S.Agüero írta:Mikor megláttam, h ellövi én is azt hittem fölébikázza, de elképesztő nagy gólt rúgott!
Rúghatna még pár ilyen a későbbiekben is.
jól is játszott, minden összejött neki!

Rúghatna, de nem fog, mert újra jön az a töketlen tuyimutyizás a 16-son belül, amitől már a falramászok... Egy költői kérdés: ki, mit akar a 16-son belül? Mi a cél? Kapu mögül gólt lőni? Igen, onnan! 20 lövésből 3 beakad ilyen akcióból. Hetente rúghatnánk 5- gólt, ha már a 16-osról lőnének... Ez a Barca szindróma, az erőltetett hülyeség, hogy mindig mindent megkerülni és ahelyett, hogy széthúznák a védelmet, mindenki befelé cselez... Balszél abszolút nincs, egy holt fogalom, csak jobbszél és középső támadások vannak... Személy szerint Fabregas oda megy és ott marad, ahol akar, KELL EGY BALSZÉLSŐ! Amíg Henry itt volt, ha nem is volt kiváló a balszélen, de legalább megoldotta a feladatát és addig nagyobb terünk volt táamdni. Ez a terület a 2/3-ra csökkent a távozásával, Abidal kiesésével kompletten lezárult a balszél, Maxwelltől, Adrianotól nevetséges olyat kívánni, hogy legalább megközelítsék Abidal idei szintjét. Ez az ember olyat tett, amire sosem gondoltam volna, a fejem fogom, hogy ezt a csapást is pont mi kapjuk... (no, de ennyit a balszélről, hiszen Alvesról beszéltünk)
A 08-09-s szezonban Messi és Alves tökéletes összhangot varázsoltak a lapos tiki-takiból. Eltelt 2 év és mit látok? Alves egy meccsen legalább 15x ível be a kapu elé, de hogy kinek, az számomra újabb rejtély. A tegnap estéig azt hittem, hogy távolról rálőni már rég elfelejtett és ezt kérni tőle olyan dolog, mint a vaddisznót a wc-re szoktatni és megdícsérni, hogy ügyes volt (csak hogy egy kedvenc klasszikusomból idézzek)... Ha valaki a csatársorból eléri a 175 centit, akkor megtapsolom... Tehát a kérdés: MI A BÚBÁNATOS, RONGYBATEKERT FENÉNEK ÍVELGET BE? Minek? Valaki mondja meg nekem, valaha is származott e már ebből valami hasznunk! De komolyan, annyira irreális gondolat az, hogy Messi vagy Pedro, netán Villa felugrik jó 75 centit még, hogy elérje a védő felett a labdát... Mégis...
Alvesnek itt van a legnagyobb problémája, már nem Sevilla-módban játszik, hanem Pep-módban. Semmi rálövés, 16 méternél szinte mindig emgakad minden, ekkor jönnek ugye a beívelgetések... Tegye fel a kezét, akit ez nem idegesít és nem szúrja a szemét, amit lát...
Vissza kellene már szoknia az ilyen lövésekre. Vagy legalább az, hogy ha akad előtte egy 2,5-3 méteres folyosó és 20 méteren belül tartózkodik, lője rá. De nem fogja, mert Pep nem ezt mondja. Pep jó edző, de nem tanul a hibáiból és mintha nem is akarná észrevenni azokat az egyértelmű gigszereket, amiken annyi és annyi gólunk megy el. Alves az utóbbi időben megutáltatta magát velem, pont azért, amit leírtam. Pedig nagyszerű játékos és szeretem, élvezet nézni a játékát, amikor úgy játszik, ahogy kell. De nem úgy játszik és nem is fog így... Erre a lövésre jó másfél éve várok, mert leutóbb a 08-09-s szezonban láttam ilyet tőle, azóta jóformán szürkeség és homály (kis iróniával)...
szerk.: elnézést, ha néha szubjektív voltam a topiccal kapcsolatban