Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon. Éppen a classico csapat összeállításának, ill. Suarez kezdetésének a témája inspirált arra, hogy végre regisztráljak.
Végigolvastam a véleményeiteket, megérzéseiteket. Úgy gondolom, hogy ha mind a stabilizálásra, mind a támadásépítésre, ill. kreativitásra, mind a jó és magas védelemre hangsúlyt akar - lehetőleg egyszerre - helyezni LE, akkor még az sem elképzelhetetlen, hogy az összeállítás a következő képen fog kinézni:
Bravo - Alves (Montoya?), Pique, Masc, Mathieu - Busi, Rakitic, Xavi, Iniesta - Messi, Neymar
Ezt az összeállítást abban az esetben tartom jónak, ha Bale valóban nem kezd! Eddig úgy tűnik, hogy nem fog... Pique, Mathieu, Busi és Rakitic magasságot hozna a rögzített helyzetek kivédésénél és a mi pont rugásainknál is. Bartrának nagy jövőt gondolok, de még érnie kell. A rutin nem ő mellette szól, rutinra pedig lesz szükség! De a csapatba építése más meccsek alkalmával nagyon fontos!
Masc, Alves (Montoya) és Rakitic elég gyorsak, reméljük. Ez a Madrid kontráinál jól jöhet. Szerintem Mathieu sem annyira lassú, hogy e téren ne tudna segíteni! (nyilván nem Alba)
No, de nem szeretnék olyan hangulatú írással bemutatkozni itt a fórumon, mintha csak a védekezés lenne a fontos. Nyerni megyünk Madridba!
Ezért úgy gondolom, hogy Xavi utóbbi 2 meccsén (főleg az Eibar ellenin) mutatott formáját tekintve, mindenképp többet adna most a csapatnak, mint Pedro. Pedrot mostanában én is súlytalannak látom, bár azért, ha a labdatartásról beszélünk, akkor jobb mint Munir vagy Sandro. Gólok és határozottság tekintetében hármójuk közül viszont Sandro a legjobb, szerintem. Munir mostanában mintha kissé szét lenne esve fejben, vagy megérintette a sztárság szele túl korán? Remélem, nem! Volt már ilyen élményünk...
Tehát a középpályán Xavi mellett Busi, Ini és Rakitic szerveznék a játékot, ill. Rakitic és Busi együtt szerepeltetése egy erősebb szűrőt jelentene! Iniestáról és Busiról nem hiszem, hogy kell véleményt alkotnom, ők - szerintem - mindenképp kezdők! Rakitic a fent leírtakon túl a távoli lövései miatt is fontos!
Elől Messi, Neymar: ezt szerintem nem lehet megkérdőjelezni, bár Messi-től azért többet várok, mint a legutóbbi meccsein, annak ellenére is, hogy tudom, hogy nagyon hasznosan játszott, és lőtt egy-két gólt is! Egy Xavi, Ini, Busi, Rakitic középpálya előtt gólokat kell lőjön vagy zseniális gólpasszokat kell adjon!
Amennyiben Suarez tényleg jó formában van: eredménytől függetlenül behoznám! Ha futnunk kell az eredmény után (ez nem történhet meg

), ill. ha megnyugtató már az előnyünk, akkor minél hamarabb! Ha elégedett a mester az eredménnyel, de kissé szoros, akkor - talán - minél később. Szerintem sem szabad kezdetni, mivel az a csapattársak nagyon negatív minősítése lenne az edző részéről (főleg, ha ne adja isten, kikapunk), ami viszont egy szezonon át visszaüthet! Szerintem egy - mentális területen is - jó edző nem teheti ezt meg: abból kell válogasson egy ilyen derbi kezdőjébe, aki már - bárhogyan is - bizonyított! Persze ha Suarezzel kezd és szépen nyerünk, akkor a padon maradt játékosoknak sem lesz annyira savanyú a szőlő!
Kedves szurkolótársak! Ennyire futotta első nekifutásból.