rikko írta:Milyen érdekes ez a világ. Amikor a csapatnak megy, akkor a játékosok vannak magasztalva, amikor nem megy, akkor az edző a retek. Pedig ha jobban belemegyünk, mindkét esetből ugyanakkora részt vesz ki a stáb.
Nem ő rúgja a gólokat, nem ő hagyja ki a helyzeteket. A kezdőt, a taktikát ő rakja össze. Ez az ő feladata, a többi már a játékosokon múlik. Mentális felkészítésbe a játékos ugyanakkora szerepet játszik, mint az edző.
Valverde abból főz ami van. Tegnap Gomessel kellett kezdeni, hogy legyen erő és magasság, illetve Iniesta sem volt egészséges és Semedo sem.
A szösszenet első felét arra értettem, hogy voltak itt hozzászólások, hogy a zsenik villanásai húzták ki a mistert a pácból. De kérdem én, nem az ő dolguk kaparni és gólokat lőni? A taktika szerintem nem volt hibás, voltak helyzeteink a gólokat amit kaptunk is el lehetett volna kerülni némi mákkal. Az elsőnél Paula szépen mozizott, maga a fejes védhetetlen volt, ez benne van, a második pedig öngól.... Támadásban voltak már lehetőségeink az első gól előtt is.
Szóval én nem értek egyet a kritikával ami Valverdét illeti a tegnapival kapcsolatban.
Egy biztos, most van egy markáns, jó edzőnk akinek eddig ülnek az elképzelései.
Ez sajnos mindig így megy. Ha egy szétesett csapatot vesz át és nyeri halomra magát vele, akkor az a játékosok miatt van, és "könnyű az edzőnek, ilyen kerettel bárki szénné nyerné magát", de ha meg nem megy a csapatnak akkor meg az edző van előhozva kizárólagosan, nem az aki 5 centiről fölé rúgja 20-szor egy meccsen, vagy ad el veszélyes helyen meccsenként 8 labdát.
Sajnos ilyen ez az edzői sors, olyan mint a kapus.
Ha hatalmasakat védesz egy meccsen akkor azt sokszor alapnak vesznek, de ha a 20-adik kapuralövésnél potyázol, akkor meg te vagy kizárólag a hibás, nem pedig a csapat többi része akik engedik hogy céllövölde legyen a kapu.
Igazából aki nem akarja elismerni, az mindig fog találni indokot hogy miért nem(ez olyan mint Messinél a kifogásgyár, hogy nem a legjobb mert az istenkirály PL-ben nem bizonyított, vagy nem mert nemzetközi szinten semmit, mert ugye akkor ő jobb játékos lenne ha Higuain nem hagyja ki a meccslabdákat pl.)