Bob_Marley írta:recrea írta:
Kimagasló, ahogy felállt védelmeket is meg tud bontani, úgy, h megmarad a játékossága, aki utóbbit kinevelné belőle, nem mondom, h a foci ellensége, de ötletem nincs, mitől lett Barca szurkoló. Labdabirtoklásba, passzpontosságba, csapatvédekezésbe, tolódásba, taktikába tizenéves gyerek még nem szeretett bele, az tuti.
De felnőttebb fejjel utóbbit jobban értékeli az ember.

Abban azért egyetérthetünk, hogy teljesen más értékrended van neked is mint x éve és most tartasz fontosnak mint gyerekfejjel. Én gyerekként is pl Bakerot imádtam vagy Peppet, mert ők tudták megtestesíteni azt, amit próbáltak belőlem is faragni az edzők. És alapból már gyerekként arra "neveltek" hogy hatékonyság, fegyelem. Erre egy példa:
Édesanyám nem sok meccsre jött ki, de mikor kijött volt hogy húzogatás közben eladtam egy labdát középen, az edző beordított (Szücs Lajos egyébként, többszörös válogatott és bajnok focista) hogy mi a k... anyádat csinálsz? Erre édesanyám pont ott állt mellette nem messze és "humorosan" megjegyezte ő lenne a gyerek k...anyja.

Én mezei szurkoló vagyok, mérsékelten értek a focihoz. Engem elsősorban az érdekel, h sok meccset meg trófeát nyerjen a csapat, ha lehetséges szép játékkal, többi nem számít, egyébként is a "cél szentesíti az eszközt" típusú ember vagyok.
A taktika fontosságát nekem nem kell magyarázni, pár évet futsaloztam első osztályban, volt olyan edzés, amikor egy helyben állva "gyakoroltunk" 3-féle támadásépítést...másfél órán keresztül, és imádom azt a játékot.
Innen is üdvözlöm Édesanyádat, nagyon laza, de a példa azért rossz, vagy, mondjuk úgy, szubjektív, mert nem egy posztról beszélünk. Elég érdekes lett volna, ha Dunga anno nekiáll biciklizni meg esernyőket osztogatni vagy Pique tolná hátul a testcseleket...Te akkor kivétel vagy, nem a "tömeg", én Ronaldo miatt lettem Barcás, pedig focistát nem szereltek annyiszor, mint őt, nem is lőtt annyi gólt, mint Leva pl, de a hatékonyságáról kár vitatkozni.
Ha 5 Xavit meg 5 Pedrot kellene néznem a pályán, vélhetően sportágat váltanék, Te pedig az ilyen típusú játékosokat, de legalábbis az általuk hozzáadott értéket szereted, amit értek, nem is akarunk az ellenkezőjére "rábeszélni", csak ne várj egy Neymartól 90+ passzpontosságot, 90+ sikeres cselt, mert ez a típus kockáztat a pályán, ami magában hordozza a hibázási lehetőséget. Abban is biztosan megegyezhetünk, h a többség ilyen játékosok miatt szereti meg a focit, ettől válik eladhatóvá, ezen játékosok által válik látványsportággá, miattuk hatalmas üzlet.
Mert, megfordítva a dolgot, én is elvárhatnám Maschtól, h sose rúgja ki tachra vagy szögletre a labdát, hanem játssza meg, a szerelései, mentései mindig menjenek emberhez, higgadtan tűrje, h a csatár könyöke a bordájában vagy keze a heréjén van, sose késsen el szereléssel, stb...valljuk be, ezek irreális elvárások.