Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.26. 22:50:47

bence0330 írta:
2024.06.26. 21:19:11
Szerintem el kellene már ezt engedni a fórum kedvéért. Ha X ember X gólt lő X perc alatt, akkor ugyanaz a X ember valószínűleg jóval több gólt lő 2X perc alatt.
Valószínűleg nem találunk olyan csapatot sem, ahol a középcsatár mellett 20+ gólt lő egy szélső, ha nem Barca Messivel és Reál CR7-el. És valószínűleg két középső támadó sem lő 20-20 gól felett. Emlékeim szerint utóbbi években Lukaku és Lautaro került ehhez közel, két csatáros rendszerben.
Az is valószínű az utóbbi évek Barca játékát és helyzetkialakítását elnézve, nehéz elképzelni hogy nagy igazolások nélkül bármilyen formában ez nálunk teljesüljön, mikor Lewy tavaly alig, idén el sem érte a 20 gólos határt. Még akkor is nehéz lenne megvalósítani, ha Haaland és Mbappe ide igazolt volna.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.06.26. 21:19:11

Persze, de 500 perc alatt nem lőhetsz 20 gólt.

Elég szélsőséges - persze ad absurdum ezt takarja -, de legyen. Igen, az a fickó akkor egy istenkirály. Csak 45 percre. Elég extrém, nyilván itt kiarányosítani nem lehetne, de akkor is, annyira lenne jó, amennyit lőtt annyi idő alatt. Mint ahogy Ferrán 1200 perce/42 meccs és 7 gólja (nem néztem utána, asszem ezt írtátok. Felejtsd el akkor a kiarányosítást, hiszen az extremitás, amit hoztál, pont ez ellen megy, és a valóságban nem nagyon van ilyen, Ferránnál ilyen gond nyilván nem lenne, amit írtál. Akkor is, nem igazságos azt mondani, hogy gyenge játékos, mert csak 7 gólt lőtt a szezonban. Ez jelentheti azt is, hogy minden meccsen kezdővolt, meg azt is, hogy néha kapott 10 percet.

Ha meg már azt mondod, hogy 42 meccsen, akkor pontosan azt csinálod, mint én a perccel, csak nem olyan precízen. Olyan, mintha azt mondanád, hogy a munkanapod alatt mennyi melót végeztél el. Ha azt mondod, ma 5 nyílászárócserét hoztál tető alá, nem mindegy, hogy részmunkaidős vagy vagy 16 órában duplaműszakoztál. Ennek megfelelően az egyik négyszer olyan jó eredmény lesz, mint a másik. Pedig mindkettő egy munkanap...

Az, hogy ki mennyi percet kap, továbbra sem (csak) attól függ, ki milyen jó. Lásd Saka példája. Nagyon jó, de egy Cityben jó, ha a percei kétharmadát játszotta volna le Foden mellett, de inkább annyit sem. Ha nem csíped Raphinhát, aki bőven a legjobb támadónk volt, nevezzük meg mondjuk... Mahrezt ellenpéldának egy 3-4 évvel ezelőtti Cityben. Hát, nem azért nem volt alapkezdő, mert nem volt elég jó. Azért, mert ketten voltak nagyon jók a poszton. Plusz az edzői hibákat is ide lehet venni, ilyen is van.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.06.26. 21:14:08

Én azt gondolom, hogy a Manchester City egy elrettentő példa. A világ egyik legjobb edzőjével, a világ minden pénzével 1 árva BL-t sikerült nyerniük. Pont azért, mert 7 gólos emberekkel bohóckodtak. A BL is csak Haaland érkezésével jött, aki 11 meccsen 12 gólt rámolt be. Ezeken a meccseken a 7 gólos emberek már nem elegendőek. A nagy trófeákhoz nagy góllövők kellenek.

Az arányosítást pedig azért nem szeretem, mert egy nagy góllövő pont attól nagy góllövő, hogy nem kell nála arányosítani semmit. 11 meccs, 12 gól, önmaáért beszél. Ez kell a legnagyobb sikerekhez, nem pedig az, hogy azt méricskéljük, hogy a 38 meccsen 7 gólos ember eljutna 12-ig, ha 40%-kal több játékperchez jutna, és mostantól nem 30, hanem 42 perceket kapna.

Guiu szerintem azért ment el, mert Barcelonában nem szokás rotálni a csapatot. Most néhány meccs alatt sikerült bemutatkoznia, ha ellébecolna egy évet a totálisan süllyesztő B-csapatban, jövőre elfeledik, lekerül a menedzserek listáiról. Most akart dobbantani, amíg még rajta van ezeken a listákon.

A "megyvagyunk kilóra, ne igazoljunk senkit" meg ismét megbukott. Ha van egy posztra három bizonytalan játékosom, nem mulasztok el egy nagy fogást a posztra, csak azért, mert van oda három bizonytalan emberem. Még akkor sem, ha van oda egy jó emberem, mert a mélység is kell, akkor meg pláne kell, ha nagy a bizonytalanság. Ráadásul eligazol egy ember, lesérül egy ember, és a bizonytalanság mellé még megkapjuk a mélység hiányát is.

Nem a mennyiséget kell nézni, hanem a minőséget, hogy hol tudunk a kezdőcsapaton javítani.

Guiu távozása persze még jól is elsülhet, ha észbe kapnak, és csatár után néznek. De ha eleve az volt a terv, hogy elég Lewandowski meg Roque, és Guiu is ezért távozott joggal, akkor nagy bajok lehetnek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.26. 21:19:13-kor.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.26. 21:00:56

bence0330 írta:
2024.06.26. 20:14:14
Továbbra sem értem, hogy lehetne másképp számolni,
Annyi gólod van, amennyit belőttél, sem több, sem kevesebb.

Nyilván, ha nem lősz elég gólt padra kerülsz és egyre kevesebbet játszol, ez egy kétirányú út. Ha lövöd a gólokat, bekerülsz a kezdőbe és még több és több lehetőséged van.

Ad absurdum tegyük fel van egy csatárod, aki minden meccsen kipukkad a félidőre és addigra lő egy gólt, de muszáj lecserélni.
Azt mondjátok micsoda fickó, mert 45 percenként lő egy gólt, én meg azt, hogy azért 45-t volt a pályán, mert nem is bírt volna többet, ergo, ha 90 percet van a pályán a második félidőben csak ténferegne.
38 meccs, 38 gól, 38*45 percet játszik, mert annyira képes, de ti azt gondoljátok ha nem is dupla annyi gólja lenne, de lényegesen több gólt rúgna, ha minden meccset végigjátszana (A példa kedvéért szerintetek 55 góllal zárna 38*90 perc alatt. Szerintem ugyanannyi gólja lenne, mert 38*90 alatt az idő felében ténferegne, sőt a hosszabbításokban is.

Kb ugyanannyira értelmetlen a gól/perc, mint amikor kijön, hogy Klose, Mbappe, XY minden idők legeredményesebb VB/EB góllövője.
0 infót mutat.
Mégis hogy lehetett volna pl. George Best minden idők legjobb vb góllövője, ha Észak-Írország sose jut ki VB-re?
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.26. 20:52:10

Troym írta:
2024.06.26. 19:52:43
Chino írta:
2024.06.26. 19:07:12
Ferren ezt a 7 gólt 1200 perc alatt hozta össze szélsőként (a gyengébb szélen), a Bl-ben 8 meccsen 376 perc alatt 3 gólt, szintén szélsőként. (jobb/ugyanannyi mint Raphinha termése)
Annyira azért nem gáz.
Megint kezditek ezt a gól/perc marhaságot, ehhez nincs hozzáfűznivalóm. Akkor eszerint minden támadónk 20+ gólos LENNE, csak nem játszik eleget. Hurrá, kész vagyunk.

De ha már ebbe a gól/perc mutatóba vagytok belebolondulva: Ferran barcelonai pályafutása 4200 bajnoki perc és 15 bajnoki gól. Akkor ez 280 perc / gól egész ittléte megmérve.
(Amúgy ebben a szezonban legritkább esetben játszott szélen.)
Ilyen teljesítményre nem kell 55 millió, minden évben tudok mutatni több ingyen igazolást.
Azt hogy milyen hatékony, milyen jó egy támadó sok dolog befolyásolja. Ha statisztikából indulunk ki, bele lehet venni, hogy milyen csapatoknak rúgta, szinte tét nélküli meccseken/rangadókon, hogyan oszlanak el (pl. lőtt egy meccsen egy duplanulla csapat ellen 5 gólt) stb.
De leginkább az, hogy hogyan játszik, mit tesz hozzá a meccshez, főleg egy szélsőnél. Ezek szerint Nico is egy 20-25 milliós játékos 31 meccsen az öt góljával. Vagy Rafael Leao, aki a posztján talán legjobb 34 meccsen 9 gólt szerzett.

