Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Valo igaz, Zidane is periodusokra osztja a meccset, de ott osszetettebbek a problemak. Pl. hogy az elso periodusban amit nagyon megnyom a Real kb a 25.percig, abban iden nagyon ritkan sikerul golt loni. Valamint a tavalyi fizikai foleny eltunt a cserepaddal egyutt. Mig a Barcanak ez is a rendelkezesere all, foleg ha vegre normalisan jatekba all Cou es Dembele.Cestus írta:Valóban türelmes, okos játékot játszat a csapattal. Tavaly a Real is hasonló felfogásban játszotta a meccseit, nem is értem, idén miért nem működik ez ott.markionni írta:Nem tudom irtatok-e mar korabban, de igy kulso szemmel nezve brutalisan felhozta a csapat eronletet, nem veletlenek a masodik felidos sikerek. Valamint a taktika is szerepet jatszik ebben, sok esetben az elso felesben a legfontosabb szempont stabilan allni es az eredmenyt tartani (persze az se rossz, ha sikerul betalalni, de azt is nagyobb kinyilasok nelkul) es aztan a masodik jatekreszre maximumra kapcsolja a csapatot Valverde.
Valóban türelmes, okos játékot játszat a csapattal. Tavaly a Real is hasonló felfogásban játszotta a meccseit, nem is értem, idén miért nem működik ez ott.markionni írta:Nem tudom irtatok-e mar korabban, de igy kulso szemmel nezve brutalisan felhozta a csapat eronletet, nem veletlenek a masodik felidos sikerek. Valamint a taktika is szerepet jatszik ebben, sok esetben az elso felesben a legfontosabb szempont stabilan allni es az eredmenyt tartani (persze az se rossz, ha sikerul betalalni, de azt is nagyobb kinyilasok nelkul) es aztan a masodik jatekreszre maximumra kapcsolja a csapatot Valverde.
Ez sajnos mindig így megy. Ha egy szétesett csapatot vesz át és nyeri halomra magát vele, akkor az a játékosok miatt van, és "könnyű az edzőnek, ilyen kerettel bárki szénné nyerné magát", de ha meg nem megy a csapatnak akkor meg az edző van előhozva kizárólagosan, nem az aki 5 centiről fölé rúgja 20-szor egy meccsen, vagy ad el veszélyes helyen meccsenként 8 labdát.rikko írta:Milyen érdekes ez a világ. Amikor a csapatnak megy, akkor a játékosok vannak magasztalva, amikor nem megy, akkor az edző a retek. Pedig ha jobban belemegyünk, mindkét esetből ugyanakkora részt vesz ki a stáb.
Nem ő rúgja a gólokat, nem ő hagyja ki a helyzeteket. A kezdőt, a taktikát ő rakja össze. Ez az ő feladata, a többi már a játékosokon múlik. Mentális felkészítésbe a játékos ugyanakkora szerepet játszik, mint az edző.
Valverde abból főz ami van. Tegnap Gomessel kellett kezdeni, hogy legyen erő és magasság, illetve Iniesta sem volt egészséges és Semedo sem.
A szösszenet első felét arra értettem, hogy voltak itt hozzászólások, hogy a zsenik villanásai húzták ki a mistert a pácból. De kérdem én, nem az ő dolguk kaparni és gólokat lőni? A taktika szerintem nem volt hibás, voltak helyzeteink a gólokat amit kaptunk is el lehetett volna kerülni némi mákkal. Az elsőnél Paula szépen mozizott, maga a fejes védhetetlen volt, ez benne van, a második pedig öngól.... Támadásban voltak már lehetőségeink az első gól előtt is.
Szóval én nem értek egyet a kritikával ami Valverdét illeti a tegnapival kapcsolatban.
Egy biztos, most van egy markáns, jó edzőnk akinek eddig ülnek az elképzelései.
