Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.08. 07:57:38

Troym írta:
2025.01.07. 21:34:34
Azért az Olmo ügytől, és Laporta sorsától függetlenül egy dolog szerintem alap.

Új sportigazgató kell.
Deco nem szint.

Nálam Luis Campos lenne az egyik jelölt, épp lejár a szerződése Párizsban és a Monacot frankón összerakta, valaki épp szóba is hozta, de meg is néztem és a névsor Radamel Falcao, João Moutinho, James Rodríguez, Fabinho, Anthony Martial, Ricardo Carvalho, Dimitar Berbatov, Bernardo Silva, Tiémoué Bakayoko, Geoffrey Kondogbia, Thomas Lemar egész pofás volt és akárki akármit mond, de szerintem a Párizs is sokkal jobban össze van rakva mióta odament, nem 100 milliós klasszisokat, hanem tényleg nagy potenciállal rendelkező játékosokat szednek össze.
Ezt adom, már a kinevezését sem értettem, mert szakmailag semmi nem indokolta. Mondjuk legalább most nincs pénzünk sok pénzért nem posztra igazolni, pontosabban Olmo után már nincs. :D
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Troym
Director del Fútbol

2025.01.07. 21:34:34

Azért az Olmo ügytől, és Laporta sorsától függetlenül egy dolog szerintem alap.

Új sportigazgató kell.
Deco nem szint.

Nálam Luis Campos lenne az egyik jelölt, épp lejár a szerződése Párizsban és a Monacot frankón összerakta, valaki épp szóba is hozta, de meg is néztem és a névsor Radamel Falcao, João Moutinho, James Rodríguez, Fabinho, Anthony Martial, Ricardo Carvalho, Dimitar Berbatov, Bernardo Silva, Tiémoué Bakayoko, Geoffrey Kondogbia, Thomas Lemar egész pofás volt és akárki akármit mond, de szerintem a Párizs is sokkal jobban össze van rakva mióta odament, nem 100 milliós klasszisokat, hanem tényleg nagy potenciállal rendelkező játékosokat szednek össze.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.07. 15:48:43

FcBarcelona1 írta:
2025.01.07. 12:53:00
Kovbal88 írta:
2025.01.07. 12:33:27
Hol normális az, hogy egy 50 milliós játékost nem tudunk egy ekkora klub regisztrálni, mint a Barcelona. Egy csapatni játékost elengedett a klub az elmúlt két évbe, ifikkel lett feltöltve a keret és ez se elég, alapból nem normális dolog ez.

Victor Font nak meg ha lenne esze nem most vergődne, mikor a gödör alján van a klub, hanem mikor valahogy sikerül kijönni belőle. Nem tudom mi a terve, a Nike szerződés megvan kötve azzal se tud mit kezdeni, vagy a stadion felújítás szintén egy már folyamatban lévő projekt.
Játékost igazolni neki se lenne pénze, eladni meg ő se tudna senkit, ha Fati, De Jong, Ferran stb nem akar lépni.

Meghallgatnám szívesen, az elképzeléseit. de más utat ő se nagyon tudna bejárni, mint Laporta. Egyedül Deco kinevezésében tartom hibásnak
Érdemes megnézni az elnökjelölteket, lent szerkesztettem. Nem csodálkozok, hogy Font volt a legnagyobb kihívó valamint Freixa.

Mintha egy Torrente filmet néznék, és ebbe már beleveszem Bartót, Rosellt és Gaspart is :)
Mondjuk, ami az érdekes, hogy most ebben a helyzetben például Freixa Laporta mellé állt és támogatja. Fontnak eza regisztrációs-ügy baromi jól jött, ha játékosokról van szó az mindig jobban előtérbe kerül és nagyobb támadási felüleletet ad. Nyáron már kérdéses lett volna/lenne, főleg egy jó szezon zárásával. Illetve, ha az 1:1-ben már egy jó terv lenne igazolások terén.
Egy Farreval kb. senki nem venné komolyan a klubot. Aki a kampánya idején úgy gyűjt támogatókat, hogy az aláírásokért pizzát ígér, az egy vicc és én nem szeretném a szeretett klubom közelében látni.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.01.07. 13:58:32

FcBarcelona1 írta:
Érdemes megnézni az elnökjelölteket,

Mintha egy Torrente filmet néznék, és ebbe már beleveszem Bartót, Rosellt és Gaspart is :)
Hírszerkesztő lettél.

Culé támogatások adják a mindenkori jelölteket is, ahogyan a végeredményt is.... :D
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Kovbal88 írta:
Hol normális az, hogy egy 50 milliós játékost nem tudunk egy ekkora klub regisztrálni, mint a Barcelona. Egy csapatni játékost elengedett a klub az elmúlt két évbe, ifikkel lett feltöltve a keret és ez se elég, alapból nem normális dolog ez.

Victor Font nak meg ha lenne esze nem most vergődne, mikor a gödör alján van a klub, hanem mikor valahogy sikerül kijönni belőle. Nem tudom mi a terve, a Nike szerződés megvan kötve azzal se tud mit kezdeni, vagy a stadion felújítás szintén egy már folyamatban lévő projekt.
Játékost igazolni neki se lenne pénze, eladni meg ő se tudna senkit, ha Fati, De Jong, Ferran stb nem akar lépni.

Meghallgatnám szívesen, az elképzeléseit. de más utat ő se nagyon tudna bejárni, mint Laporta. Egyedül Deco kinevezésében tartom hibásnak
Érdemes megnézni az elnökjelölteket, lent szerkesztettem. Nem csodálkozok, hogy Font volt a legnagyobb kihívó valamint Freixa.

Kovbal88
Entrenador del Barça

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.07. 10:50:03

Troym írta:
2025.01.07. 10:43:59
FcBarcelona1 írta:
2025.01.07. 10:37:31
Éppen ezért a munkaadók és a szövetség is megmosta a kezét ebből a forró krumpliból, különösen a többi klub erős nyomása miatt.
Google fordító spanyolról
Imádom a google fordítót, ez vajon mit jelent vajon emberi nyelven? :D
Hogy ide oda dobálta az RFEF és a La Liga a regisztrációt. Ezt a kifejezést használta az MD végig.

Szerk: elvileg az ellenzék ma 9:00-ra hívta meg a médiát, hogy benyújtsák a bizalmatlansági indítványt Laporta ellen (Farre és Cornet nevű úriemberek képviseletében), de nem jelentek meg, utóbbi lemondott-MD
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.01.07. 12:35:41-kor.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.07. 10:43:59

FcBarcelona1 írta:
Éppen ezért a munkaadók és a szövetség is megmosta a kezét ebből a forró krumpliból, különösen a többi klub erős nyomása miatt.
Imádom a google fordítót, ez vajon mit jelent vajon emberi nyelven? :D
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Peter írta:
2025.01.06. 16:35:01
FcBarcelona1 írta:
2025.01.06. 15:21:25
A bíróságon majd eldől az Olmo eset
Nem szándékom plussz elfoglaltsággal terhelni, ha tudsz majd a tátgyalás időpontjáról közelebbit, azt ne tartsd magadban.... :D
Köszönöm!
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... ictor.html
Elvileg ma nyújtják be, mert a CSD most dolgozik először.
A Barça több érvvel is előkészítette védekezését, bár tegnap a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) forrásai cáfolták, hogy feljelentés készült volna a Barcának az érvelésében, ahogy arról tegnap a RAC1 és a TV3 is beszámolt.

Ennek ellenére belsőleg elismerik, hogy a szabályzat elavulttá vált, és az idézett információkkal kapcsolatban rámutatnak: "Más kérdés, hogy a szabályzatot tanulmányozzák, hogy a spanyol jogszabályokhoz és a versenyek igényeihez igazítsák." Egy tézis, amelyet a katalán csapat is támogat.

Az RFEF elismeri, hogy a jelenlegi szabályozás nem felel meg sem a spanyol jogszabályoknak, sem a verseny igényeinek, de nem volt hiány ahhoz, hogy az újrajelentkezés esetén a jövőbeni kihívásoktól való félelem nélkül meg lehessen adni az OK-t. Éppen ezért a munkaadók és a szövetség is megmosta a kezét ebből a forró krumpliból, különösen a többi klub erős nyomása miatt.

Különösen tetszik ez a nem felel meg a jogszabályoknak dolog :)
jclayton
Jugador d'estrella

2025.01.06. 17:14:44

FcBarcelona1 írta:
Magyarázatokat persze várunk, ahogy egy normális sportigazgatót is.
Szerintem ha elértük ténylegesen az 1/1-et, most derül ki, hogyan is tevékenykedik, mert eddig nem kicsit volt megkötve a keze amit valamiért Font mindig figyelmen kívül hagy.
Én pont ettől félek. Merthogy Laporta ügyeskedéseire azt mondom, ki lehet magyarázni azzal, hogy minden eurócentet be kellett osztania a csapatnak és másként nem lehetett volna üzemeltetni a klubot. A bérsapka körüli kombináció, a furcsa szponzori szerződések, a stadionbefektetés mind valamennyire védhető. De ha megnézzük, hogy pontosan milyen dolgokért is fizetett a csapat (tehát költött a limitált pénzéből, sokat), akkor azért elég sok kudarcot találunk:

- az idén teljesen fölösleges volt 55 milliót fizetni Olmóért (nem a játékossal van bajom, hanem azzal, milyen más módon lehetett volna felhasználni a forrást, ha már egyszer Laporta megtalálta)
- tavaly télen még fölöslegesebb volt áthozni Roquét 30 millióért
- még egy évvel korábbról én személy szerint továbbra is a csapat akkori helyzetéhez képest aránytalanul drágának (de legalább valamennyire védhetőnek) találom Lewandowski 40 milliós árát és a bérét

Szóval szerintem Laporta leggyengébb pontja nem a csapat menedzselése, hanem a pénzköltés allokációja.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.06. 16:35:01

ocsike83 írta:
2025.01.06. 15:24:02
Én csak annyit szeretnék kérdezni ezektől az "önjelölt" elnökökről, hogy hol voltak akkor, amikor kamionszámra kellett Barto mocskát eltakarítani???
Ott voltak a választáson, de csak egy győztes lehetett és az pedig Laporta volt.
FcBarcelona1 írta:
A bíróságon majd eldől az Olmo eset

Azzal, hogy el kell ismerni rendbe tette az edzőkérdést, az számomra gyomorforgató, amikor Xavival kampányolt végig, pedig nem tartottam megfelelő edzőnek, de szerintem nem nyilatkozhat ilyet.
Nem szándékom plussz elfoglaltsággal terhelni, ha tudsz majd a tátgyalás időpontjáról közelebbit, azt ne tartsd magadban.... :D
Köszönöm!

Eltelt néhány év és eközben tapasztaltunk ezt azt edzőkérdésben.
Nekem is például az előző Mester volt az, akitől vártam volna a feltámadást, de a kinevezése utáni nyilatkozat már elszomorított és halálra ítéltem a projektjét. Persze velem szemben mondjuk Laportának ezt a kinevezés előtt fel kellett volna ismernie (kellett, hogy beszéljenek, egyeztessenek az elképzelésekről), de visszatérve Fontra, szerintem edzőkérdésben életszerű a meglátása és az élet által produkált tanulságokkal változhatott az álláspontja.
Nem véleményezte a múltat miközben elismerte a jelent.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.06. 16:10:01

FcBarcelona1 írta:
Azzal, hogy el kell ismerni rendbe tette az edzőkérdést, az számomra gyomorforgató, amikor Xavival kampányolt végig, pedig nem tartottam megfelelő edzőnek, de szerintem nem nyilatkozhat ilyet.
Miért ne ismerhetné el egy egykori jelölt (Font), hogy Laporta úgy tűnik megtalálta a csapathoz a megfelelő edzőt?
Az a hiba, hogy egy "ellenzéki" dicsér valami témában egy elnököt?
Lehet Font Xavival kampányolt, de szerintem az nem zárja ki, hogy beismeri a regnáló elnök jól döntött, hogy váltott, miután látta tarthatatlan Xavi helyzete.
ocsike83
Jugador d'estrella

2025.01.06. 15:24:02

Én csak annyit szeretnék kérdezni ezektől az "önjelölt" elnökökről, hogy hol voltak akkor, amikor kamionszámra kellett Barto mocskát eltakarítani???
Més que un club :P
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Peter írta:
2025.01.06. 15:02:29
Saviola írta:
2025.01.06. 08:34:37
Ezért is tartok ilyen Fontoktól és társaitól.
Font papa nyilatkozata legalább edzőkérdés tekintetében megnyugtató.... :D

„Versenyképesebb csapatunk van, amely nagyobb izgalmat kelt a szurkolókban és el kell ismernünk, hogy végre rendbe tette az edzőkérdést. Más területeken azonban sokkal rosszabbak vagyunk.”
Idéztem eggyel lejjebb. Nem sok létjogosultsága van a követeléseinek, mert nem Laporta miatt függünk az FFP-től. A bíróságon majd eldől az Olmo eset is. Ma linkeltem Freixa álláspontját, amit hasonlóan nem egyszer leírtam a MD cikkével kapcsolatban, hogyan lehet törölni és miért egy játékos regisztrációját a szabályok szerint, RAC1 szerint ezt az RFEF nyilatkozatban is megerősíti. Persze ez nem garancia semmire, azért, amire Font is utal.
Az egész elnökbuktatásról ott a cikk a fő oldalon, nem sok esélye van, akkor nem most van itt az ideje ennek, ahogy Freixa is lenyilatkozta, pedig tőle semmit nem vártam, Bartomeu támogatójaként.
Magyarázatokat persze várunk, ahogy egy normális sportigazgatót is.
Szerintem ha elértük ténylegesen az 1/1-et, most derül ki, hogyan is tevékenykedik, mert eddig nem kicsit volt megkötve a keze amit valamiért Font mindig figyelmen kívül hagy.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.06. 15:02:29

Saviola írta:
Ezért is tartok ilyen Fontoktól és társaitól.
Font papa nyilatkozata legalább edzőkérdés tekintetében megnyugtató.... :D

„Versenyképesebb csapatunk van, amely nagyobb izgalmat kelt a szurkolókban és el kell ismernünk, hogy végre rendbe tette az edzőkérdést. Más területeken azonban sokkal rosszabbak vagyunk.”

Ha el is kezdődne valami bizalmatlansági szappanopera, ez az üzenet legalább nem kétértelmű az öltöző irányába és nem piszkít bele a normális hétköznapok munkájába.....remélhetően, persze
Troym írta:
2025.01.06. 09:07:15
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.06. 09:21:05

gránit írta:
2025.01.06. 00:34:52
Chino írta:
2025.01.05. 23:54:31
Emellett a 20/21-es közel 330 milliós bérkeret helyett évről évre csökkentve most van 190.
Alapvetően egyetértek azzal, amit írtál, ezt meg azért emelem ki, mert Olmóék nélkül már csak kb 182 miliiós a keret.

https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/

Véleményem szerint annyit mindenképpen tennünk kellene, hogy idén végre le kellene hoznunk egy nem veszteséges pénzügyi évet. A tavalyi papíron veszteséges volt, persze azért, mert veszteséggel iratták le a Barca Studios korábbi, kamu "eladását". Trükközések nélkül, csont nélkül le kellene hozni egy erős pénzügyi évet, mert addig támadási felületet adunk sajnos. Ami a keretünket illeti, nem vagyunk már nagyon messze a nemzetközi felső középmezőnytől, és ebben a 182 millióban benne van Lewandowski és de Jong kiugró fizetése is. A fizetéseink mediánja már egészen közel van a felső középmezőnyhöz.
Egyetértek veletek. Tegnap írtam le a kiinduló pontot. Senki nem vesz itt figyelembe semmit.
Dembelé, Griezmann, Coutinho, De Jong csak az amortizációjuk évente 100+ milliót foglalt a bértömegben/bérsapkában, ami volt -144, majd 270 millió. Nem írtam róluk szerintem soha rosszat, lehettek volna jobbak is, de az utánpótlásból lehozzák a teljesítményüket.
Mindig feljön a gazdasági karok kérdése is. El kell olvasni a gazdasági jelentéseket, jóval több volt a kiadás, mint a bevétel. Még idén is fizetjük az átütemezett béreket, most is fizetnük Messit.
Nemrég linkeltem az idei és akkori béreket.
100 millióval minden más klub felett voltunk bérekben elsők, most 11, itt a link.
Mindezt a korlátozások, előnytelen szerződések mellett.
Óriási hibájának tartom Laportának a naívságát, amit itt már írt valaki, és azt, hogy nem nyilatkozik semmiről.

Teljesen jogos az ellenzék elvárása, hogy beszéljen a Nike, VIP szerződésről, Olmo regisztrációról stb.

De én arra is kíváncsi lettem volna, mennyi az átütemezett bér, az 1,4 milliárdos tartozásból mennyi a játékosok felé/ játékosokért való tartozás, régi Nike szerződés, FFP elvárások.

Tök jó, hogy nem mutogat hátra Bartomeura, játékosokra, szerződésekre stb., de így mindent az ő nyakába varrnak.
Úgy lehetne felállítani egy százalékos arány a felelősségről.
Én ide venném:
Bartomeu, volt játékosok (jelenleg csak De Jong maradt), La Liga, és Laporta.

Közben Freixa a volt elnökjelölt jogászként a Barcanak ad igazat a regisztráció és annak törlése kapcsán, és bízik az igazságszolgáltatásban
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... ictor.html
Amire a Sport nem sok reményt lát
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -113150635
Közben Font új nyilatkozatot adott ki
https://barcauniversal.com/ex-barcelona ... tep-aside/
“Barça has to do things better than anyone else so as not to have to depend on anyone, we do not want to depend on Tebas, or the CSD, or any judge. Because if we depend on third parties, we already know that we have the chance to lose.
Vajon mire gondolt itt a "költő"?
Troym
Director del Fútbol

2025.01.06. 09:07:15

Peter írta:
2025.01.06. 03:28:53
Ha Laporta bukik, Flick sajnos lehet járulékos veszteség, annak ellenére is, hogy talán Laporta legjobb húzása volt.
Ez kétségtelen, Flick talán az elmúlt 3 év legjobb döntése., pont ezért szerintem meg Flick lenne az utolsó, akinek aggódnia kéne.
Nem ismerem ki az "ellenzék" jelen pillanatban, de nehéz lenne bárkit eladni, aki mindenképp előrelépés, mert Flick ugyan német, de jobban használja a Masiát, mint akár Xavi, akár Koeman korábban, kupát meg még nem is nyerhetett volna, ugyan van jelentős esély, hogy nem is fog nyerni a csapat semmit, de azért legalább a kétkedést meghagynám, hogy valahol összejöhet a siker. (én bízok egy spanyol király kupában pl)
Saviola
Júdás 2, az áruló

Peter írta:
Ha Laporta bukik, Flick sajnos lehet járulékos veszteség, annak ellenére is, hogy talán Laporta legjobb húzása volt.
Ezért is tartok ilyen Fontoktól és társaitól. Nem vagyok elégedett Flickel, de látszik az előrelépés, kár lenne aláverni az eddigi munkának. Ez - szerintem - fixen egy 0 kupás szezon, építsünk egy jó alapot és próbáljuk helyretenni a pénzügyeket, aztán talán majd jövőre, vagy nem.

Laporta belebukik ebbe az Olmo cirkuszba és meg is érdemli. (Btw a La Liga FFP-je ettől függetlenül egy kabaré, a bohóc Tebassal az élen, de itt inkább magunkat érzem sárosnak.)

Azt meg kár is ragozni, hogy hol szállt el ez a dolog, de azt szerintem mindenki aláírja, hogy Olmo, Gríz és Cutinho leigazolása totál indokolatlan volt. Megtanulhatnánk posztra igazolni és nem a szurkolóknak.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Peter
Director del Fútbol

Andrsika írta:
2025.01.05. 23:08:29
Nekem aztán tök mindegy ki az elnök ugyanis nem elnök drukker vagyok, hanem BARCA! Bartos részt nem vesézném

Csak egyet nem szeretnék, h Flicket ne küldjék el, mert ha megint egy Barca kötődésű edzőt hoznak….
Szerintem is felesleges vesézni a Barto érát, ezért nem is mentem odáig vissza.
Laportának kellene megoldani a sztorit, mivel a saját húzásaiba gabalyodott bele, de még a bíróság dobhat mentőövet.

Laporta lett az elnök és onnantól kezdve az örökölt kereteken belül ő kormányzott, ő választotta az utat, amit bejártunk eddig.
Tehát az örökségével együtt is voltak opciói, volt lehetősége önmagának eldönteni milyen utat választ.
Az újraindulás is egy opció volt a sokféle lehetőség között, azt is hozzátéve, hogy a Bartotól való megszabadulás hangulata még segített is volna sokmindenben ehhez.

gránit
Director del Fútbol

2025.01.06. 00:34:52

Chino írta:
Emellett a 20/21-es közel 330 milliós bérkeret helyett évről évre csökkentve most van 190.
Alapvetően egyetértek azzal, amit írtál, ezt meg azért emelem ki, mert Olmóék nélkül már csak kb 182 miliiós a keret.

https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/

Véleményem szerint annyit mindenképpen tennünk kellene, hogy idén végre le kellene hoznunk egy nem veszteséges pénzügyi évet. A tavalyi papíron veszteséges volt, persze azért, mert veszteséggel iratták le a Barca Studios korábbi, kamu "eladását". Trükközések nélkül, csont nélkül le kellene hozni egy erős pénzügyi évet, mert addig támadási felületet adunk sajnos. Ami a keretünket illeti, nem vagyunk már nagyon messze a nemzetközi felső középmezőnytől, és ebben a 182 millióban benne van Lewandowski és de Jong kiugró fizetése is. A fizetéseink mediánja már egészen közel van a felső középmezőnyhöz.
Chino
Llegenda del Barça

sansz írta:
2025.01.05. 22:21:49

Ahogy írták, ez csak néhány dolog, a jéghegy csúcsa. A legrosszabb, hogy a legtöbb Laporta húzás rövidtávú célokért megy. Olmo leigazolása teljesen felesleges volt, akkor is mondta mindenki. Pénz se volt rá, kiskaput kihasználva tudtuk csak regisztrálni ideiglenesen, de itt se volt meglepetés. És akkor a határidő után 20 évre eladunk valamit, hogy mentsük a..mit..? Laporta bőrét, nem mást. Ahogy már írtam, a bérsapkánk, ami már nem volt alacsony, jövő idényre tovább nőtt volna. Picit okosabban és tisztességesebben a nyár újra egy normális igazolási időszak lett volna. Jöhettek volna a tárgyalások jó helyzetből szponzorokkal és a stadion helyeivel.
Most az a gond, hogy a szekrény tele van csontvázzal. Bejelentett, de valójában nem hivatalos megegyezések, hitelek, tartozások, előre eladott dolgok, játékosok utáni részletfizetések stbstb.
Szerintem pont nem a rövidtávú célokat helyezte előre. Ott van pl. a stadion projekt. Ha nem kezd bele, akkor egyrészt nem róhatnak fel neki újabb hosszú távú ami pr szempontjából sokkal sokkal kevesebb negatívummal jár. A tartozásnak komoly részét kiteszi nem csak a Camp Nou hanem az egész Espai Barca projekt. Emellett sokkal több lett volna a bevétel, magasabb jegyárak, több néző, stadiontúra, ajándékbolt stb. Az egész projekt egy ideig nyeli a pénzt, de utána évről évre hatalmas profitot termel, pont a következő vezetésnek. Most, egy év alatt olyan 80-100 milliós bevételkiesét jelentett.
Lehet beszélni a Nike-deal-ről is. Megoldódhatott volna hamarabb, ha elfogadjuk az amerikaiak első ajánlatát, ami rövidtávon jól néz ki, hosszútávon viszont lábon lőjük magunkat. Detto ugyanez a VIP páholyok eladása. Ezt is el lehetedtt volna adni most, csak akkor simán lehet akár egy 70-80 milliós különbözet egy nyári tranzakcióhoz képest. Ez rövidtávon jobb a klubnak!?
Az igazolásokról pedig annyit, már nem lehet két kézzel szórni a pénzt, ahogy Bartoék tették.Alapból egy Messi elvesztése is földhöz vág egy csapatot és mellette is ilyen Griezmannok mentek el. Ennek ellenére 4 év alatt 300 milliót sem tudott elkölteni a klub, bevétel kiadás oldalon pedig egy mínusz 30-40 millió egy jóval ütőképesebb csapatot összehozva Csak összehasonlításképp az Atma, ami egy jóval kisebb brand, jóval kisebb eredményekkel és elvárásokkal 350 milliót vert el játékosokra, 210 milliós veszteséggel.
A megelőző 4 évben a klub 900!!! millió értékben vásárolt játékosokat. Ha ennek csak a feléért jöhettek volna emberek, akkor mennyivel erősebb keretünk lehetne, most ilyen 5-6 milliók torpedóznak meg egy-egy igazolást.
És egyszer 4 év alatt releváns pénzt költhetett mondjuk a klub ez tény, de azért anélkül a 3 játékos nélkül eléggé pisloghatnánk, főleg, hogy szinte az egész keretet le kellett cserélni. Emellett a 20/21-es közel 330 milliós bérkeret helyett évről évre csökkentve most van 190.

Az ilyen tényeket sem kellene figyelmen kívül hagyni, mielőtt keresztre feszítjük az elnököt.

szerk.
Egy kicsit más téma. Pár napja egy RAC1-től származó hír szerint, ha a liga végül megengedi a regisztrációt több klub (azt hiszem Valencia, Sevilla, Bilbao meg 1-2 másik van köztük) kijelentette, hogy perelni fogja őket emiatt. Nem tudom mennyi a valóságalapja, de elég érdekes.
Forca Barca!!!!
Andrsika
Jugador del Barça

2025.01.05. 23:08:29

Peter írta:
2025.01.05. 19:07:20
Andrsika írta:
2025.01.05. 16:39:01
Nem tudom ki, de valaki itt írta, h ő azt csinálta volna, h minden nulláról Barca akadémistákkal kezdve építeni a dolgot…milyen jó is lenne, ha ez az opció egy BARCÁnál működne( hozzáteszem most tele vagyunk b kategóriás sajátnevelésekkel) katalán fórumokat olvasva Laporta menni fog ès elszomorít, h megint kifog mindenféle szarságot csinálni, h jobb helyzetben legyen a klubunk
Én biztosan írtam újraindítást, de mára a tudatos újraindítás nélkül is megérkezett erre a pontra a Barca, annyi a különbség, hogy akkor céltudatosan indult volna újra, míg ma sodródással érkeztünk meg erre a pontra. Amennyiben céltudatos az újraindítás, akkor kezedben az irányítás, ha sodródsz, akkor nem csak a saját kezedben van az irányítás.
Akkor is azt gondoltam, hogy nem lehet elkerülni az elkerülhetetlent és ha nem magunktól indítjuk újra, akkor majd az élet fog belekényszeríteni abba, hogy így legyen.

Koeman időszak alatt volt (lett volna) ennek a verziómnak az aktualitása, így ma már teljesen okafogyott és nyilván sok szereplő helyett mások lennének....stb stb.
Annyit az élet utólag megmutat, hogy a megfelelő szakmai irányítás mellett "b kategóriás sajátnevelésekkel" sem kilátástalan a csapat...
Flick jelenlegi munkája és a projektje megnyugtató lehet, mert működőképes alapot teremthet.
(elnökségi válság esete ugyanakkor akarva vagy akaratlanul elérheti őt is, ami megint egy új helyzetet jelentene, de ezt majd meglátjuk)

Egy dolog ehhez még, Laportától kicsit kevesebb culé és több tudatosság, nagyobb következetesség az, amire szükség lett volna.

Hogy "milyen jó is lenne, ha ez az opció egy BARCÁnál működne"....zárójelben meg is adtad a választ és véleményem szerint így vagy úgy, de benne is vagyunk....

Azèrt az, h te nem teljesen Bartóékra varrod a dolgot vicces! Nekem aztán tök mindegy ki az elnök ugyanis nem elnök drukker vagyok, hanem BARCA! Bartos részt nem vesézném ugyanis amit felsoroltál egy porhintés a rengeteg hibából amit persze már elefeljtünk és hajlamosak vagyunk azt is a jelenlegi vezetőségre kenni. Az meg, h nincs pénz egy hatalmas nagy hülyeség szintén ugyanis van pénz csak nem lehet elkölteni ész nélkül ami szerintem okés, de nem szintű szabályozással! Egyébként én éreztem, h ebbe Laporta belefog bukni ugyanis ő nem a megváltó és hibáira is számítottam. Olmo leigazolása számomra is érthetetlen a sok blama közül. Kiváncsi vagyok ki lesz a következő elnök és kíváncsian várom, h “ők” mit fognak csinálni ebből a katyvasz ból… ha javítják Laportáék hibát illetve a jó dolgaikat learatják már elégedett leszek! Csak egyet nem szeretnék, h Flicket ne küldjék el, mert ha megint egy Barca kötődésű edzőt hoznak….
Off bocs valamiért neked címeztem, de nem neked szerettem volna válaszolni
jclayton
Jugador d'estrella

2025.01.05. 23:06:38

A számomra egyébként úgy tűnik, hogy Alemany távozása-lecserélése Deco-ra volt egyfajta fordulópont - addig viszonylag jól, centire ki tudta mérni a klub az üzleti aktivitásait a nehéz körülmények közepette is. Alemany vitte végig a szűk időszak néha mesterinek tűnő igazolásait, a Koeman-éra utáni építkezést (persze alacsonyan volt a léc), az akkor is bizonytalan lábakon mozgó játékosregisztrációkat, és ami még ennél is fontosabb, a rengeteg ingyenes vagy jóárú játékosigazolást. Aztán Deco javára 2023 nyarán távozott, azóta pedig... nos, nem sok jó történt.

Az Olmo- és a Roque-transzferek teljesen becsődöltek, Gündogan és a portugálok ahogy jöttek, úgy mentek is, tovább csupaszították koncepció nélkül a keretet, 2024 nyarán történt meg a válság óta először, hogy a klub nem is próbált igazolni ingyen senkit - amihez az előző télen kellett volna egyezkedni (idén a Tah-szál legalább mutatja, hogy valamivel próbálkoznak). A játékosregisztráció körüli bohózat pedig csak megerősíti, hogy az egész stáb - nem csak Laporta, a körülötte levő emberek is - teljesen amatőr hibákat vétenek. Kizárólag Flick idehozatalát tartom az egyetlen jó lépésnek ebből a másfél évből és nagy kérdés a számomra, hogy azt pontosan ki is szorgalmazta ennyire.
sansz
Entrenador del Barça

2025.01.05. 22:21:49

Andrsika írta:
Bartoek beledobták a csapatot a pöcegödör aljába amihez a liga asszisztált aztán jött Laporta aki mint mindenki tudja egy simlis alak és bőven lehet rá is rosszat mondani. Kiváncsi lennék ki mit csinàlt volna annak èrdekében, h ne mondjon csődöt a klub? Akkora fizetések voltak, h emberi ész fel nem tudja fogni amiből hatalmasat faragtak ( ez nálam piros pont) persze egy új jelöltnek mindig könnyű kiragadni a rosszat( okè nem nehéz) de ebben ramaty helyzetben ki csinàlt volna mindent tökéletesen? SENKI! Mint írtam Laporta egy simlis ember aki érzésem szerint borzalmasan naív is
A Liga nem aszisztált. Ahogy jelezte a Liga, évről évre szigorítottak, elvileg a klubok egyetértésével. És a Barcát nem büntették külön és nem egy botlás miatt, hanem a három vagy hányéves problémák miatt kaptuk, amit kaptunk.

Amúgy nagyon rossz az érvelésed. A rosszat ne azzal mentegessük sértődötten, hogy te mit csináltál volna...
Senki nem azt mondja, hogy könnyű helyzetben volt a klub. Voltak Laporta körül jó szakemberek, mellesleg nem hiszem, hogy véletlen, hogy sokan el is mentek viszonylag hamar. De Laporta abszolút nem hosszútávon gondolkodik. Egy hiú, önző ember, akinek csak a saját hatalma a fontos. Iszonyú rövidtávú gondolkodás volt annyi pénzt elszórni a játékosokra, mikor nem volt pénzünk. Folyamatosan a jövő tartalékait élte fel, olyan "fontos" dolgok miatt, mint Ferran leigazolása pl...
Barto és a pöcegödör... azért sok olyan dolog miatt szidjátok, amit viszont tényleg sokan megtettek volna. Neymart kivásárolták, semmit nem lehetett tenni, az ő árában egy az egyben két felsőpolcos játékost vettek (Coutinho és Dembele). Az más kérdés, hogy én nem rajongtam Dembeleért, de ha normális, Flick féle edzőt kapott volna, akkor lényegesebben több gólt lő.
Messi folyamatosan revolverezte a klubot az új és új szerződéseivel, húzta mindig az időt, hogy biztosan a legtöbbet keresőnél is háromszor annyit kereshessen. Egy tökös elnök egy ponton, még Valverde edzősége idején szépen eladta volna 100-200 misiért és kész. De ezért megnyúzták volna az elnököt, pláne ha nem nyerünk meg azonnal mindent. De legkésőbb a fax esetnél szintén el kellett volna adnia, nem itt bebörtönöznie egy csapatnyi játékos fizetésével egy full motiválatlan ikont.

Azt se mondja senki, hogy Laportának mindent tökéletesen kellett volna csinálnia.Olvasd el, hogy mit írt az a tíz csoport, akik Laporta lemondását követelik:
"Nem részletezzük az elmúlt hetekben tapasztalt kaotikus helyzetet, amelyet mindenki jól ismer. Az alulírott frakciók közül néhányan már utaltak rá a szeptember 9-én kiadott nyilatkozatukban Az elmúlt hetekben azonban a sérelmek listája jelentősen bővült olyan releváns tényekkel, mint a könyvvizsgáló kritériumainak be nem tartása a 2023/24-es beszámoló jóváhagyásakor a rendes veszteségek elismerésének elkerülése érdekében; a Nike-val kötött szerződés megújításával kapcsolatos közvetítésért járó, nehezen érthető jutalék elismerése; a kétes feddhetetlenségű kosárlabda-szakosztály próbálkozása egy játékos toborzására siralmas gyakorlatot alkalmazva; valamint az új Palau állandó bizonytalansága; Dani Olmo és Pau Víctor regisztrációjának hanyagsága, amellyel az utolsó pillanatig vártak, miközben a klubnak 4 hónapja volt erre; továbbá egyes jogok 20 évre történő átengedése olyan országokból származó cégeknek, amelyekkel az igazgatóság megígérte, hogy soha nem fog üzletet kötni, ami végső soron a következő évek bevételeinek elvesztését jelenti; vagy a Grada d’Animacióval való párbeszédre való nem hajlandóság egy olyan konfliktus megoldása érdekében, amely mindannyiunknak árt, hogy csak néhány esetet említsünk"

Ahogy írták, ez csak néhány dolog, a jéghegy csúcsa. A legrosszabb, hogy a legtöbb Laporta húzás rövidtávú célokért megy. Olmo leigazolása teljesen felesleges volt, akkor is mondta mindenki. Pénz se volt rá, kiskaput kihasználva tudtuk csak regisztrálni ideiglenesen, de itt se volt meglepetés. És akkor a határidő után 20 évre eladunk valamit, hogy mentsük a..mit..? Laporta bőrét, nem mást. Ahogy már írtam, a bérsapkánk, ami már nem volt alacsony, jövő idényre tovább nőtt volna. Picit okosabban és tisztességesebben a nyár újra egy normális igazolási időszak lett volna. Jöhettek volna a tárgyalások jó helyzetből szponzorokkal és a stadion helyeivel.
Most az a gond, hogy a szekrény tele van csontvázzal. Bejelentett, de valójában nem hivatalos megegyezések, hitelek, tartozások, előre eladott dolgok, játékosok utáni részletfizetések stbstb.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.05. 19:07:20

Andrsika írta:
Nem tudom ki, de valaki itt írta, h ő azt csinálta volna, h minden nulláról Barca akadémistákkal kezdve építeni a dolgot…milyen jó is lenne, ha ez az opció egy BARCÁnál működne( hozzáteszem most tele vagyunk b kategóriás sajátnevelésekkel) katalán fórumokat olvasva Laporta menni fog ès elszomorít, h megint kifog mindenféle szarságot csinálni, h jobb helyzetben legyen a klubunk
Én biztosan írtam újraindítást, de mára a tudatos újraindítás nélkül is megérkezett erre a pontra a Barca, annyi a különbség, hogy akkor céltudatosan indult volna újra, míg ma sodródással érkeztünk meg erre a pontra. Amennyiben céltudatos az újraindítás, akkor kezedben az irányítás, ha sodródsz, akkor nem csak a saját kezedben van az irányítás.
Akkor is azt gondoltam, hogy nem lehet elkerülni az elkerülhetetlent és ha nem magunktól indítjuk újra, akkor majd az élet fog belekényszeríteni abba, hogy így legyen.

Koeman időszak alatt volt (lett volna) ennek a verziómnak az aktualitása, így ma már teljesen okafogyott és nyilván sok szereplő helyett mások lennének....stb stb.
Annyit az élet utólag megmutat, hogy a megfelelő szakmai irányítás mellett "b kategóriás sajátnevelésekkel" sem kilátástalan a csapat...
Flick jelenlegi munkája és a projektje megnyugtató lehet, mert működőképes alapot teremthet.
(elnökségi válság esete ugyanakkor akarva vagy akaratlanul elérheti őt is, ami megint egy új helyzetet jelentene, de ezt majd meglátjuk)

Egy dolog ehhez még, Laportától kicsit kevesebb culé és több tudatosság, nagyobb következetesség az, amire szükség lett volna.

Hogy "milyen jó is lenne, ha ez az opció egy BARCÁnál működne"....zárójelben meg is adtad a választ és véleményem szerint így vagy úgy, de benne is vagyunk....
Válasz küldése