Andrés Iniesta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.10.18. 10:34:30

Jó volt látni játszani. Vállalt is cseleket, kezd visszatérni. Ezek a meccsek pont arra jók, hogy fizikálisan és fejben is azon a szinten legyen, mint a sérülése előtt.
Kép
Deus
Boixos Nois

2009.10.07. 12:09:04

Kép
KépKép
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.04. 07:37:35

barca1615 írta:4 hónap kihagyás után 2-3 meccs után ne várjuk, hogy egyből úgy tolja mint tavaly! Azért az nagyon nagy elvárás lenne! Kell neki még idő, hogy újra felvegye a régi ritmusát és akkor ajaj
Egyértelmű, csak időre van szükség, és ne feledjük, ma mindenki haloványabb volt, de ezzel nincs is baj, Ők is emberek! :)
barca1615
Jugador d'estrella

2009.10.03. 22:04:47

4 hónap kihagyás után 2-3 meccs után ne várjuk, hogy egyből úgy tolja mint tavaly! Azért az nagyon nagy elvárás lenne! Kell neki még idő, hogy újra felvegye a régi ritmusát és akkor ajaj
levproff
Director del Fútbol

2009.10.03. 22:02:30

Egyértelműen látszik rajta,hogy nem 100%-os!Aránylag nem játszott roszzul,de a vége felé feltűnően rossz volt,igaz nagyon sokat rugdosták őt is! :roll: Lesz ez még jobb is! :wink:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
djbandinho
Barça B

2009.10.02. 16:26:56

És ha középpályán lenne Xavi-val és Bojan játszana Henry helyén?!?! Elképesztő ütősek lennénk..:D
Més que un club!!
kanty
Llegenda del Barça

2009.10.02. 16:11:05

''Én az egész pályámat szeretném a Barcának szentelni, de tudom, hogy ezt a teljesítményem dönti majd el. Mindenesetre csodálatos lenne itt visszavonulni úgy, hogy 12 évesen jöttem ide.”

Hát ezzel nem lehet vitatkozni.
Most is bizonyitotta, h emberileg(is) mekkora érték.

Én a középpályán játszatnám.Egy Xavi-Iniesta kettős hatalmas lendületet tud adni a csapatnak.Sokkal gördülékenyebb a focink, ha Ők ketten szervezik a Barcelona játékát.
Középpályán hasznosabb, mint Henry helyén.Többet van játékban, ezáltal többet segit a csapatnak is.
Henry helyén meg nyugodtan kezdhet majd Pedro. Nagy panasz nem lehet eddigi játékára, ugyan látszik rajta, h kicsitt félénken játsztik még, de nem lesz gond Vele, ha igy folytatja.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.10.02. 15:17:18

Inkább maradjon a támadósorban, Henry még nem 100%-os, a középpályán úgyis jól teljesít Keita, nem lenne jó pont most padoztatni!
Kép
Kép
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2009.10.02. 12:22:51

Remélem most a középpályán fog kezdeni, Henry helyén pedig Pedro. :wink:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Titinho
Director del Fútbol

2009.10.02. 12:12:25

Andris írta:Nagyon remélem hogy ma megint kezd majd Henry helyén. Ilyen szempontból szerencsém lehet..
Arra várhatsz báttya! :wink:

Remélem egyébként én is, hogy most már hamarosan visszanyeri a tavaszi formáját és ismét a kezdőben fog szerepelni folyamatosan.

Azért Keita jó jó, meg is oldja a feladatát minden meccsen, de azért csak hiányzik Xavi mellől egy 100-as Iniesta. :wink:

Szimpatikus volt egyébként az interjúja!
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Andris
Adminisztrátor

2009.10.02. 12:03:56

Nagyon remélem hogy ma megint kezd majd Henry helyén. Ilyen szempontból szerencsém lehet..
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
barcelonaforever
Jugador del Barça

2009.10.02. 11:21:28

Leszel Te még kapitány Ini,, ja, és innen fogsz visszavonulni ne aggódj!! Hihetetlenül szimpatikus ember!
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.09.30. 11:18:42

recrea írta:
Más: a cselezés lényege az én szemembe nem a látványosság, hanem a hatékonyság. Ha ez párosul az előzővel, ez a legszebb!
Ez így van, szívemből szóltál! :D

Azért az nagyon látszik, hogy Inivel mennyire más a játék! :D
recrea
Llegenda del Barça

2009.09.30. 10:54:02

BlauGranaGroc írta:Jól játszott. Örülök, hogy visszatért.
recrea írta:....a gólpassza zseniális volt...
Kétségtelenül szép labda volt, de erős túlzás gólpassznak nevezni. Nem minden utolsó passz gólassz.
De igen! :D Legalábbis ha gól következik utána. Nehéz volt kivitelezni, gólhelyzetbe hozta vele Messit, megbontotta a kijevi védelmet, váratlan átadás volt, nem értem, mire gondolsz. (igaz, belért egy védő) Vagyis értem. Statisztikailag az is gólpassz, amit Messi kapott a Getafe elleni tavalyelőtti kupameccsen (a Maradonás gólja előtt) és az is, amit pl.ő adott az Atletico ellen Keitanak.
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2009.09.30. 10:24:44

Jól játszott. Örülök, hogy visszatért.
recrea írta:....a gólpassza zseniális volt...
Kétségtelenül szép labda volt, de erős túlzás gólpassznak nevezni. Nem minden utolsó passz gólassz.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
recrea
Llegenda del Barça

2009.09.30. 08:45:30

Szerintem jól mozgott, jól játszott, a gólpassza zseniális volt és úgy éreztem, hogy Zlatannal elég jól megértik egymást. Az folyamatos (újra)beépülést jó húzásnak tartom, tudja Pep, hogy Ini a két legjobb játékosának egyike, így óvatosan bánik a vissztéréssel.

Más: a cselezés lényege az én szemembe nem a látványosság, hanem a hatékonyság. Ha ez párosul az előzővel, ez a legszebb (Maradon, Cruyff, Dinho). Nehéz csel-nem nehéz csel...pfff...ezt én a szexhez tudnám hasonlítani: nem mindegy, hogy kivel (ez esetben ki ellen) csinálod! Jól tudjuk, mindkettőben van könnyű és nehéz ellenfél :D

Off: Erről egyik barátom szavai jutnak eszembe, amit a lányának mondott: Kislányom, adjál a férfiaknak, édesapád is örült, ha kapott! :D
chi omega
Entrenador del Barça

2009.09.30. 03:04:35

ElBartimaeus írta:Hogy játszott? Ő érdekel most a legjobban. :D
volt egy cselsorozata a balszélről indulva egészen a kapu torkáig. de ne aggódj, nem maradtál le semmiről, kis cselek voltak
:DDDDD
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.09.30. 01:55:58

Hogy játszott? Ő érdekel most a legjobban. :D

Amúgy meg: @ chi omega: ezekre tényleg nem emlékszem (2 videó) , ezúton elnézést kérek. ;) A példám nem volt a legjobb, ezt elismerem. De akkor is úgy gondolom, hogy a képzés irtó sokat számít.
Az előttem szólónak. A cselezés lényege, hogy átverjük az ellenfelet, hogy el tudjuk vinni mellette a labdát, azaz hogy kicselezzük. Ennélfogva egy jó ütemben megtolt labda is lehet csel, a közhiedelemmel ellentétben. Az meg nem csel, ha vki álló helyzetben biciklicseleket csinál, amivel aztán nem ér el semmit sem... Szóval a lényeg: sztem meg Iniesta a világ legjobban cselező játékosa, a labdakezelése, és a cselei könnyedtsége páratlan, mindezt közepes futósebességgel is képes véghez vinni, ami tovább emeli a teljesítményét.
A cselezés lényege valóban az, hogy elvidd a labdát valaki mellett. És igazából most nem tudom elmondani azt, ami bennem van, csak van bennem egy kis ellenállás, hogy egy pici tolás akkora csel, mint egy kötényes eltolás lehelet finom mozdulattal pl.

Az érvelésem mellett rossz példa volt Ini, csak azért őt említettem, mert ... Bocs, hogy most nem mondom el, ha valakit nagyon érdekel, akkor PÜ-ben írjon, csak most túl álmos vagyok hozzá, egy egyszerű tőmondat megfogalmazása is hosszú percekbe telik, nemhogy egy olyan dolog melletti érvelés, ami ellen sok érv szól, jogosan. :D
Mikaos
Director del Fútbol

2009.09.29. 11:42:04

Remélem, ma este már fel tudja venni a fonalat, ha kezdő lesz. Mostanában megesett vele az a nagyon ritka dolog, hogy el tudták venni tőle a labdát elég sokszor - persze ez a felépüléséből fakadó probléma, és nem felejtett el focizni. De most már itt az idő, hogy újra lássuk a jobbra-balra kavaró, kiismerhetetlen mozgású Iniestát :) Örülnék, ha ma este kezdő lenne.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.09.29. 11:24:36

szbalint88 írta:
a kiemelt résszel egyeltalán nem értek egyet. Amit Ini csinál, azt más nem tudja jelenleg utána csinálni. Ilyen finom bokamozdulata, testcsele, tempóérzéke senki másnak nincs. Ha neked tényleg van, és szerinted ez könnyű, javaslom, mit javaslom, követelem, hohy azonnal vedd fel a kapcsolatot Laportával és Peppel :) Egyébként Ronaldo mellet Ronaldinho is tudott pár finomságot...(sajnos már jogos a múlt idő). A cselsorrendesrészt nem igazán értem, de mindegy :? . Xavi irányító játékos, neki nem is az a dolga, hogy cselezgessen, mint egy szélső :wink:
Már sajna elkéstem a kapcsolatfelvételre, mert 41 éves elmúltam és köbö 90 kilósan már nem úgy indulok a pályán, mint huszonévesen 75-78 kilósan "fénykoromban" :) , de még mindig nem vagyok elhízva, kispályán még ott tudom hagyni a névjegyem! :D
Gyerekkorom óta szoros barátságot ápolok a labdával, azért mertem leírni, amire reagáltál, de nem vitaindítónak szántam, mert szerintem is Ini a világ egyik legjobb középpályása! :D
De továbbra is állítom, hogy, ha a született képességek megvannak és ezzel párosulnak a fizikális adottságok is, és az akarati tényezők is (munka és alázat) abból az emberből a világ egyik legjobb játékosa lehet. Nyilván ez sok egyéb apróságon is múlik, de ebbe nem mennék bele, de, ha esetleg a legközelebbi Eurobarcás találkozóra eljössz, és szánsz rám öt percet, akkor ki tudnám fejteni bővebben is, amit most nincs értelme. Feltéve, hogy érdekel, sok idődet nem venném el! :D
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.09.29. 11:10:08

Xavinak és Iniestának van egy olyan fajta jellegzetes játéka, ami csak rájuk érvényes a csapatból, olyan jól kezelik a labdát és olyan finoman érnek a labdához, hogy az ellenfél egyszerűen képtelen elvenni a labdát szabályosan. Xavi szervező, Iniesta inkább kreatívabb, támadóbb szellemü, ketten együtt hihetetlen középpályát alkotnak.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.09.29. 10:48:44

hölör írta:http://sport.ma.hu/tart/cikk/g/0/55197/ ... ballistaja

Tudom nem linkelünk ilyen oldalakról, de mégis ide tartozik.
A vitához annyit, hogy nem a csel nagysága, hanem az eredménye az ami fontos, ebben is nagyon magas szinten van Ini, de a könnyedsége (a könnyedség látszata) az ami engem a kezdetektől lenyűgöz és magával ragad.
Ezzel nem is vitatkozik senki! :D =D>
hölör
Jugador del Barça

2009.09.29. 10:24:21

http://sport.ma.hu/tart/cikk/g/0/55197/ ... ballistaja

Tudom nem linkelünk ilyen oldalakról, de mégis ide tartozik.
A vitához annyit, hogy nem a csel nagysága, hanem az eredménye az ami fontos, ebben is nagyon magas szinten van Ini, de a könnyedsége (a könnyedség látszata) az ami engem a kezdetektől lenyűgöz és magával ragad.
A meneküléssel az a baj, hogy az éned mindig veled marad.
szbalint88
Jugador del Barça

2009.09.29. 09:26:02

senkialfonz40 írta:
szbalint88 írta:Az előttem szólónak. A cselezés lényege, hogy átverjük az ellenfelet, hogy el tudjuk vinni mellette a labdát, azaz hogy kicselezzük. Ennélfogva egy jó ütemben megtolt labda is lehet csel, a közhiedelemmel ellentétben. Az meg nem csel, ha vki álló helyzetben biciklicseleket csinál, amivel aztán nem ér el semmit sem... Szóval a lényeg: sztem meg Iniesta a világ legjobban cselező játékosa, a labdakezelése, és a cselei könnyedtsége páratlan, mindezt közepes futósebességgel is képes véghez vinni, ami tovább emeli a teljesítményét.
Igen a cselezés lényege az, amit leírtál, de nem "nagy", nem nehéz csel, amit Ini csinál, akkor sem, ha úgy látszik, hogy lábak erdeje van körülötte.
Ettől még zseniális, de nem nehéz kivitelezni.

Egy kis off. Szerintem Messi sem egy cselkirály, de ez nem rosszindulat, mert ez a jelző talán egyedül a FENOMENO-ra igaz!!!! Messi mozgása egyedi, és ez az alacsony súlypont, az izomzat és a tehetség együttese. Nincs rá szüksége, hogy felesleges bohóckodásokkal rabolja az időnket, egyszerűen csak megtolja a labdát vagy megbillenti a testét és a másik irányba elindul már két ütem fórral csak szétrúgni lehet(vagy azt sem) vagy nézni, hogy elment a hajó. :lol:
Tehát, ha cselről beszélünk, akkor a FENOMENO kilenc percéről beszélünk a "jutubon".
A biciklicsellel pedig teljesen egyetértek, állóhelyzetben csak arra jó, hogy a tökmagot kiköpjem a számból, ha nem a tv előtt ülök. :D
Még egy kis off, bocsi: Nézzük meg a Xavi, Ini, Messi hármast! Felépítésben köbö ugyanaz a három játékos, mégis, ha cselezésről beszélünk, akár labdavezetésről, Xavi, aki hármuk közül a legkevesebb "cselt" csinálja, Ini sokkal többet, de ha egy-egyezésről van szó ebben Messi viszi el a pálmát (joggal). Képzettségüket tekintve (apró különbségekbe ne menjünk bele) mindhárman a világ legképzettebb labdarúgói, de ami a cselsorrendet felállítja nem más, mint az izomzat! :roll:
a kiemelt résszel egyeltalán nem értek egyet. Amit Ini csinál, azt más nem tudja jelenleg utána csinálni. Ilyen finom bokamozdulata, testcsele, tempóérzéke senki másnak nincs. Ha neked tényleg van, és szerinted ez könnyű, javaslom, mit javaslom, követelem, hohy azonnal vedd fel a kapcsolatot Laportával és Peppel :) Egyébként Ronaldo mellet Ronaldinho is tudott pár finomságot...(sajnos már jogos a múlt idő). A cselsorrendesrészt nem igazán értem, de mindegy :? . Xavi irányító játékos, neki nem is az a dolga, hogy cselezgessen, mint egy szélső :wink:
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.09.29. 08:27:29

szbalint88 írta:Az előttem szólónak. A cselezés lényege, hogy átverjük az ellenfelet, hogy el tudjuk vinni mellette a labdát, azaz hogy kicselezzük. Ennélfogva egy jó ütemben megtolt labda is lehet csel, a közhiedelemmel ellentétben. Az meg nem csel, ha vki álló helyzetben biciklicseleket csinál, amivel aztán nem ér el semmit sem... Szóval a lényeg: sztem meg Iniesta a világ legjobban cselező játékosa, a labdakezelése, és a cselei könnyedtsége páratlan, mindezt közepes futósebességgel is képes véghez vinni, ami tovább emeli a teljesítményét.
Igen a cselezés lényege az, amit leírtál, de nem "nagy", nem nehéz csel, amit Ini csinál, akkor sem, ha úgy látszik, hogy lábak erdeje van körülötte.
Ettől még zseniális, de nem nehéz kivitelezni.
Egy kis off. Szerintem Messi sem egy cselkirály, de ez nem rosszindulat, mert ez a jelző talán egyedül a FENOMENO-ra igaz!!!! Messi mozgása egyedi, és ez az alacsony súlypont, az izomzat és a tehetség együttese. Nincs rá szüksége, hogy felesleges bohóckodásokkal rabolja az időnket, egyszerűen csak megtolja a labdát vagy megbillenti a testét és a másik irányba elindul már két ütem fórral csak szétrúgni lehet(vagy azt sem) vagy nézni, hogy elment a hajó. :lol:
Tehát, ha cselről beszélünk, akkor a FENOMENO kilenc percéről beszélünk a "jutubon".
A biciklicsellel pedig teljesen egyetértek, állóhelyzetben csak arra jó, hogy a tökmagot kiköpjem a számból, ha nem a tv előtt ülök. :D
Még egy kis off, bocsi: Nézzük meg a Xavi, Ini, Messi hármast! Felépítésben köbö ugyanaz a három játékos, mégis, ha cselezésről beszélünk, akár labdavezetésről, Xavi, aki hármuk közül a legkevesebb "cselt" csinálja, Ini sokkal többet, de ha egy-egyezésről van szó ebben Messi viszi el a pálmát (joggal). Képzettségüket tekintve (apró különbségekbe ne menjünk bele) mindhárman a világ legképzettebb labdarúgói, de ami a cselsorrendet felállítja nem más, mint az izomzat! :roll:
Válasz küldése