2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Azért ez ennél sokkal bonyolultabb. Hiába van pénz a kasszában, ha nem tudjuk elkölteni és nagyon sok igazolás papíron kerül annyiba amennyibe. Torres valójában ingyen jött, talán most vagy a jövő nyáron jár le a részlete. Roque évente kerül 10 millióba (plusz 5 ha teljesülnek a feltételek), 5-tel kezdtünk. A kölcsönjátékosok fizetése nem terheli az FFP-t. Ha nem ilyen rendszer lenne nem lenne gond (legalábbis nem akkora) a fizetés. Cancelo megvétele is ezért problémás, mert ffp szempontjából 0 euro a fizetése, ha megvennénk akár 20 millióért még mindig akadályba ütközhetne. Ezért próbálják egy kölcsön+kötelező opcióval megoldani.sansz írta: ↑2024.04.19. 00:50:45Hatalmas homály szerintem a pénzügyi helyzetünk. Amióta Laporta idehozta Xavit és nincs pénzünk, százmilliókat költöttünk és nyilván a kölcsönjátékosok sem két fillérért fociznak.bence0330 írta: ↑2024.04.18. 22:59:23
Szerintem az utolsó fél mondat a lényeg. Egyrészt ha játékosokra sem futja, akkor tán edzőre sem, másrészt ha játékosokra sem futja, akkor legyen az, aki a B-t edzette, mert csak a Masiára támaszodhatunk bővítés terén. (Nem mondom, hogy egyetértek vele, sőt... csak ez tűnik értelmes érvnek Marquez mellett.)
Szóval, hogy valójában van-e pénz edzőre, ezt nem láthatjuk.
Ugyanakkor, ha tényleg RM lesz az edző, akkor meg butaság lenne megvárni a nyarat. Tapasztalja csak meg az új edző milyen a mostani játékosokkal, fogjuk fel építkezésként, nyáron pedig már legyen világos terv, hogy kihez ragaszkodunk és kihez nem.
Hatalmas homály szerintem a pénzügyi helyzetünk. Amióta Laporta idehozta Xavit és nincs pénzünk, százmilliókat költöttünk és nyilván a kölcsönjátékosok sem két fillérért fociznak.bence0330 írta: ↑2024.04.18. 22:59:23
Szerintem az utolsó fél mondat a lényeg. Egyrészt ha játékosokra sem futja, akkor tán edzőre sem, másrészt ha játékosokra sem futja, akkor legyen az, aki a B-t edzette, mert csak a Masiára támaszodhatunk bővítés terén. (Nem mondom, hogy egyetértek vele, sőt... csak ez tűnik értelmes érvnek Marquez mellett.)
Szerintem az utolsó fél mondat a lényeg. Egyrészt ha játékosokra sem futja, akkor tán edzőre sem, másrészt ha játékosokra sem futja, akkor legyen az, aki a B-t edzette, mert csak a Masiára támaszodhatunk bővítés terén. (Nem mondom, hogy egyetértek vele, sőt... csak ez tűnik értelmes érvnek Marquez mellett.)Troym írta: ↑2024.04.18. 22:55:47Olvasom a Marquez pletykákat, de full marhaság, hogy elnökválasztási évben Laporta majd összvissz felmutat egy Rafa Marquezt, mint új vezetőedző. Ha megteszi, szerintem veszít ősszel. Egy "neves" olcsón összehozható edzőt még csak-csak elfogadnak, de a tartalékcsapat mexikói edzője kevés lesz, főleg ha játékosokra se futja.
Ha a Puma tényleg megadja a 100 milliós induló bónuszt, akkor lehet, hogy nem is lenne akkora érvágás az az összeg, amit a szerződésbontás miatt kellene fizetni, utána pedig komoly gazdasági fröccs lenne a váltás. 60-80 millióval többet kínálnak a németek.bence0330 írta: ↑2024.03.24. 15:58:39Elolvasva az interjúját szerintem ez a logikus stratégiai lépés lehetett. Már évek óta mindenki tudja, mekkora a gáz, ezért kell nyomott áron eladnunk, hisz minden áron szabadulnunk kell jelentős bértömegtől, plusz persze a bevétel is nyilván jól jön. Kérdés, hogy ez az erősen blöffszagú dolog mennyire lesz hiteles, mennyire éri majd el a célját, mennyire hiszik el azt más klubok, hogy nekünk tényleg nincs szükségünk eladásra. De legfőképp, hogy mennyire kellenek a megnevesített játékosok. Mert igazából ez a része akár hihető is, és aki kell, arra nem tudnak nyomott árú ajánlatokat tenni.