Még a gól/perc mutató sem a legreálisabb kép, de a gól/meccsnél sokkal objektívebb.
Ha valaki játszik 30 meccsen 15 perceket és uyanannyi gólt lő, mint egy másik játékos 20 teljes meccs alatt, akkor ezek szerint az előbbi sokkal gyengébb?

Mellesleg elég ritkán játszott középen, akkor is max. 15-20 percekt (talán a Real ellen kezdett ott), ha Lewandowskit lecserélték, de még így is volt amikor inkább Felix húzódott középre vagy Roque játszott ott.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.06.26. 20:14:14

Továbbra sem értem, hogy lehetne másképp számolni, hogy legyen 20 gólos 1200 perc alatt? Ez Messinek sem menne, De még Messinek és Ronaldonak közösen sem lett volna meg minden szezonban.

Igen, ha lenne mondjuk két 10+10-es játékosunk 2000-2000 perccel, az annak feleltethető meg, aki egyedül 20+20-at csinál 4000 perc alatt. Ez nem feltétlenül szint függő, van, ahol azért nem alapkezdő egy ilyen játékos, mert van egy másik nagyon jó játékos. Saka remek példa, konkrétan nincs cseréje, nemhogy minőségi. Ha ott lett volna a nyakán egy komoly játékos, 2000 perc alatt ő se lőtt volna 20+14-et, amit így 4000 perc alatt gereblyézett össze (és ami pl jóval gyengébb arányosan egy nyolcvan poszton ide-oda hajigált Raphinháéhoz képest, gólban meg pontosan annyi.) Kb feleannyit szerzett volna az angol, nyilván minimális kilengéssel ide vagy oda, nem pontosan feleannyit. Ha ott Saka nyakán ott lett volna Yamal, és ugyanolyan elmebajjal tolták volna végig a kicsit, 10+10 környékén fejezte volna be a szezont. Mert fizikailag nem lehet 2000 perc alatt megközelítőleg annyi gólt sem rúgni, mint 4000 alatt. Ezek a számok Messinek sem mennének.

Nézd meg, hogy a City a Madrid elleni meccseit kivéve hogy igázta le a világot 2-3-4-5 éve. Csupa "6-10 gólos szélsőik" voltak. Pedig nem gyengék, Mahrez, BS, Jesus, stb. Egyszerűen kb fele-felében el voltak osztva a percek, minden poszton két játékossal. Ettől még (többségük) baromi jó játékos volt, és nyilván nem lőhetett egyik sem 20 gólt 14 gólpasszal.

Ráadásul ugyanúgy használd az arányosítást, csak meccsekre, de hát az elképesztő pontatlan, hisz ad absurdum valaki játszhat 50 meccset a szezonban 15 perceket, meg 50 meccset a szezonban majdnem mindig 90t mint Lewy. És akkor hol lenne igazságos, hogy azt mondjuk, az egyik 50 meccs alatt 20 gólt lőtt, a másik meg 4-et, és az milyen béna?
Nyilván ilyen szélsőség nincs, de Ferrán az esetek többségében csere volt. Egy Raphinha az esetek többségében lecserélt, Lewy meg a meccsei zömén 90 perces. Nagyon nem ugyanaz.
Szóval nem értem, ha már arányosítasz, miért a meccs, és miért nem perc, és hogy a perces miért ördögtől való, a meccses meg miért jogos.

Ha minden poszton 1 játékosunk lenne, csupa 15+ gólos támadónk lenne. Ferrán is az lenne. De pont az a jó, hogy alapvetően voltak cserék a posztokra. Xavi nem használta jól ki, de voltak. És ha nem is igazságosan, de el voltak osztva a percek. Pont ezért szeretne mindenki mély keretet. Ha mély és jól rotált keretet szeretnénk, szokjunk hozzá, hogy nem lesznek 20 gólos szélsőink. Ahhoz kéne egy Messi, Mbappé, akinek a cseréje egy középszer, és csak néha pihentetni használjuk. Raphinha egy teljes szezonban majdnem 20 gólos lenne, akármennyire nem tud cselezni. Pont, mint Saka. De szerintem örüljünk, hogy nem egy embernek kell ezt végigvinni.

Igen, sajna a hullámzó teljesítménye miatt Ferrán bőven nem 55 milliós. A két jó korszaka alatt ha annyi nem is, de nem volt tőle messze. A maradékban - ami hosszabb ideig tartott - sajna bőven elmaradt ettől. 20-30 milliót megérhet, ennyit szerintem megadnak érte. Ennél kevesebbért nekünk sem tudom, megérné-e eladni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.06.26. 19:52:43

Chino írta:
Ferren ezt a 7 gólt 1200 perc alatt hozta össze szélsőként (a gyengébb szélen), a Bl-ben 8 meccsen 376 perc alatt 3 gólt, szintén szélsőként. (jobb/ugyanannyi mint Raphinha termése)
Annyira azért nem gáz.
Megint kezditek ezt a gól/perc marhaságot, ehhez nincs hozzáfűznivalóm. Akkor eszerint minden támadónk 20+ gólos LENNE, csak nem játszik eleget. Hurrá, kész vagyunk.

De ha már ebbe a gól/perc mutatóba vagytok belebolondulva: Ferran barcelonai pályafutása 4200 bajnoki perc és 15 bajnoki gól. Akkor ez 280 perc / gól egész ittléte megmérve.
(Amúgy ebben a szezonban legritkább esetben játszott szélen.)
Ilyen teljesítményre nem kell 55 millió, minden évben tudok mutatni több ingyen igazolást.
bence0330

2024.06.26. 19:10:03

Ferránnal az volt a gond, hogy a sérüléséig Cápa volt, azután meg kaviár. Addig komoly szinten hozta a gólpontokat, utána meg kereken 0, azt hiszem, ami azért elég durva stat.

Ez a gond vele. Idejött, nagyon jó volt pár hónapig, aztán bő egy évre 0, aztán megint jó volt eléggé, aztán horrorisztikusan gyenge. Ha a két jó időszakát nézem, simán maradhatna is. Csak hát fogalmunk sem lehet, melyik Ferránt láthatjuk.

A 3 centerrel az a gond (főleg, ha az egyik Lewy kaliberű név), hogy tudják, hogy nem kapnak elég lehetőséget. Valamennyit talán, de keveset.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2024.06.26. 18:45:33
Chino írta:
2024.06.26. 17:25:46
Mindent is elhiszek. csak 2 dolog.

- Miért ne lehetne 3 csatár a keretben? Tiltja valami? Néha pályán lehetnek egyszerre ketten is és még csere is lenne.

- Ferran tavaly 33 bajnoki meccsen 4 gólt, idén 29 meccsen 7 gólt gereblyézett össze. Ha Lewa / Roque megsérül, akkor olyan támadó fog nem kevés lehetőséget kapni, aki 62 utolsó bajnokin összehozott 11 gólt, ami egy-két középhátvéd szintje.
Teljesen megfelelt volna Guiunak. Nem a padon ül végig 3. számú csatárként, hanem folyamatosan játszik és fel-fel megy szükség esetén/ha Flick ki akarja próbálni az A-csapatba.
Itt szerintem inkább a pénz volt a döntő tényező.

Annyira azért nem gáz.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.06.26. 18:45:33

Chino írta:
Mindent is elhiszek. csak 2 dolog.

- Miért ne lehetne 3 csatár a keretben? Tiltja valami? Néha pályán lehetnek egyszerre ketten is és még csere is lenne.

- Ferran tavaly 33 bajnoki meccsen 4 gólt, idén 29 meccsen 7 gólt gereblyézett össze. Ha Lewa / Roque megsérül, akkor olyan támadó fog nem kevés lehetőséget kapni, aki 62 utolsó bajnokin összehozott 11 gólt, ami egy-két középhátvéd szintje.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2024.06.26. 11:27:40
Ronaldinho&Barca írta:
2024.06.25. 22:00:53

Voltak epizódok amikor pisztokul tetszett, agilisan szállt be, veszélyes volt a kapura, volt benne spiritusz, persze szökő évente mikor Lewa a nyugdíjas éveit épp nem a 9-es pozícióban töltötte. Viszont mikor megkapott 1-1 kezdő tagságot, maradandót nem alkotott. Ő szerintem közép-kis csapatok ellen jókat tud menni, de ennél többet én nem láttam bent, de nyilván nem volt csapágyasra játszatva. Mindazonáltal 6 misiért menjen, cselzinél most is megtalálták az arany csapot, gyorsan el is szórják amire csak lehet. Fatinak beletört a bicskája, akkor neki szinte biztos. Jól jártunk.
Guiu kapott 3 bajnki meccsen összesen 73 percet, valamint 2 BL meccsen még 34-et, ezalatt a 107 perc alatt lőtt 2 gólt, de elkönyveljük, hogy nem jó.

Hát magasan van a léc.
Mármint egy ifinek.

Ha Lewa, Ferran, Felix a neved és hónapokig nem mutatsz semmit, nyugodt lehetsz, megtartunk...

Azt már szóba sem hozom hosszabban, hogy neki 2 pályára lépés között eltelt időnként 6-8 hét, nem 3 nap.
Meg még kapott 2 kupameccsen 76 percet gól nélkül, de nem ez a lényeg, nem oszt nem szoroz.

Viszont pontosan az nem teljesen releváns hogy csak minimális játékpercet kapott és lőtt gólt. Ha játszik 10-12 meccsen 500-600 percet és csak 4 gólt lő, sokkal inkább fel lehet mérni, hogy milyen játékos.
A B-ben láttam pár meccsen és ott például annyira nem volt meggyőző, pedig centerként játszhatott. Nem mondom, hogy egy tök átlag, de ha csak ott látja az ember, nem sírna hogy elmegy, pláne nem adna garanciát az első csapatba és 2,5-3 milliónál magasabb fizetést.
Fel lehetne hozni mondjuk azt hiszem a Depor meccset, ahol háromszor inkább a földhöz vágta magát a tizenhatoson belül,mintsem megpróbált volna lőni, és ziccert sem értékesített.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz játékos lenne, de egy szezon a B-ben simán elmehetne neki, főleg 17-18 évesen. Közben pedig bőven kaphat lehetőséget a felnőtteknél.
Nem egy olyan tehetség mint mondjuk Fati vagy Yamal, akiről lerí, hogy túllépi ezt a szintet.

Nekem mondjuk Roque játéka jobban tetszik és ő azért mielőtt idekerült lehúzott már egy teljes szezont profi szinten. Brazil bajnokság, Libertadores kupa, brazil kupa, 45 meccsen 21 gól nem egy égbeekiáltó dolog, de nem rossz, ahogy ilyen idősen már brazil u20-as válogatottban 12/7, felnőtt csapatban is bemutatkozott csak sajnos egyből utána jött a sérülés. Szóval ilyen idősn, azért ő már mutatott valamit.
És arról se felejtkezzünk meg, hogy 18 évesen érkezett egy idegen kontinensről egy nagyon komoly sérülés után úgy, hogy ő az egész évet végigjátszotta, nem augusztusban kezdte, hanem év elején. Semmi pihenés, semmi alapozás.

Nem mondom, hogy Guiu rosszabb játékos lesz, azt sem hogy jobb. És nem csak Roquénél, hanem más játékosoknál. De ahhoz, hogy ez koiderüljön idő kell. Én inkább azt tudom elképzelni, hogy túl csábító az a tripla bér és a családja (akik minden megbeszélésen ott voltak) eléggé befolyásolta ebben.
Hogy több játékperce lesz a Chelsea-ben mint amennyit itt kapott volna, azt én speciel igen valószínűtlennek tartom. Főleg a Chelsea-ben.

Ronaldinho&Barca írta:
2024.06.26. 09:50:33
soadroli írta:
2024.06.26. 09:15:58
Athletic Club rejected an offer of €40m + Iñigo Martinez for Nico Williams. @sport
Nem értem mit tökölünk, ha 58 a kivásárlása akkor tegyük szépen le az asztalra aztán áldás békesség. Inigo meg max 2 doboz sebtapaszt ha ér jelenleg.

Közben Faye 15+5m ellenében mehet a Portoba, elvileg a visszavásárlási záradékról megy még egyeztetés, szinte biztos távozik. Sajnálom, hogy meg sem néztük, de így is win-win deal.
Azért nem olyan egyszerű, hogy leteszünk közel 60 milliót, mikor még elég bizonytalan az anyagi helyzetünk és a prioritás egy vkp érkezése.
Mondjuk én akkor sem lennék szomorú, ha letennénk Nicoról és inkább rámennénk Savióra, drágább biztosan nem lenne, sőt, és a City nem biztos hogy aktiválja az opciót Sajnálom, hogy ő nem került szóba velünk, nem hiszem, hogy a franciákkal ne lehetne megegyezni, szerintem 30-35 millióért hozható lehetne.

Fayéról a mai hírek szerint inkább az ellenkezője tűnik valószínűbbnek. A Porto nagyon nehéz gazdasági helyzetben van (ezt már korábban is folyamatosan lehozták), Villas Boas még most próbálja egyenesbe hozni a klubot, portugál és spanyol hírek szerint is kizárható a 15 milliós vételár. A portugálok részéről egy 5-8 millió euro lehet reális vagy változókkal legfeljebb 10, a Barca pedig ragaszkodik a 15-höz és nem sietnek elengedni. Ha nem sikerül megegyezni az előszezont Flickkel tölti.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.06.26. 15:15:55

jclayton írta:
2024.06.26. 13:10:24
Ha ez zavar,
Dehogy zavar, sőt sokatmondó a csend.
Ahogy írtam, éppen ezekről szóltak a korábbi hozzászólások.... :lol:
jclayton
Jugador d'estrella

2024.06.26. 13:10:24

Peter írta:
2024.06.25. 22:29:23
jclayton írta:
2024.06.25. 20:38:17
EB idejen rendszerint elhalnak az atigazolasi pletykak, hogy aztan utana teljes gozzel ujrainduljanak
A csend téma nem az átigazolási pletykákra vagy annak hiányára vonatkozott (eb, copa nem is erről szól), hanem a barcelonai vagy egyéb sajtó és Flick közötti csendre.
Egy barcelonai edzőváltás több interjúval szokott járni, ahol egy-egy félmondatból is ki lehet ilyen olyan edzői elképzelést hámozni, lehet belőle erre arra következtetni. Nyilván nem ok nélkül van ez a csend. Erről beszéltünk korábban.
Ha ez zavar, akkor ennek a legfőbb oka meg szerintem az, hogy egyszerűen nem tudni, mennyi lesz a Barcelona költőpénze, meddig ér a takaró. Érvényes az 1:1-es szabály? Kik most épp a mozdítható játékosok? Koeman és Xavi idején egész nyáron megtöltötte a pletykarovatot, hogy kit szerettek volna idehozni, ki lett belőle és miért is jelent ez problémát. Ebből a szempontból a csend szerintem egy teljesen taktikus stratégia, nagyon nem Fabrizio Romano twitteréről akarnám megtudni Flick legfontosabb öt átigazolási célpontját.

Aztán lehet, hogy csak indokolatlanul optimista vagyok - de mint a legelején is leszögeztem, nagyon nem bízom a vezetőségben.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.26. 12:38:50

Szerintem semmi baj nem volt azzal, hogy télen hoztunk egy másik csatárt, minél nagyobbak a merítési lehetőségeink, annál jobb. A probléma az, hogy nagyon kevés lehetőséget kaptak. Felváltva simán lehetett volna adni nekik a félórákat, félidőket, egész meccseket. Többet tudtak volna adni, mint ehelyett Robertót vagy Pedrit a duplaszűrőben játszatni, de ha Lewandowskit váltják, az utóbbit még frissebben is tartotta volna, és amióta lecserélgettük, újra lőtt is gólokat.

Most vagyunk nehéz helyzetben, mert van egy egyre tompább és egy még semmit nem bizonyító csatárunk. Ezért sem lehet soha abból kiindulni, hogy mennyiségre megvagyunk, mert ez egy törékeny dolog. Lesérül valaki, eligazol valaki, és máris nem tudjuk a szőnyeg alá söpörni a kellő minőség hiányát. Úgy tűnik, lutrizunk. Még Fermínben látok megoldást, aki egy nagyon is gólerős játékosunk lehet, de ő meg nem irányító, ami kilövi a 4-2-3-1-et.
bence0330

2024.06.26. 12:25:22

La Masia1 írta:
2024.06.26. 11:56:57
bence0330 írta:
2024.06.26. 11:56:13
A mi oldalunkról ezt a blamát egy dolog mentheti meg, ha Roque nagyon beválik.
Igen, legyen így, de valójában még akkor is ott lesz, hogy "ezt simán lehet, hogy a saját nevelésünk is hozta volna, ingyen, ha ugyanezt a lehetőséget megadjuk neki."
Így van, számomra Guiu egy fél fokkal jobb játékosnak tűnik. De akkor nem fogunk rá emlékezni annyira, vagy felemlegetni, hanem úgy kb mindegy lesz, megleszünk a poszton. Persze ha Roque 25 gólos játékos lesz, meg gólkirály, akkor nagyon valószínűsíteni lehet, hogy ő volt a jobb választás, még ha nem is tuti.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.26. 12:13:27

Jobb lett volna, ha Guiu a Madridhoz megy? Vagy a PSGhez? Esetleg az Interbe?
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.06.26. 11:56:57

Fernando írta:
2024.06.26. 11:43:59
En igazából ebben a sztoriban Guiu-t nem értem elsősorban. Mi az a szakmai koncepció ami alapján 43. játékosnak, ebből kb 7.-8. tamadonak odaigazol. Miért nem harcolt ki egy kölcsönt egy spanyol 2-be ahol tud fejlődni? 17 éves. Ha 4 evet eltolt kölcsönben itt-ott is még csak egy hatalmas tehetséges lenne.
Egyszerű: azért, mert abba, hogy mikor és hova mész kölcsönbe SEMMI beleszólásod nincsen. Annyi van, hogy ha a klub akar téged kölcsönbe adni, akkor azt nem vagy köteles elfogadni, de ennyi.
A játékos, pláne egy ilyen fiatal, nem kérheti, hogy kölcsönbe adják. Pláne nem egy Barca-szintű klubnál.
Ez nem kívánságműsor. A klub azért igazolja le sok évre, hogy ott álljon rendelkezésre.
Őket nem érdekli, hogy Guiu mit akar, mit szeretne, neki mi lenne a jó. A klubot csak a klub érdekli, a játékos egy munkaeszköz. Nekik Guiu arra kellett volna, hogy üljön a padon és rendelkezésre álljon, ha szükség van rá.

Lehet, hogy pontosan ez a sors vár rá most is. De akkor legalább sokszoros pénzért.
bence0330 írta:
Igen, legyen így, de valójában még akkor is ott lesz, hogy "ezt simán lehet, hogy a saját nevelésünk is hozta volna, ingyen, ha ugyanezt a lehetőséget megadjuk neki."
bence0330

A mi szemszögünkből a probléma szerintem a következő:

Volt egy csatártehetségünk, olyan, amilyen már elég rég nem. Már az u-akárhányas EB-n is látszott, mit tud (vélhetően szemre előtte is). És itt a gond, hogy Roquét ezután igazoltuk le, nyáron. Itt sajnos szerintem nem volt előrelátó elsősorban az edző - mert nyilván ha ő azt mondja, hogy Guiut beépíti cserének, eszünk ágában nem lett volna egy ugyanolyan profilt hozni ennyi pénzért. Aztán Guiu beállt, az ősz egyik legszebb perceit hozva, aztán megint, ahol megint gólt lőtt, és utána hónapokig nem kapott lehetőséget, tudja a fene, miért. Így hát, mivel nem számított rá Xavi - óriási hiba volt szerintem -, Roquét még előre is hoztuk. Ezzel szerintem már ő is tudta, hogy neki vége itt Barcelonában. De ha Roque csak nyáron jött volna, ez bizonytalan lett volna, és kipróbálta volna magát. Aztán látta, hogy Roque sem nagyon kapott lehetőséget, de még mindig többet, mint ő. Ergo eleve kevés lehetőséget látott Lewy mögött, és még Roque mögött is.

Az ő oldaláról szerintem is elkapkodott egy félig-meddig top PL csapat ekkora kerettel, könnyen rossz út lehet ennek a vége. De ekkora pénzre nemet mondani, valahol megértem, hogy ez nehéz, mert tudja a fene, mi lesz belőled, lehet 3 év múlva nem kellesz topcsapatnak.
Fernando
Llegenda del Barça

2024.06.26. 11:43:59

En igazából ebben a sztoriban Guiu-t nem értem elsősorban. Mi az a szakmai koncepció ami alapján 43. játékosnak, ebből kb 7.-8. tamadonak odaigazol. Miért nem harcolt ki egy kölcsönt egy spanyol 2-be ahol tud fejlődni? 17 éves. Ha 4 evet eltolt kölcsönben itt-ott is még csak egy hatalmas tehetséges lenne. Aki viszont ennyire türelmetlen az később ritkán fut be nagy karriert. Hirtelen dos Santos, Gai Assulin ugrik be akik nagyon korán leceltek le és semmi nem lett belőlük. Ettől függetlenül minden jót neki, és hajrá Roque.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.06.26. 11:28:48

Ronaldinho&Barca írta:
Nem értem mit tökölünk, ha 58 a kivásárlása akkor tegyük szépen le az asztalra aztán áldás békesség. Inigo meg max 2 doboz sebtapaszt ha ér jelenleg.
Ha ez ilyen egyszerűen menne manapság... :)
Hogy dobálózhatnánk az extra 10-20 milliókkal; szerintem még augusztusban is az lesz a kérdés, hogy kit tudunk egyáltalán beregisztrálni.
Másrészt, ahogy Gránit is mondta, nem biztos, hogy akkora gond, ha nem jön ide. Valóban eléggé Dembele 2.0-nak tűnik a játéka. Mondjuk legalább nem 140 millió, viszont a fizetése nagyon magas lenne.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.26. 11:27:40

Ronaldinho&Barca írta:
2024.06.25. 22:00:53
davi10 írta:
2024.06.25. 20:39:52
Guiu Chelsea, Here we go.

6 millióért ajándék, gratula Deco.
Voltak epizódok amikor pisztokul tetszett, agilisan szállt be, veszélyes volt a kapura, volt benne spiritusz, persze szökő évente mikor Lewa a nyugdíjas éveit épp nem a 9-es pozícióban töltötte. Viszont mikor megkapott 1-1 kezdő tagságot, maradandót nem alkotott. Ő szerintem közép-kis csapatok ellen jókat tud menni, de ennél többet én nem láttam bent, de nyilván nem volt csapágyasra játszatva. Mindazonáltal 6 misiért menjen, cselzinél most is megtalálták az arany csapot, gyorsan el is szórják amire csak lehet. Fatinak beletört a bicskája, akkor neki szinte biztos. Jól jártunk.
Guiu kapott 3 bajnki meccsen összesen 73 percet, valamint 2 BL meccsen még 34-et, ezalatt a 107 perc alatt lőtt 2 gólt, de elkönyveljük, hogy nem jó.

Hát magasan van a léc.
Mármint egy ifinek.

Ha Lewa, Ferran, Felix a neved és hónapokig nem mutatsz semmit, nyugodt lehetsz, megtartunk...

Azt már szóba sem hozom hosszabban, hogy neki 2 pályára lépés között eltelt időnként 6-8 hét, nem 3 nap.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.06.26. 11:29:26-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.26. 11:20:16

Ronaldinho&Barca írta:
Közben Faye 15+5m ellenében mehet a Portoba, elvileg a visszavásárlási záradékról megy még egyeztetés, szinte biztos távozik. Sajnálom, hogy meg sem néztük, de így is win-win deal.
Remélem, nem 30 milliós visszavásárlási záradékban egyeznek meg, mint Nico Gonzalez esetében. Ha ott egy értelmesebb megállapodást kötnek, most akár simán jöhetne vissza vkp posztra, nagyon korrekt szezont futott tavaly a Porto-val, sokat fejlődött azóta, hogy elkerült Barcelonából. Ha a Liga engedi, még azt sem tartom ördögtől valónak, hogy ha minden kötél szakad és nem találunk minőségi vkp-t, őt visszahozzuk 30 millióért. De sajnos az ilyen ügyletek általában a barcelonai pályafutás végét szokták jelenteni, nem sok ellenpélda van.
baas11 írta:
2024.06.26. 00:00:12
Nézegetve az EB meccseket lat valaki valami pluszt ugy egyáltalán meg azokkal a jetekosokkal kapcsolatban akik szoba kerültek nálunk is hogy ugy egyértelmű …?!

Kimmich: gyakorlatilag jobb hatved lett - a válogatottban is - ezzel nem is nagyon tudok mit kezdeni , értelmezni … nyilván nem véletlenul nem kp ás sehol ?!!
Nekem nagyon nem tetszik az, ami eddig felmerült. Kimmich-nek meg akkora fizetési igényei vannak, hogy ő le is került számunkra a térképről, azt a történetet elengedtük.

Seiwaldot meg lehetne próbálni vkp posztra. Nagyon jól tolták az osztrákok a csoportkörben, 2 millió euró az éves fizetése, talán nem lenne lehetetlen küldetés.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

soadroli írta:
Athletic Club rejected an offer of €40m + Iñigo Martinez for Nico Williams. @sport

Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.06.26. 09:41:39

soadroli írta:
Mondjuk ez nem meglepő, ott sem hülyék ülnek. Ha 58 a kivásárlási ára, akkor mi ezzel Inigot belőttük kb 18 millióra. Jelen helyzetben kb 5 milliót ha érhet.

Közben most nézem hogy Zubizarreta lett a Porto sportigazgatója. Fayét továbbra is vinnék, de mi 15 millió alatt nem adjuk el, ők viszont 5 millió + változókat ajánlanak érte, ott sem túl rózsás az anyagi helyzet.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Válasz küldése