől jár ő most "jó úton", amikor mélyponton van a csapat. Az egyetlen piros pont nálam a csapatfejlődését illetően egy taktikusabb felfogás implementálása (félig sikeresen, mert az eredmény elmaradt). Ezt hiányoltam tőle sokszor. De ez azért kellett, mert az eddig elképzelt játéka besült 6 meccsen keresztül. Az jó pont, ha tud változtatni és jó pont, ha úgy is erős marad a csapat.
vidra
Entrenador del Barça

2024.12.22. 23:07:42

gránit írta:
2024.12.22. 21:58:07
Christensen, MVP ter Stegen, Kessié, top Araújo. Most féltávnál több kapott gólnál járunk, mint a teljes 2022-2023-as bajnoki szezonban. Azért ez nagyon brutális tény ám.
Ez érdekes, de lehet, hogy pont a magas védelem miatt van, ami nélkül nincs ennyi támadás. De hiába van jelenleg sok támadás, meg magas védelem, ha nem rúgunk gólt, de kapni meg kapunk.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.22. 22:06:47

Ja, hát hiányzik a bajnoki szezonnak a 3 legjobb játékosa talán, TS-Chris-Ara + Lewy két évvel öregebb lett azóta, aminek isszuk a lewét.

A védelmünk szerkezetileg szerintem megközelíti azt a bajnoki évet. Nem éri el, mert jobban rizikózunk, de megközelíti. Csak mivel közepes játékosokból áll, ha a szerkezet épp nem működik tökéletesen olajozottan, nagy gáz van. A fenti hármasnál ha épp így alakult, egyénileg klasszis játékosok tudtak menteni, akik 7-8 km/h-val gyorsabbak voltak, mint a mostaniak, akik jóval magasabbak voltak, mint a mostaniak, akik erősebbek voltak, mint a mostaniak, akik jobb korúak, kevésbé fáradékonyak voltak.

De jelenleg akkor is nagyobb gáz van a hirtelen drasztikusan leromlott helyzetkihasználással. Mert volt olyan meccs, ahol azt lehetett mondani, hogy oké, hiányzik a világ egyik legjobb játékosa, nehezebb volt a támadásépítés. De tegnap jobban játszottunk, mint kb bármikor idén, egyszerűen nem volt ott a gyilkos mentalitás. Ezt kell tudnia Flicknek megoldania, az, hogy Pena-Cubarsi-Inigoval sok gólt kapunk, hát, csoda, hogy egy darabig nem kaptunk, ezt majd Ara-Chris visszatérése és sebessége némileg orvosolja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.12.22. 21:58:07

vidra írta:
2024.12.22. 21:11:01
Amikor Xavival megnyertük a bajnokságot, milyen játékosaink voltak?
Christensen, MVP ter Stegen, Kessié, top Araújo. Most féltávnál több kapott gólnál járunk, mint a teljes 2022-2023-as bajnoki szezonban. Azért ez nagyon brutális tény ám.

Annak a csapatnak viszont alacsonyabban voltak a határai, a Bayern oda-vissza bucira vert minket a BL-ben. Most próbálunk bátrabb, merészebb focit játszani a Xavi-féle 1-0-ás meccsekhez képest, ami párszor nagyon bejött most a szezon elején, de közben kidőlt ter Stegen.
vidra
Entrenador del Barça

2024.12.22. 21:11:01

Szerintem egyszerűen ugyanaz van, mint Guardiolával. Flick is ilyen paradigma alapú taktikát tol, amit jobbra-balra módosítgat, kicsit. Ha megy, nagyon megy, ha nem megy, nagyon nem megy.
Nézzünk meg egy Bayern elleni meccset, milyen brutál helyzetkihasználásunk volt. Vicc azt mondani, hogy pl. Rafi vagy Lewa nem tudnak belőni helyzeteket. Nagyon is be tudnak. Be tudnak, ha van terület és úgy működnek a dolgok, ahogy a paradigmához passzol.
Ha viszont nincs terület, akkor ezek a játékosok nem működnek. Még az is lehet, hogy működnének, de a kiszolgálás nem jó, nem alkalmas szűk területű játékhoz: pl. a szélekről, középről. Bár ennek Pedri tegnapi mozzanatai ellentmondanak.

Amikor Xavival megnyertük a bajnokságot, milyen játékosaink voltak? Volt már kész, elméleti alapú taktikánk, ahhoz igazított csapat, vagy egyszerűen profin használta azt, ami rendelkezésre állt? Többször nyertünk, mint most? Gondolom, igen és nem csak a Real volt rosszabb.

Én most is azt mondom, hogy kéne kukázni valahonnan egy Luuk de Jong-t, akinek ráeemeljük a fejére, ha az ellenfél 2 sorban az ötösön áll. Nagyon kéne egy-két ilyen játékos és nem csak azok a sztárok vagy sztárjelöltek, akik nagy meccseken lefutnak egy Bayern-t vagy egy Real Madrid-ot. A bajnokság más és igazán szenvedünk a bajnokság jellegétől.
Válasz küldése