Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
gergo9
Director del Fútbol

2011.12.11. 18:49:36

Legnagyobb szerepe megint neki volt a győzelemben. Pár változtatással sokadszorra csinált komplett hlyét a bohóc portugálból. Félelmetesen gyorsan olvassa a játékot, és reagál rá.

http://nepstadion.blog.nepsport.hu/arch ... tizmusert/
Mentálsi felkészítésen mit értünk? Mert a bekapott gól mentális hiba volt szerintem, mégpedig az,hogy a csapat ( mint mindig) bent maradt 10-15percig az öltözőben.
Pár hsz alattad mindenki számára érthetően le van írva miért vannak a 15perces hullámvölgyek a rangadók elején.
krampusz
Jugador d'estrella

2011.12.11. 15:25:52

Én úgy látom, hogy a keddi meccs nagyon sokat tett hozzá tegnapi győzelemhez! Ha nem úgy pörögnek "tarcsik" vagy esetleg nem ők játszanak, hanem első csapat, akkor szerintem egy "elcsalt" meccs lett volna.
Persze ehhez még hozzá jött-nem kicsit- taktika és azért valljuk meg, szerencsénkre "C" 1-0 nál önző volt.....
:lol: :lol: :lol:
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.12.11. 15:04:29

Messa írta:El tudnék képzelni egy bizonyos Xavi Hernandezt... :)
Én őt még egy jó ideig a pályán képzelem el! :) De egyébként én is meg tudnék barátkozni a gondolattal ha a későbbiekben ő lenne az edző!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.12.11. 14:55:26

Barcaman14 írta:
Kíváncsi lennék kire gondolt! Mourinhot biztos ami biztos egyből elvetette! :)
El tudnék képzelni egy bizonyos Xavi Hernandezt... :)

Szerk.: Egyértelmű, én meg még jó pár évig Guardiolát a kispadon. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Messa 2011.12.11. 15:12:21-kor.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Boixos
Llegenda del Barça

2011.12.11. 13:57:57

szokták mondogatni, h murinnyó ekkora meg akkora pszichológus, meg hogy milyen nagyszerűen leveszi a terhet a játékosairól akiknek onnantól csak a meccsel kell törődni stb.
pep guardiola kenterbe verte ebben is.
az, aki összehoz egy olyan brigádot, akik fél perc után adnak egy gól előnyt az ellenfélnek, jelen esetben nem akárkinek, hanem a real madridnak a bernabeuban, és utána nem zuhannak meg, hanem kibekkelve a nehezebb időszakot átveszik az irányítást, viszonylag lazán fordítanak és nyerik meg a meccset, na nekem az ilyen edző a kiváló taktikus és "lélekgyógyász", nem pedig a nagyhangú, bunkó, öntömjénező fallosz.
olyan munkát végez guardiola, ami ellen a sokak által a világ legjobbjának kikiáltott edzőpápának egyszerűen nincs ellenszere.
ez a lényeg.

köszönöm, pep!
PUYOL-XAVI-INIESTA
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.11. 11:50:40

ozsimiki írta:Komolyan én kérek elnézést. Direkt nem írtam ide meccs után megint,hogy hátha észreveszik páran,hogy megint mekkorát húzott.

GRT PEP! MECCS KÖZBEN változtatott,és NAGYON JÓL!

Mentális felkészítésről nem is beszélve, kis aggodalom sem látszott a srácokon, pedig ilyen gyors gól, számos csapatot megtört volna.

Fogalmam sincs,hogy mit kellene tennie még ennek az embernek,hogy kijárjon neki az,ami Messinek,Iniestanak,vagy a szintén jól teljesítő emberkéknek. Ugyanis Pep is az egyik főszereplő volt a klasszikus megnyerésében,de mind1.
Mentálsi felkészítésen mit értünk? Mert a bekapott gól mentális hiba volt szerintem, mégpedig az,hogy a csapat ( mint mindig) bent maradt 10-15percig az öltözőben. Viszont utána felrázta őket :)

Én is írtam tegnap, hogy 3-4-3 megint nagy húzás volt, Alves 10ből 10szer ment el jobb oldalon,illetve nem is csak ennyi változott.
Messi visszább lett hívva, Sanchez feltolva, Ini kitéve balra, Cesc meg kicsit bújócskázott,de ez van.

