gránit írta: ↑2024.09.21. 17:33:30
Javítanom kellett, mert Akliouche egyetlen nappal idősebb, mint Gerard Martin. Valamiért rosszul emlékeztem.
Ennyit arról, hogy mennyire volt tapasztalt hozzánk képest ez a Monaco a nemzetközi porondon. Semennyire. Csomó játékosuknak ez volt az első BL-meccse. A tapasztalat inkább nálunk volt, csak nem megyünk vele semmire, ha BL-meccsek tucatjain ugyanazokat a gyermeteg hibákat követjük el újra és újra.
Jössz itt megint az életkorral. Nem ez volt a kommentem lényege. Náluk a sokadik csere Balogun volt, aki nemrég majdnem francia gólkirály lett 21 góllal, nálunk még a tegnapi keret 2/3-a 1-2 éve a harmadosztályban vagy a Juvenil A-ban játszott. Nekik együtt a csapat és a keret. És igen, volt sok fiatalunk, közte 2 db 17 éves.
Nekünk van 7 sérültünk a kezdőből (vagy elsőszámú cserék, mint Gavi és Fermin) nekik egy sem.
És ismételten le kell írni, 80+ percet emberhátrányban játszottunk, és így is helyt álltak.
Nem a letámadásra nem tud felkészülni Flick, akár Xavi, de még Guardiola sem, hanem az amatőr egyéni hibákra. Szerintem Xavi sem volt senki által sem hibáztatva a PSG elleni visszavágó után.
Stegenből egy edző sem tudta kinevelni ezeket az amatőr hibákat, szerintem nem is fogja Flick sem. Vagy elfogadod, vagy bosszankodhatsz, hogy őt is cserélni kellene, de nem lesz rá lehetőség. Majd meglátjuk, hogy legközelebb mit tesznek hasonló helyzetben (Garcia), ezen talán lehet javítani, mint azon is, hogy elvétve reklamálnak idén a játékosaink teljesen feleslegesen.
Ha azon bosszankodsz, hogy a félpályáig fel lesz tolva a védelmünk, és magasan támadunk le, és ezzel kontrákat biztosítunk az ellenfeleknek, akkor nem mondok jó hírt, írtam, ilyen Flick taktikája. Amennyit ad a legtöbb meccsen, a kiélezett helyzetekben elveheti. Írtam, akkor dobhatnánk mindent, és hozhatnánk egy Mourinhot, Tuchelt, Contet. Az, hogy látványos támadójátékot, letámadást, rövid passzokat, háromszögeléseket vársz, közben felállt védelmet, üresen hagyva a kp-t, az nehezen kivitelezhető sikeresen, főleg az említett fiatal, harmadosztályból érkező játékosokkal. Javulni fog a helyzet, ha Araujo, és Christensen a 2 leggyorsabb védőnk visszatér, és nem a 33 éves Inigonak kell majd versenyt futni, vagy ha visszatérnek a labdabiztos kp-ink.
Minden meccs, és annak szituációi teljesen mások, így nem hasonlíthatod össze azokat. Nem elhanyagolható, ha majd ebben a taktikávan több meccset lejátszhatnak a játékosok együtt, és a keret is javul minőségben a visszatérőkkel.