Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bnorbi82
Barça B

2008.07.13. 09:26:21

Mihu írta:Azzal nyugtatom magam hogy volt élet Stoitchkov, Romario, Ronaldo, Figo és Rivaldo után is. Csak hogy a 20. és 21. század korszakalkotó támadó szellemű játékosait említsem. Ronaldinho után is lesz élet.

Most csak hasraütészerűen: Vegyük példának a Manchestert. Ott szerintem legalább olyan szerepe volt Beckhamnek mint nálunk Ronaldinho-nak. Az Ő jobb lábára volt építve az MU játéka. Elment tőlük. 5 év múlva BL és Premier League...
Ez természetes, 5 év múlva itt is lesz élet, csak sokan azt szerették volna, ha 08/09-ben is lesz. Jobban örültem volna Mourinho-nak vagy Scolari-nak, Pep már most nem a szívem csücske: Roni, Deco, Eto'o megy, de jön Caceres, Piqué, Heb. A cserepadra vagy a B csapatba? És akkor ki fog játszani? Szó szerint játszani? Milánnál nagy csapat lesz, Pato, Kaka, R10, R9, Pirlo...
barca0417
Entrenador del Barça

2008.07.13. 09:23:53

azért kiváncsi leszek, mikor lesz és ki lesz a futballvilág következő ilyen kvalitású játékosa. Ki lesz a köv. Ronaldinho és hány évet kell rá várni. Messi nagy játékos, és még fejlődik, de nem tudom hogy ő lesz e .
Kép
aronba
Jugador d'estrella

2008.07.13. 09:14:18

ke.andy írta:Én az egészben azt nem értem, hogy miért nem utazik oda Laporta és beszél vele? Természetesen nem lehet meg nem történté tenni a dolgokat, de nem volna jó legalább megprobálni? Ha másért nem is, de legalább békében távozzon a valaha volt talán legnagyobb zseni. Én azok közé tartozom, akik eladták volna őt, de 15M-ért nem. Csak a mezeladásból több jön be egy évben. Azt mondom/írom, üljön le vele Laporta, beszéljék meg a problémákat, és találjanak egy megfelelő megoldást. Aztán ha mindenképpen menni akar, el kell engedni. De ne úgy, hogy rossz érzéssel gondoljon a későbbiekben a klubra.
Nagyon jó játékos, de nem a valaha élt legnagyobb zseni, ahhoz nem elég 3-4 évig jól játszani, hogy valakit ilyen jelzővel illesszünk. Azt is túlzásnak tartottam, amikor Zidane-t megválasztották az elmúlt évszázad legjobb focistájának, tény hogy 34 évesen is jobban játszott mint a mai huszonévesek 99%-a de akkor is túlzás összehasonlítani a 15-30-vagy 50 évvel ezelőtt játszókkal. Nem játszott sem ő sem R10 jobban vagy rosszabbul mint a régiek, csak máshogy. R10 persze játszhat a jövőben még úgy mint 2 éve de ez egyelőre erősen kérdéses :(
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.07.13. 09:01:01

Nem adok neki igazat a mostani szituban sem, várom is már, hogy elmenjen és tisztázódjon a helyzet, de amikor megnézek egy vidit róla a fénykorában, akkor igencsak fáj a szívem. Nem tudom, ki fogja kiérdemelni nálunk a 10-est, ha Messi nem kéri akkor egy ideig sztem senki. Kár, hogy ehhez már videók kellenek...
ke.andy
Jugador del Barça

2008.07.13. 08:48:32

Én az egészben azt nem értem, hogy miért nem utazik oda Laporta és beszél vele? Természetesen nem lehet meg nem történté tenni a dolgokat, de nem volna jó legalább megprobálni? Ha másért nem is, de legalább békében távozzon a valaha volt talán legnagyobb zseni. Én azok közé tartozom, akik eladták volna őt, de 15M-ért nem. Csak a mezeladásból több jön be egy évben. Azt mondom/írom, üljön le vele Laporta, beszéljék meg a problémákat, és találjanak egy megfelelő megoldást. Aztán ha mindenképpen menni akar, el kell engedni. De ne úgy, hogy rossz érzéssel gondoljon a későbbiekben a klubra.
Pocsa11
Jugador del Barça

2008.07.13. 01:49:30

Ronaldinho&Barca írta:"Ő egy focista, aki mosolyogva játssza a focit, és a labda a lábán életre kel"
Én úgy gondolom, ez egy tökéletes végszó lehetne. Nagyon sajnálnám, ha elmenne. Főleg így. Kb. 3 évvel ezelőtt, Ő volt az a játékos, akire joggal mondhatták az egész világon: "Ronaldinho? The perfect player!" Nehezen lehetett földrevinni, a labdát elvenni tőlle pedig (kis túlzással persze) szinte lehetetlen volt. Öröm volt nézni, amikor 3-4 védő faragta, elborította, majd mosolyogva állt fel. Arra is emlékszem, amikor a zaragoza ellen, egy kamu pirosat kapott, és sírva hagyta el a pályát. Ez is azt bizonyítja, hogy nem a pénzért, hanem a játék élvezetéért futballozik. Egy fantasztikus játékos...volt.
Óriási hullámvölgybe került. Innen úgy néz ki, szinte sehogy sem tud kimászni...Barca színekben biztosan nem. A szurkolók, a csapattársak, az edző, és a vezetőség sem tudott neki/rajta segíteni. Nagyon sajnálom.Úgy gondolom Ő az a játékos, aki minden tiszteletet, és szeretetet is megérdemel. Nagyon jó ember is. Még azok ellenére is azt mondom, amiket hallani lehet rólla. Hiszem, hogy képes magára találni. Egyetlen dolog bánt. Hogy ezt már nem nállunk fogja megtenni.
Azt hiszem, Ő az az ember, aki bárkinek a példaképe lehet. Két dolog miatt gondolom ezt: 1. Küzdeni tudás. Szinte legnagyobb nyomorból emelkedett a leggazdagabbak közzé. Mindenki kedvencévé vált. Mindenki tisztelte. Úgy gondolom, ezt vas akarat nélkül nem érhette volna el. 2. Ember tudott maradni. A nagy ismeretség, és az eszméletlen pénzek ellenére szerény, balhé mentes volt. Nem vette el a pénz az eszét.

Lehet, hogy az elfogultság beszélt belőllem, de én így látom a dolgokat. Hagyjuk békében elmenni. Hiszen kapott elég sok kritikát, és én szeretném, ha mondjuk nem az lenne az utolsó mondat amit hallana: "Soha többet be ne tedd a lábad Barcelonaba!"
Hanem ezt: "Köszönünk mindent. Sok sikert a továbbiakban."

Tudom, hogy túl érzelmes, csöpögős lett ez a hsz, ezért elnézést kérek. További jó éjszakát mindenkinek.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.07.12. 23:51:57

Valahol 15 milliót írnak és évi 6 milkós fizetésért megy a Milanba. Azért azt is tudom tisztelni, hogy nem a pénz hajtja mint rengeteg focistát. Úgy nyilatkozott emlékszem, szerdán olvastam az újságot, ő még nem nyert meg mindent, csak most kezdődik igazán a foci élete. Szerintem ő amit lehetett már megnyert, hullámvölgy után talán visszarázódik, de nem lesz könnyű. Kicsit hasonlít Schumira a szitu, ő is mindent megnyert már, és csak az élvezetért vezetett még... Talán itt is az van, szeretne még focizni, talán ott a sok brasil között majd sikerül neki újra játszani. Sajnálom, hogy így megy el, egy korszak legkiemelkedőbb játékosa, ilyen viták közepette búcsú nélkül. :cry: De egy korszak lezárul és a Barca Örök!!! Mégis fáj picit, miért ne fájna, de emlékezzünk a szépre és a jóra, mert abból adott nekünk bőven. És az elmúlt fél évet pedig felejtsük el, egész csapat nem működött, R10 meg főleg. :cry:
"Ő egy focista, aki mosolyogva játssza a focit, és a labda a lábán életre kel"
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Mihu
Director del Fútbol

2008.07.12. 23:47:34

baas11 írta:
Hát igen,ez egy elég valószínű forgatokönyv,ez után az eset után érdekes hirtelen még is csak megfelel a Milan ajánlata...De tavalyi év még egészen elfogadható volt (igy a csúcs után) kiestünk a Bl-ből, címvédőként ez várható volt de azért olló a Villa ellen,Brema elleni szabi gól, stb...a bajnokság pedig hajszál híja volt ,h nem húztuk be a 3.at is az érában!No mindegy ,elment,csáo Roni, a Barca megy tovább !!!
Azzal nyugtatom magam hogy volt élet Stoitchkov, Romario, Ronaldo, Figo és Rivaldo után is. Csak hogy a 20. és 21. század korszakalkotó támadó szellemű játékosait említsem. Ronaldinho után is lesz élet.

Most csak hasraütészerűen: Vegyük példának a Manchestert. Ott szerintem legalább olyan szerepe volt Beckhamnek mint nálunk Ronaldinho-nak. Az Ő jobb lábára volt építve az MU játéka. Elment tőlük. 5 év múlva BL és Premier League...

Igaz hogy nagyon [auto_cenzúra] lesz de meg kell barátkoznunk a gondolattal. Egyébként meg sajnos sokunknak segített Ronaldinho abban hogy ne fájjon a búcsú...annyira...
baas11
Entrenador del Barça

2008.07.12. 23:28:45

Mihu írta:Gyanítom hogy az történt, hogy ez az edzés megtagadás úgy kivágta Laporta-nál a biztosítékot, hogy fel is hívta Galliani-t, és mondta hogy ha áll még a 20 millió akkor vigyétek mert nekünk már mind1 hogy hova, mennyiért, csak el innen. Ő úgyis hozzátok akar menni, mi meg mindenképpen el akarjuk adni, akkor tessék, itt van.

Nem is baj hogy elmegy. Most már csak a balhék vannak körülötte. Kár hogy a világ legtehetségesebb játékosa így lezüllött a Barcánál. Annál a klubnál aminek köszönheti azt hogy azzá vált aki. Sokat adott Neki a klub, de persze ez visszafelé is igaz. A Barca talán nem nyert volna 2 PD-d és 1 BL-t, ha nincs Ronaldinho. Ezért örökké hálásak leszünk neki, de amit az elmúlt két évben művelt az kritikán aluli volt. Mind hozzáállásban, viselkedésben, mind játékban. Főleg ez az utolsó év volt borzalmas.

Bye bye R10.

Hát igen,ez egy elég valószínű forgatokönyv,ez után az eset után érdekes hirtelen még is csak megfelel a Milan ajánlata...De tavalyi év még egészen elfogadható volt (igy a csúcs után) kiestünk a Bl-ből, címvédőként ez várható volt de azért olló a Villa ellen,Brema elleni szabi gól, stb...a bajnokság pedig hajszál híja volt ,h nem húztuk be a 3.at is az érában!No mindegy ,elment,csáo Roni, a Barca megy tovább !!!
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Drigo
Eurobarca Staff

2008.07.12. 23:15:50

Na most Ronaldinho azzal fenyegetőzik, hogy felbontja a szerződését a Barçával, miután az nem engedte el az Olimpiára, Eto'ot viszont igen.

Az viszont valószínű, hogy a Milanba megy, állítólag Gallianival meg is egyezett és elvileg 6.5 milliót fog kapni évente.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Mihu
Director del Fútbol

2008.07.12. 23:04:45

Gyanítom hogy az történt, hogy ez az edzés megtagadás úgy kivágta Laporta-nál a biztosítékot, hogy fel is hívta Galliani-t, és mondta hogy ha áll még a 20 millió akkor vigyétek mert nekünk már mind1 hogy hova, mennyiért, csak el innen. Ő úgyis hozzátok akar menni, mi meg mindenképpen el akarjuk adni, akkor tessék, itt van.

Nem is baj hogy elmegy. Most már csak a balhék vannak körülötte. Kár hogy a világ legtehetségesebb játékosa így lezüllött a Barcánál. Annál a klubnál aminek köszönheti azt hogy azzá vált aki. Sokat adott Neki a klub, de persze ez visszafelé is igaz. A Barca talán nem nyert volna 2 PD-d és 1 BL-t, ha nincs Ronaldinho. Ezért örökké hálásak leszünk neki, de amit az elmúlt két évben művelt az kritikán aluli volt. Mind hozzáállásban, viselkedésben, mind játékban. Főleg ez az utolsó év volt borzalmas.

Bye bye R10.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.07.12. 22:43:42

Ha igaz ez az átigazolás, akkor még jobban fáj a szívem. Sose szerettem a milant, nem kedvelt csapataim között vannak. De igaznak tűnik a hír, a varázsló elmegy, mérhetetlenül fáj a szívem, de talán így jobb, nem búcsúzott szépen, de legalább nyugalom lesz és nem ócsárolják tovább. :(
Azért kíváncsi vagyok, hova is szerződik vagy mi lesz vele, de fáj, hogy így búcsúzik, a klub történetének egyik nagy csillaga. :cry:
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
albicelesteX
A Vadász

2008.07.12. 21:13:57

Varga Tamás írta:Azért az ocsmányabbnál ocsmányabb jelzőket mellőzni lehetne. Úgy beszéltek Róla, mint egy kétballábas, semmirekellő, utolsó futballistáról.
Rövid az emlékezete itt nagyon sok embernek. Komolyan mondom, még Oleguer sem kapott ilyen jelzőket fénykorában, pedig ha valaki, ő tényleg rászolgált volna.
Sic transit gloria mundi.
Tamás!Te nem vagy következetes!Elfogult vagy vele ezt tudom!De te legalább ilyen kemény kritikákkal illetted Deco-t és Riijkaardot is!Mintha ők nem lettek volna tagjai az "aranycsapatnak"!
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2008.07.12. 20:44:05

[/quote]
...feljogositva érzi majd magát arra hogy kivásárolja magát a webster szabály szerint a csapatbol (uccso két évi fizetésért =17m E ) igy aztán nyugodtan mehet a milanhoz nagy fizetést kapva ott is, mert sporol nekik csomo lovét. de ha mondjuk ezt megcsinálná akkor nagyobb patkány lenne mint c. roni (utobbi szem. vélemény)

Azut nem értem, hogy (a nagy) Ronaldonak azt mondták Milánóban, hogy akkor adnak neki még egy esélyt, ,és hosszabítják meg a szerződését, hogyha lead pár kilót, akkor most minek kell nekik egy ugyanazzal küzdő Ronie.
Kép
barca0417
Entrenador del Barça

2008.07.12. 20:33:21

Na jó, azért ne legyünk igazságtalanok, ha a legjobb formájában játszana a Cityben, az is max arra lenne elég hogy talán bejussanak a Bl-be. Ő egyedül nem tudná felvenni a versenyt az angol nagycsapatokkal. Nem rossz csapat a city, de ronaldinho egy személyben nem lenne elég ahhoz hogy megelőzzék a Manchestert , az Arsenalt, vagy azt a fallosz cseszkit.
Kép
chi omega
Entrenador del Barça

2008.07.12. 20:31:45

barca0417 írta:sajnálatos hogy így elmérgesedett, ellehetetlenedett a helyzet Ronnie és a klub között. Szerintem mindkét fél hibás, meg a szerencse se állt az ügy mellé. gondolok itt pl. arra mikor tavaly gondjai voltak, (2006-07) nem mindig tűnt motiváltnak, a csapatnak se ment annyira, aztán a stuttgart elleni bl meccsen, pedig már nem is volt igazi tétje, a csapat motiváltan és jól játszott, Ronnie becsúszva szerzett egy gólt, hajtott, látszott rajta hogy akar, és tud is. Aztán utána lesérült és megint nem sikerült neki a visszatérés, valami ilyesmi rémlik. De a lényeg az, hogy nem tett meg mindent, hogy visszafordulhasson a lejtőn, a másik meg hogy biztos történt valami a háttérben vele, mert egy ilyen tehetség, aki ennyire szeret(ett?) focizni gyerekkora óta, az nem "romolhat" el így egyik napról a másikra. a megnyert bl. döntő óta keresi önmagát. azóta volt egy vb, ott se ment neki, feltűnően nem. és azóta se igazán.
Szóval szerintem történt vele valami anno, amiről mi nem tudunk, ami törést hozott neki, aztán az elején "csak" az látszott hogy nem megy neki úgy mint előtte, majd később mintha belefáradt volna a harcba, mintha feladta volna hogy újra visszatérjen az igazi Ronnie. Talán ez a lelkiállapota vezette a bulizásokhoz, és ahhoz amivé-akivé mára vált.
Ezek leginkább csak elméleti dolgok, amiket írtam, de én így érzem.
nincs a háttérben semmi.
azoknak, akik nem emlékeznének: ronaldinho régen sem csillogott ám minden meccsen, mindig is szeretett lustálkodni, alibizni. persze, sokkal többször játszott fantasztikusan, és akkoriban tényleg igaz volt, hogy "egyetlen villanással eldöntheti a meccset", de azért messze nem volt mindig aranylabdás formában.
igenis benne volt a pakliban, hogyha megnyert mindent, szépen elunja a profi hajtást.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.07.12. 20:19:02

Nem tagadhatja meg a felkészülést, amíg a Barcától kapja a fizut. Hivatalos közleményben mondta Guardiola, hogy nem számít rá, ez igaz. Csak addig ez tárgytalan, amíg nem vitték el, hiszen nincs átigazolás, akkor a nyakunkon marad, így a jelenlegi helyzetben a következő idényben is állni kell neki a fizetést. Az pedig szerintem elvárható, hogy ha már itt van akkor olyan állapotban álljon rendelkezésre amilyenben a klub kívánja.
Varatrix
Director del Fútbol

2008.07.12. 20:13:38

Hy Guys :!:

Ezt én is értékelem benne, hogy nem a pénz hajtja mint (Beckhamet). Hát remélem hogy a Milan hasznára lessz, és nem púp a hátán. Bár remélem nem kerülünk össze egyhamar a Milannal a Bl be (Jövőre biztos nem). Mindenesetre fájna nekem, ha a barca ellen játszana...

Csáo Dinho :!:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
barca0417
Entrenador del Barça

2008.07.12. 20:06:08

azért legalább azt el lehet mondani róla hogy nem a pénz a legfontosabb neki, mert akkor a citybe ment volna. Hanem, szeretne még trófeákat nyerni, és a Milannal van is erre esélye. Meg eléggé hasonló a helyzet a milannal most, mint a barcánál volt, mikor idekerült 2003-ban. akkor is egy nagyon gyenge idény után csak az uefa kupában indulhattunk, mint most a milan. és akkor is egy újjáépülő barcába jött, mint most a milan.
Az meg hogy a Milannak minek kell, kérdezte vki. ..Hát szerintem amíg a legkisebb esély is megvan hogy újra a régi lesz, addig megér 20 milliót. Az új környezet, és ha bíznak benne, az még visszahozhatja. De ha ugyanúgy elcseszik a karrierjét mint Rivaldonak akkor egy ocsmány csapatnak fogom gondolni őket. És mégjobban ellenszenvesek lesznek.
Kép
noname
Llegenda del Barça

2008.07.12. 19:54:42

barca0417 írta:sajnálatos hogy így elmérgesedett, ellehetetlenedett a helyzet Ronnie és a klub között. Szerintem mindkét fél hibás, meg a szerencse se állt az ügy mellé. gondolok itt pl. arra mikor tavaly gondjai voltak, (2006-07) nem mindig tűnt motiváltnak, a csapatnak se ment annyira, aztán a stuttgart elleni bl meccsen, pedig már nem is volt igazi tétje, a csapat motiváltan és jól játszott, Ronnie becsúszva szerzett egy gólt, hajtott, látszott rajta hogy akar, és tud is. Aztán utána lesérült és megint nem sikerült neki a visszatérés, valami ilyesmi rémlik. De a lényeg az, hogy nem tett meg mindent, hogy visszafordulhasson a lejtőn, a másik meg hogy biztos történt valami a háttérben vele, mert egy ilyen tehetség, aki ennyire szeret(ett?) focizni gyerekkora óta, az nem "romolhat" el így egyik napról a másikra. a megnyert bl. döntő óta keresi önmagát. azóta volt egy vb, ott se ment neki, feltűnően nem. és azóta se igazán.
Szóval szerintem történt vele valami anno, amiről mi nem tudunk, ami törést hozott neki, aztán az elején "csak" az látszott hogy nem megy neki úgy mint előtte, majd később mintha belefáradt volna a harcba, mintha feladta volna hogy újra visszatérjen az igazi Ronnie. Talán ez a lelkiállapota vezette a bulizásokhoz, és ahhoz amivé-akivé mára vált.
Van enne valami.De az a törés lehet h csak az a tudat volt h mindent megnyert, amit megnyerhetett, pénze van, nincs értelme tovább gyötörje magát. :roll:
A Fifa egy szégyen
massa11
Barça B

2008.07.12. 19:53:15

Barcaforever írta:De, Dinho, sztem abszolut nem illik bele a Milan játékába, főleg, h biztos vagyok benne, h Kakat nem akarják eladni.
Ha jól játszik mindenhova befér, ha meg rosszul, akkor úgyis mind1....
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.07.12. 19:51:50

De, Dinho, sztem abszolut nem illik bele a Milan játékába, főleg, h biztos vagyok benne, h Kakat nem akarják eladni.
Kép
massa11
Barça B

2008.07.12. 19:46:06

Teljesen egyetértek......:(
Boixos
Llegenda del Barça

2008.07.12. 19:45:56

egyelőre a gazzettán egy szót sem írnak erről...

bocs, közben megtaláltam! :oops: 8)

http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomer ... inho.shtml
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Boixos 2008.07.12. 19:46:59-kor.
PUYOL-XAVI-INIESTA
barca0417
Entrenador del Barça

2008.07.12. 19:43:53

sajnálatos hogy így elmérgesedett, ellehetetlenedett a helyzet Ronnie és a klub között. Szerintem mindkét fél hibás, meg a szerencse se állt az ügy mellé. gondolok itt pl. arra mikor tavaly gondjai voltak, (2006-07) nem mindig tűnt motiváltnak, a csapatnak se ment annyira, aztán a stuttgart elleni bl meccsen, pedig már nem is volt igazi tétje, a csapat motiváltan és jól játszott, Ronnie becsúszva szerzett egy gólt, hajtott, látszott rajta hogy akar, és tud is. Aztán utána lesérült és megint nem sikerült neki a visszatérés, valami ilyesmi rémlik. De a lényeg az, hogy nem tett meg mindent, hogy visszafordulhasson a lejtőn, a másik meg hogy biztos történt valami a háttérben vele, mert egy ilyen tehetség, aki ennyire szeret(ett?) focizni gyerekkora óta, az nem "romolhat" el így egyik napról a másikra. a megnyert bl. döntő óta keresi önmagát. azóta volt egy vb, ott se ment neki, feltűnően nem. és azóta se igazán.
Kép
Válasz küldése