Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ha annyi az "Olmo-ügy", hogy van egy dokumentumlista, aminek teljességét és beérkezési idejét kell vizsgálni, akkor ez a világ legegyszerűbb ügye.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.12. 08:13:36Úgy néz ki, hogy a liga sem a szabály alkotó sem az ellenőrző feladatait nem jól látja el.
Tegnap Olmo topicban linkeltem, a CSD döntésében szerepel, hogy a Barca Dec 31-én benyújtotta a papírokat, hogy megfelel az FFP-nek, amire Jan 02 kapott választ. Vizsgálják majd a folyamatot.
Voltak gondok, de nem omlott volna össze a kártyavár.gránit írta: ↑2025.01.12. 13:08:42A koronavírustól teljesen függetlenül is hatalmas problémák voltak akkor már. Ezek időben jóval megelőzték a koronavírust. A járvánnyal a bevételeink 26%-a esett ki, mintegy 224 millió euró. Az összeomlásnak az volt a legfőbb oka, hogy a klubnak a 2020-2021-es szezonban 1,136 milliárdos kiadása volt. Magyarán, a koronavírus nélkül is iszonyatos veszteséggel zárult volna az az év.
A koronavírustól teljesen függetlenül is hatalmas problémák voltak akkor már. Ezek időben jóval megelőzték a koronavírust. A járvánnyal a bevételeink 26%-a esett ki, mintegy 224 millió euró. Az összeomlásnak az volt a legfőbb oka, hogy a klubnak a 2020-2021-es szezonban 1,136 milliárdos kiadása volt. Magyarán, a koronavírus nélkül is iszonyatos veszteséggel zárult volna az az év.jclayton írta: ↑2025.01.12. 08:52:23Érdemes időrendbe rakni az eseményeket, mert ahogy távolodunk tőle, annál kevésbé látjuk az ok-okozatot. A fizetési sapkát évente kétszer vizsgálják felül és aktualizálják, egyszer februárban, egyszer meg valamikor szeptemberben. A covid-járvány 2020 -nagy edit lent februárjában-márciusában tört ki, akkor történtek a pánikszerű lezárások és bezárások, ami óriási bevételkiesést okozott a csapatoknak. Az addig is nagyban költő és nagy bevételeket besöprő Barcelonánál meg különösen. A csapat privát problémája, hogy az aktualizáció fél évvel később elcsúszva éreztette a hatását a bérsapkán és minden más korlátozáson. Illetve a Bartomeu-féle inkompetens vezetés, akit szerintem senki sem menteget, nagyjából ugyanazt gondolta precedens híján, mint sok más vezetőség - hogy úgyis találnak valamilyen kiskaput, így nem is kell oldani semmit. Hát, nagyot tévedtek.
És mikor volt ez a pont?gránit írta: ↑2025.01.12. 12:42:46superman írta: ↑2025.01.12. 09:11:50Gránit!
Szóval ha 2019-ben a Liga nem engedett volna leigazolni egy általad preferált védekező középpályást (és Griezmannt sem, és mást sem), hogyan reagáltál volna?
a; Dühöngsz, hogy a madridista Tebas keresztbe tesz nekünk, és nem engedi egy erős csapat felépítését. Mi az, hogy nem arra költi a Barca a saját pénzét, amire csak akarja?! Nyilván így akarja kierőszakolni a reál bajnoki címeit, és tönkretenni a klubot!
b; Hálásan megköszönöd, hogy a hosszútávú jövőt szem előtt tartva nem engedik tönkre tenni a klubot, hiszen ha tovább nyújtózunk, mint ameddig a takarónk ér, előbb-utóbb bajba kerül a klub. Nem baj, ha adott esetben Messit is el kell engednünk a hatalmas fizetése miatt, hiszen senki sem lehet nagyobb, mint a klub. Így legalább biztonságban leszünk, minden váratlanra felkészülve, teszem azt egy világjárványra, ami miatt bezárják a stadionokat.
c; egyéb
C; Egyéb
Mint írtam, akkor kellett volna a Ligának közbeavatkoznia, amikor egy fenntarthatatlan pályára álltunk, nem pedig eső után köpönyeg módjára viselkednie. Teljesen lényegtelen, hogy erről 2019-ben hogy vélekedtünk volna. Egy hatóságot pont nem érdekli, hogy az illetőnek mennyire tetszik, amit tesz. Ha érdekelné őket, soha egyetlen törvényszegő nem lenne megbüntetve, mert juj, hogy reagálna rá.
superman írta: ↑2025.01.12. 09:11:50Gránit!
Szóval ha 2019-ben a Liga nem engedett volna leigazolni egy általad preferált védekező középpályást (és Griezmannt sem, és mást sem), hogyan reagáltál volna?
a; Dühöngsz, hogy a madridista Tebas keresztbe tesz nekünk, és nem engedi egy erős csapat felépítését. Mi az, hogy nem arra költi a Barca a saját pénzét, amire csak akarja?! Nyilván így akarja kierőszakolni a reál bajnoki címeit, és tönkretenni a klubot!
b; Hálásan megköszönöd, hogy a hosszútávú jövőt szem előtt tartva nem engedik tönkre tenni a klubot, hiszen ha tovább nyújtózunk, mint ameddig a takarónk ér, előbb-utóbb bajba kerül a klub. Nem baj, ha adott esetben Messit is el kell engednünk a hatalmas fizetése miatt, hiszen senki sem lehet nagyobb, mint a klub. Így legalább biztonságban leszünk, minden váratlanra felkészülve, teszem azt egy világjárványra, ami miatt bezárják a stadionokat.
c; egyéb
Látom sikerült kiragadni a lényegetjclayton írta: ↑2025.01.12. 11:55:48A korábbi Niké-szerződésben ponthogy voltak trófeák meg nem szerzéséhez kötött negatív bónuszok, azaz igen, a csapat eredményessége nagyon is kihatott a szponzori pénzforrás nagyságára. Állítólag a Laporta-féle új dealben már nem. Ami pedig nagyon nem irreleváns a Niké számára, csak nem szerepel az eszmefuttatásban, hogy pontosan milyen merchandise-t árulhat, hol, mekkora haszonkulccsal, milyen régiókban adhatja el a csapat mezét, hol kell használnia erre a hivatalos boltjait, mennyit kell ebből az összegből lepasszolnia a Barcelonának, milyen reklámban kell feltüntetnie a csapatot, hol kell megjelennie a Nike logónak, satöbbi.
A nagy tömeg, az a szekundáris következmény, lehet százezer néző a stadionban, ha nem vesznek mezt, vagy ha vesznek, de nagyon alacsony egy eladott mez után a Niké részesedése.
A korábbi Niké-szerződésben ponthogy voltak trófeák meg nem szerzéséhez kötött negatív bónuszok, azaz igen, a csapat eredményessége nagyon is kihatott a szponzori pénzforrás nagyságára. Állítólag a Laporta-féle új dealben már nem. Ami pedig nagyon nem irreleváns a Niké számára, csak nem szerepel az eszmefuttatásban, hogy pontosan milyen merchandise-t árulhat, hol, mekkora haszonkulccsal, milyen régiókban adhatja el a csapat mezét, hol kell használnia erre a hivatalos boltjait, mennyit kell ebből az összegből lepasszolnia a Barcelonának, milyen reklámban kell feltüntetnie a csapatot, hol kell megjelennie a Nike logónak, satöbbi.
Egyetértek, de itt az a lényeg, amit nem ismerünk, ilyenkor nem is feszegetem, mint Araujo távozni akar e, vagy sem.
NSO egy szennylap, nemar onnan meritsuk az ertesuleseinket.Andrsika írta: ↑2025.01.12. 10:02:18Azért kemèny, van még aki azt hiszi, h egy középmezőnyből mi az utánpótlásból visszatudnánk jönni…sokan többet látnak 1-1 játékosunkba mint amennyit valójában ért. Persze Laportáék választottak, de ha fent írtakat választották volna akkor az lenne a jó amit most csináltak.
Reggeli híreket olvasva( NSO) hogy Araujó màr a játékot is megakarja elvileg tagadni számomra( ha igaz) érthetetlen mi lehet az oka, h ennyire lépni akar? Egyik süllyedő hajóról egy másikra igazolni…mi értelme? Ez semmi más nem lehet csak valami pénzes dolog. Vagy, ha ennyire nem bízik magában, h kitud szorítani egy Inigo Cubarsi kettősből valakit akkor valami gond lehet a toronyba
Persze, egyetértünk. Vagyis én tovább megyek, az sem érdekel, mennyire átláthatatlan, mert nekem az, de azért nem biztos, hogy Laportáéknak is, szerintem ezt nem nagyon tudhatjuk innen. Akármi is, az egész ffp-jük szánalmas ebben a formában.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.12. 09:44:39Bence: szerintem amit most írok, abban is a legnagyobb probléma, hogy átláthatatlan a La Liga FFP-je. Egyáltalán ezek a határozatok le vannak írva, vagy hasra üt, hogy 1/4, 1/2 a szabály, és azok mikortól lépnek életbe, mikor módosítják, mihez kötik.
Ha az az opció, hogy Gündogan vagy Olmo, Gündogan, Felix, Cancelo vagy Olmo, szerintem egyértelműen előbbiek.
Itt az a kérdés, Gündogan mit szeretett volna, amit nem tudunk, de a vita másik fele Araujo is távozna a hírek szerint. Számomra érdekes, mint ahhogy az is, hogy szerintem mindkét játékos többre számított.
Jó, azért ez a véleményem kisarkítása. Nyilván nem CSAK utánpótlásjátékosokat használva gondolom. De a La Masia egy erős alapot adna, anire lehetne építeni, és okos, igazolásokkal ingyenes (pl. Inigo) és olcsó, fiatal (pl. Pedri) igazolásokkal kiegészülve pár év alatt visszajutnánk az élmezőnybe. Mert a Barca brand betonbiztos, és a szimpatikus viselkedés csak erősítene rajta. A culék nem hagynák cserben a csapatot, ha látják, hogy a csapat sem hagyja cserben őket (értük van). Arról nem tehetek, hogy nem bízol a csapatod legnagyobb értékeiben. Meg sajnos a vezetőség sem.
Annyit tudok mondani, mint Uribes. Mindenkire vonatkoznak a törvények. Annak nem ismerése nem menti fel Tebast, aki történetesen jogász a cselekedetei alól. A szabályai és ítéletei a CSD szerint a semmisség komoly jeleit mutatja.jclayton írta: ↑2025.01.12. 08:52:23Állíthatod, hogy megvanak a források, de ha az anyagi fedezettel nem tudod igazolni ennek az igazságtartalmát, akkor nem sokat ér a szabálytalan kérvény. Az már más kérdés, hogy ebben az esetben a Ligának pontosan mit is kell tennie az előírásai és irányelvei értelmében.
Nagyon nem értek egyet. Ha valaki, akkor pont mi tudtunk volna visszajönni, mert ennek a csapatnak van a világon a legtöbb szurkolója, és a legjobb utánpótlása. És nem utolsó sorban erkölcsi győztesként tettük volna, nem így, a lelkünket is eladva, simliskedve.PR42 írta: ↑2025.01.11. 23:23:57Mi a biztosíték arra hogy abból a középmezőnyből valaha vissza lehetne törni európai élmezőnybe?
Csak mert a Poolnak pl sikerült? Nekik azóta amerikai tulajuk van. Egy socio alapú klub ezt hogy ismételné meg?
Ha egyszer lesüllyednénk, “okosban”,, “építkezni” abból soha, ismétlem soha nem emelkednénk fel.
Ezt meg ne már, hogy elintézd ennyivel! Ha kikerül a klub a szociók kezéből, megszűnik a világ egyik legősibb, legszentebb hagyományait őrző klubja. Onantól, hogy valamelyik arab a játékszerévé teszi, ez már nem Barca lesz, hiába használja a klub címerét, színeit, stadionját. Azok az esetleges trófeák már semmit nem fognak érni, ha ez bekövetkezik. Onnantól nincsen Barca, csak a klub emlékének gyalázása. Azért ezt ne intézzük már el egy vállrándítással!Ha csőd, nem tudom mi történik de valszeg el kell adni a klubot. Abból viszont még lehet BL győztes és bajnok Barca, bár az egy másik Barca lenne.
A végével egyetértek, gondolom látod az előzményeim alapján, hogy nem vitatom, a Liga szerepét ebben az egészben, sőt.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.12. 08:13:36Bence: kit igazoltunk volna, Pau Victort nem engedik regisztrálni. Tuti részletre jött Olmo is, nemrég a Sporton volt hír, hogy 20-ból 10 millió könnyű teljesítményhez kötött, ha nem játszhat, nem teljesülhet, és a Lipcse aggódik.
Szerintem a nevetséges körülményeket a La Liga szabja.
Érdemes időrendbe rakni az eseményeket, mert ahogy távolodunk tőle, annál kevésbé látjuk az ok-okozatot. A fizetési sapkát évente kétszer vizsgálják felül és aktualizálják, egyszer februárban, egyszer meg valamikor szeptemberben. A covid-járvány 2020 -nagy edit lent februárjában-márciusában tört ki, akkor történtek a pánikszerű lezárások és bezárások, ami óriási bevételkiesést okozott a csapatoknak. Az addig is nagyban költő és nagy bevételeket besöprő Barcelonánál meg különösen. A csapat privát problémája, hogy az aktualizáció fél évvel később elcsúszva éreztette a hatását a bérsapkán és minden más korlátozáson. Illetve a Bartomeu-féle inkompetens vezetés, akit szerintem senki sem menteget, nagyjából ugyanazt gondolta precedens híján, mint sok más vezetőség - hogy úgyis találnak valamilyen kiskaput, így nem is kell oldani semmit. Hát, nagyot tévedtek.gránit írta: ↑2025.01.12. 03:51:462019-ben már semmi nem volt rendben a csapat pénzügyeivel. Azon a nyáron 304 millió eurót tapsoltunk el játékosokra. Messi akkor már 127 millió eurót keresett. A fizetési sapkának pont az a lényege, hogy ilyesmi meg se történhessen. Egy jó fizetési sapka preventív, és ilyesmit eleve meg sem enged.
De ebben az értesülésben mi az újdonság? Pontosan lehetett tudni december 31-én, hogy a Barcelona benyújtotta a papírokat, azt nem lehetett tudni, hogy a benyújtott dokumentációban mi szerepel és az mennyiben felel meg a liga szabályainak. Azt épp senki sem állította, hogy a Barcelona meg sem próbálkozott a beregisztrálással. Állíthatod, hogy megvanak a források, de ha az anyagi fedezettel nem tudod igazolni ennek az igazságtartalmát, akkor nem sokat ér a szabálytalan kérvény. Az már más kérdés, hogy ebben az esetben a Ligának pontosan mit is kell tennie az előírásai és irányelvei értelmében.Tegnap Olmo topicban linkeltem, a CSD döntésében szerepel, hogy a Barca Dec 31-én benyújtotta a papírokat, hogy megfelel az FFP-nek, amire Jan 02 kapott választ. Vizsgálják majd a folyamatot.
A katalán kormány kimentené a klubot.
A liga és Tebas mindenképp idióta dolgokat csinál, idióta módon, ez szerintem a világon senkiben nem kérdés rajta kívül, max az a kérdés, hogy ebben a specifikus esetben mi történt. De mivel ez is eleve az ő idiótaságaiknak való megfelelésből történt, még ha a mi hibánk is, igazából jobban az övék.PR42 írta: ↑2025.01.11. 23:23:57Ha bebizonyosodik hogy a Liga fair módon járt el amikor törölte a regisztrációt akkor védhető lesz a Liga.
Ha kiderül hogy eleve nem tehetne ilyet, vagy hogy mi jól csináltuk de ők csak azért se fogadták el, vagy bármi hasonló, akkor felesleges védeni a Ligát.
Addig meg azt gondolom a liga bűn rosszul csinálja a dolgát.
Az a klub amely betartja a fékeket amiket a liga szab, az akkora hátrányba kerül minden német angol és egyéb csapathoz képest hogy abból nincs visszaút.
Sokan azt hiszik hogy nekünk is okosban el kellett volna menni pár szezonra középmezőnyözni.
Persze…
Mi a biztosíték arra hogy abból a középmezőnyből valaha vissza lehetne törni európai élmezőnybe?
Csak mert a Poolnak pl sikerült? Nekik azóta amerikai tulajuk van. Egy socio alapú klub ezt hogy ismételné meg?
Ha egyszer lesüllyednénk, “okosban”,, “építkezni” abból soha, ismétlem soha nem emelkednénk fel.
Itt egyértelmű volt a helyzet, és a vezetők is így döntöttek. 19-re lapot. Ha kell kettőt is.
Győzelem vagy csőd.
Ha csőd, nem tudom mi történik de valszeg el kell adni a klubot. Abból viszont még lehet BL győztes és bajnok Barca, bár az egy másik Barca lenne.
Ha lesüllyedünk, abból sose lenne BL győztes Barca ismét, kivéve ha eladjuk a klubbot.
Tehát, két lehetőség van. All in, vagy eladni a klubot és ezutóbbihoz több ösvény is vezet, de végül vagy nyerünk és fenntartjuk magunkat, vagy vesztünk és végünk. Nincs okosban semmi.
Olmo ennek a megtestesülése.
Nem a 350 és nem is a fal miatt jött az ellenőr és a bilincs, hanem a forgalmi engedély lejárata miatt.
Dehogynem. Szerinted nincsenek preventív szervezetek? Hogy ne lennének.
Itt meg azt történt, hogy engedtek minket 350-nel száguldozni, és nekirohantunk a falnak. Majd kijön egy ellenőr, és kerékbilincset rak az autóra. Kb ennyi értelme van, amit a Liga csinál.