+1Zozzy 5 írta:nagyon kíváncsi vagyok már ezek után arra, hogy miket mond meccs előtt és félidőkben EV, meg úgy általánosságban arra, milyen karakternek élik meg őt a játékosok és milyen a viszonyuk hozzá. bennem eddig tök misztikus figura benyomását kelti: a háttérben tevékenykedik, alig hallani róla bármit, meccsek közben olyan, mint a foncsorozott üveglap, nagyjából semmit nem lehet leolvasni róla. kivéve, amikor néha ásítozik meg olyan pofát vág, mint aki halálosan unja ezt az egészet. a felhajtásból, ami a mai idők top edzőit általában jellemzi, semmi nem érzékelhető a személye körül, sem a játékosok, sem a média részéről.
mindeközben olyan taktikai húzásai vannak, mint előtte senkinek, fejben szinte Európa legjobbjai vagyunk most éppen, illetve a stabilitás! lett az erényünk. 19 meccsen 52 rúgott és 9 kapott gól, elképesztő...szóval ez a csávó nagyon tud valamit, és baromi kíváncsi vagyok, hogy mit ügyködik taktikai és mentális felkészítés vonalon a háttérben. még akkor is, ha a tegnapiról mondhatjuk éppenséggel, hogy a sztárok mentették meg a meccsek. mondjuk tegyük hozzá, hogy érdekes módon régebben a soci otthonában valahogy nem mentették meg az edzőket Messiék
ez nem újdonság, nyáron is elmondta.Tromort77 írta:Valverde: "I like a small squad of about twenty players so I can give B-players more often a chance."
Érik a nagytakarítás.
Ha a gyengébb teljesítményt nyújtó játékosaink távoznak, kb. 20 ember is marad. 10 ember a védelemben, 5-6 középpályás, 4 támadó.Tromort77 írta:Valverde: "I like a small squad of about twenty players so I can give B-players more often a chance."
Érik a nagytakarítás.
Mai edzés videóban volt amúgy, hatalmas.palesz77 írta:Öreg miket tud.Kis zsugázás edzés alatt.
Unzuénak eddig 2 meccsen 2 x a mérlege a Barca ellen, de kétlem hogy ugyanazokkal a fegyverekkel vívnának, miután van közel fél milliárd euró különbség a két keret értéke közt.Samper írta:Valverde zsebrevágta az elődjét. Presztizsmeccs volt.
Valverdevel kapcsolatban az volt a félelem, hogy minthogy kisebb csapatoknál volt, mit fog kezdeni nálunk a klasszisokkal. Zilált állapotú helyzetbe érkezett és pillanatok alatt csapatot csinált. Sztárjainknál is elérte, hogy hasznosan játszanak. Egy tekintetben nem tudjuk, mire képes: tud-e nagy egyéniséggé kibontakoztatni játékost. Az első számú vizsga Dembelé,de utána mindjárt az jön, hogy pártolja-e nagy, vagy azzá tehető játékos igazolását és kibontakoztatja-e őket, illetve saját fiataljaink legjobbjait. Mert jó játékosokból jól összerakott csapat nyerhet trófeákat, de meccseik kiemelkedő élményt nem adnak.Nero. írta: Sokat kritizáltuk a palit meg a játékunkat, de a számok önmagáért beszélnek. Bármi megtörténhet idén. Ez a 4-4-2 eddig nagyon hatékony, remélem ha Dembelé visszatér akkor nem bomlik fel a rendszer, csak azért hogy a 150 milliós játékos is játszatva legyen.
Ezek a portugálok már csak ilyenek, nem sok gólerős játékosuk volt pályán ma.Rivaldo11 írta:hogy mindkét portugál góllal is zárhatott volna, Gomes akár duplával is.
Korábbi években többször visszautasította már a Realt és a Barcát is, biztos vagyok benne hogy az egyik alapfeltétel az volt, hogy ő dönti el ki jön és ki megy.Samper írta:Most, hogy Valverde minden tekintetben bizonyított, elemi dolog lenne, hogy a vezetőség átigazolási ügyekben maximálisan az ő véleményeihez igazodjon.