2019.05.13. 18:25:28
Véleményem szerint az első és legfontosabb lenne az edző eltávolítása és egy olyan új edző idehozatala, aki valóban a Barca filozofiájának megfelelő játékot preferálja és aki egy ilyen szintű kerettel igyekszik irányítani a meccseket, legyen szó BLről, bajnoki, idegenbeli, vagy hazai meccsekről. Emellett bátor és teljesítmény alapon állítja össze a kezdőt és képes a kulcsembereket is leültetni a padra, ha éppen gyengébben teljesítenek. Én amellett vagyok, hogy a Barcelona essen ki inkább a BLből a saját játékát jatszva támadva, úgy ahogy régen Guardiolával, mint így, hogy a meccsek 70%-a unalmas, mert stabilnak kell maradni, majd a szezon egyik legfontosabb meccsén feltörlik velük a padlót. ( már másodszor)
Szerintem most jött el az ideje, hogy kicsit felkavarják az állóvizet az igazolások terén és 2-3 érinthetetlen kulcsember helyett újak jöjjenek. Én Suareztől megválnék, mert egészen hihetetlen, hogy ő játszhat hónapokig úgy, mintha a Huesca csatára lenne és megkérdőjelezhetetlen a helye. Igen még mindig képes hihetetlen megoldásokra, amit csak ő tud, de szerintem már a meccsek 80%-ban hátráltatja a csapatot. Sokkal nagyobb a bizalom irányába, mint amit a játéka alapján megérdemelne. Ez a Suarez már közel sem az, aki volt évekkel ezelőtt , a támadások jelentős része rajta akad meg és szerintem sokkal de sokkal több tiszta helyzetet ront el, de ami a legrosszabb, hogy akárhogy is játszik egyszerűen nem lehet lehozni. Amíg ennyire nem számít a teljesítmény és ennyire érinthetetlen valaki akárhogy játszik én nem sokat várok. Szerintem a támadósort át kellene alakítani és akár Messit hamis 9esben játszatni, úgy hogy a jobb szélen egy ügyes és gyors támadó játszik, aki képes gólt lőni és akár védekezni is. (Akár lehet Griezmann is)
A másik a középpálya. Én szeretem Busquets és Rakitic játékát is, de egyre inkább az a véleményem, egyiküknek menni kellene, vagy legalábbis meg kellene szünetetni az érinthetetlen státuszukat azért, hogy új, lendületes és motivált játékosok szerephez juthassanak. Szerintem De Jongnak mindenképp helyet kellene csinálni jövőre és , ha Valverde marad, akkor ők egymást cserélgetnék Arthurral, amíg Busquets és Rakitic lejátszik 4500 percet fejenkènt.
Coutinho esetében, ha jönne egy új edző, aki a stabilitás helyett egy támadóbb felfogású focit játszatna, akkor én megtartanám, mert szerintem ő a középpályán játszva klasszis tudna lenni , ahogy volt a Poolban vagy a válogatottban, viszont , ha marad Valverde és marad neki ez a baloldali támadó poszt, ahova egész egyszerűen lassú, akkor szerintem értelmetlen megtartani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Arthur8 2019.05.13. 19:12:48-kor.