szbalint88 írta:Az előttem szólónak. A cselezés lényege, hogy átverjük az ellenfelet, hogy el tudjuk vinni mellette a labdát, azaz hogy kicselezzük. Ennélfogva egy jó ütemben megtolt labda is lehet csel, a közhiedelemmel ellentétben. Az meg nem csel, ha vki álló helyzetben biciklicseleket csinál, amivel aztán nem ér el semmit sem... Szóval a lényeg: sztem meg Iniesta a világ legjobban cselező játékosa, a labdakezelése, és a cselei könnyedtsége páratlan, mindezt közepes futósebességgel is képes véghez vinni, ami tovább emeli a teljesítményét.
Igen a cselezés lényege az, amit leírtál, de nem "nagy", nem nehéz csel, amit Ini csinál, akkor sem, ha úgy látszik, hogy lábak erdeje van körülötte.
Ettől még zseniális, de nem nehéz kivitelezni.
Egy kis off. Szerintem Messi sem egy cselkirály, de ez nem rosszindulat, mert ez a jelző talán egyedül a FENOMENO-ra igaz!!!! Messi mozgása egyedi, és ez az alacsony súlypont, az izomzat és a tehetség együttese. Nincs rá szüksége, hogy felesleges bohóckodásokkal rabolja az időnket, egyszerűen csak megtolja a labdát vagy megbillenti a testét és a másik irányba elindul már két ütem fórral csak szétrúgni lehet(vagy azt sem) vagy nézni, hogy elment a hajó.
Tehát, ha cselről beszélünk, akkor a FENOMENO kilenc percéről beszélünk a "jutubon".
A biciklicsellel pedig teljesen egyetértek, állóhelyzetben csak arra jó, hogy a tökmagot kiköpjem a számból, ha nem a tv előtt ülök.
Még egy kis off, bocsi: Nézzük meg a Xavi, Ini, Messi hármast! Felépítésben köbö ugyanaz a három játékos, mégis, ha cselezésről beszélünk, akár labdavezetésről, Xavi, aki hármuk közül a legkevesebb "cselt" csinálja, Ini sokkal többet, de ha egy-egyezésről van szó ebben Messi viszi el a pálmát (joggal). Képzettségüket tekintve (apró különbségekbe ne menjünk bele) mindhárman a világ legképzettebb labdarúgói, de ami a cselsorrendet felállítja nem más, mint az izomzat!