Ami szép az szép!
Deus
Boixos Nois

2011.12.11. 11:47:59

Külön öröm jár az is, hogy VÉGRE nem a Villa kezdett Alexis kárára... Jól döntött.

A felállított kezdősora KIVÁLÓ volt, pont ilyet akartam. Igaz, hogy Puyi helyére Macsit raktam volna be, de Puyi megszégyenítően rám cáfolt, s alkotott is rendesen.
KépKép
Mikaos
Director del Fútbol

2011.12.11. 11:41:57

ozsimiki írta:Fogalmam sincs,hogy mit kellene tennie még ennek az embernek,hogy kijárjon neki az,ami Messinek,Iniestanak,vagy a szintén jól teljesítő emberkéknek. Ugyanis Pep is az egyik főszereplő volt a klasszikus megnyerésében,de mind1.
És már sokadjára főszereplő. És már sokadjára nyerjük meg a klasszikust.

Pep bebizonyította, hogy óriási taktikus (az ezzel kapcsolatos negatív vélemények ellenére). 3-4-3, idegenben, a listavezető Real Madrid ellen? Mutassanak még egy edzőt, aki ezt meghúzza.

Iniesta-Fabregas eset?
Alves posztja?
Busquets?
Zseniális, zseniális, zseniális.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.12.11. 11:37:29

Komolyan én kérek elnézést. Direkt nem írtam ide meccs után megint,hogy hátha észreveszik páran,hogy megint mekkorát húzott.

GRT PEP! MECCS KÖZBEN változtatott,és NAGYON JÓL!

Mentális felkészítésről nem is beszélve, kis aggodalom sem látszott a srácokon, pedig ilyen gyors gól, számos csapatot megtört volna.

Fogalmam sincs,hogy mit kellene tennie még ennek az embernek,hogy kijárjon neki az,ami Messinek,Iniestanak,vagy a szintén jól teljesítő emberkéknek. Ugyanis Pep is az egyik főszereplő volt a klasszikus megnyerésében,de mind1.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.12.11. 11:23:43

noname írta:Milyen taktikai felállás volt tegnap?
A meccset nem tudtam megnézni.
3-4-3 vagy 4-3-3?
Ahogy olvastam pár meccs utáni nyilatkozatot, 4-3-3-mal kezdte a csapat a meccset, de ahogy bekapták a gólt a fiúk, átálltak 3-4-3-ra. Guardiola is ezt nyilatkozta, illetve a második félidőben szemmel látható volt, hogy Alvés sokat van a középpályán és nem hátulról indul.
Kép
Kép
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.12.11. 11:23:41

noname írta:Milyen taktikai felállás volt tegnap?
3-4-3 vagy 4-3-3?
változott egyfolytában de 433-mal kezdtünk.
noname
Llegenda del Barça

2011.12.11. 11:16:31

Milyen taktikai felállás volt tegnap?
3-4-3 vagy 4-3-3?
A Fifa egy szégyen
Tocy
Director del Fútbol

2011.12.05. 17:29:26

Torquemada (újságíró, Mundo): "Guardiola a meccsek első tíz percében csak az ellenfelek taktikáját figyeli, a Barcelona játékát egyáltalán nem nézi." Itt a megfejtése, hogy miért csak az első negyedóra végére pörgünk fel rendszeresen.
Capon
Llegenda del Barça

2011.11.27. 16:01:18

sura írta:A 3-4-3 felállás tipikusan támadó jellegű. Ha mégis góltalansággal jár, akkor ennek meg kell találja Pep az okát és ki kell javítani a hibát.
Egészen más meccseket játszanánk ha nem csak 1 ember lenne képes gólt rúgni rendszeresen a csapatban.

Nem vagyok elkeseredve a vereség miatt ez simán benne van a pakliban meg talán jót is tesz egy kicsit eredménytelenebb széria a már túlnyert játékosoknak.
Az viszont egészen elkeserítő, hogy Messin kívül minden támadónk teljes mértékben impotens ami a góllövést illeti.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Rumig
Entrenador del Barça

2011.11.27. 15:25:03

shutterisland írta:ma az ő "teljesítménye" sem volt jobb, mint a csapaté.
a cserék szerintem borzasztóak voltak, amikor gólt kell rúgni, nem hiszem, hogy egy thiago-keita csere segíthet..
csak ehhez a részhez: nagyon jól tömörült a Getafe, így a srácok nem igazán tudták földön átverekedni magukat, pláne h Messi is gyengébb napot fogott ki. Úgyhogy ésszerű volt behozni Keitát, aki a legjobb fejelő az egész keretből. Látszott is, h mindig felhúzódott centerbe, amikor szélen volt a labda. És ésszerű volt behozni Cuencát is, aki meg láthattuk az elmúlt meccseken, milyen jól ad be. (Mondjuk h miért balra jött először és Pedro jobbra, azt nem tudom) Úgyhogy én a cseréket védeném, más kérdés, h nem nagyon sikerült ezzel pozitív változást elérni.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
miihii
KHAL

2011.11.27. 15:03:17

FCB_gábor írta:
pont az új felállás és taktikai malőrök miatt van a csapat 6 pontos hátrányban
a 3 védős, ívelgetős, focit megreformáló agymenéseit tartogassa csak a következő csapatainak
az eddigi játékkal semmi gond nem volt, ha neki nem elég kihívás békén hagyni a bevált rendszert(amit persze tökéjre fejlesztett) és csak motiválni a játékosokat, akkor akár mehet is
Jézusom!
Ha 4 védővel állunk fel,akkor jobban pörögnek a srácok?Berúgjuk a helyzeteinket?Kétlem.
Hagyja a reformációt,ne próbáljon változtatni?Akármilyen tökéletes a játék,egy idő után ki lehet matekozni az ellenszert,mégha nem is fog mindenkinek sikerülni.De akiknek van hozzá játékosanyaga,meg fogják taláni a módot.Váltani kell,ha hosszú távon sikeres akar maradni.Nem nagy dolgokat,mert az alapfilozófiát meg kell tartani,ebben nincs is hiba.De szükségszerű a variálás,mert nem lehet évekig ugyanazt játszani,akármilyen jó is.Meg kell újulni,haladni kell a "korral".Egyelőre most döcög a dolog,de nem vagyok benne biztos,h a tavalyi felállással ne ugyanez lenne.
Akár mehet is?Jó példával járok elöl,inkább nem is reagálok erre.Mindenesetre elkeserítő dolgokat olvasni itt a napokban... :-# Elkeserítőbb,mint amit a TV-ben látok [-(
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sura
Jugador d'estrella

2011.11.27. 10:10:57

A 3-4-3 felállás tipikusan támadó jellegű. Ha mégis góltalansággal jár, akkor ennek meg kell találja Pep az okát és ki kell javítani a hibát.
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2011.11.27. 03:03:39

shutterisland írta:nem a "süllyedő hajó" effektusra céloztam, hanem arra, hogy ha ez a csapat elkezd egyszer hanyatlani (remélem ez a mostani nem annak a kezdete..) akkor nem tudom, hogy képes lesz e új taktikát, felállást, motivációkat keríteni, hogy újra a csúcsra emelhessen minket
pont az új felállás és taktikai malőrök miatt van a csapat 6 pontos hátrányban
a 3 védős, ívelgetős, focit megreformáló agymenéseit tartogassa csak a következő csapatainak
az eddigi játékkal semmi gond nem volt, ha neki nem elég kihívás békén hagyni a bevált rendszert(amit persze tökéjre fejlesztett) és csak motiválni a játékosokat, akkor akár mehet is
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.27. 02:11:52

nem a "süllyedő hajó" effektusra céloztam, hanem arra, hogy ha ez a csapat elkezd egyszer hanyatlani (remélem ez a mostani nem annak a kezdete..) akkor nem tudom, hogy képes lesz e új taktikát, felállást, motivációkat keríteni, hogy újra a csúcsra emelhessen minket.

mindig meg van szellőztetve a távozása valamilyen médiában, neki is vannak érdekes nyilatkozatai, én simán el tudnám képzelni, hogy egy gyengébb szezon után (ami remélhetőleg soká' lesz még..) távozik.

és ez nem megfutamodás, hanem "szép volt, jó volt, ennyi volt" történet.
kb. elérte a barcelonával, amit lehet, biztos vágyik új kihívásra, és nem biztos, hogy az egy adott esetben mélyponton lévő barcelona újra felemelkedésének véghezvitele lesz.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.27. 02:04:58

shutterisland írta:
én kedvelem pep-et, de kíváncsi vagyok arra, hogy ha esetleg beüt a krach, és ne adj isten trófea nélkül zárjuk az évet, le fog e lépni.
szerintem igen.
Pont nem az az ember,aki amiatt lépne le mert nem nyerünk semmit. Viszont ha azt látja a csapaton, hogy ő már nem tudja megújítani,és lelkesíteni őket, (ami persze ahhoz vezethet,hogy nem nyerünk semmit,de nem feltétlen) akkor elmegy. Ahogy már mondta.

Az ilyen hibái ellenére is maximálisan elismerem azt a tényt,hogy a csapat 3szor nyert zsinórban bajnokságot, és a 4.re is lesz sansz, kétség ne férjen hozzá. Úgy,hogy volt olyan szezon ezek között,amikor mindent megnyertünk, és folyamatosan el tudta érni,hogy bajnokok legyünk,de +ba még 1Bl is leesett. (már miután megnyerte 1x)

Ennyire az egekben 3-4 éven át folyamatosan nem mostanában volt egy csapat.

A bajnokságban mutatott idegenbeli teljesítmény ámbár hasonlít Frank utolsó évében látottakkal,amikor szinte el volt könyvelve,hogy ez rohadt nehéz lesz, bárhol is játszunk jóformán,és a pontvesztések egy idő után még csak nem is voltak meglepetések, DE ahhoz képest jobb a helyzet bőven, és bízom Pepben, szerintem ő innen is meg tud újulni, és ismét bizonyítja, amit eddig is számtalanszor : nagyon magas szinten tud tartani egy -magát rommá nyerő- csapatot.

persze az sem lehet neki egyszerű,hogy a srácokat lenyugtassa a rengeteg meg nem adott 11es, és az esetlegesen ezzel járó pontvesztések miatt. Nehéz lehet úgy motiválni,hogy több tényező is már ellenünk játszik, és ezt a srácok is tudják.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.27. 01:48:58

ma az ő "teljesítménye" sem volt jobb, mint a csapaté.
a cserék szerintem borzasztóak voltak, amikor gólt kell rúgni, nem hiszem, hogy egy thiago-keita csere segíthet, nem beszélve arról, hogy végig fennhagyta ezt a szerencsétlen villát, és lehozta a legjobban játszó alexist.
meg úgy alapjáraton nem értem, cesc miért nem fért legalább a padra, ha már pihentetni akarja, nem kell egyből kivágni a keretből is.
illetve a csapat ma szerintem nem volt elég motivált, ezt ugyan nem pep számlájára írnám, de őt tartják a világ egyik legjobb motivátorának, szokatlan, hogy ennyire kedvetlen, indiszponált a legyen csapat, mióta ő van.

én kedvelem pep-et, de kíváncsi vagyok arra, hogy ha esetleg beüt a krach, és ne adj isten trófea nélkül zárjuk az évet, le fog e lépni.
szerintem igen.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.11.26. 10:42:27

Kíváncsi lennék kire gondolt! Mourinhot biztos ami biztos egyből elvetette! :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.26. 10:02:06

Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.16. 22:18:06

D hozzászólásai állnak megint a legközelebb az én véleményemhez!Én is a régi nagy Dream Teambe szerettem bele, ami hasonlan volt felépítve mint a mostani!És a mostani csapatot is élmény nézni, ahogy a plyán óramű pontosággal mozognak az emberek!Nyílvá a Deco féle csapat más aspektusból volt kiemelkedő, de ott gyakorlatilag arra épült a játék, hogy Ronaldinhoék majd valahogy meggoldják!Most vizont annyira szépen fel van építve a játék, ami ellen nincs ellenszer!
Kép
Kép
Kép
sura
Jugador d'estrella

2011.11.16. 18:19:53

Az alkalmazkodás és az okosság is döntő a fociban. Hányan fanyalogtak, amikor Masche idejött, hogy nem Barca stílus, angol focista stb. Ő akart és tudott alkalmazkodni, kulcsember lett, Pep egyik kedvence. Mindig talál neki helyet a csapatban, mert illeszkedik is, komplementer is.
Válasz küldése