bence0330 írta: ↑2023.10.30. 12:31:56
Persze, kell vért inni, kell fanatizálni a játékosokat, kell önbizalmat adni nekik a kapu előtt, csak nem erről volt szó. De ebben teljesen egyetértünk, és szerintem ennyi hiányzik a csapatunkból ahhoz, hogy top5 erősségük legyünk. (Meg persze azért 5 sérült kulcsjátékos is kicsit sok.)
Lehet vért kellene inni, fanatizálni, stb...
De el kellene fogadni, hogy ez sem a klub "stílusa". Nem azt mondom, hogy ez jó, vagy nem lenne jobb, ha része lenne, de nem igazán az. Nem ilyen a klub szellemisége, nem ez a hangulat járja át.
Teljesen más a hangulat, felfogás, és ezt egy utánpótlás meccsen jól láthatod, mert ott közelebb kerülhetsz az eseményekhez.
Megnézel egy Barca-Atletico Madrid utánpótlás meccset bármilyen korosztályban, a madridi gyerekek már sokszor kivonulás előtt tombolnak az öltözőben, kifele jövet szó szerint belefejelnek az ajtóba, az edző hergeli őket, "állatok". Pont olyanok, mint a felnőttek és Simeone.
A Barcánál csend van, nyugalom. Az edzők szótlanul kisétálnak.
Aztán azért az esetek többségében a madridiak részt vesznek egy ingyenes kardió edzésen.
Ha meg éppen nem, mert persze ilyen is van, akkor mi történt...? "Hiányzott a vér"?
Én nem tudom, kérdezem...
Alapvetően ez a szellemiség járja át a felnőtt csapatot is.
A Barcában abban hisznek elsősorban, hogy ha "jól játsszuk a saját játékunk, akkor nagyon sok minden szól mellettünk; ezzel kell foglalkoznunk, minden más csak felesleges zaj".
Teljesen más jellegű instrukciókat kiabálnak az edzők. Sok csapat edzője a meccsen is "pszichés" utasításokat ad: hergel, bátorít, biztat.
Egy Barca edzőre nem ez a jellemző. Ő nem azt mondja a szélsőnek, hogy "bátran, vállald fel, meg tudod csinálni", hanem "szélesség" és "vonal". Gyere ki a szélre jobban, szélesítsd a pályát, legyél a vonalnál.
Ő a csapat játékával foglalkozik. Ha a szélső jó helyen van, akkor jó helyre megy a labda. És onnan akkor jól folytatódik a játék.