Ott az alap hiba, hogy azt gondoljuk mi még pénzügyi versenyben is vagyunk a Real, Bayern, PSG és PL topcsapatokkal.
Nem vagyunk! Szomorú, de ez az új valóság.
Szakmailag azért vagyunk kizárólag egy szinten velük, mert a La Masia ennyire jó, a csapat 2/3a meg onnan jön, ezért írtam pont ma, hogy már nincs is itt senki azok közül, akik 2023-ban jöttek, ha a 2023-as átigazolási piacon semmit nem csinálunk, cca ugyanitt tartunk.
Más úton kell mennünk, persze igazoljunk 1-1 tényleg fontos és hasznos embert (idén J. Garcia), de ez a random igazolósdi (idén épp Rashford, de volt már Felix, Cancelo, Alonso, Bellerin, stb) egy zsákutca az olajosok világában.
Mert a játékosok és ügynökök szeme felcsillan, a dollárjel meg pörög, ha megjelenünk, azt gondolják joggal, hogy na megérkezett a kánaán és amíg nem kezdünk alacsony bérekkel megpróbálni idehozni mindenkit ez nem is változik.
Pénzért igazolni és komoly bért osztani csak annak kéne, akiből kinézzük, hogy 3-4 év múlva is itt lesz.
Az egyik nagy pozitívum volt nekem az elmúlt években, hogy néhány fiatal esetén ebbe beleállunk, mint Güler, vagy Bergvall, ahol inkább menjen, de tartjuk magunkat az elveinkhez, de 5 perccel később hazavágjuk egy 14 milliós Rashford fizuval.
Az Atma millió dolgot rosszul csinál, de ha mi kopogtattunk volna Alvarezért, akkor a mai fizuja dupláját kapná...
De az interjúkat is érdemes elolvasni kicsit másképp, a sok lózung között van 1-2 érdekesség:
(Joan Garcia)
Sokat haboztál, mielőtt igent mondtál a Barçának? Kicsit különleges helyzet volt ez a korábbi csapatod miatt
„Sportszakmai szempontból a jövőmet illetően egy pillanatig sem haboztam.”
Lefordítom, ennek a fizetésnek és státusznak a környékére nem lőtt senki, holott kapust keres a City, ott milyen sportszakmai szempont nem megfelelő?
Csak sportigazgatói szinten máshogy működni nehéz, nem 5 perces tárgyalás minden, hanem hetekig győzködni, tárgyalni, piaci lehetőségek közül többet feltárni stb.