Troym írta: ↑2023.04.20. 21:47:48
Andris írta: ↑2023.04.20. 13:00:52
több mint egy kupát nyerünk, bajnokságot nyerünk, a clasicok többségét
fölényes játékkal nyerjük, és még sorolhatnám...
Spanyol kupa: 1-4 összesítésben, kiestünk.
Spanyol bajnokság RM-Barcelona 3-1, Barcelona-RM 2-1, összesítésben 4-3 oda, tehát azonos pontszám esetén a Madrid a bajnok.
Spanyol szuperkupa 3-1 ide, barátságos meccs 1-0 ide. (Hurrá?)
Nekem ebből úgy tűnik, ha érdekli a Madridot a meccs és a sorozat, akkor összességében fölénk keveredik, a szotyikupákra meg tojnak rá. Valamennyire hajtanak persze ott is, de a pulzusa ott senkinek nem megy 60 fölé, hogy nincs meg a szuperkupa.
Most a kupaelődöntő 0-4 után a sok hiányzó (3) volt a magyarázkodás alapja és hogy rendben van felmenteni a csapatot plusz az edzőt, miért nem gáz ez mégsem, tavaly a madridi 0-4 során a RM előnye volt vagy 20 pont a bajnokságban előttünk és sérült volt Benzema, akkor meg Xavi volt a géniusz.
Szerintem jelenleg ott tartunk, hogy ideig-óráig és csak bizonyos helyzetekben vagyunk képesek a Madrid fölé keveredni.
A fölényes játékot meg kiemelték velünk kapcsolatban a Bayern játékosai is, miután berámoltak nekünk 6-ot és nem kaptak egyet sem. Az csak akkor ér valamit, ha eredményes is.
Az meg, hogy bajnokságot nyerünk, lehet, hogy 90% valószínűségű, de ha valaki képes ezt innen elbukni, azok mi vagyunk, én még várnék a pezsgőbontással.
Mindemellett Xavi nem reménytelen, javulhat is, de úgy látom nagyon hosszú rögös út vár rá addig.
Az is megnyugtat, hogy ő maga is azt mondta, hogy nem marad, ha nem lesz meg a bajnokság, szóval gondolom ezért nem hosszabbítottak eddig. Ha meg behúzza, kicsit fellélegezhet ő is, meg a csapat is.
Amúgy még milyen kupát nyerünk? Gamper?
Pedig ott van kiemelve a hozzászólásomban.

Fölényes játékkal. A fölényes játék nem 5-0át jelent, fölényes lehet a játék 1-0nál is, sőt amúgy még elvesztett meccsnél is beszélhetnénk fölényes játékról (bár ilyen nem volt mostanság).
Lehet hogy tévedek, de úgy rémlik, hogy az utóbbi négyből 3at nyertünk, ebből kettőn teljesen lefociztuk őket, egy harmadikon pedig kiesett kb az összes támadónk és támadó kp-nk, úgyhogy csapatvédekezés mellett döntött Xavi, amiben konkrétan lenulláztuk őket, de teljesen. Ez igenis 3 győzelem 4 clasicon, és nem a véletlen művei, hanem minden esetben ráerőltettük az akaratunkat a madridra játékban is.
Ősszel talán kikaptunk a bajnokságban, de tavaly tavasszal megint csak két olyan meccsre emlékszem, ahol egyértelműen mi voltunk a jobbak (bár a kupát elvesztettük a végén, Fati sérülése után).
Szóval akárhogy is nézem, én egyértelműen arra emlékszem, hogy Xavi óta több tétmeccset nyertünk a madrid ellen, mint fordítva, és ezeket nem csak akárhogy, hanem egyértelműen föléjük kerekedve. Ez különösen igaz az elmúlt 4 clasico mérlegére, annak ellenére, hogy ezek közt volt legutóbb egy csúnya vereségünk is.
A kiemelt részt nagyon remélem, hogy csak azért írtad, hogy még legyen egy n+1. érved a darabszám kedvéért, de valójában nem gondolod komolyan. A bajnokság meg a szuperkupa az szotyikupa, de bezzeg a spanyol kupa az nem? Nem is értem, hogy itt mire gondolhattál.
A több kupa alatt természetesen a bajnokságot értettem (mint második kupa). Én se veszem 100%ra még, de ennek megfelelően az egész hozzászólásom ebben a feltételes módban íródott, ha elolvasod újra. Xavi összteljesítményéhez hozzáveszem a bajnoki címet is, és így értékelem olyanra, amilyenre. Ha nem sikerül, másként fest a helyzet, és ezt is leírtam.
13 pontról elveszteni a bajnokságot olyan kudarc lenne, ami szerintem rányomja a bélyegét az egész sportprojektre. Bár én még akkor is marasztalnám, ha amúgy minden ideális lenne. De mivel tudom, hogy innen már nem lenne nyugodt munkának a halvány árnyéka se, talán jobb, ha elválnak Xavi és a klub útjai. De ennek nagyon kicsi a valószínűsége egyelőre. Remélem így is marad.
Abban reménykedem, hogy
vagy leigazoljuk Messit (és segíteni fog),
vagy nem tudunk majd nagyon erősíteni ezen a nyáron. És akkor Xavinak végre egyel kevesebb teher nyomja majd a vállát: a meglévő, nyilvánvalóan nem túl combos kerettel kell az ideihez képest valamivel jobb szezont produkálni. És ez menne is, efelől alig van kétségem.
Őszintén szólva én nem vágyakozom arra, hogy majd hirtelen újra BL top contender lesz belőlünk jövőre, vagy két év múlva, meg hogy az évi 50 mecsünkből 35öt hengerrel nyerünk. Jó lenne, de 0 realitása van. Így inkább arra vágyakoznék, hogy a sok zöldfülő tehetségünk (köztük Xavi) a lehető legnagyobb nyugalomban, fokozatosan építkezhessen, fejlődhessen, és közben a klub körüli anyagi és jogi gondok szépen elkopjanak.
Ha jövőre ott vagyunk a BL egyeneskieséses szakaszban (akár esélytelenül is), bajnokok vagyunk, és van 5el több jó meccsünk, meg 20al több gólunk, akkor én már elfogadnám azt a szezont is (feltéve h közben a hátország kezd visszaállni a lábára). És erre szerintem jó esély van Xavival, és jó esély van még ezzel a mostani, szerintem sovány kerettel is. (persze jó lenne egy nem haknizós, változatosság kedvéért teljes szakmai értékű előszezon)
gránit írta: ↑2023.04.20. 20:49:00
Többek között Marcos Alonsót is Xavi kérésére igazolták. Óriási befolyása van az igazolásokra, a keret alakítására.
Tegyük fel, hogy így van. (Még el is hiszem akár, az ő esetében.)
Vajon miért kérte őt?
Szerintem azért, mert nem maradt semennyi pénzünk, és amúgy meg hiányposztok voltak a védelemben.
Szerinted meg azért, mert Alonso volt Xavi minden vágya, a hiányzó láncszem.
Ha neked van igazad, akkor lehet megállja a helyét az, hogy Xavi megkapott mindenkit akit akart, ez egy tökéletesen az elképzeléseinek megfelelő játékoskeret lett, épp csak ennyire fogalmatlan edző.
Ha nekem van igazam, akkor technikailag igaz, hogy Xavi kérése volt, de amúgy meg egy büdös nagy kényszerigazolás, egy klasszikus
ló nincs, jó a szamár is a sokadik hatványon.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila