Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
markionni
Capitá del Barça

2018.01.15. 16:45:03

Cestus írta:
markionni írta:Nem tudom irtatok-e mar korabban, de igy kulso szemmel nezve brutalisan felhozta a csapat eronletet, nem veletlenek a masodik felidos sikerek. Valamint a taktika is szerepet jatszik ebben, sok esetben az elso felesben a legfontosabb szempont stabilan allni es az eredmenyt tartani (persze az se rossz, ha sikerul betalalni, de azt is nagyobb kinyilasok nelkul) es aztan a masodik jatekreszre maximumra kapcsolja a csapatot Valverde.
Valóban türelmes, okos játékot játszat a csapattal. Tavaly a Real is hasonló felfogásban játszotta a meccseit, nem is értem, idén miért nem működik ez ott.
Valo igaz, Zidane is periodusokra osztja a meccset, de ott osszetettebbek a problemak. Pl. hogy az elso periodusban amit nagyon megnyom a Real kb a 25.percig, abban iden nagyon ritkan sikerul golt loni. Valamint a tavalyi fizikai foleny eltunt a cserepaddal egyutt. Mig a Barcanak ez is a rendelkezesere all, foleg ha vegre normalisan jatekba all Cou es Dembele.
Cestus
Director del Fútbol

2018.01.15. 16:09:35

markionni írta:Nem tudom irtatok-e mar korabban, de igy kulso szemmel nezve brutalisan felhozta a csapat eronletet, nem veletlenek a masodik felidos sikerek. Valamint a taktika is szerepet jatszik ebben, sok esetben az elso felesben a legfontosabb szempont stabilan allni es az eredmenyt tartani (persze az se rossz, ha sikerul betalalni, de azt is nagyobb kinyilasok nelkul) es aztan a masodik jatekreszre maximumra kapcsolja a csapatot Valverde.
Valóban türelmes, okos játékot játszat a csapattal. Tavaly a Real is hasonló felfogásban játszotta a meccseit, nem is értem, idén miért nem működik ez ott.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
markionni
Capitá del Barça

2018.01.15. 14:26:01

Nem tudom irtatok-e mar korabban, de igy kulso szemmel nezve brutalisan felhozta a csapat eronletet, nem veletlenek a masodik felidos sikerek. Valamint a taktika is szerepet jatszik ebben, sok esetben az elso felesben a legfontosabb szempont stabilan allni es az eredmenyt tartani (persze az se rossz, ha sikerul betalalni, de azt is nagyobb kinyilasok nelkul) es aztan a masodik jatekreszre maximumra kapcsolja a csapatot Valverde.
Samper
Director del Fútbol

2018.01.15. 10:02:53

Egyáltalán nem tapasztalom, hogy itt az Eurobarcán ne becsülnék Valverde teljesítményét. Éppenhogy nem dícsérik a keretet, hanem hangsúlyozzák, hogy abból csinált csapatot, amiből LE képtelen volt. Hogy akár pihentetni meri Messit, sőt le is cseréli. Nem emlékszem olyan edzőnkre, aki meccs közben úgy bele tudott volna nyúlni a csapatba, mint ő. Ha valami közbe nem jön, akkor nyerjük a bajnokságot - ami a legfontosabb célunk. Ami meg a BL-t illeti, ott nyílt a helyzet - bármi történhet.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.01.15. 09:21:26

rikko írta:Milyen érdekes ez a világ. Amikor a csapatnak megy, akkor a játékosok vannak magasztalva, amikor nem megy, akkor az edző a retek. Pedig ha jobban belemegyünk, mindkét esetből ugyanakkora részt vesz ki a stáb.
Nem ő rúgja a gólokat, nem ő hagyja ki a helyzeteket. A kezdőt, a taktikát ő rakja össze. Ez az ő feladata, a többi már a játékosokon múlik. Mentális felkészítésbe a játékos ugyanakkora szerepet játszik, mint az edző.
Valverde abból főz ami van. Tegnap Gomessel kellett kezdeni, hogy legyen erő és magasság, illetve Iniesta sem volt egészséges és Semedo sem.

A szösszenet első felét arra értettem, hogy voltak itt hozzászólások, hogy a zsenik villanásai húzták ki a mistert a pácból. De kérdem én, nem az ő dolguk kaparni és gólokat lőni? A taktika szerintem nem volt hibás, voltak helyzeteink a gólokat amit kaptunk is el lehetett volna kerülni némi mákkal. Az elsőnél Paula szépen mozizott, maga a fejes védhetetlen volt, ez benne van, a második pedig öngól.... Támadásban voltak már lehetőségeink az első gól előtt is.

Szóval én nem értek egyet a kritikával ami Valverdét illeti a tegnapival kapcsolatban.
Egy biztos, most van egy markáns, jó edzőnk akinek eddig ülnek az elképzelései.
Ez sajnos mindig így megy. Ha egy szétesett csapatot vesz át és nyeri halomra magát vele, akkor az a játékosok miatt van, és "könnyű az edzőnek, ilyen kerettel bárki szénné nyerné magát", de ha meg nem megy a csapatnak akkor meg az edző van előhozva kizárólagosan, nem az aki 5 centiről fölé rúgja 20-szor egy meccsen, vagy ad el veszélyes helyen meccsenként 8 labdát.

Sajnos ilyen ez az edzői sors, olyan mint a kapus.
Ha hatalmasakat védesz egy meccsen akkor azt sokszor alapnak vesznek, de ha a 20-adik kapuralövésnél potyázol, akkor meg te vagy kizárólag a hibás, nem pedig a csapat többi része akik engedik hogy céllövölde legyen a kapu.

Igazából aki nem akarja elismerni, az mindig fog találni indokot hogy miért nem(ez olyan mint Messinél a kifogásgyár, hogy nem a legjobb mert az istenkirály PL-ben nem bizonyított, vagy nem mert nemzetközi szinten semmit, mert ugye akkor ő jobb játékos lenne ha Higuain nem hagyja ki a meccslabdákat pl.)
rikko
Capitá del Barça

2018.01.15. 09:06:48

Milyen érdekes ez a világ. Amikor a csapatnak megy, akkor a játékosok vannak magasztalva, amikor nem megy, akkor az edző a retek. Pedig ha jobban belemegyünk, mindkét esetből ugyanakkora részt vesz ki a stáb.
Nem ő rúgja a gólokat, nem ő hagyja ki a helyzeteket. A kezdőt, a taktikát ő rakja össze. Ez az ő feladata, a többi már a játékosokon múlik. Mentális felkészítésbe a játékos ugyanakkora szerepet játszik, mint az edző.
Valverde abból főz ami van. Tegnap Gomessel kellett kezdeni, hogy legyen erő és magasság, illetve Iniesta sem volt egészséges és Semedo sem.

A szösszenet első felét arra értettem, hogy voltak itt hozzászólások, hogy a zsenik villanásai húzták ki a mistert a pácból. De kérdem én, nem az ő dolguk kaparni és gólokat lőni? A taktika szerintem nem volt hibás, voltak helyzeteink a gólokat amit kaptunk is el lehetett volna kerülni némi mákkal. Az elsőnél Paula szépen mozizott, maga a fejes védhetetlen volt, ez benne van, a második pedig öngól.... Támadásban voltak már lehetőségeink az első gól előtt is.

Szóval én nem értek egyet a kritikával ami Valverdét illeti a tegnapival kapcsolatban.
Egy biztos, most van egy markáns, jó edzőnk akinek eddig ülnek az elképzelései.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.01.15. 08:59:55

Zozzy 5 írta:nagyon kíváncsi vagyok már ezek után arra, hogy miket mond meccs előtt és félidőkben EV, meg úgy általánosságban arra, milyen karakternek élik meg őt a játékosok és milyen a viszonyuk hozzá. bennem eddig tök misztikus figura benyomását kelti: a háttérben tevékenykedik, alig hallani róla bármit, meccsek közben olyan, mint a foncsorozott üveglap, nagyjából semmit nem lehet leolvasni róla. kivéve, amikor néha ásítozik meg olyan pofát vág, mint aki halálosan unja ezt az egészet. a felhajtásból, ami a mai idők top edzőit általában jellemzi, semmi nem érzékelhető a személye körül, sem a játékosok, sem a média részéről.

mindeközben olyan taktikai húzásai vannak, mint előtte senkinek, fejben szinte Európa legjobbjai vagyunk most éppen, illetve a stabilitás! lett az erényünk. 19 meccsen 52 rúgott és 9 kapott gól, elképesztő...szóval ez a csávó nagyon tud valamit, és baromi kíváncsi vagyok, hogy mit ügyködik taktikai és mentális felkészítés vonalon a háttérben. még akkor is, ha a tegnapiról mondhatjuk éppenséggel, hogy a sztárok mentették meg a meccsek. mondjuk tegyük hozzá, hogy érdekes módon régebben a soci otthonában valahogy nem mentették meg az edzőket Messiék :)
+1

Mindezt úgy hogy:
Neymar elment, Umtiti és egyéb alapember is sérüléssel bajlódik.

ÉÉÉS még hol vagyunk attól, hogy Dembelé és Coutinho is maximálisan beépül a csapatba?

Nagyon jól összerakta a brigádot, és folyton nyugodtság árad róla, és most sem gurult el a gyógyszer amikor 2-0-ra szívtunk egy mumus otthonában.

Tavaly egy ilyen kezdetű meccs sima 3-4 gólos csúnya vereséggel végződött volna, ehhez képest nem először sikerül vissza jönnünk a meccsbe.

Ha azt tényleg sikerülne a srácok fejébe vésni, hogy fontos meccseken legelső perctől nyomni kell keményen, akkor tényleg még Bl-ben is bárhol kiköthetünk, pedig egy ilyen nyár után már annak örültünk volna, ha féltávon nem kerülünk behozhatatlan hátrányba a bajnokságban.

Nagyon remélem hogy hamarosan hallani fogjuk a "Valverdének ilyen kerettel könnyű volt, semmit sem csinált", mert akkor azt jelenti hogy bajnokságot és BL-t nyertünk :lol:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2018.01.15. 08:46:02

nagyon kíváncsi vagyok már ezek után arra, hogy miket mond meccs előtt és félidőkben EV, meg úgy általánosságban arra, milyen karakternek élik meg őt a játékosok és milyen a viszonyuk hozzá. bennem eddig tök misztikus figura benyomását kelti: a háttérben tevékenykedik, alig hallani róla bármit, meccsek közben olyan, mint a foncsorozott üveglap, nagyjából semmit nem lehet leolvasni róla. kivéve, amikor néha ásítozik meg olyan pofát vág, mint aki halálosan unja ezt az egészet. a felhajtásból, ami a mai idők top edzőit általában jellemzi, semmi nem érzékelhető a személye körül, sem a játékosok, sem a média részéről.

mindeközben olyan taktikai húzásai vannak, mint előtte senkinek, fejben szinte Európa legjobbjai vagyunk most éppen, illetve a stabilitás! lett az erényünk. 19 meccsen 52 rúgott és 9 kapott gól, elképesztő...szóval ez a csávó nagyon tud valamit, és baromi kíváncsi vagyok, hogy mit ügyködik taktikai és mentális felkészítés vonalon a háttérben. még akkor is, ha a tegnapiról mondhatjuk éppenséggel, hogy a sztárok mentették meg a meccsek. mondjuk tegyük hozzá, hogy érdekes módon régebben a soci otthonában valahogy nem mentették meg az edzőket Messiék :)
kristop
Entrenador del Barça

2018.01.14. 22:31:20

sajnalom, hogy ketelkedtem benned mester, kegyetlenul osszeraktad ezt a brigadot [-o<
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Subinho
Director del Fútbol

2018.01.12. 07:22:04

Elmondatjuk így fél év után, hogy Valverde remek munkát végez, nagyon jól összerakta csapatot!
Előbb a védelem, a biztonság, mostanra már a szép játék és gólok!
Gratula!!!
Samper
Director del Fútbol

2018.01.12. 07:02:53

Valverdenek szerencséje van, hogy nyáron VB lesz. Mindenki, aki válogatott akar lenni, csípkedi magát és aki nála nem remél játékpercet, az méltóztatik elmenni. De meg is érdemli ezt a szerencsét, mert tud élni az egyes játékosok ambíciójával.
visca el barca
Presidente del Barça

2018.01.10. 19:04:07

Tromort77 írta:Valverde: "I like a small squad of about twenty players so I can give B-players more often a chance."

Érik a nagytakarítás.
ez nem újdonság, nyáron is elmondta.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Cestus
Director del Fútbol

2018.01.10. 18:41:22

Tromort77 írta:Valverde: "I like a small squad of about twenty players so I can give B-players more often a chance."

Érik a nagytakarítás.
Ha a gyengébb teljesítményt nyújtó játékosaink távoznak, kb. 20 ember is marad. 10 ember a védelemben, 5-6 középpályás, 4 támadó.
"It is what it is."

Tromort77

2018.01.10. 18:06:37

Valverde: "I like a small squad of about twenty players so I can give B-players more often a chance."

Érik a nagytakarítás.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.01.10. 00:07:48

palesz77 írta:Öreg miket tud. :D Kis zsugázás edzés alatt.
Mai edzés videóban volt amúgy, hatalmas. :lol:
Lehet Neymar azért ment el mert meglátta hogy miket tud a Mester 8) :D
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2018.01.09. 22:15:04

Öreg miket tud. :D Kis zsugázás edzés alatt.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.01.04. 23:00:01

Samper írta:Valverde zsebrevágta az elődjét. Presztizsmeccs volt.
Unzuénak eddig 2 meccsen 2 x a mérlege a Barca ellen, de kétlem hogy ugyanazokkal a fegyverekkel vívnának, miután van közel fél milliárd euró különbség a két keret értéke közt.

Egyelőre nem jártunk rosszul Valverdével, de neked Enrique-fóbiád van.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Samper
Director del Fútbol

2018.01.04. 22:02:08

Valverde zsebrevágta az elődjét. Presztizsmeccs volt.
Samper
Director del Fútbol

2017.12.28. 08:18:29

Nero. írta: Sokat kritizáltuk a palit meg a játékunkat, de a számok önmagáért beszélnek. Bármi megtörténhet idén. Ez a 4-4-2 eddig nagyon hatékony, remélem ha Dembelé visszatér akkor nem bomlik fel a rendszer, csak azért hogy a 150 milliós játékos is játszatva legyen.
Valverdevel kapcsolatban az volt a félelem, hogy minthogy kisebb csapatoknál volt, mit fog kezdeni nálunk a klasszisokkal. Zilált állapotú helyzetbe érkezett és pillanatok alatt csapatot csinált. Sztárjainknál is elérte, hogy hasznosan játszanak. Egy tekintetben nem tudjuk, mire képes: tud-e nagy egyéniséggé kibontakoztatni játékost. Az első számú vizsga Dembelé,de utána mindjárt az jön, hogy pártolja-e nagy, vagy azzá tehető játékos igazolását és kibontakoztatja-e őket, illetve saját fiataljaink legjobbjait. Mert jó játékosokból jól összerakott csapat nyerhet trófeákat, de meccseik kiemelkedő élményt nem adnak.
Cestus
Director del Fútbol

2017.12.23. 23:06:31

Rivaldo11 írta:hogy mindkét portugál góllal is zárhatott volna, Gomes akár duplával is.
Ezek a portugálok már csak ilyenek, nem sok gólerős játékosuk volt pályán ma. :mrgreen: :mrgreen:
"It is what it is."

Rivaldo11
Llegenda del Barça

2017.12.23. 22:53:24

Semedoval és Gomessel reagált a Bale-Asensio kettős pályára lépésre, mindkét csere érthető, és védhető. Pláne ha hozzátesszük, hogy mindkét portugál góllal is zárhatott volna, Gomes akár duplával is.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.12.23. 21:57:13

Samper írta:Most, hogy Valverde minden tekintetben bizonyított, elemi dolog lenne, hogy a vezetőség átigazolási ügyekben maximálisan az ő véleményeihez igazodjon.
Korábbi években többször visszautasította már a Realt és a Barcát is, biztos vagyok benne hogy az egyik alapfeltétel az volt, hogy ő dönti el ki jön és ki megy.

Sokat kritizáltuk a palit meg a játékunkat, de a számok önmagáért beszélnek. Bármi megtörténhet idén. Ez a 4-4-2 eddig nagyon hatékony, remélem ha Dembelé visszatér akkor nem bomlik fel a rendszer, csak azért hogy a 150 milliós játékos is játszatva legyen.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
hajnesz
Entrenador del Barça

2017.12.23. 21:30:26

Le a kalappal előtte is, viszont az 1. cserét érzésem szerint eléggé elszabta. Semedo elég bizonytalanul szállt be a játékba, meg az alapszabály, hogy ha a védelem müködik akkor azon nem szabad változtatni!
Erre ő változtat, a Classicon... Személy szerint inkább hoztam volna be Vidalt jobb oldali középpályásnak, Roberto meg maradt volna a helyén. A csere után 10percig nagyon bizonytalanok voltunk hátul.
neobarca
Director del Fútbol

2017.12.23. 21:28:02

Véleményem szerint ő a nyár legnagyobb fogása! Nem játszunk kifejezetten szépen, de egyértelmű az eredményesség. Remélem meg tudjuk erősíteni a csapatot. Vele megint ott van az a potenciál, hogy felkerüljünk Európa trónjára! ;)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Samper
Director del Fútbol

2017.12.23. 21:00:13

Most, hogy Valverde minden tekintetben bizonyított, elemi dolog lenne, hogy a vezetőség átigazolási ügyekben maximálisan az ő véleményeihez igazodjon.
Válasz küldése