Samper írta:
Ez a makacs, begyöpösödött szemlélet, hogy mindenki évekig várjon a sorára, mert boldog, ha Barca játékos lehet. A valóság ezzel szemben az, hogy a jobban menedzselt gazdag csapatoknak semmiség 3 milka egy tehetségért és van jó kapcsolati hálójuk a felesleg kölcsönadására - akár éveken keresztül. A mi vezetőségünk ide néz, oda néz, fogához veri a garast és nem dönt. Aztán nagyon pórul jár. Eladni nem tud, áron felül vásárol és rosszul fogalmazott szerződéseket köt.
Igen, ez tényleg egy nagy lemaradás, mert pl. a Denis-Gomes duóból is simán mehetett volna valamelyikük kölcsönbe idén.
Munirt is úgy kell rátukmálni a spanyol csapatokra, hogy ugyan egy évig hadd játsszon már ott...
És szomorú, hogy összevásárolunk állandóan pont ilyen (fél)tehetségeket aztán full besülnek. Én ettől az Arthur Melotól is nagyon tartok...
És egész elképesztő, amikor múltkor ugyanez volt a téma direkt megnéztem, a Chelsea-nek valami 20+ játékosa van kölcsönben. Nyilván nem lesznek Lampardok meg Terryk, de valamit csak jobban csinálnak.
Nálunk meg lépnek le folyamatosan a B csapatból a játékosok.
Arnaiznak is simán kölcsönbe kéne mennie, 22 évesen már nem a B csapatban kéne játszania a tinikkel.
Javítsatok ki, de én nem igazán emlékszem olyanra, hogy bárki kölcsönből visszatérve a kezdőbe tudott jutni. Vermaelen is csak a sérülések miatt, de Ő azért egy lassan 30 éves belga válogatott csávó aki az Arsenalból jött.
Talán rossz példa, de még egy Fradinak is van "fiókcsapata", nem igaz, hogy nem tudunk egy elsőosztályú középcsapattal egy kölcsönösen előnyös megállapodást kötni.