2007.03.04. 19:34:21
A csapat kimagaslóan legjobb és legszimpatikusabb játékosa. Mindig lehet rá számítani, a 90 percből kilencvenet fut, szerel, becsúszik. Ha kell felszántja a gyepet, ha kell felugrik az égimeszelőkkel, ha kell a gólvonalon ment, ha kell előremegy és labdát vezet. Évek óta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja, hullámvölgyei nincsenek, igazi CSAPATEMBER. Meghal a pályán, hogy aztán a következő meccsre feltámadjon, és újra kitegye a szívét-lekét a zöld gyepre. Példa lehet mindenki számára, legyen az illető labdarúgó, postás, orvos, kertész, vagy bármilyen területen dolgozó. A csapat és a foci iránt mély alázattal van, tiszteli ellenfeleit, és igyekszik tisztán szerelni. Persze, neki is voltak gyengébb meccsei, vagy egy meccsen belül halványabb periódusai, de ezek rövid életűek voltak, és hamar elmúltak. Szerintem nála többet senki sem fut a Barcelonából: de a 85. percben is ugyanúgy odaér, mint a 2. percben. Mindemellett nagyszerű ember a magánéletben is, semmilyen sztárallűrjeiről nem hallottam, a botránykrónikákban nem olvastam a nevét: egyszóval tökéletes sportoló. Kár, hogy nem él örökké, és nem lesz örökké ennyi idős. PUYOL: TE VAGY A KEDVENCEM, MINDIG IS TE VOLTÁL ÉS MINDÖRÖKKÉ AZ IS MARADSZ!