crixus írta: ↑2020.10.22. 23:21:56
Messi azért van középen mert ő az egyetlen aki nem hajlandó visszazárni védekezni. Ha kitesszük a szélre akkor Robertora vagy Destre dupla akkora nyomás hárul majd, a védelem így sebezhetőbb lesz. Középen pedig a jó formában lévő Coutinhot kellene kitenni, ha odaraknânk Messit. Szerintem ennyi a dolog nyitja. Nem véletlenül akarka Koeman Depayt és nem egy centert. Messit sajnos nem meri kitenni pedig lassan eljön az ideje elnézve a formáját és a hozzáállását.
Szerintem így is sokkal kifizetődőbb lenne, ha Messi vágna 30 gólt a posztjáról és kapnánk is róla párat, mint Messi szenved és kicsit kevesebbet kapunk. És akkor nem is beszéltem arról, hogy két szűrőnk van, a jobboldali majd szépen visszazár, ha szükség van rá, akár tolódhatunk is. Inkább igazítjuk egy ilyen idealista, jelen helyzetben szürreális középcsatárra tervezett formációhoz a világ egyik legjobb játékosát, meg pár másikat, mintsem álljon az egyik szűrő kicsit odébb ha kell?
A kivágásáról a személyes véleményem az, hogy azért látni kell, hogy a maga hiperzsenijéhez képest nincs csak jó formában, és szerintem legalább 50%-ban ennek a mostani szerepköre is az oka, amiről aztán vajmi keveset tehet. Amit tehet ellene, az az, hogy néha nem tartja be, kiballag a jobbszélre, agyonver pár követhetetlen csellel 3 embert, aztán vagy belövi, vagy ráfújják a tizit amit meg belő, esetleg átpasszolja az érkező Counak és Fatinak. És ezt is csak a Fradi ellen tudta megcsinálni, mert végre nem volt ott útban a Gríz.
Ha átlagjátékost nézünk, és nem saját magához viszonyítunk, akkor Messi még mindig igencsak felfelé lóg ki a keretből. Még mindig tőle indulnak az akciók, ő ad több kulcspasszot, ő harcol ki tizenegyest, mindezt úgy, hogy nem a helyén játszik. Nézzük meg pl Ronaldot. Még mindig jól lőtte tavaly fél évig a gólokat, de azon kívül az égegyadta világon semmit nem csinált, és most nem csak védekezésről beszélek, abban kb egyenlő Messivel, de nem kreált játékot, nem adott kulcspasszokat, gólpasszokat. És nem középcsatár, hanem inkább szélső, vagy a kettő között van valahol. Amikor ő rossz formában van, akkor ő tényleg nem tesz semmit a csapat játékához, pl. tavaly ősszel. Egyszer ugye le is cserélték, vagy talán kétszer is.
Ehhez nem is lehet Messit hasonlítani, rossz formában is nagyon durva dolgokat csinál, csak kevesebbet.
Hogy nem védekezik? A többiek majd megoldják. Én örülök neki. Labdavesztéseinél azért visszatámad, én többet nem is várnék el tőle. Ő legyen a frissebb a 70-80. percben, ne a védői. Piqué-nek sem kell támadnia, max szögleteknél. Csak ő mondjuk épp most védekezni sem igen tud, de az már más tészta.
Lewa mennyit védekezik? Pont annyit, mint Leo. A kanadain meg tavaly őt is megverte az argentin, pedig Lewa jobb csapatban játszott, könnyebb bajnokságban, jobb emberektől kapta az előkészítéseket, és jobbaknak is adhatta, ha épp úgy alakult. Lewára senki nem pisszegett rá emiatt, Messi meg naponta 10-szer megkapja, hogy nem védekezik, és csak 50+-gólt ért el a kanadain, micsoda bunkó szemét.
A csapatszintű védekezés sem rajta csúszik el, hanem a középpályán. Most épp nem rúgdos gólokat, de így rossz pozícióban és rossz passzban is majdnem olyan hasznos. És mivel tudjuk, mire képes, alighanem előbb-utóbb elkezdi rúgni is a gólokat, nem is a ha a kérdés, hanem a mikor.
Ha valaki így mozgatja a támadásokat, mint ő, és - formában, a helyén - így rúgdossa a gólokat, akkor ne a védekezésben fáradjon el. 6 ember van ott direkt védekezésre, plusz az az 1-2, akik még hátramennek, mint Cou meg Fati általában. Ha ez nem elég, az bizony nem az ő hibája, hanem a kp-soké és a hátvédeké, akiknek EZ A DOLGUK, csak épp nem bírnak vele. Busitól sem azt várják el, hogy gólkirály legyen, hanem hogy fékezze meg a támadásokat. Ja, hogy adjon 25 gólpasszt, rúgjon 30 gólt és még ő is védekezzen az erre szerződtetett emberek helyett? Elég irreálisan hangzik. Szerintem az egyetlen ember a világon jelenleg, aki erre képes, az Harry Kane, de mondjuk ő majd 10 évvel fiatalabb is, és egy egész más, kontrás rendszerben játszik.
Mondanám, hogy az ő hibája, hogy nem lő gólokat, ami félig igaz is, de rakjuk be 10 meccsre jobb oldalra, ahová való és nézzük meg, mire jut. Ha Dest játszana középen hátul és Piqué oldalt, akkor sem igen lehetne felróni nekik, ha sokat hibáznának, mivel nem ezt csinálták egész életükben, nem ezt tudják ösztönszinten, az biza igencsak az edző hibája lenne. Most ne menjünk bele, hogy lehet, hogy Dest jelenleg tényleg jobb lenne, mint Piqué.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy