Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
Fernando
Llegenda del Barça

2009.04.30. 19:18:30

Dani ne lenne az év igazolása? Dani hatással van az egész csapat játékára. Hol tudott ilyen labdákat adni, ennyire kűzdeni, ennyire kivenni a részét a támadásból Zambrotta? Talán Belletti olykor, de ő meg védekezésben volt gyenge. Dani elől hátul hasznos. Szerintem vagy 30%-al kevesebb gólt rúgnánk nélküle.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
menczel
Entrenador del Barça

2009.04.30. 18:07:15

Jó játékos Dani nemvitás, de a nyár igazolása egyáltalán nem ő, hanem Piqué, ahogy már a tél óta mondom. Alves játékát sok kritika érheti, emberi oldalról főleg (szabadrugásait ne említsem), míg a katalán a legjobb belső védőnk lett, ilyen fiatalon, ráadásul 5 millióba került csak... (összehasonlitásképpen demagóg lesz de, kb. ennyit keresett Gabi Milito mióta sérült)
Cáceres14
Jugador del Barça

2009.04.30. 17:36:51

szerintem kellene mégegy jobboldali védő mert láthattuk a Chalsea ellen is kedden , hogy Alves majdnem teljesen lesérült és ha lekellet volna cserélni nagyon nem lett volna játékos a helyére vagy mondjuk Puyol de ő is inkább belső védő
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.04.30. 16:46:29

Taibi írta:Sokszor már én is ott tartok, hogy szívesebben nézném Oleguer suta mozdulatait a jobboldalon, mint Dani Alves színészkedését, sportszerűtlen viselkedését...
Remek játékos, a posztján az egyik legjobb, bár most nincs jó formában, de emberileg is ideje lenne már felnőnie a Barcához. Chelsea ellen is eljátszotta a nagyhalált, folyamatosan szövegelt, ráadásul mikor Drogba feküdt a tizenhatoson belül (szintén színész), ahelyett hogy kirúgta volna a labdát, inkább kapura tört...
Azért Oleguerből elég volt egy, én nem szeretnék még egyszer hozzá hasonló tudású játékost elviselni a Barcelonában. Oleguer egy két lábon járó, permanens veszélyforrás volt a számunkra. :wink:
Kép
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2009.04.30. 16:41:15

Sokszor már én is ott tartok, hogy szívesebben nézném Oleguer suta mozdulatait a jobboldalon, mint Dani Alves színészkedését, sportszerűtlen viselkedését...
Remek játékos, a posztján az egyik legjobb, bár most nincs jó formában, de emberileg is ideje lenne már felnőnie a Barcához. Chelsea ellen is eljátszotta a nagyhalált, folyamatosan szövegelt, ráadásul mikor Drogba feküdt a tizenhatoson belül (szintén színész), ahelyett hogy kirúgta volna a labdát, inkább kapura tört...

Szóval hiába kiváló játékos, ha nem tud sportemberhez méltóan viselkedni, akkor nem szívesen látom a pályán őt. C.Ronaldo meg Ibrahimovic is top játékos, mégse örülnék egyik leigazolásának se...
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.04.29. 10:41:23

Ilúvatar írta:
Kalap1988 írta:Sztem sem szép,amit csinál, de egyébként most i hozza azt,amit ősszel, volt pár gyengébb meccse, mint ahogy az egész csapatnak,de összeségében a nyár igazolása még mindig. Tegnap is egy min,de inkább több gólpassz értékű beadása, kár, hogy végül nem lett az. Na meg,amilyen dinamikával jön fel ott a szélen az egyedülálló, nagyon rég láttam ilyen jó támadószellemű szélsővédőt, Roberto Carlos-Cafu pároson kivül nem is jut eszembe ilyen szintű ( persze védekezésben nem a legprofibb, de egy erős 4-est hoz mondjuk 5-ös skálán)
Ez mind szép és jó, de nem tolerálom azokat a színészkedéseket...
Ebben nincs vita köztünk,csak te azt írtad,hogy ősszel még a nyár igazolása volt nálad és akkor most már nem? Ezen változtatnia kéne, de a dél amerikai meg a spanyol-portugál játékosoknak ez a vérében van, még ha vannak is üdítő kivételek. Jó lenne,ha változtatna ezen,de ha nem akkor is a világ egyik,ha nem a legjobb jobboldali védője, aki egyébként ezen a hibáján kívül emberileg sem nulla,mert maximálisan odateszi magát a pályán és az interjúi is szimpatikusak. Szóval sztem jobb, ha róla kicsit összetettebb képet alkotunk és minden momentumot. megvizsgálunk.
Deus
Boixos Nois

2009.04.29. 10:31:39

Kalap1988 írta:Sztem sem szép,amit csinál, de egyébként most i hozza azt,amit ősszel, volt pár gyengébb meccse, mint ahogy az egész csapatnak,de összeségében a nyár igazolása még mindig. Tegnap is egy min,de inkább több gólpassz értékű beadása, kár, hogy végül nem lett az. Na meg,amilyen dinamikával jön fel ott a szélen az egyedülálló, nagyon rég láttam ilyen jó támadószellemű szélsővédőt, Roberto Carlos-Cafu pároson kivül nem is jut eszembe ilyen szintű ( persze védekezésben nem a legprofibb, de egy erős 4-est hoz mondjuk 5-ös skálán)
Ez mind szép és jó, de nem tolerálom azokat a színészkedéseket...
KépKép
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.04.29. 10:23:43

Ilúvatar írta:
Varga Tamás írta:Én csupán egyet nem értek: miért dobálja magát, mint egy rossz ...
Az első félidőben újfent előadta a Hattyú halálát. Akkorát fetrengett, mintha legalábbis kettős lábszárcsont-törést szenvedett volna el. Na, ez nekem nagyon unszimpatikus.
Ezeket igazán elfelejthetné, mert csak ellenszenvet varázsol elő a szurkolókból, a bírókból. :roll:

Amikor leigazoltunk Alvést, akkor mondtam hogy a nyár igazolása... Őszi produkciónál imádtam. Most meg... Rá se bírok nézni a játékára, egyszerűen barca szégyene. Minek viszi túlzásba ezt a színészkedést? Egyszerűen ciki.
Sztem sem szép,amit csinál, de egyébként most i hozza azt,amit ősszel, volt pár gyengébb meccse, mint ahogy az egész csapatnak,de összeségében a nyár igazolása még mindig. Tegnap is egy min,de inkább több gólpassz értékű beadása, kár, hogy végül nem lett az. Na meg,amilyen dinamikával jön fel ott a szélen az egyedülálló, nagyon rég láttam ilyen jó támadószellemű szélsővédőt, Roberto Carlos-Cafu pároson kivül nem is jut eszembe ilyen szintű ( persze védekezésben nem a legprofibb, de egy erős 4-est hoz mondjuk 5-ös skálán)
Deus
Boixos Nois

2009.04.29. 07:53:39

Varga Tamás írta:Én csupán egyet nem értek: miért dobálja magát, mint egy rossz ...
Az első félidőben újfent előadta a Hattyú halálát. Akkorát fetrengett, mintha legalábbis kettős lábszárcsont-törést szenvedett volna el. Na, ez nekem nagyon unszimpatikus.
Ezeket igazán elfelejthetné, mert csak ellenszenvet varázsol elő a szurkolókból, a bírókból. :roll:

Amikor leigazoltunk Alvést, akkor mondtam hogy a nyár igazolása... Őszi produkciónál imádtam. Most meg... Rá se bírok nézni a játékára, egyszerűen barca szégyene. Minek viszi túlzásba ezt a színészkedést? Egyszerűen ciki.
KépKép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.04.29. 07:38:54

Én csupán egyet nem értek: miért dobálja magát, mint egy rossz ...
Ezeket igazán elfelejthetné, mert csak ellenszenvet varázsol elő a szurkolókból, a bírókból.
Engem már szabályosan a hányinger kerülget ha róla van szó. Ilyen undorító játékosunk nem volt mióta én Barca drukker vagyok. Őszintén remélem, hogy minél hamarabb elkotródik innen. Amit jó ideje mutat teljesítmény szinten, nagyon sokan tudják még rajta kivül. Tépem le az arcom, hogy minden szabadrúgásnál ott pattog, hogy ő akarja lőni 68 sikertelen próbálkozás után is. Ejj de nagyon nem birom ezt a srácot.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.04.29. 00:00:22

Én csupán egyet nem értek: miért dobálja magát, mint egy rossz ...
Kép
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.04.28. 23:51:47

Vito írta:az első félidőben valóban a mostanában rá jellemző gyengébb formát hozta, de a szünet után kifejezetten jól játszott. az összes támadásunk a jobbszélen ment és ez nem messi érdeme volt.. :roll:
Ettől függetlenül már meccsek óta úgy érzem, hogy a jobb szárnyunk visszaesett. Iniesta és Henry formajavulása miatt pedig a bal oldalunkat sokszor veszélyesebbnek érzem (ami nem baj!). Messi egyre többször tolódik középre, a jobb oldalon pedig Alves beadásaira álltunk rá (nem értem miért!). Csak sajnos ezek az esetek 90%-ában használhatatlanok.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.28. 23:33:14

Vito írta:
herlius írta:...
az első félidőben valóban a mostanában rá jellemző gyengébb formát hozta, de a szünet után kifejezetten jól játszott. az összes támadásunk a jobbszélen ment és ez nem messi érdeme volt.. :roll:
+a mai egyik szabija (lehet csak egy volt) elég veszélyes volt, most nem az a kategória volt,h nagyon elrontotta,mert csak kicsin múlott, persze ettől függetlenül nem vele rúgattam volna azt sem. értem én h egy adrenalin golyó a srác,de ne legyen evidens már,h ő végzi el ezeket a szitukat,főleg úgy,h kapu mögötti bérletesek mindegyike elvihetett már egy-egy lasztit haza a szabadjai után.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Vito
Llegenda del Barça

2009.04.28. 23:31:19

herlius írta:...
az első félidőben valóban a mostanában rá jellemző gyengébb formát hozta, de a szünet után kifejezetten jól játszott. az összes támadásunk a jobbszélen ment és ez nem messi érdeme volt.. :roll:
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.04.28. 23:24:47

Nem szokásom szidni egyik játékost sem, de nagyon unom már, hogy folyton ő végzi el a szabadrúgásokat. Ez valami kötelező házi feladat neki? Vagy benne van a szerződésében? Hónapok óta még csak kapura tartó szabadrúgása sem volt, nem hogy gól. Miért nem lehet már másnak is lehetőséget adni? Ilyen hatékonysággal bárki lőheti. A másik dolog pedig: szvsz hetek óta gyengén játszik. Nyoma sincs az őszi formájának. Folyamatosan erőlteti a beadásokat, de elképesztően pontatlanul. Ma ugyan egy beadás eljutott Bojan-ig, de annyira erős volt, hogy képtelenség volt helyezni. Egy jó beadás 90 perc alatt!!! Egy 30 milát érő játékostól!!!!!!!! Nincsenek váratlan húzásai, cselei, beindulásai. Az őszi szezonban az ilyen megoldásai pontokat hoztak nekünk a bajnokságban, most meg hetek óta teljesen középszerű teljesítményt produkál:(
House
Entrenador del Barça

2009.04.26. 12:46:07

Szabadrúgáshoz odaállt, már megmondtam havernak, na ez most rövidre megy, és fölé. Be is váltotta. :roll:
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2009.04.26. 12:31:24

Meccsek óta hulla gyenge ő is. Keresi a helyét, pontatlan, az ívelései rosszak, ha nem megy Messinek, akkor támadásban Ő sem tud alkotni.

A szabadrúgásai kritikán aluliak: sorfal-fölé-sorfal-fölé.

Nem kéne eröltetni, csak mert akasztott egy hatalmas gólt az AtMának ősszel. Sevillában ment neki, itt nem.

Simán Marquez lőjje őket és Henry is próbálkozhatna, Arsenalban sokat tekert Ő is.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2009.04.26. 12:26:33

Miért ő rúgja a szabadokat?Egyszerűen katasztrofális,ahogy elvégzi őket,vagy sorfal,vagy lelátó.Annyi jó szabadrúgás lövőnk van,miért kell őt erőltetni? :?
,,Azt hitted, hogy mi történt."
barca99
Llegenda del Barça

2009.04.26. 10:23:48

Henrique nem egyszer játszott már jobb hátvédet a Bayer-ben, így ha tényleg visszatér, meg lesz Alves alternatívája a jobb oldalra.
socio66

2009.04.26. 08:33:12

Nem értem hogy miért nincs a keretben egy Atleticos jobbhátvéd..
Azért ez nem annyira egy kulcsposzt,hogy ne lehessen a kisebb csapatok ellen bevetni egy fiatalt itt. Elfutkározna ott egy suhanc is,védekezni meg úgyse nagyon kell 70:30-as labdabirtoklásnál..
Corcóles neve ugrik be először,mint szélsőhátvéd,bár nem tudom,őt melyik oldalon preferálják..
Na mindegy,szerintem lehetne azon a poszton is rotálni,nem biztos,hogy Daninak végig kellene játszani egy egész idényt..
gajeraro
Jugador d'estrella

2009.04.26. 08:18:38

A szabadrúgás idén a legnagyobb problémánk!!!
Alves csak erőből tud lőni!(szóval nálam max középről lőhetne csak)
Folytatása a FC Barcelona 08/09es topicba! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gajeraro 2009.04.26. 08:37:20-kor.
Köszönöm kilibarca!!!!
A lelked a dallam a tested a ritmus az elme a rím ez ZENEBUDDHIZMUS!!!By.:AKPH!!!
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2009.04.26. 00:21:09

Henry-t is is előbb engedném szabadrúgáshoz, mint Álvest. Kár hogy egész idényben csak 1-szer próbálkozhatott (de az legalább eltalálta a kaput). Kellene egy rendes jobbhátvéd csere, mert Dani nagyon tompa egy ideje, kell neki a pihi.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.04.26. 00:21:01

Mosquito írta:Marha nagy luxus így a semmibe, haszontalanul ellövöldözni a pontrugásainkat. Nem elég, hogy veszélytelenek, de néha még nekünk hátrányos, mivel egyrészt az idő megy csak vele, másrészt nem 1x megindul és kontrát vezet belőle az ellenfél.
Értelemszerűen nem erre a meccsre értem, de szerintem a csaoaton belül Rafa Márquez a legjobb szabilövő. Nemértem miért nem osztanak rá néhányat. Emlékeimben kutatva lőtt már 1-2 szépet nálunk.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mosquito

2009.04.26. 00:18:38

Marha nagy luxus így a semmibe, haszontalanul ellövöldözni a pontrugásainkat. Nem elég, hogy veszélytelenek, de néha még nekünk hátrányos, mivel egyrészt az idő megy csak vele, másrészt nem 1x megindul és kontrát vezet belőle az ellenfél.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.26. 00:13:48

mindorokke_barca írta:Nem értem miért hagyják őt rúgni a szabadrúgásokat. Oda kéne menni és elcibálni a labdától. Ami nem megy nem kell eröltetni. Nem igaz, hogy 10ből 10 szabadrúgást a sorfalba lő.
egyetértek, magam is meg akartam jegyezni (megint), Pep kevés hibájának egyike jelenleg,hogy nem beszél erről a csapattal, azért neki is látnia kell,és tennie ellene ha már így alakult...ebben az idényben semmi sem támasztja alá,h Alves ilyen nagy %al végezze el a szabikat.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Válasz küldése