Deco 2021 ősze óta volt játékosmegfigyelőnk. Játékosmegfigyelőből léptették elő igazgatóvá. Ha valaki, akkor ő látja a felhozatalt. Nem hiszem, hogy a sportigazgatói teendőkhöz kellene tapasztalat, nagyon sok sportágban látok general managereket a semmiből jönni. Érteni kell a sportághoz, meg ismerni kell a felhozatalt. Ez benne megvan. Legendás játékos volt, ha fel tudja vázolni a kiszemelt játékosnak, hogy miért érdemes hozzánk igazolnia, miért ez a klub az, amiben ki tud teljesedni és a csúcsra tud jutni a pályafutása, akkor el tudja látni a feladatát. Szerintem legalábbis egy Deco hívása inkább felvillanyoz egy futballistát, mint egy Alemany-é.Troym írta: ↑2024.03.17. 14:18:11Majd ha valaki megmondja mégis
- mit keres Deco a posztján 0 tapasztalattal, ennek mi a logikája?
- miért jár a szája szuperliga kapcsán, ha így is minket néz mindenki rossz szemmel? (liga, uefa, fifa)
- mi is a helyzet a Negreia ügyben, ami az ő első elnöksége alatt 8 évig zavartalanul folytatódott?
- plusz felvázolja, hogy miért volt annyira nagy üzleti érzék harmad- negyedáron eladni a játékosainkat?
Ezt (is) teljesen hasonlóan gondolom, sőt mi több, kimondottan fontos kirakósak lehetnek egy olyan posztra vagy posztokra amire ki kell várni a "tökéletesnek" igérkező megoldást.
Azt pedig nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a klubnak nem likviditási problémái vannak. A klubnak nagy bevételei vannak, nem anyagilag vagyunk pácban, hanem a Liga fojtogat minket (és csak minket). Ha van lehetőségünk rá, költekezünk, és költekeztünk is. Nem mindig arra, akire kellett volna.Peter írta: ↑2024.03.16. 16:33:39Az üres kassza tényét kérdőjeleztem meg, hiszen voltak költések, nem is kevés, az pedig üres kasszából nem ment volna.....hogy a pénzt rajzolta vagy mit adott el érte, e tekintetben indiferens....![]()
Ha már Haalandot szóba hoztad, igen, legyen elvárható az elnöktől olyan szakmai környezet megteremtése és fenntartása a Barcelonánál, hogy bizony ne Lewandowski vagy Gündogan számítson sztárigazolásoknak, hanem a jelen és jövő tehetségei számára komoly cél legyen, avagy a szakma csúcsa a Barcelonához kerülni.
Amennyiben a szakmai környezet erre alkalmas, akkor a pénzügyi vonalon kisebb szükség lesz a matekra.
Én is azt gondolom, hogy amit Laporta és csapata véghezvitt, az több mint jó. Akkora tehénlepényben voltunk, hogy én személy szerint azt vártam, mikor jelenti be a csődöt a klub Barto ámokfutása miatt. Mindezt úgy oldotta meg, hogy Tebas ott tett be ahol tudott nekünk ( és teszi még a mai napig). Nálam ő a megfelelő ember jelenleg a klub élén.
Az üres kassza tényét kérdőjeleztem meg, hiszen voltak költések, nem is kevés, az pedig üres kasszából nem ment volna.....hogy a pénzt rajzolta vagy mit adott el érte, e tekintetben indiferens....
Szerintem minimális volt a rizikó, hosszú távon is. Eleve - majd kijavítanak, ha tévedek - tudtommal bármikor visszavásárolhatjuk az eladott értékeket, szóval én feltételezem, hogy amint ténylegesen rendeződtek a dolgok, ez meg is fog történni.Atlantis írta: ↑2024.03.16. 14:43:38Mi pedig a saját értékeink eladásával vagy megszüntetésével jutottunk pénzhez igazolásokhoz. Ami pedig hirtelen tűzoltásnak jó, de hosszú távon éppenhogy hatalmas öngól is lehet. Ugyanis ezek az eladások a klub értékét is csökkentik, ráadásul a bevételi oldalt is a következő X évre.
Korrekt, köszi.bence0330 írta: ↑2024.03.16. 11:38:37Túl nem vagyunk, de nagyon jó az irány. Én azt találtam, hogy a nettó adósságállományunk (ami lényegében számít), az elmúlt két évben kb 680M-ról 552-re csökkent (a teljes adósságállományunk nyilván sokkal nagyobb, tudtommal 2mrd euró feletti, de ez teljesen más tészta, 1mrd ebből pl a stadion, ha jól rémlik). A MU-nak is simán 1Mrd felett van a teljes adóssága, semmi nem fenyegeti őket, és annyi játékost vesznek, amennyit nem szégyellnek. De ez továbbra sem az igazi gond, hanem az ffp. Szerintem már egyenesbe álltunk annyira, hogy rendre meghaladja majd a bevételünk a kiadásainkat (Nou Camp átadása után tuti), nem hinném, hogy bármiféle cashflow gondunk lenne. Jelenleg azon kell melózni, hogy egy játékos eladása utáni bevételt el is költhessük játékosra, mert amíg ennek a töredékét tehetjük csak meg, nem is érdemes nagyon eladni, sosem fogjuk pótolni.
Meg itt szerintem nem is azt dicséri mindenki Laportában, hogy törölte el az adósságunkat, hisz ez nem történt meg, hanem azt, ahogy csökkenteni tudta ÉS mellette még víz felett tartani a fejünket, nagycsapat státuszban. Ez a kettő együtt szerintem bravúr.
Most jönnek ugye új szponzorok, az is nagyon meg fogja dobni a dolgot, a Puma elég kedvező feltételeket ajánlott a hírek szerint.
Túl nem vagyunk, de nagyon jó az irány. Én azt találtam, hogy a nettó adósságállományunk (ami lényegében számít), az elmúlt két évben kb 680M-ról 552-re csökkent (a teljes adósságállományunk nyilván sokkal nagyobb, tudtommal 2mrd euró feletti, de ez teljesen más tészta, 1mrd ebből pl a stadion, ha jól rémlik). A MU-nak is simán 1Mrd felett van a teljes adóssága, semmi nem fenyegeti őket, és annyi játékost vesznek, amennyit nem szégyellnek. De ez továbbra sem az igazi gond, hanem az ffp. Szerintem már egyenesbe álltunk annyira, hogy rendre meghaladja majd a bevételünk a kiadásainkat (Nou Camp átadása után tuti), nem hinném, hogy bármiféle cashflow gondunk lenne. Jelenleg azon kell melózni, hogy egy játékos eladása utáni bevételt el is költhessük játékosra, mert amíg ennek a töredékét tehetjük csak meg, nem is érdemes nagyon eladni, sosem fogjuk pótolni.
Igen több, viszont nem egyszerre jöttek, hanem négy átigazolási szezonban összesen. Amúgy a nagy húzás Xavi leigazolása volt, olcsón jött egy olyan edző aki képes volt játékosokat a klubhoz csábítani.
Csak éppen akkor ment Messi, Suarez, Griezmann, Dembélé majd Piqué, Alba, Busquets és még lehetne hosszan sorolni, egy új csapatot kellett építeni. Emellett ingyen tudott szerezni Gündogan, Cancelo, Felix, Christensen, Kessié, Fermin stb névsort alacsony fizetéssel (ahogy a vásárolt játékosoknak sem magas) úgy hogy a pénzügyi helyzet folyamatosan stabilizálódik. (most nyilván a Masiából érkezőkről nem beszélek) egy brutális gazdasági helyzetet örökölve
A kassza üres volt (ffp értelemben mindenképp), Laportáék viszont nagyon komoly kiskapukkal oldották meg a szitut, ezért lehet őt(őket) dicsérni, ezért történt az, hogy: